Görümcem bana "Aptal" dedi, ortalık karıştı :((

bu arada balerin nickli kişi size söylüyorum ben herşeye burnunu sokan bir kadın değilim ,lafı dinlenir ,sözü geçen biriyimdir aile içinde ,bana fikir danışan büyüklerim bile vardır ,kimbilir ne söylediniz demişsiniz ,zahmet edip diğer yazdıklarımı okumamışsınız bilmiyorsunuz bu yüzden ,okumaya zahmet etmiyorsanız yazmayada zahmet etmeyin rica ederim..

ohh canım çok güzel olmuş kurtulmuşsun allah korusun senin evinde eşinle bile aranı bozabilirdi.unut konuyu kapat oda zamanla sakinleşir

Kusura bakmayin "haklisiniz" demedigim icin uzgunum cunki bana gore haksizsiniz,
bu benim dusuncemdir, konunuzda yoruma acik oldugu icin dogal olarak fikrimi yazdim merak etmeyin ara yorumlari ve sizin yazilarinizida okudum okumadan yorum yapma gafletinde bulunmadim yani rahat olun :))

Arkadaslar bazi noktalara cok guzel dikkat cektigi icin yineleme geregi duymuyorum, benim dusuncelerimde kesinlikle bu yonde:

Super bir yorum agzina saglik duygucikmaz'im yerimseniben

Sen ne yapacagin apacik ortada always you arkadasim.....

Bundan sonra ne etlisine ne sütlüsüne karsima benden uzak Allaha yakin olsun deyip tamamiyle ilgini alakani kes....Ne kendini hizmetci olarak nede evini otel olarak kullanmasina izin verme.

Sana senin evinde hakaret etmesini bir kenara birak ...belki bu affedilir, özür diler konusursunuz olur biterde, intikam almak icin esine üstüne yalan katarak aranizda gecmis bir olayi anlatmakla seni tehdit etmesi kesinlikle aff edilmeyecek birsey benim.:umursamaz:

Bir insan böyle birsey yapabiliyorsa ondan hersey umarim ben.

Uzak dur....mümkün oldugu kadarinca uzak dur.

senin yorum yapman yanlış olmuş ama anladığım kadarıyla görümcende dengesiz bir insanmış hareketleri hiç normal değil.burdaki tek iyi şeyse eşin senin arkanda duran biri galiba

sevgili tadli ,yani şimdi ben suçluyum öylemi ,empati yapmayı bir denermisiniz lütfen ,hiç suçunuz

olmadığı halde size biri aptal dese gerizekalı dese ,pislik kadın dese siz ne yapardınız lütfen cevap

verin ,bu sokaktan sıradan bir insan olsa bile üzülmezmiydiniz ,sinirlenmezmiydiniz ,hatta dönüp eminim

cevap verirdiniz belki sizde ona hakaret ederdiniz,ben bunların hiçbirini yapmadım üstelik ,sadece eşimle

paylaştım hepsi bu ..

Sen hiç bulaşmayacaktın canım yaa kayınvalide ne dese desin senin evine gelip yiyip içip giden bir teşekkürü zor gören birisinden zaten iyi bir davranış beklenemez.. Eşinde hatanın büyüğü tokat atmak ne gereği varmış hakim olsaymış kendine, üzücü şeyler bunlar olmaması gereken aile düzenini bozan şeyler. Bundan sonra muhattap olma görüşme kendi aralarında kendi sorunlarını çözsünler...

eşim geldiğinde anlattım ona tatil dönüşü olan mevzuyu ,çok kızdı ,neden bindin elalemin arabasına ,hadi o neyse bekar sen evli bir kadınsın ,neden bana söylemedin dedi ..görümcemin beni 2 kişi vardı diye tehdit ederim dedğini de söyledim ,boşver üzülme sen ,unut artık olanları,bir daha ararsa beni rahatsız etme de kapat ,dinleme bile dedi.gelip özür diler yakında merak etme dedi ..özür dilesede kabul etmem artık ,ne faydası var ...

Tebrik ediyorum en iyi kararı vermişsin eşine söylemekle söylemeseydin ben burda bas bas bağıracaktım eşine anlat diye konuyu baştan sona okumak için bekledim, sonda da bu yazıyı okuyunca çok sevindim.. Ne yalan söyleyim bazı görümceler abisinin karısını hep el olarak görüyorlar dar görüşlü insanlar.. Rütbe takmışlar gelin evin en aşağı rütbesi gibi görüyorlar bazı insanlar için söylüyorum herkez üstüne alınmasın.. Eşinide tebrik ediyorum sana arka çıtığı için , seni anlayışla karşıladığı için helal olsun..

always you,hatalı değilsin. hiç moralin bozma.
ben de olsam senin yaptığının aynısını yapardım. bir insan, yaş kaç olursa olsun,hataya ve ilerde yaşayacağı acılara doğru gidiyorsa ,ve yaşadığı o duygulardan gerçekleri göremiyorsa,onu uyarmak gelin olsun, görümce olsun,arkadaş olsun ,kim olursa olsun , onun görevi olmalıdır..
ben üstüme düşeni yaparım.bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesi bana ters çünkü...
arkadaşlarımada yapmışımdır ,uyarımı,. hatta ağabeyimede ..
evet ağabeyimede.....
hatalı bir ilişkisi varken zamanında ,çok uyarmışımdır.
hoş ağabeyim böyle tepki vermemişti.
tabii,sizin görümce terbiyesizmiş o ayrı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Cok dogru bir noktaya deginmissin canim....yani burda kendinden yasca kücük olup olmamasi önemli degil, Gelin rütbesi ile kim oluyorda görümceye akil veriyor, yani dis kapinin dis mandali....

Lakin o dis mandalin evinde yiyip icmeye kurulmaya o kisiyi kendi amaclarina göre kullanmaya gelince ehh biz bir aileyiz, mecbur yapacak oluyor...

Bence bu görümcede ayni bu zihniyetde.....ondan 10 yas kücük bir arkadasi sevgilisi hakkinda en agir kelimleri kullansaydi bile bu denli sinirlenmezdi....Gelin söyledi diye kizdi...

evet sanırım dediğiniz gibi gelin konumunda olduğumdan dolayı üstüme çıktı bu kadar, el kızı

neticede ,biz aldık seni ,yapacaksın mecbursun der gibi ..

zaten daha önceleri tuhaf davranışları vardı ama hep aman hadi aramız kötü olmasın diye idare

ettim ,mesela birgün bir düğüne gittik malum düğünlerde tuavlette sigara içilir ,neyse gittik tuvalete

sigara yaktı ,tam ben yakacaktım sen yakma dedi ,niye dedim ,orda birkaç kadın vardı ,bunlar tanıdık

yakma ayıp olur dedi ,nasıl yani ya , kadınlar tanıdıkmış ta ben içmeyecekmişim ,sonra işte şunun gelini

sigara içiyor derlermiş ,içimden töbe töbe onlara ne yahu dedim ama ,yinede içmedim ,çokta sinirlendim

ama ..

Sunu gelini sigara iciyor derlermis...pehhhh:ecrin_bebek:

Sunun kizi sigara iciyor demezlermiymis acep?CADIARZU
Iste hep politika bunlar canim....sende tatsizlik cikmasin, aramiz bozulmasin diye hep susarak, her dedigni yaprak buna prim vermissin.

Esim birsey demedikten sonra kimse karismaz der yakardim birtane vallaha....
Hatta simdi yakiyorum

ay gülsüm çok tatlısın ya ,yorumlarını çok ciddiye alarak okuyorum ,herkese çok teşekkür

ediyorum ,vakit ayırıp beni dinlediğiniz için ..

işte gelini içiyormuş derlerde kızı içiyor demezler ,ona göre öyle ,gelin hata yapmaz ,gelin hep ciddi

olmalı olgun olmalı ,ya benim içim hala çocuk ,hala kız arkadaşlarımla buluşup ortaköyde kumpir

yeriz ,güler eğleniriz..

vereliniortakvereliniortak
bende yakıyorum always cim görümcenin şerefine gitsin...

neden "gelin yapmaz" biliyor musunuz? çünkü "aaa bilmem ne hanım ne usturuplu gelin almış bak, aferin" desinler diye. yani sizin iyi olmanız değil iyi bir şekilde "seçilmiş" olmanıdır önemli olan.
kız içerse de "aferin bak ne özgüven sahibi" denir.

bu yargıları değiştirmeli ama nasıl :umursamaz:

Esine o tatil olayini anlatmakla cok iyi yapmissin....dahada takma kafani canim.:1hug:

Vicdanin rahat olsun bence, senin hicbir sucun günahin yok....bu olaylarin buraya gelmesine sebeb görümcendir.....

Keyfine bak ve unut bu tatsiz olayi....nasilosa esin kayinvaliden ve kayinbaban senden yana.....

Ha olur ya, belki görümcen gelir senden özür dilese bile (eski rahatini kaybetmemek icin) kabul etsen bile önceden oldugu gibi evinde kalmasina izin verme....sakin kendini kullandirtma daha fazla....inanki degmez

evet bu yorumuna sonuna kadar katılıyorum ,kayınvalidemde ilk gelin olduğum yıllar

giydiklerime çok karışırdı ,kot giyerdim aaaa olmuşmu hiç çıkar onu ,filiz sana etek versin

onla gidilmez ,veya işte ne bileyim daha güzel bişeyin yokmuydu filan derdi ,özellikle

akraba ziyaretlerine giderken ,tabi hep kendileri için anlardım ben bunu ,aaa bak bak işte

bilmemne hanım ne güzel hanım hanımcık gelin almış desinler diye ..insanlar çok bencil

olmuşlar ..

Takmayarak canim....

Milleti bilmiyormusun, her zaman konusacak birseyler bulurlar...sigara icmezsin bu sefer giyimine takarlar, giyimin olmazsa evinin haline burnunu sokarlar.....yani laflara bakarsa ohooo diyorum sana...

O yüzden en güzelimi takmicaksin ya....ben kendi Annemin Babamin yaninda sigara iciyorsam, esimin tandiklari viz gelir....
Bu yüzden kaynanamlada dalastim bir defa....oda bu sigara olayina takmis, yaninda kazik kadar ogullarina kizlarina bile icirmiyor...fisfisfis

Birgün arabada uzun yolculuktayiz....önde oturuyorum, baktim esim kivraniyor, icmek istiyor adam iste....Anne sen bu tarafa bakma biz yakiyoruz birer tane....kusura bakmasin degilmi dedim.....:hulya:

Ehh bozuldu biraz ama cokta fifi yani....sanki sigara icmeyen daha saygili oluyor....

peki sunu sorabilirmiyim bende,sadece merak ettim, neden o kisinin görümcenize zarar getirecegini düsünüyordunuz, sadece yas farkindan dolayimi yoksa baska seylermi var, yani elle tutulur birsey yoksa sizde hicbirsey yokken böyle bir yorum yaptiysaniz o yüzden parlammis olabilir. ben görümceniz iyi yapmis demiyorum yalnis anlamyin, gerizekali, aptal gibi kelimeler kullanmasi yalnis ama sizin üslübunuzda bana dogru gelmedi. yani söyle söyliyebilirdin, abla sen bu adami iyice tanidigindan eminsin degilmi annenler biraz tedirginlerde bu konuda gibi seyler söyleyebilirdin ama sen dogrudan görüsme onunla sana zarar gelir ondan kullanir seni gibi kellimeler etmissiniz. neden bukadar eminsinizki bundan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…