Görümceler, sıra sizde....:))

bende görümce oldum ne karıştım ne sorun yaşadım .......ben üstüme alınmadım konulardan valla

valla ben gelin haddini bildiği sürece karışmam

ama oldu ki haddini aştı boyunu geçecek laflar etti aile meselelerimize burnunu soktu benden çekeceği olur

henüz görümce değilim yakında olacağım bu arada :)

Bende hem gelin hemde görümceyim iki görümcem iki tanede gelinimiz var.
görümcelerimle allahasükür daha hic birbirimizi kirmadik tartismadik hemde yakin oturuyoruz görümcelerimin kizlari beni cok severler sagolsunlar birisi incitanemtuana hele onunla dertlesir birlikte güler aglariz herseyimizi paylasiriz.
Ama gelinlerimizle aramizda ülkeler var bazen senede bazende 2 senede bir tatile gideriz Türkiyeye tabiki zamanimiz kisitli oldugu icin gelinleri en fazla 4-5 gün belki 1 hafta görüyorum kardesimin birisi akrabamizin kiziyla evli ama yaninda fazla saka yapamayiz herseyi konusamayiz cok alingan hic farkina varmadan suratini bir asar birdaha gülmez sen düsün dur acaba neye alindi diyebilmiyorumkismile
1 bucuk sene önce tatildeyken annemlere gittim daha ilk gündü aksam gittim yattik sabah iyiydi aksam üzeri ne oldugunu anlamadim annesi geldi oturmaya hazirlandi annesine gitti sordum burada yatacaktin neoldu dedim surat bir karis oraya gidecegim dedi ertesi gün gittim annesine ne oldugunu sordum yok bisey aksama gelcem dedi aksam üzeri geldi 1 saat kadar oturdu gene surat bir karis sonra annemler aradilar gezmeye gideceklermis dedi kalkti gitti bir dahada gelmedi kardesime sordum yok bisey falan dedi neyse 4- 5 gün sonra biz incitanemtuana falan görümcemin kizlari hep birlikte kasabaya gezmeye gittik kiz kardeslerimde vardi bizim gezmeye gittigimizi duymus sinirlenmis neyse ertesi gün onlarda gidecekler baska sehirde yasiyorlar,
küs ama hala bilmiyoruz neden küs oldugunu soruyorum yok bisey diyor kardesime soruyorum yok bisey diyor.
otogara vedalasmaya gittik Annem, babam, öbür kardesim, esim ve incitanemtuana birlikte bizi görünce kalkti arkasini döndü annesiyle konusmaya basladi kafa kafaya verdiler bir süre konustuktan sonra kizini elinden tuttu yüzümüze bile bakmadan jet hizi ile otobüse bindibinerkende bize zehir gibi bir bakis atti annesine sordum nereye gidiyor diye cevap vermedi babasi esya koymaya gitmistir gelir simdi dedi az sonra kardesim geldi vedalasti bindi otobüse gittiler gidis o gidis hala küs telde kardesime sordum bana acik konus neydi onun derdi diye "öbür gelinle fazla ilgilenmisiz" sebep buymus bende dedim ben gittim ayagina kadar sordum varsa birsey söyleseydi dedim.
gecen yaz gittigimde onlarin yasdigi sehirden gectik kardesimin is yerine ugradik kardesim sordu abla onu görmedenmi gideceksin diye bende nerede göreyim dedim o sirada esim gelince konuyu kapatti bende ispartaya gittikten sonra kardesimi aradim kafama takildi ben onu nasil görebilirdim gitsem eve alirmiydi beni dedim kardesim hayir almazdi dedimafoldumben
cok kötü oldum madem eve almazdi ve sen bunu biliyosun bana neden sordun görmedenmi gideceksin diye dedim neyse abla bu konulari birdaha konusmayalim dedi:umursamaz:
ve 1 bucuk yildir küs hepimize kardesime gecenlerde ben arayip konusacagim benim bir sucum yok dedim abla arama üzülürsün suan sinirli barismak istemiyo dedi,
tamam dedim ben zaten senede 2 -3 gün görüyordum sorun deyil siz iyi olun dedim öyle kaldi.
varsa yoksa maddiyat baskada bir derdi yok altinlarini bozdurup harcamislar o sene geldiginde babamdan altin istemis babamda yapmamis onuda sonradan duydum zaten dügünde aldiklari altinlar agir deyil dedi deyistirdi istedigini aldi yeniden, babamda ben 3 kez altin yapamam demis onlarada o yüzden küs yani hicbirimizle görüsmüyor.
gelin olarak iyi bir gelin olmayi basardim
ama senede 2- 3 gün gördügüm halde görümce olarak iyi bir görümce olamadim
keske güzel bir görümcelik yapsaydimda icimde kalmasaydikötükedihüso
ufff amma uzattim kusura bakmayin bir dokunan bin ah isitirbilmiyorumkismile

Son düzenleme:
kizlar iki gündür accayip sinirliyim!!aslında gelinimizi çok severim gercekten abla gibi oldu benim için,yiğidi öldür hakkını yeme demişler..gercekten iyi kizdir cogu insan bizi kardes zanneder,asla gorumce -gelin olmamisizdir..ama bazen tüylerimi diken diken ediyor!!!bu da onlardan biri!!!
gecen sene kızları oldu,dünyalar güzeli:) sayesinde halaligi da tadıyorum:)) iki aileninde ilk torunu o yüzdende üstüne ister istemez çok fazla düşüyoruz:)) gecen sene doğumdan önce annemle yurtdışına tatile gitmiştik ve ufakliga bir bavul kıyafet ayakkabı vs aldık hatta bavulda aldık :)) küçük pembe hello kitty li :)) neyse o aldıklarımızın nedense 10da 1ini ya giydi ya giymedi..neyse feda olsun ona zaten..daha bir cogunun etiketi üstünde duruyo:)) neyse biz yine tabii sürekli bir seyler almaya devam ettik ediyoruzda ama dediğim gibi nedense çok az görüyoruz üstünde..yaza girmeden önce bunlar mama sandalyesi bakıyordu..fakat çok pahalı olduğu için erteliyorlardi..bende fisher price in portatif mama sandalyesini buldum..küçük bı şey heryere taşınıyor ve normal sanlyelere bağlanarak kullanılıyor..üstünde oyuncaklar fln da var..gittim onu aldım..duşunun gecen yaza girmeden aldım!!ben onu aldıktan bir iki hafta sonra bildiginiz ayaklı mama sandaleyerinden aldilar,tamam bunda da sorun yok tabiikide istediğini gider alır..aradan yaz gecti kısa geldiik,kızı genelde bize bırakıyorlar ve bu yüzden de annemin aklina benim aldığım mama sandalyesi geldi ve sordu,getirsin kullanalım bizdeyken diye..efendim hanımefendi onu cesme de yazlıkta bırakmış!!tamam orda kullancak demek ki dedik bı şey demedik,ama yinede getirdi bize gecen gün..kızlar inanirmisiniz kutu açılmamış bile!!!bı açıp bakmamışlar bile!!!ucuz bir seyde değil!!hayır madem kullanmiycaksin yazık günah değil mı?!değiştirseydi bari!!onu verip başka bı şey alsaydı???o kadar sinirlendim ki anlatamam size!!!daha bakmadan atmışlar resmen bir kenara!!para biriktirdim ben onu almak için!!yine diyorum ufaklik için canım feda..ama bu ayıp değil mı??aynen alindgi gibi duruyo..getirdi bize walla cokta güzel kullandık!!ilk gördüğüm yerde lafı yapistiricam ama!!susmiycam artık!!bu kaçıncı olay!!al iste sonra kaynanalar kötü gorumceler kötü!!ben bı kere ondan önce abimi düşünürüm abimi sevdiğim için susarım saygı gösteririm!!abimin sevdiği birini ben niye sevmiyim ki??ama karşılıksız sevgi ve saygı bir yere kadar!!
bir olay daha anlatiyim size; yaza girmeden önce ufaklik için yatak istedi ama yazlığa götürüp getirmesi kolay olsun istedi,portatif yataklar var,hem yatak oluyor hemde oyun parkı..fakat Abi'm alamam dedi..annemin ve anneannemin icinde sinmedi,üzüldüler..gittik aldık,hediye olarak..yazın cesme de kullandılar..snr yine onu da orda bırakıp izmir e donmüşler..ya bu portatif..portatif ne demek hepimiz biliyoruz;tasinabilir!!!cocuğu bize bırakıyorlar,getirmesi gerekmez mı?ha bı de kendi diyo; evde bizim odada yatağı olsa diye!!annemde dediki e kızım aldık çeşmeye götürdünüz bıraktınız,getirin onu hem siz kullanırsınız hem biz dedi..kiz gitti getirdi bıraktı bize,şimdi hala e odamızda yatağı olsa diyo annem gelip al dedi kullanın iste dedi,ses yok..pasa dedesi öyle öğretti herhalde bir sezon kullan at snr yenisini al!!böyle saçma şey var mı?
gitti bebek arabasi aldı..bütün arkadaşları x marka alıyorlarmış o da gitti x marka aldı..ama y marka 100ken x marka 500!!!hadiii gittiler aldilar..kocaman da bı şey,araba gibi kolay katlanmıyor kolay taşınmıyor..annem onlar almadan önce dediki baston pusetler var kemeraltinda 50 tl fln onlardan alalım bı tanede dedi çok rahat edersin..yok hayır illa x marka!!neyse gidildi alındı..snr başladı ay bu çok zor kapanmıyor vs diye söylenmeye..annemde sinirlendi gitti mother care den baston araba aldı..şimdi sürekli onunla götürüyorlar saga sola!!öteki 500tl lik evde duruyo!!!!
ooof walla aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor!!sanki koçun ya da Sabancı'nın kızı!!!hiç bir şeyi beğenmiyor!!bir marka merakı anlatamam!!herkes x alıyormuş!!sen y al nolur yani?al iste elinde patladı x marka araba!!!
yine doğumdan önce amerikaya gittim!!kızlar neler neler aldım ordan!!hem bebek için hemde kendi için!!uyurken duvara sekiller yansıtan müzik çalan bı alet aldım,paketi açılmadı..biberonun icine süt vs koyuyorsunuz mesela onu ısıtan bir alet aldım,o da paketinde..ben gitmeden tutturdu çanta al diye gittim marka!bebek çantası aldım,bir kere bile kullandığını görmedim!!bebeğe emekleme battaniyesi aldım,örtü gibi bisey üstünde oyuncaklar var,bı kere bile görmedim..daha neler neler..bi tek kamera almıştım bebeğin yatağına koyuyosun da hani ekran var başka bir odadayken bebeği gorebiliyosun,ondan aldım,onu da ekranını LCD li istediler ondan aldım :))) bı onu kullandılar baya:)))
oof walla snr gorumceler kötü kaynanalar kötü!!!değil abicim değil!!niye durduk yere bir insan kötü olsun ki???

cekhu cugum bence bu geli görümce kötüdür deyil canim bence bu kisilikten kaynaklaniyor.
aslinda sana deger vermeyene sende deger vermiyeceksin madem o kadar esya aldiniz begenip kullanmadi canim sende alma birdaha ayni durumda bende olsam sinirlenirim, hayret bisey o kadar sey almissiniz kiymet bilip degerini anlamadiktan sonra bosver o zaman alma.
ne kadar ayip bana öyle o kadar esya alacaklar ben ne kadar memnun olurum ama herkes öyle düsünmüyor demekki.
anliyorum seninde yegenin insan hevesleniyor sizin gelinde bizimki gibi havali tip demekki aynen dedigin gibi yaptiginin kiymetini bilmiyorlar sonrada görümceler kötü dedniyor

cekhucugum bende kardesimin cocugu oldugu zaman buradan postayla birsürü esya gönderdim yurtdisindan kargo cok pahali ama olsun hala oldum sevinci ile ayriyeten bir arkadasin esi is icin gidecekti gene onulada gönderdim her yil TR ye izne gidince ne bulursam alir götürürüm.
evelki yil yani bizim gelini küstügü senede bircok esya götürdüm öbür geline götürdügümle ayni olsun aman arada kiskanclik olmasin diye herseyi ayni almaya calistim yegenlerime ceket falanda götürdüminan ceket o kadar güzelki evdeki gelin elli kere tesekkür etti abla cok güzel diye ama öbür gelin abla gerek yoktu ben almistim ceketi var dedi 150 tl ye almis bir ceket kizina kardesim dedi inan abla senin aldigin ceket daha güzel dedi (tabiki o duymadan onun yaninda diyemez) ama onun aldigi marka bende dedim ya aldinsa birini gezmeye giderken birinide oynarken giydirirsin dedim iki gelinede marka parfüm aldim ayni ayirimcilik olmasin diye cocuklara sisirilen havuz aldim balkona su doldurup koysunlar cocuklar oynasin diye sadece onlarin renkleri farkliydi karisiklik olmasin diye onun disinda herseylerini ayni aldim daha neler neler hepsini birakip gitmis kardesim ceket cok güzeldi onu bari alsaydik baska yoktu arada giyerdi demis gelin hanim getirirsen cöpe atarim demis koca bir canta esya hepsini birakti almadi iste görümceler kötü.
ben sadece kardesim mutlu olsun diye sesimi cikartmiyorum yoksa yapacagimi bilirim ama allaha biraktim 1 bucuk senedir küs barismakta istemiyormus kendi bilir ben senede 1 gidiyorum zaten görsemde olur görmesemde.

canım ya sorma walla resmen çıldırma noktasına geliyoruz annemle ama hep susuyoruz,Abi'm var çünkü..ama bu son mama sandalyesi olayında soyliycem acmamissiniz bile diycem..dediğin gibi almamak lazım ama iste o da olmuyor..bı şey gördüğüm an icim gidiyor dayanamıyorum..yazık günah ya para veriyoruz sonuçta opucukle almıyoruz:) zaten bizde kıza bir şey alırken hep en iyisi olsun diye alıyoruz,hep marka alıyoruz ama iste nedense bizim aldığımız cogu şey etiketiyle duruyo..
ya hele hele yurtdışından aldıklarımızı bı görseniz..gittik diesel fln aldık..paramizi kısıtlı harcadık hep sırf kıza bı seyler alalım diye..etiketleriylr duruyo dolapta..baktikca sınır oluyorum..
bı de tutturuyor arkadasım bunu almış bende alicam diye..arkadasın 100tl lik alabilir ama senin bütçen el vermiyosa alamazsın bu kadar basit!Abi'm almadı mı abime sürat yapiyo annemde üzülüyor gidiyo alıyor..annem zaten sagolsun kendi kızı gibi davranıyor,cogu zaman kızıyorum anneme,dalga geciyorum bana da böyle yapicaksin diye..
yazık ya insan üzülüyor..

ne kadar ayıp aslında di mı,onu aldım bunu aldım demek..ama iste gözüne sokar gibi yapılınca dayanamıyor insan..zaten cocuk bu,bgn giydiğini yarın giyemiyor,sürekli büyüyor,bari bı gün giysin..gecen gün anneme dedim,eğer o aldıklarımızı ablasının cocuğu oldugunda ona verirse kıyameti koparırım dedim biz aldık madem giydirmedi bari benim cocuğuma saklasın dedim annem de hiç sanmıyorum unut sen onları dedi..
ay bı de bir ablası var!!!çok bilmiş!!nasıl sınır oluyorum anlatamam!!!
ablası bankada çalışıyor,kız doğduğunda bı gün ona dedim ki,gel dedim senin bankada kızın adına hesap acalım abuk subuk oyuncak kıyafet alicagimiza oraya teyzesi ve halası olarak para yatıralım dedim ama 10 ama 100 dedim..bu aa çok güzel fikir fln dedi ama öyle kaldı..snr abime ve yengeme söyledim,onlarda çok beğendiler bu fikrimi..neyse daha sonra hesap açıldı kızın adina..sanki bu fikir benden çıkmamış gibi ben soylememisim gibi ablası bir boburlendi bir boburlendi sorma!!annem ve ben sok olduk!!kız resmen benim fikrimi kendi fikri gibi gösterdi!!neyse ki Abi'm gercegi biliyor!!
ya ben 25 yaşındayım yengem 30 ablası 33..ben onlardan küçüğüm ama walla onlardan iyi calisiyo kafam!!

anliyorum canim elbette anneninde torunu bir yandanda oglu tabiki gelinede o kadar deger veriyor ama kiymet bilmeyen icin deymiyor.
beni düsünüp almislar diye kiymet bilse insan nelerini vermez.
Benim annemler köyde yasiyor ciftcilik yapiyorlar onlarin nasil calistigini 40 derece sicagin altinda benim icim aciyor ona o kadar üzülüyorum hala bunlarin istekleri bitmiyor altinlarini bozdurmuslar gelmis yeniden altin istiyor annemin istanbulda dairesi var orada oturuyorlar annemin dükkandan kira geliyor onuda cogu zaman göndermiyorlar genede sikayet ediyorlar kardesimin isi cok iyi kira vermiyor hala yetmiyormus yazik annem hala herseylerini gönderiyor öyle nankör insanlara degmez aslinda ama evlat iste dayanamiyor yazik annem inan icim parcalaniyor.
gecenlerde kardesim köye gelmis annem toruna pantolon almis kardesim bu kücük sanirim demis annemde deyistirelim o zaman demis kardesim ver ben gidip deyistireyim demis gitmis geri gelmis anne baktim büyügü yok neyse ben gidince oradan alirim senin yerine biz zaten elsiva diye bir yer var orada ucuz oluyor ben oradan alirim bu paraya demis.
yazik annem üzülmüs ama onlarin heryerden alip giydirmedigini bilmiyor ya tamam demis ablam anlatti cok kizdim yazik annem kardesim gittiginde baannesinden olsun diye hersey aliyor kardesim ne aldiysa yok anne bu kücü bu büyük diye bahane bulmus gidip geri vermis cünkü gelin begenip giydirmez diye ve hala yiyecek icecek ne olursa gönderir kardesime.

canim en iyisi giydirmeyeceksen onlari bana ver de. aslinda desen olur ama bu seferde görümcem kötü geri istedi der ayptigini anlatmazda.
ablasinin yaptigi zaten cok büyük ayip aklisira fikrin kendinden ciktigini söyleyip kendini iyi göstermis.
akil yasta deyil basta derler cekhucugum.

desem dediğin gibi ben kötü olurum..
aslında çok kötü bı kız değil..özünde çok iyi ama ablasından mı etkileniyo anlamıyorum..ablası çok sever hava atsın,pahalı seyler alsın,mekanlara gitsin fln bayılır..ve ablası beni nedense kıskanır!!çok saçma bı sekilde beni kiskaniyo hatun!!neyimi kiskaniyo onu da anlamıyorum!!fesat bı kız,bakışları fln çok rahatsız edici..cogu zaman çok pis bozuyorum ablasını :)) hoşuma da gidiyo onunla uğraşmak :)) geliyo mesela ay bilmemnerden su kadara su çantayı aldım diyo bende aa yok artık o kadar para mı verdin ona aynısı pazarda var diyorum :))) suratı düşüyor :))) veya tatile gidicez diyelim annemle ay sen ordan neler alırsın şimdi diyo haa tabii deli gibi alışveriş yapicam diyorum yaaa diyo :)) ici gidiyo :)) ayol delimiyim ben niye alışveriş yapıyım deli gibi isim olmaz sırf onu kudurtmak için yapıyorum :)) amacıma da ulaşıyorum :))

beni de cadı sanma walla değilim ama bana cadilik yapana tillahini yaparım :)))

ohhh valla nerdeee senin gibi görümce...aslında siz en doğrusunu yapmışsınız
içinize almışınız
kendi kardeşinizden annenden kızından ayırmamış
çok güzel bişey aslında keşke herkes sizin gibi olsa...
belki bi nebze de olsa gelinde kıskançlık var sanki belki ondan böle davranıyor.
genelleme yapmak yanlış aslında
her insanın kötüsü var.
gelinin de görümceninde
benim görümcem bana bişeler alır
çarşıya çıktığında
seve seve giyerim beğenmesem bile
beni düşünmüş almış canım derim
gelininizin de aklı gelir başına bigün. ama
sizde sesinizi çıkarın biraz canım

ben de görümceyim
iki gelinimiz var
kardeşlerimle aralarında sorun çıksa hemen feministlik damarım öne çıkar gelinlerin tarafında olurum
ama bazen aslında hiç haketmediklerini de anlamıyor değilim
birsiyle bazı şeyler oldu aramızda
bana hiç haketmediğim saygısızlığı yaptı artık konuşsam da mesafeliyim,iç yüzünü anladım

Benim görümcem hiç benim hakkımı savunmazzzz..........Gercek ablam da olsaydı onunla anlaşamazdım... Çok bilmiş bik bik öter... Bana bir şey alırsa seve seve kullanırım ama pek de almaz öyle hediye filan pinti gıcıkkk... keşke şöle kanki olabilseydikk ohhh ne güzel olurdu vallaa

walla bende hep iyi anlasicaz,ablam olucak,kankam olucak diye hayal etmiştim..
araniz iyi bir problem yok..ben içten ice kızıyorum ona asla belli etmiyorum..özünde seviyorum da basbasa dışarı çıktığımızda mesela çok eğleniyorum ama yanında baskaları varken maalesef öyle olmuyor ben yenge demek bile istemiyorum bana kalsa abla derim ama o sıcaklığı bı görüyorum bı görmüyorum..öz eleştiride yapıyorum..acaba ben mı soğuk davranıyorum diye..bilmiyorum..

Evet görümceyim hemde zamanında 8 yıl kankalık yaptığım insanın.Pislik geldi ağbimle evlendi.Zamanında dizine yaslanıp saatlerce ağladığım ne varsa hepsini bana ve aileme yaptı,tabi ummadığım birçok şeyi de.Bir bayram sabahı geç kalktıkları için laf söyledim diye ağbime üzerime salıp büyük büyük kavga çıkarttı.Daha neler neler yeni yeni konuşuyoruz oda ailemin gelini olduğu için.Kendi görümcelerime gelince evet onları seviyorum iyi insanlar.Ama verdikleri sözleri tutmamaları ve ele daha fazla kıymet vermelrine kızıyorum.Mesela komşuya temizlikte yardım etmek için ölürler bana gelince bir tanesi dil ucuyla yardıma ihtiyacın varmı der,eşim yardım edin diyince de bizene derler.Bazen zoruma gidiyor ama amaaan kimseden beklentim yok.

görümce olayını bende anlamış değilim.hele ki içinde bulunduğum durumu düşündükçe anlamakta güçlük çekiyorum.iki seneden bu yana çabalıyorum bir şeyler yapmak için.her adım da yardımcı olmaya çalışıyorum her şeyin en iyisini onun için isterken bir anda kötü ilan ediliyorum.çok acı...

şunu açıkça gördüm ki kendi aklıyla hareket etmeyen insanla geçinmek eziyet oluyor.sorun gelin ya da görümce olmakta değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…