Ben hem görümceyim hem de gelin, gelin olmak gerçekten zor, kayınvalidem ve kayınbabam güzel laf sokarlar her şeyime karışırlar, sağolsunlar. Ama ben genelde cevabını veririm sokulan lafın, eşim de beni susturmaya çalışır. İşte en kızdığım nokta budur. Susarım eşime saygısızlık olmasın diye..
Görümce olmaya gelince, baskın taraf sensindir. Ezen taraf genelde sensindir. Gelinimizi severim, asla bana saygısızlık etmez. Ben de ona saygılı davranırım. Annem onu ezmeye çalışır yanımda buna çok sinirlenirim. Derhal müdahale ederim. Belki bilmeden gelinimize haksızlık ettiğim oluyorsa ondan gerçekten özür diliyorum. Şunu biliyorum ki %80-90 gelinler haklıdır. Çünkü baskın taraf görümcelerdir,.
Bende görümceyim,ayrıca evliyim görümcemde var...
Abim benden 4 yaş büyük,yengemde benden büyük anlayacağınız
yengeme herzaman destek oldum her konuda ama o bana bunun
karşılığını hep kötülük yaparak verdi...Abim bana bır tokat bile atmamışken
yengemin yalan yanlıs anlatmaları yüzünden abimin bana tokat atmasını
sağladı,suanda onunla görüşmüyorum,abımde ayda yılda bir arar sorarsa işte.
hep özenirim yengesiyle iyi anlaşan insanlara,çünkü bizimde bu hayatta birbirimizden
baska kımsemız yok!Gurbetteyiz ama yengem sağolsun dağıttı bizi.
bir görümceye sahibim,
onunlada cok isterdim ki bağlarımız kuvvetli olsun
ablam gibi olsunherseyımı paylaşayım,gideyim geleyim
ama görümcemedegösterdiğim iyi niyetin karşılığını
kötülük olarak aldım...
düğünümü kınamı,nikahımı,çeyizimi bu özel günlerimi mahvetti
hep beni ağlattıgüzel hatırlamıyorum o yüzden bu günlerimi
3 günlük dünyada neyin peşindeyiz anlamadım..
güzel güzel geçinsek,sevsek saysak birbirmizi olmazmı acaba
çok mu imkansızdı da bunları yapmadık bilmiyorum
Sevgili kalemlik;
zamana bırakmaktan başka bir çarem yok zaten
zamana bıraktım yengemle 10 aydır
görümcemlede 9 aydır görüşmüyordum
sağlık sorunlarım nede ile görümcem
gecen gün aradı 'geçmiş olsun'dedi
sağolsun yine de aradı biraz konustuk kapattık
ama işte kırgınlıklar geçmiyor
şimdi okadar zamandan sonra birbirimizin yüzüne
nasıl bakacagız diye düşünüyorum...
Cadı görümcelik mühessesesinden nefret etmişimdir. Gelin kızımızla yaşlarımız yakın, farklı tarzlarımız, farklı hayat anlayışlarımız olsa da ben severim onu. Ama yeri geldi bilmeden kardeşime fazla müdahale ettim, dolaylı yoldan ona da müdahale etmeye çalışmış gibi oldum.. Kötü niyetle değildi tabi, sevmemezlik de değil ama bazen oluyor öyle. Sonuçta onun kocam dediği insan sizin kardeşiniz. Yani şu hayatta en teklifsiz davrandığınız kişi.. Onca yıl iki kardeş olup kavga dövüş bi yaşa geldikten sonra bişeylerine karışmak alışkanlık oluyo artık. Hata yapmasın, iyi yaşasın, üzülmesin isterken bakıyosunuz abartmışsınız. Doğru yada yanlış kendince birini seçip evlenmiş, bir hayat kurmuşlar. Kız da özünde iyi bi kız, şeytan değil ya kimse. O yüzden onu geç gelen bi kız kardeş gibi görüp, bana karşı hatalarını, yanlışlarını uzatmamaya karar verdim. Nasıl ki kardeşim bana bi hata yapsa dönüp dolaşıp affederim, onu da öyle görüp müsamaa gösterebilmem lazım. Kendi aralarındaki anlaşmazlıklara karışmaksa zaten haddime bile değil, onlar da artık aile, hayat onların hayatı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?