Gorumceler ve herseye karismalari

Hall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2015
19
3
36
Kizlar bugün kaynanama çocuklarımı bırakıp kardeşlerimle dışarı cikcatim ama gorumcem bana annesine cocuklari bırakmamam gerektiğini ve yanimda götürmem gerektigini soyledi. Cunku annesi işten gelecek ve bu hafta bayramn oldugu icin çok yoruldu. Sorun su ki bugün kendisi denize gitti ve çocuğu kaynanama bıraktı. Bana bırakma deyip ertesi günü kendisi bırakmasi ve bunu 2. Kez yapmasi zoruma gitti.

Kizlar bugün kaynanama çocuklarımı bırakıp kardeşlerimle dışarı cikcatim ama gorumcem bana annesine cocuklari bırakmamam gerektiğini ve yanimda götürmem gerektigini soyledi. Cunku annesi işten gelecek ve bu hafta bayramn oldugu icin çok yoruldu. Sorun su ki bugün kendisi denize gitti ve çocuğu kaynanama bıraktı. Bana bırakma deyip ertesi günü kendisi bırakmasi ve bunu 2. Kez yapmasi zoruma gitti.

Aradaki fark su gorumcenin oz annesi sizin de kayinvalideniz. Ayrica kadin yorgunmus bunu gorumceniz soylemeden sizin dusunmeniz gerekmez miydi?

Görümceniz öyle dedi diye çocukları bırakmaktan vaz mı geçtiniz?

Kayinvalideniz sorun etmesiyde çocukları bırakmanızı, görümceniz istediğini söylesin,siz bildiğinizi yapın.

Görümcenizle de kendinizi bu konuda bir tutmayın. İşten gelmiş kadına çocuk bırakmak bence de doğru değil ama bunun sorgulaması görümcenize kalmamış.

gorumcenizi dinleme sebebiniz ne?
kaynananiz sizin cocugu yorgunum diyip bakmasa gorumceninkine baksa, kizina kiyamamis bosver derdim de. siz baya gorumceyi dinlemissiniz?
birakin o soylesin..kaynana yorgunum derse birakmayin ama, kaynana adina kizi bir zahmet konusmasin. konusursa da duymayin?

Aradaki fark su gorumcenin oz annesi sizin de kayinvalideniz. Ayrica kadin yorgunmus bunu gorumceniz soylemeden sizin dusunmeniz gerekmez miydi?
Ya simdi tamam son cumlede haklisin. Kadin yorgun. Iki tarafinda bunu dusunmesi lazim. Ama ilk cumle dogru degil bence. Ortadaki cocuklar torunlari. Biri kizinin biri oglunun cocuklari. Kimin biraktigi farkeder mi ki? Sonucta hepsi torun yani.

Ben seslendireyim: ayy Hall’ın çocukları çok yaramaz,annemin tepesine çıkıyorlar,zaten şımartmış getirip getirip anneme bırakıyor kendi geziyor. Bak ben de bırakıyorum ama mecbur olunca,zaten benimki uslu,annem bi köfte yoğuruyo bi de taze tavuk suyuna erişteli çorba yapıyo ona tamam zaten öğle uykusu filan yok. Ama gelininkiler insan azmanı! Anca kırıntı yesinler bisküvi çikolata.geçende meyveli yoğurt getirmiş çocuk açarken halıyı batırmış! Annem de bişey diyemiyo. Dedim sen dur ben söylerim Hall’e.

:KK48: Gaz vermek gibi olmasın da biraz gülün istedim. takmayın siz ne derse desin

Görümcen senin çocugunla kendi çocugu yan yana gelsin istemiyo

Kendi öz annesini düşünmeyen görümce haklı, konu sahibi mi haksız? Madem yorgun olduğunu biliyordu kendi de bırakmasaydı çocuğunu. Geline geldi mi yorgun, kızına geldi mi cevval oluyorsa kaynanan, acıma konu sahibi her fırsatta bırak çocuğunu. Torunsa o da torun. Evlat ayırmasınlar.

Ablamin görümceleri geldi aklima. Kayinvalidesi ablamin cocuklarina bakiyor diye ablama annen emekli olsun senin cocuklara baksin annemiz yoruldu dediler. Annem emekli oldu ablamin cocuklarina bakiyor. Kayinvalidesi de gidip kendi kizinin cocuklarina bakiyor. E hani dinlenecekti anneniz dediğimizde ama napalim iste kardesiminde calismasi lazim annem cocuguna bakmak zorunda dediler. Cok sinir oluyorum boyle insanlara.

Deseydiniz görümceciğim annenle konuştum rica ettim sorun yok bakarım dedi boğazına bıçak dayayıp zorla bakarım dedirtmedim kaç yaşında kadın uygun olmasa birşey söylerdi bırakma kızım çok yoruldum bu hafta falan diye ona ne oluyor.

Ya simdi tamam son cumlede haklisin. Kadin yorgun. Iki tarafinda bunu dusunmesi lazim. Ama ilk cumle dogru degil bence. Ortadaki cocuklar torunlari. Biri kizinin biri oglunun cocuklari. Kimin biraktigi farkeder mi ki? Sonucta hepsi torun yani.

Valla benim icin hic farketmez :) ben olsam kimseye minnet etmem. ilk cumle senin icin dogru olmayabilir de isin gercegi budur. Hepsi torun derken zaten birakma diyen kayinvalide degil gorumce.

Bende gorumceyim ama ona yapma dediğim şeyi kendim asla yapmam.

Kendi öz annesini düşünmeyen görümce haklı, konu sahibi mi haksız? Madem yorgun olduğunu biliyordu kendi de bırakmasaydı çocuğunu. Geline geldi mi yorgun, kızına geldi mi cevval oluyorsa kaynanan, acıma konu sahibi her fırsatta bırak çocuğunu. Torunsa o da torun. Evlat ayırmasınlar.

Yazdigimi iyi okursan eger o hakli bu haksiz gibi bir cumle kurmadim isin gercegini soyledim. Ne olursa olsun biz geliniz dogru mu? Insanlar yuz verince astarini isteyemeyiz, ayni sekilde bizden isterlerse orda bir dur deriz. Yok kendi birakmasaydi falan gorumcenin avukatligini yapma bana cunku ben tarafli bir yorum yapmadim herkesin oz annesine nazi gecer ama kayinvalideye herkesin nazi gecmez. Ben annemden bir sey isterken dusunmem mesela ama kayinvalidemden isteyeceksem dusunurum. Ha sen boyle degilsindir ne mutlu sana.

Yazdigimi iyi okursan eger o hakli bu haksiz gibi bir cumle kurmadim isin gercegini soyledim. Ne olursa olsun biz geliniz dogru mu? Insanlar yuz verince astarini isteyemeyiz, ayni sekilde bizden isterlerse orda bir dur deriz. Yok kendi birakmasaydi falan gorumcenin avukatligini yapma bana cunku ben tarafli bir yorum yapmadim herkesin oz annesine nazi gecer ama kayinvalideye herkesin nazi gecmez. Ben annemden bir sey isterken dusunmem mesela ama kayinvalidemden isteyeceksem dusunurum. Ha sen boyle degilsindir ne mutlu sana.
Ben niye yapayım görümcenin avukatlığını, sizin maşallahınız var bu konuda. Benim yazdığım size dokunmuş belli ki sinirle cevap vermişsiniz.
Ama size nasihatim olsun karşıdan bakınca iki yüzlü gözüküyorsunuz, siz her ne kadar benim anneme nazım geçer diye yumuşatsanız da.
Son olarak evet ben böyle değilim. Teşekkür ederim. Annem yorgunsa nazla niyazla ısrarla bir iş yaptırmam ona.

Ben niye yapayım görümcenin avukatlığını, sizin maşallahınız var bu konuda. Benim yazdığım size dokunmuş belli ki sinirle cevap vermişsiniz.
Ama size nasihatim olsun karşıdan bakınca iki yüzlü gözüküyorsunuz, siz her ne kadar benim anneme nazım geçer diye yumuşatsanız da.
Son olarak evet ben böyle değilim. Teşekkür ederim. Annem yorgunsa nazla niyazla ısrarla bir iş yaptırmam ona.

Sen kimsin ki senin yazdigin bana dokunsun? Kendini fazla onemseme cunku benim icin bir onemin yok!
Beni alintilayan sensin! Cevap verdim diye ikiyuzlu diyen de sensin! Simdi nasihatlerini de al cebine koy cunku ihtiyacin var. Belli ki bir polemik arayisin var da kusura bakma git baska yerde oyalan.
Ayrica annem yorgunsa nazla niyazla is yaptiririm diye bir cumle de kurmadim once okumayi ogren sonra insalari alintila.

Denize gitmeden bir gün öncede çocuğunu kaynanama bırakıp gene dışarı çıktı uyuttu çocuğunu ben kaynanam çok yorgundu biliyordum bana da git dedi ama ben gitmedim.kaynanama deyince de nankör oldum çok bilmiş oldum kötü niyetli oldum ne var demisse dedi. Ha ben ha kızlarım dedi. Ben sadece bana yapma dediği şeyi kendi yapıyor birde bu ikinci kez oldu. Birde annem evde olsa da olmazsa da ben birakmicam diyor seni baş başa bırakıyorum yazmış neyle baş başa birakiyorsa artik

Ya ben zaten hep yüzde 90 çocuklarımı kendi anneme bırakıyorum çünkü oturduğum yerde kimsem yok annem kaynanam uzak oraya gidince kaynanam çalıştığı için zaten anneme bırakıyorum bir de ben izinli ise zaten çocuğumu birakcktim

Back
X