ben 2 yıldır çözemedim belki siz çözeniz kıslar.ben bir gelinim kıslar görümce gözünden görümcemi bi yorumlayıverin bakem arkadaşlar
(rüya yorumu gibi oldu)
2 yıllık evliyim görümcemle yüzyüze hiç bir sorunumuz olmadı tek kelime dahi kavgamız olmadı.
görümcem ne sözümde ne nişanımda ne de düğünümde kuaföre gelmedi benimle sebebi kendi kuaförünü bırakamzmış.neyse hadi geçti gitti üzerinden 2 yıl geçti
ama bu kızın soğukluğu geçmedi.hasta olurum öyle grip falan değil ciddi bi rahatsızlığım oldu bi geçmiş olsun demedi yüzyüze görüştüğümüz halde.
geçen bayram yaylaya gittik eşimin ailesi ile 2 3 gün kaldık .bayramın 1. günü yayladki akrabalarla bayramlaşıp memleketimize dönecez eşimle onlar kalacak ve benim annem beni bekliyor annemden ziyade babamın yanına gitcem mezarlığa ve hersene ilk günü giderim babmın yanına.
biranönce hazırlanıp evden çıkmak için acele ediyoruz 2 saatlik yolu döncez ya.
herkes hazırlandı görümcem ağırdan alıyor.kayınvalidem yanına çıktı sessizce hadi kızım çabuk ol daha abinlerin uzunca yolu var bir an önce çıkın bayramlaşında akrabalarla onlarda gitsin
görümcemin cvp şu valla kimse kusura bakmasın hazırlanıyorum işte beklesinler bende yan odadaydım duydum ve tek kelime etmedim.diriye saygısı yok anladım da ölüye hiç yok.
bi de dolmuşla gezmeye gittim derim mesela ayyy ben gidemem der niyee??
ev tlf numuzu kapattık çok fatura geliyo diye eşim kayınvalidemlere de söylüyo kapatın kaçtane cep tlf nu var evde dedi .
görümcem ayyy biz telefonsuz yapamayız dedi bende cepten konuşuyoruz biz dedim siz konuşun biz yapamayız dedi hangi kraliyet ailesinden acep??
neyse daha böle şeyler işte
sizce nedir bu görümcenin derdi??? aman pek uzun yazmışım ya üşenmeyin okuyun nolur
sanırım tek kelime ile KISKANÇLIK sizi kıskanıyor sizinki gibi olmasada bendede var bir tane buna benzer bi görümce yüz yüze hiç bir problem yok arada laf sokmalar dışında bir kavga yada bir tartışmamız bile yok ama biz kayınvalidenin bahçeye kendimize ayrı bir ev yaptık o günden sonra kıskançlığını açıkça belli etti kardeşinin yeni evini gelip bir yabancı gibi ki gelen yabancı konu komşu bile ondan daha iyi gezdi baktı mutluluklarını belirtti çok güzel olmuş diye o hiç güle güle oturun bile demedi tek dertleri kıskançlık o yüzden boşverrrr allah eşlerimizle güzel geçimler nasip etsin gerisi hikaye:teytey:
ben de görümceyim yaklaşık 18 aydır. Abimin eşi benden 1 yaş küçük ve ben ondan önce evlendim bana ismile hitap eder gerçi ben bunu hiç sorun etmedim ama diğer sorunlar ortaya çıkınca insan bu tarz şeyleri de takmaya başlıyor. Abim 2008 haziranında evlendi. onlar annemle aynı ileçdeler biz de 8 saat uzaklıkta oturuyoruz. abim geçen sene evlenmeden önce bize gelmişti ve sormştu ne zaman tatile çıkacaksınız diye. bizde haziranın son haftası dedik ve ona göre düğün tarihi aldılar. ama mayısın son haftası bize davetiye geldi bir baktıkki biz tatile çıkmadan 15 gün önce düğün tarihi yazıyor neymiş efendim kızın babası ona göre işini ayarlamış da başka zaman yapamazlarmış. ve ben gelin yüzünden abimin düğününe gidemedim.şimdi de doğum yaptı. doğum yapmadan 1 gün önce annemlerdeydi. sabah babasını çağırmış beni kontrole götür diye (bizimkilerin arabası yok da) doktor da tatile çıkacak diye bizim geline hemen doğuma alayım seni demiş (güya). annemlerde sürekli arıyorlar noldu diye cep telefonunu açmıyor hanfendi akşamüstü 6 da bir öğreniyorlar ki bebek doğmuş tabi bizimkiler de şok içinde. benim evde 3 kız kardeşim var yani söylese seve seve giderler yanında ama o hanfendi arkadaşını çağırmış. ve doğumdan sonra annemler kendi evlerini açtılar 1 hafta kaldı orda şimdi de eve gitcem diye tutturmuş ve bana arkadaşım bakar diyormuş. şimdi ben görümceyim ama bu kadar problemin içinde ben ve ailemmi kötüyüz yani. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Gerçekten bazen çok zor oluyor insanlarla geçinmek.
neyse çok uzun yazdım keseyim burda. dolduğum bir gün gene yazarım..
siz tatile çıkacaksınız diye 15 gün öncesine almışlar işte bunun yanlış neresinde anlamadım arkadaşım ben.doğumunu haber vermemesi de çok ilginç kendince mesafe koymaya çalışıyor galiba.bylesinibırakacan bakcak arkadaşı ilgilenmicen hiç aslında ama arada torun olunca iş değişir
bizim tatilimiz(yani iznimiz- meslekten dolayı tatil ifadesi kullanmıştım:) ) 15 gün sonra başlayacak onların düğününden 15 gün sonra.yani ben memleketime ancak o zaman gidebileceğim ondan önce gitme imkanım yok.o da ben gelmeden düğünü yaptı ve ben de gidemedim.
ahh ahh bu konuda bende dertliyim
abimin eşi ile aramız hiç yok mecburiyetten konuşuyoruz . Halbu ki çok isterdim abimin eşi ile arkadaş , kardeş gibi olmayı ,gezip tozmayı olmadı ne yazık ki. Tek bana değil annem ile babamada soğuk uzak maddi olarak işi düşmedikce arayıp sormaz ters konuşur.gelinimiz bizi aile olarak görmediği sürece böyle devam edecek galibabu arada henüz 1.5 senelik evliler.
Iki kardeşiz abim ve ben .evlenene kadar arkadaş gibi olduğum beraber eğlenmekten zevk aldığım abime de hasret kalıyorumevine çok fazla gitmek istemiyorum sürekli bir laf sokma çabaları asık suratı beni itiyor kendinden. Annesiyle çok yakın oturuyor sürekli onun dolduruşuna geliyor bizi istemiyor
bende görümceyim.gelinimiz iyiydi taaa evleninceye kadar.ama evlendikten sonra ki hallerini anlatayım.yorumu siz yapın.evlenirken bütün eşyaları bize aldırttılar takılan altınları saymıyorum bile.(oralarda adetmiş)önce bize abla değilde ismimizle hitap etmeye başladı.(aramızda 13 yaş var).samimiyettenmiş kardeşime öyle söylemiş.ilk günden itibaren evinde hiç yemek yapmadı.annem yaptı akşam eşiyle çıktı yukarı yemeğini yedi ve bulaşıkları bile yıkamadan kardeşimin yorgunluğunu bahane edip evine indi.bebeği oldu bebek bakmaya gelenlere surat yaptı.benim yanımda anneme laf söyledi: anan benden habersiz misafir niye kabul ediyo diye.bebek bakmaya gelenlere git diyemezdikya.daha bir sürü saygısızlık.bunları hep görmezden geldik annemler hala uzaktan gelin geldi ailesini aratmayalım idare edelim anlayışındalar.ama benim için bardağı taşıran son bi hareketi oldu ki artık konuşmuyorum.bayramdan önceki gün arife günü alışverişe gideceklerdi arkadaşlarıyla kardeşim abla sende gel dedi önce gitmek istemedim sonra gittik neyse ben o gün oruçluydum.akşama kadar gezdiler alışveriş yaptılar akşamda bi alışveriş merkezine gittik oruç açmak için .daha sonra babama bayramlık için ayakkabı almak istedim .yemekten sonra onlara siz gezin biz 5 dk.kardeşimle 1.kata inelim dedik.tam 20 dk. sonra döndüğümüzde kardeşimi arkadaşlarının yanında dövüyodu neredeyse alışveriş merkezinde bi bağırışı varki sormayın sen nerdesin sen kimle nereye gittin(sanki bilmiyo benle gittiğini)bende ne oldu diye soruyorum bana zaten cevap yok.öyle kırıldım ki.onu hiç kırmadım her türlü saygısızlığına rağmen ama arkadaşlarının yanında beni ve kardeşimi küçük düşürmesi çok ağırıma gitti.mesafemi koydum.keşke böyle olmasaydı.saygısızlığa tahammül edemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?