Bence de sorun kesinlikle kişilikle alakalı!
Abim şu an eski üst komşumuzun kızıyla beraber. Onlarla komşuyken yediğimiz içtiğimiz ayrı değildi. Gerçi kız zaten o zaman takmıştı abime kafayı! En sonunda istediğini elde etti. Eskiden çok çok severdi bizi, şimdi hiçbirşeyimizi beğenmiyor. Be kızım bizi beğenmemezlik ederken abimle aynı kanı, aynı canı taşıdığımızı nasıl unutursun! alsanaalsanasmile
O kızla abim yakınlaştıkça ben abimden uzaklaşıyorum. Ve bunun olmasını hiç mi hiç istemiyorumm! Çünkü abimle bizimki abi-kardeşlik değil dostluk! Ama ben dostumu kaybediyorum galiba yavaş yavaş. Hemde onlar henüz sevgiliykenohaoldumsmile
bu sabah abim işe gitmek için hazırlanıyor
kapıda annemle konuşuyorlar abim gidiyor kapı kapanıyor
yengem yükses bir sesle anneme sen ne kadar anlayışsız bir kadınsın .......................... senin yüzünden kocam beni öpmeden gitti diye söylenmeye başladı annemde tık yok hiç sesini çıkarmadı
bu bendeki son damlayı taşırdı uygun bie dille abimle konuştum abimde bu sefer patladı şimdi pişmanım acaba hiçmi karışmasaydım Çok üzgünüm çoook
Kızlar bende bir görümceyim.Ve gelinimizden çok çekiyoruz.Herşeye ama herşeye alınıyor.Abimle şakalaşamıyorum bile...Hemen üzerine alınıyor.Annemle muhatap olmuyor.Sadece hoş geldiniz diyor çekiliyor.Annemse en başından beri tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.Kıyafetim yok diyor alıyoruz.Yiğenim doğduğundan beri tüm kıyafetlerini ve mama,yatak,yastık...herşeyini annem aldı.Evimde şu yok bu yok diyor alıyoruz.Yiğenim doğdu,doğumhanenin önünde saatlerce ben bekledim abimle (annem işteydi) anneside evde oturdu.Doğumdan sonra evlerinde 2 hafta kalıp temizliğini,yemeğini yaptım,çamaşırını yıkadım.Misafirini ağırladım.Anneside sadece yattı,kalktı.Oysa bize gelince somurtuk somurtuk oturuyor.Bize yemeğe geleceklerinde bile ben yemeği yapıp sofrayı kurduktan sonra elini kolunu salllaya sallaya geliyor en baş köşeye oturuyor.Annem 55 yaşında ve 25 yıldır çalışıyor.Annem için çok üzülüyorum.Yazık yaa bu nasıl vicdan o evinde rahat oturcak diye....Abimle beraber yiyip içip kredi kartını şişirip sonra annemin maaş günü gelip para istiyorlar.Tabi ben bu durumu onun yanında hiç konuşup rahatsızlığımızı ona dile getirmedim.Ta ki...bütçemizi çok aşan bir borç yapmalarına kadar.Evlerine kadar gidip bunun hesabını sormak zorunda kaldım.Tabi anneside vardı.Belki hata ettim ama biz yoluncak kazmıyız???Abim çalışıyor ev taksidi ödüyor daha lüks bir hayat istiyorsa kendisi de çalışsın.Benim annem evi ancak geçindiriyorBize gelmek istemiyor.İşi düşünce geliyor( evlerinde tüp bitince ve hafta sonu olduğu için alamıyorlarsa...doktora gidecek ve bebeği bırakacak yer yoksa...vs) Hep soğuk soğuk sonra gel işimi yap oh valla.Paraya ihtiyacın olunca yaklaş,para ihtiyacın yoksa yüzümüze bile bakma.... Doğum günleri bizim ailemiz için çok özeldir.Bir araya gelebilmemizi sağlayan mutlu günlerdir.Evlendikleri ilk yıl onada doğum günü kutladık,hediye aldık.O gün çok mutlu oldu ben ne güzel insanlarla karşılaşım boyle dedi.Bu son 2 yıldır(yani kredi kartı parası tartışması olduğundan beri) Doğum günlerinden hoşlanmadığını kendi çocuğunun doğum günüde kutlamıyacağını vs...söyleyip bizi sinir edip bir adım daha uzaklaşmayı başarıyor...Hep trip hep trip...Her hafta sonu bir sorun offfffffff yoruldum.Ve evlenmekten soğudum.En güzeli kendi ayaklarınızın üzerinde durup evlenmemek.
keşke annen bu kadar yardımcı olmasa, bunu sanki annenin göreviymiş, mecburmuş gibi algılıyorlar sanırım, abinde de hata var, annenin yardımını kabul etmemeli maddi manevi, anne sen yorulma biz hallederiz demeli, anne biz kendi yağımızda kavruluruz, paranı kendine biriktir, harca demeliydi
sonuçta herkese hak ettiği kadar değer vermek lazım, hak etmeyene merhaba, merhaba...
Bende görümceyim.Gelinimizle bu zamana kadar hep sorunlar yaşadık.Bir gün gelir babama en ufaktan şeyden küser 1 sene boyunca küs kalır ara sıra gelir hal hatır sorar.Sonra bir ara anneme takmıştı böyle 1-2 sene de annem kötü olmuştu.Benimle bu zamana kadar hiç bir sorun yaşamamıştı.Taki yazın konu konuyu açmıştı.Senin evine evlenince hizmetçiler gelir sen hiç iş yapmazsın demişti.Bende okuyorum şu anda.tabiki gelir dedim.Sinir oldum.En sonunda dedimki.Zaten evleneceğim adam zengin olmazsa evlenmem ne işim olurki dedim.Babam yeter bana dedim.O da zenginini nereden bulacaksınki oooo dedi.bende dedim zengin olmazsa evlenmem babam bakar bana dedim.Ben söylüyorum o söylüyor baya uzadı muhabbet.Susmak bilmiyor.En sonunda ağır bi şey söyledim hiç konuşamadı.Yine olsa yine söylerim.Susmayı bilmiyordu çünkü.Dedimki abimin parası olmasaydı sen abimle evlenirmiydin dedim.tekrardan cevap verecektiki abim susturdu.O günden bugüne hiç konuşmuyoruz en fazla hoş geldin güle güle deriz.O kadar tepeme çıkmıştıki benimle tartışır gibi konuşması.En sonunda verdim cevabını.Herkesin bir sınırı var sonuçta.Söylediğim cümle ağır bir cümle oldu ama o da haketti.Tabi daha sonra hatalı olduğumu fark edip özür diledim.Sağolsun müstakbel gelinimiz kabul etmedi.Çokda tındı yani.Bu arada geçen zamanda konuşmuyoruz pek ama iğneliyici lafları geliyor hiç cevap vermedilçe o haksız duruma düşüyor ama farkında değil.Çok gülüyorum onun haline.en son olarakda bizim oralarda kız çocuklarına mal verilmez dedi.Yine susacağım.Ama eğer konusu gelirsede cevabımı esirgemem artık.Ne demek yani bu.Tepemin tası iyice attı artık.Kıskançlığından gebersin.Ne diyeyim.Konuşmuyorum mesafeli davranıyorum en iyisi bu sanırım.Çok fazla gelinlere yüz vermemek gerek.Canım cicim olmayacaksın bunlarla...Bi akıl verin arkadaşlar banada
gayet isabetli bir atış olmuş
Bende görümceyim.Gelinimizle bu zamana kadar hep sorunlar yaşadık.Bir gün gelir babama en ufaktan şeyden küser 1 sene boyunca küs kalır ara sıra gelir hal hatır sorar.Sonra bir ara anneme takmıştı böyle 1-2 sene de annem kötü olmuştu.Benimle bu zamana kadar hiç bir sorun yaşamamıştı.Taki yazın konu konuyu açmıştı.Senin evine evlenince hizmetçiler gelir sen hiç iş yapmazsın demişti.Bende okuyorum şu anda.tabiki gelir dedim.Sinir oldum.En sonunda dedimki.Zaten evleneceğim adam zengin olmazsa evlenmem ne işim olurki dedim.Babam yeter bana dedim.O da zenginini nereden bulacaksınki oooo dedi.bende dedim zengin olmazsa evlenmem babam bakar bana dedim.Ben söylüyorum o söylüyor baya uzadı muhabbet.Susmak bilmiyor.En sonunda ağır bi şey söyledim hiç konuşamadı.Yine olsa yine söylerim.Susmayı bilmiyordu çünkü.Dedimki abimin parası olmasaydı sen abimle evlenirmiydin dedim.tekrardan cevap verecektiki abim susturdu.O günden bugüne hiç konuşmuyoruz en fazla hoş geldin güle güle deriz.O kadar tepeme çıkmıştıki benimle tartışır gibi konuşması.En sonunda verdim cevabını.Herkesin bir sınırı var sonuçta.Söylediğim cümle ağır bir cümle oldu ama o da haketti.Tabi daha sonra hatalı olduğumu fark edip özür diledim.Sağolsun müstakbel gelinimiz kabul etmedi.Çokda tındı yani.Bu arada geçen zamanda konuşmuyoruz pek ama iğneliyici lafları geliyor hiç cevap vermedilçe o haksız duruma düşüyor ama farkında değil.Çok gülüyorum onun haline.en son olarakda bizim oralarda kız çocuklarına mal verilmez dedi.Yine susacağım.Ama eğer konusu gelirsede cevabımı esirgemem artık.Ne demek yani bu.Tepemin tası iyice attı artık.Kıskançlığından gebersin.Ne diyeyim.Konuşmuyorum mesafeli davranıyorum en iyisi bu sanırım.Çok fazla gelinlere yüz vermemek gerek.Canım cicim olmayacaksın bunlarla...Bi akıl verin arkadaşlar banada
:))) Arkadaşlar sizce benmi çok haksızım.Gelinimize söylediğim sözde haksızdm kabul ediyorum ama kavga eder gibi konuşuyordu benimle ağzımdan bir anda o kelime çıkıverdi, sinirlenince insan ne söyleyeceğini bilemiyor.O da bir daha defalarca özür dilememe rağmen affetmedi bende umursamadm.Sonra yeğenimi bana karşı aşılamaya başladı.Çocuk benimle konuşmuyordu küçücük.Beni görünce kaçıyordu.Önceden hala diye bağıran çock bir anda yanıma yaklaşmaz oldu anlamadm ben bu gelini.
canım sizin gelin aşmış kendini
demekki babasının evinde görmemiş
.
Sizde görünce şımarmış
bzlim durumumuz da çok iyi şükür
yarın bigün gelin gelip bu lafı dese naparım bilemem
sanırım hırlarım =)
ben evliliklerde denklikten yanayım
akrabamız vardı çok zengin onlar da
adam gitti köyden bi kız aldı gelin olarak oğluna
zihniyet "köylü kızlar çalışkan olur,temiz olur,kaynanaya hizmet eder şehirliler tembel olur sosyete olur"
tabi kız bi anda o kadar serveti kaldırmadı şımardı da şımardı
geline baban kim diyolar söyleyemiyo utancından
falancanın geliniyim diyo
ya insan köylü ve fakir diye babasından utanır mı
gelir bize sorar inekler ne yer ben hiö inek görmedim
halbuki ahırları evlerinin dibindeydi
topluma msj veriyo aklınca ben şehirliyim mesajı ne kaa saçma
annem de kardeşimi köyden bir kızla evlendirmek istiyo
hizmet eder oğluna diye
hep diyorum az görmüş bi kız olsun sonradan görmeden korkacaksın
dipnot= olay köylü - şehirli meselesi değil denklik meselesidir
yok canım gayet haklısın
ona mı kalmış sana düşecek mal mülk?
Ben bu kadar sakin olmazdım sanmıyorum
insan az edebi9i bilmeli
ne gelin ne kaynana ne de görümce kendini ezdirmeli
çok fettan gelinler tanıyorum
ben de....
Allah muhafaza buyursun
Allah sizin geline de firaset versin
Evet ona kalmış demekki babamdan bana kalacak mal mülk.O kadar aç gözlüki her şeyi versek biz bir emekli maaşıyla geçinsek yine de doymaz bir insan karşımızdaki insan.Ee bize bir adım atmayana biz hiç adım atmayız.Azla insan yetinecekki çoğuda görecek.Annem ve babam bu zamana kadar emek harcayarak yokluk görerek kazanmışlar paralarını.Şimdi oğlununda emek harcamasını istiyor.Ama oğluna gelinine torununa yokluk göstermiyor sağolsun.Ama birazda onların her şeye hazıra konmasını istemedikleri için.Çabalamalarını istiyor.Ama o kadar aç gözlüki hep versen almam demez.İnsan öyle oluncada kendini enayi yerine konulmuş gibi hissediyor işte.
ben seni haklı buluyorum
peki ya abin bişey demiyo mu
bence biraz mesafeli olunmalı
senin evlenmenden ona ne
böyle terbiyesiz bi gelinimiz olsa sokmazdım bizim eve=)
yine de büyük konuşmim =)
Abim ne diyeblirki onun ne suçu var.Suç ikimizde de olabilir.Ama herkes ailede genelde beni suçlu görüyor.O ne derse desin benim öyle ağır bir kelime kullanmamam gerektiğini söylüyorlar.Yani abimin parası olmasaydı sen evlenrmiydin dememem gerekiyormuş.Evet orada hatalıyım ama çok üzür diledim gerçekten.Onunda biraz büyüklük yapması gerekirdi.Evde herkes beni suçladı yani anlayacağınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?