Görümceler, sıra sizde....:))

Selam kızlar..ben de bir görümceyim ve gelinimizden nefret ediyorum..
Ben hayatımda o kadar cahil bir insan görmedim..aynı evde yaşıyoruz geçenlerde arkadaşımın doğum günüydü arkadaşıma ve kendime gümüş küpe almıştım..üstelik çok da beğenerek almıştım geçen gün küpeyi takmak için elime aldım o da ne küpe 2 ye bölünmüş.. çok şaşırdım nasıl olur diye??? Neyse aldım küpeyi gittim aldığım gümüşçüye..adam da bi şaşırdı bu kasten kırılmış dedi yoksa kolay kolay kırılmaz dedi ben de ondan şüphelendim ve durumu abime söyledim..abim de bence o yapmıştır xxxx o küpe yüzünden 1 hafta boyunca uyuyamadı dedi..ben tabi çok şaşırdım..düşünebiliyomusunuz kızlar kendime aldığım küpe yüzünden 1 hafta uyuyamamış..pesssss ben bu kadar haset bi insan görmedim siz gördünüz mü???

slm arkadaşlar ben hem görümce hemde gelinim benim kardeşimin eşiyle hiçbir sorunum yok fakat görümcemi anlamakta zorlanıyorum ve benden yaşça baya küçük olmasına rağmen.. bir ara aramızda soğuk rüzgarlar esmişti kendi söylediği lafları benim üzerime atmıştı tabii ben bunu evlendıkten sonra öğrendim ve zeytinyağı gibi üste çıkmayı başardı biraz sorunlu bir kız ailesi bile farkında o yuzden suyunda gidiyorlar..ve bız artık konuşmuyoruz merhaba merhaba oda annesının zoruyla.. geçen ay doğum yaptım bebeği görmeye bile gelmedi güya hala olucak ben kayınvalıdemlere gıttığımde birde utanmadan bebeğimi sevdi şok oldum hala aynı tavırlar bana umursamaz tavırlar fakat bebeğimi kucağından indirmıyor ne yapacağımı şaşırdım çünkü kayınvalidem ve kayınbabam çok iyi insanlar birşey diyemedim görümceme fakat tavırlarından çok huzursuzum ...yardım edin ne yapmalıyım

iki yengem var ikisinlede çok iyi anlaşıyorum gecenin yarısı ikisinide uyandırıp canım pasta istedi yaparmısınız desem hemen kalkar yaparlar bu güne beni kırdıklarını hatırlamıyorum bir kavgamızı hatırlamıyorum en büyük tartışmamız espiri yapmak için olan tartışmalar kahkalarla birlikte oluyor kendi görümcem se uzakta pek görüşemiyoruz belkide ondan resmi ve iyi aramız bilemiyorum ama yakın olsada iyi olur gibime geliyor

Ben hem görümceyim hem de gelin, gelin olmak gerçekten zor, kayınvalidem ve kayınbabam güzel laf sokarlar her şeyime karışırlar, sağolsunlar. Ama ben genelde cevabını veririm sokulan lafın, eşim de beni susturmaya çalışır. İşte en kızdığım nokta budur. Susarım eşime saygısızlık olmasın diye..
Görümce olmaya gelince, baskın taraf sensindir. Ezen taraf genelde sensindir. Gelinimizi severim, asla bana saygısızlık etmez. Ben de ona saygılı davranırım. Annem onu ezmeye çalışır yanımda buna çok sinirlenirim. Derhal müdahale ederim. Belki bilmeden gelinimize haksızlık ettiğim oluyorsa ondan gerçekten özür diliyorum. Şunu biliyorum ki %80-90 gelinler haklıdır. Çünkü baskın taraf görümcelerdir,.

Bende görümceyim.Daha önce gelinimizle yan yana apartmanlarda oturduğumuzda bizden kötüsü yoktu.Ben ameliyat oldum herkes gelini soruyor bir geliyor iki geliyor haricinde yok gelen giden sormasa sorun değil ama.Bir kaç gün sonra annesine çekti gitti.Sürekli gelmekten yoruldu heralde.Şimdi şehrin uzak bi semtinde bizde merkezde olunca bize gelmeye can atıyor.Her geldiğinde dışarı çıkmak içinde benim olmam lazım o yüzden hem bana hemde anneme karşı çok iyileşti ve eskiden bizden uzaklaşmak için kaçan insan şimdi bizimle aynı yerde oturmak istiyor

bende görümceyim ve her hangi bir sorunumuz yok olumunekankayizsmile
yeterki abimle mutlu olsunlarda konuşmasın görüşmesin problem değil. kaydirigubbakcemile2
ama anneme babama bi saygısızlık olsun o zaman görümce olurum alsanaalsanasmilesempatiksalakcinni

benim de 2 tane görümcem var;ben de yeni görümceyim.gelinimiz çok şirindir,abla kardeş gibiyiz;ne olursa olsun konuşarak herşeyi halledebileceğimizi düşünüyorum.görümceden ziyade abla arkadaş olacağımı kendi kendime taahhüt ettim.bence bu iş böyle olmalı zaten.hasetlikle kıskançlıkla kim nereye gelmiş ve kim gerçekten mutlu olmuş ki?
guclubacismile

seni tebrik ediyorum. bi kisi haric Allah herkese senin gibi görümce nasip etsin

Bence de sorun kesinlikle kişilikle alakalı!
Abim şu an eski üst komşumuzun kızıyla beraber. Onlarla komşuyken yediğimiz içtiğimiz ayrı değildi. Gerçi kız zaten o zaman takmıştı abime kafayı! En sonunda istediğini elde etti. Eskiden çok çok severdi bizi, şimdi hiçbirşeyimizi beğenmiyor. Be kızım bizi beğenmemezlik ederken abimle aynı kanı, aynı canı taşıdığımızı nasıl unutursun! alsanaalsanasmile
O kızla abim yakınlaştıkça ben abimden uzaklaşıyorum. Ve bunun olmasını hiç mi hiç istemiyorumm! Çünkü abimle bizimki abi-kardeşlik değil dostluk! Ama ben dostumu kaybediyorum galiba yavaş yavaş. Hemde onlar henüz sevgiliykenohaoldumsmile

bende görümceyim, 2 tane gelinimiz var.kardeş gibiyiz onlarla..benimde 7 :) görümcem var. evet yanlış duymadınız tam 7 eşim tek erkek, evliliğimizin ilk dönemlerinde biraz sıkıntı yaşamış olsakta hepsi çok iyidir,iyi anlaşırız. tabi mesafeli olmam bunda çok büyük etken Allah herkese geçim versin...

Ben de görümceyim. Ayrıca nişanlıyım ve benim de görümcem var. Benden 4 yaş büyük abim ve 3 yaş küçük erkek kardeşimle, annemi ve babamı trafik kazasında kaybedince, bir kaç yakın akraba dışında birbirimizden başka kimsemiz kalmadı. Dolayısıyla yeri geldi birbirimize ana-baba, yeri geldi kardeş olduk. Çok özel durumları, sıkıntıları paylaştık. İki yıl önce abim evlendi. Evlenmeden önce de eşine, bizim ilişkimiz kardeş ilişkisinden çok farklı, umarım anlarsın bizi dedi. Bir yıl kadar hiç sorun yaşamadık. Biz diğer erkek kardeşimle, üst kattaki dairemizde, onlar da altımızdaki dairede yaşıyorlardı. Ayrıca kirada olan bi dairemiz var. Onun kirasını da, erkek kardeşimin tahsili için kullanıyorduk. Bir süre sonra, yengemin annesi iç işlerimize müdahale etmeye ve yengeme kötü tavsiyelerde bulunmaya başladı. Rızkınızı kaynına, görümcene yedirme gibi:) Oysa ki o bizim babamızdan kalan daireydi. Abimi onun kirasıyla evlendirdik, sonra da biz faydalandık. Yengem baştan annesinin etkisinde kaldı. Ama babası akıllı ve adil bir adam. Uyardı kızını ve yaptıklarından çok pişman oldu. Biz de kesinlikle tavır yapmadık, herşey tatlıya bağlandı. Allah herkesin evine sağlık, huzur ve mutluluk versin.

Bende görümceyim,ayrıca evliyim görümcemde var...
Abim benden 4 yaş büyük,yengemde benden büyük anlayacağınız
yengeme herzaman destek oldum her konuda ama o bana bunun
karşılığını hep kötülük yaparak verdi...Abim bana bır tokat bile atmamışken
yengemin yalan yanlıs anlatmaları yüzünden abimin bana tokat atmasını
sağladı,suanda onunla görüşmüyorum,abımde ayda yılda bir arar sorarsa işte.
hep özenirim yengesiyle iyi anlaşan insanlara,çünkü bizimde bu hayatta birbirimizden
baska kımsemız yok!Gurbetteyiz ama yengem sağolsun dağıttı bizi.

bir görümceye sahibim,
onunlada cok isterdim ki bağlarımız kuvvetli olsun
ablam gibi olsunherseyımı paylaşayım,gideyim geleyim
ama görümcemedegösterdiğim iyi niyetin karşılığını
kötülük olarak aldım...
düğünümü kınamı,nikahımı,çeyizimi bu özel günlerimi mahvetti
hep beni ağlattı güzel hatırlamıyorum o yüzden bu günlerimi
3 günlük dünyada neyin peşindeyiz anlamadım..
güzel güzel geçinsek,sevsek saysak birbirmizi olmazmı acaba
çok mu imkansızdı da bunları yapmadık bilmiyorum

Selam

İnanın çok ailede bu tip sorunlar oluyor. Sebep ise; kimse kimseyi dinlemiyor ve anlamaya çalışmıyor. Zamana bırakmak gerek. Siz içinizi ferah tutun, saygınızda kusur etmeyin düzelir inşallah. Eğer görümcenizle ilişkiniz düzelmese bile eşinizin gözünde mutlaka değeriniz, saygınlığınız artacaktır. Rabbim herkesin evine mutluluk versin.

Sevgili kalemlik;
zamana bırakmaktan başka bir çarem yok zaten
zamana bıraktım yengemle 10 aydır
görümcemlede 9 aydır görüşmüyordum
sağlık sorunlarım nede ile görümcem
gecen gün aradı 'geçmiş olsun'dedi
sağolsun yine de aradı biraz konustuk kapattık
ama işte kırgınlıklar geçmiyor
şimdi okadar zamandan sonra birbirimizin yüzüne
nasıl bakacagız diye düşünüyorum...

Karşı taraf adım atmış, siz de bir adım atsanız ne güzel olur. Eşiniz mutlu olur bence. Belki eskisi gibi olmasa da en azından küslük ortadan kalkar. Belki zamanla eskisinden de güzel olur. O yaşanmışların üzerine bir sünger çekip, başlangıçda zor da gelse nefsinizi ezip karşılıksız bırakmayın derim. Eşinizin gözünde değeriniz, saygınlığınız artar. Allah herkese huzur versin:teselli:

Cadı görümcelik mühessesesinden nefret etmişimdir. Gelin kızımızla yaşlarımız yakın, farklı tarzlarımız, farklı hayat anlayışlarımız olsa da ben severim onu. Ama yeri geldi bilmeden kardeşime fazla müdahale ettim, dolaylı yoldan ona da müdahale etmeye çalışmış gibi oldum.. Kötü niyetle değildi tabi, sevmemezlik de değil ama bazen oluyor öyle. Sonuçta onun kocam dediği insan sizin kardeşiniz. Yani şu hayatta en teklifsiz davrandığınız kişi.. Onca yıl iki kardeş olup kavga dövüş bi yaşa geldikten sonra bişeylerine karışmak alışkanlık oluyo artık. Hata yapmasın, iyi yaşasın, üzülmesin isterken bakıyosunuz abartmışsınız. Doğru yada yanlış kendince birini seçip evlenmiş, bir hayat kurmuşlar. Kız da özünde iyi bi kız, şeytan değil ya kimse. O yüzden onu geç gelen bi kız kardeş gibi görüp, bana karşı hatalarını, yanlışlarını uzatmamaya karar verdim. Nasıl ki kardeşim bana bi hata yapsa dönüp dolaşıp affederim, onu da öyle görüp müsamaa gösterebilmem lazım. Kendi aralarındaki anlaşmazlıklara karışmaksa zaten haddime bile değil, onlar da artık aile, hayat onların hayatı.

Son düzenleme:

çok doğru yazmışşsın açıkcası benim 3 görümcem var eşim tek erkek ve en küçükleri dediğin gibi arık herkes kendi hayatını kuruyor ve aile oluyor her ne kadar kardeşinde olsa hataları kendi aralarında halletmeleri en iyisi mesela benim en rahatsız olduğum konu kendimle alakalı bana gelmek istiyorlar beni değil de eşimi arıyorlar bu durum beni deli ediyor ben onları kabul etmeyecek değilim fakat ben muhatap görünmüyyorum olay farklı bi boyut kaznıyor böyle olunca

geçenlerde şöyle bi olay oldu tatilden dönmüştük ve gecesinde düğüne katılmamız gerekiyordu eşimin düğün yerine yakın arkadaşı oturuyor orda üstümüzü değiştirir bavulları orada bırakır düğün bitimi alırız dedi neyse öyle kararlaştırdık babam alandan almaya geldi arabayla kızım beni eve bırakın siz kendi evinize geçip bavullarınızı bırakın üstünüzü değiştirip düğüne geçin dedi benim arabayla işim yok dedi yok bizimki kabul etmedi neyse babam arkadaşa bıraktı bizi arkadaşta dışarı çıkacakmış haydaaa kaldık bavullarla düğüne bavulla gittik görümcelerim ordaydı durumu anlattım sinirliyim tabi o kadar söyleim babamla gidelim diye dedim küçük görümcem dedi ki keşke ben arasaydım o zamn dediğiniz gibi yapardı dedi herşeye müdahele etmeye çalışıyorlar özellikle küçük olan ve bu beni çok ama çok rahatsız ediyor kim olsa bu durumda sinir olurdu sanırım

bende bir görümceyim gelinimizden yana tek sıkıntım fazla aramaması mesafeli olması belkide en iyisini yapıyor allaha şükür bir problemımız olmadı henuz,abımın eşi olur benden 5 yaş küçük,ben ona ablalık etmeye çalışırım safiyane tabıı,aile içlerine karışmam fazlada sık gitmem yerıne göre,genelde abımı değil gelini ararım oda çok mutlu olur tabii bu durumdan,ayrıca bir tanede görümcem var ablam gibi çok severim karşılıklı tabıı oda öyle bana karşı birçok şeyi birlikte yaparız dertleşirim öz ablam gibi onunla....

ah ahhh işte benim konum bende görümce sayılırım çünkü abim ve sevgilisi daha evlenmedi öhümm öhümm başlayım hikayeme şimdi abim 21 yasında daha askerliğini yapmamış işi yok ama sevgilisi hemen evlenelim dio ne hikmetse her neyse bu konu bize kadar geldi bnm annem çalışıyo mağlum evde bn oluyorum kız bizim eve geldi ilk gün çok iyiydi abla kardeş gibiydi sonradan aradan 3,4 ay geçti yine geldi eve annemin yemeğinin içine salça atmış karıştırmış abimde çok beğenmişmiş nie böle bişi yaptın dedim o da dediki abin böle daha çok sevio dedi sustum bişi demedim neyse demesinmi sen hiç iş yapmıyomusun biraz şuraları topla die yine sustum sonra yine eve geldi bu annemde vardı annem dediki bulaşıkları yıkayıp durma makine var orda makineye koy dedi bu demesinmi hayır elimde yıkıcam die öyle nalet öle ters cevap öle saygısız bi kızz sonra anneme demştm bana dediklerini annemde onun bi güzel ağzının payını verdi dediki bana bak kızım sizin yasınız kaç basınız kaç senin bnm oğlumla evlencksn ölemi_ sen kime sordun bunu ben izin vermiyorum dedi haaaaa bide kızıma karışıyormuşsun bidaha kızıma karıştıgını görürsem mahvederim seni o seninde kat kat güzel ve büyüklerine saygılı ve kimsenin evini ev hanımına sormadan değiştirmez dedi ayy kız bi bozuldu sonra bana msjlar canım görümcecim felan filan . sonra ben bir karar verdim abimle sevgiilisyle ugrasırken sinirim bozluyo hiç ellemedim 2 ay şimdi hala sevgililer ama bnm ne kızı görüyorum nede bu konuyla ilgili bişi dmyrm yeter bee onların yüzünden benim sinirlerim bozuluyo zaten evlenince onların evine filan gitmem eğer bu kızla evlenirse abim. işte böyle kızlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…