Görümcem bana "Aptal" dedi, ortalık karıştı :((

hay Allah simdi okudum kendi yorumumu tekrar arada "siz" arada "sen" diye hitap etmisim.
galiba uykum geldi benim. :kedi:

karışmamalıydın, karışsanda sohbet eder gibi tatlı tatlı yaklaşıp keskin katı cümlelerle hüküm vermemeliydin. Benden 12 yaş büyük teyzem bile özel hayatımı anlattığım da karışmamaya özen gösteriyor , bir yanlış görüyorsa bu çocuk seni üzüyor senin üzülmeni istemem der;ama kararı bana bırakır ,mutlaka bunun benim hayatım olduğunu benim akıllı biri olduğumu kararı benim vereceğimi söyler. Zaten bu yol daha etkili değil midir??Hem öyle tepki vermez hem de dediklerini düşünürdü. Böyle davranılsa masalar fincanlar kırılır mıydı?Kalkıpta abimin eşi olacak,özel hayatımı konuşmadığım benden çok küçük bir insan hele tanımadığı sevgilim hakkında bitir bu işi ,seni kullanıp atar diyemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşünün!iki kişi sohbet ediyor.biri onun iyili ği için uyarıyor.diğeri birdenbire APTAL diyor.Aptal diyenin ruh hastası olması lazım kendine iyi niyetle yaklaşan birine böyle demesi için.o yüzden diyorum sen ne dedin ki kadın sana aptal dedi aniden?bu bir
ıkincisi 36 yaşındaki bir kadının abisinden dayak yemesi abisi ile arasının önceden de bozuk olduğunu gösterir.demekki aralarında bu tarz bir ilişki vardı,ne ayıp!insan sinirlenince gözü dönüp aptal diyebilir,hemen dayak mı atmak lazım üstelik 36 yaşın daki bir BAYAN a...ha buarada ben görümce felan değilim.buraya topik açmışsan herkes yazar,sana bir kastım da yok tanımam etmem bunlarda benim fikrim azcık eleştiriye açık ol

onun evinde kalmışş olurmu....

herkesin iyiki bir evi varr aman aman.... evinde kaldıysaa bir laf dedi diye koca kadına dayakk haa...

bunuda haklı sebep olarak sunabiliyorlar...

en fazla oda ona cevap verseydi.. hadi karşılığı bıraktım.. evinden kovsaydı ( bence bu bile çok fazla ya neyse )

kocasının olay kızgınken dövmesi ne hakla ne aklaa sığar??
birde sevgilini babana söylerim.. le tehdit düşünmek..

suçun büyük kısmı eşinizde kusra bakmayın...

sizde olay daha yeniyken eşinizin oraya gitmesine müsaade ettiğiniz için suçlusunuz...

bu zamandada kimseye bişi denmiyor
kimse burnunda kıl aldırmıyor
herkes ben bilirim havasında
herkesin aklı maalesef her zaman kendine yetmiyor

bu zamandada kimseye bişi denmiyor
kimse burnunda kıl aldırmıyor
herkes ben bilirim havasında
herkesin aklı maalesef her zaman kendine yetmiyor

pardon ama 15 yaşında kız mı bu ,burnundan kıl aldırmamakla ,havalarla ,falan ne alakası var , herkes istediği insanla istedği şekilde konuşmamalı ,haddini bilmeli,herşeyin bir yolu yordamı var.Anası babası değil arkadaşı değil, onun üzerine vazife değil ki, ne demek seni kullanır atar . Öyle paldır küldür konuşup 36 yaşında ki kadına ders verilmeye çalışılınırsa sonucuda böyle oluyor işte.Annesi demiş ve belki başkalarına da dedirtti ,e kadın da yeter artık der ,çocuk mu bu. Birbirlerini sevmiyorlar sanırım, anlamıştır kendi isteğiyle konuşmadığını,iyi niyetle yaklaşıldığını bilse üsturuplu bi şekilde konuşulsa kimse de kalkıp ortalığı yıkmaz.Benden 10 yaş küçük ,birşeyimi paylaşmadığım insan kalkıp bana 36 yaşında, bıdı bıdı konuşup bitireceksin ilişkini dicek,oldu!

Son düzenleme:

Pardon affiniza siginarak....Neden diyemez?

Arkanizdan pislignizi toplayan, önünüze sofranizi koyan, özel esyalarini sizinle paylasan, size mecbur olmadigi halde hizmet eden birinin bu kadarcik hatiri yokmu sizin nazarinizda?

36 yasinda olmak herseyi bilmek, kimsenin aklina ihtiyac duymamak demek degildirki!

Öyle paldir küldür diye lafada dalmadiki bu arkadas, bu konuyu konusurken söylemis, yorumlari tam olarak okumadiniz galiba.

ya illa konuşmak için 15 -20 yaşındamı olması lazım..durup durup aynı noktaya geliyoruz..bu kadının 36 yaşında olması ,konu sahibininde 27 yaşında olması ona akıl vermeyeceği yada fikrini sölemeyeceği anlamına mı geliyor..ne yani 60 yaşındaki kişi 30 yaşındaki kişinin söylediklerini önemsememeli mi? fikir almamalı mı yada 30 yaşındaki kişi ,o herşeyi bilir diyip bişi söylememeli mi?
aslında olay olurken ne siz orada idiniz ne de biz..sadece konu sahinin anlattıklarından yola çıkarak konuşuyoruz..biz bilemeyiz ki paldür küldür mü konuştu ,ders verme edasında mı konuştu..zaten onların evinde kalıyormuş ,kendisi de dedi ki kimseyle arası iyi değildir ,biraz benle iyi diye..o da o yüzden bişiler söylemiş..
hem bişisini paylaşmadığını nereden biliyorsunuz..,eminim biliyordu....bu kadında ,bilmediği bir olay hakkında nasıl konuşsun..durup duruken sen şu yaşta ,işi gücü olmayan birisi ile berabersin gibi bişi mi söyledi yani..olaydan haberi vardı belli ki..
dost acı söyler derler

hımmm... hizmett etti diye..
özel eşyalarını kullandırdı diye dayak atılmaya hak var yani ...

kullandırmasaydı özel eşyalarını madem yaptı bir iylik

birdaha yapmasaydı açmayaydı evini birdaha toplamasaydı yatağını ..

kocasını olayın ardından göndermenin birde dayak atmasının alemi nee

valla bence ona vazife değildi, o yaştaki bir kadının kendi lafıyla gidip sevgilisinden ayrılmasını beklemiyordu herhalde. O kadar samimiyetleri olsa ve düzgün bi şekilde söylense fincanlar uçuşmazdı ,bunu anlamak için illa orda olmaya gerek yok

Burda yaşla aşalakalı bir durum göremiyorum ben.benim merak ettiğim şu.Bu görümce ile nasıl konuşuldu ki görümce aptal gerizekalı dedi?Daha önceden aralarında bir sorun olması lazım işin bu noktaya gelmesi için.uslup önemli nasıl bnir uslup takınıldı biz orada değildik bizim yorumumuz boşuna.görümcesi kafadan hasta ise orasını bilemem.yine söylüyorum,nekadar bir kişi akıl verirse versin akıl alan kişi aptal demez ,karışma falan diyebilir belki.demekki bu arkadaşla aralarında başka sorunlar var.

ya neden olay hep eşyalarını kullandı ,evinde kaldı ;sende her istediğini yapabilirsin ona olayına geliyorki
konu sahibinin bir söz söylemesini ,eşinin gidip kardeşine bağırmasını ve dayak atmasını neden hep bu olaylara bağlıyorsunuz? öyle bir tablo çiziyorsunuz ki ,şaşırıyorum

"36 yaşındaki kocaman kadının hayatı hakkında yorum yapamazsın" diyen arkadaşların birçoğu eminim konuyu açan arkadaştan küçüktür. demekki neymiş? o durumda kendince bir yanlış görüyor isen ve konu geçiyorsa fikir söylenebiliniyormuş.

işine gelince gelinimiz, işimi yapacak, evini kullancak ama fikir vermeye kalktığında "ne hakla,sen küçüksün, aptal" olacak yok ya....

madem görümcemiz o kadar yüce gönüllü bir arkadaş, "ablacım, gerçekten şöyle iyi yönleri var" diyebilirdi. siz arkadaşının eşinin yaptığı fiziksel şiddete taktınız ama görümcenin yaptığı da sözlü şiddet. bence ikisi arasında hiç ama hiçbir fark yok...

ya siz birisine bişi söylerken yada size söylendiğinde böyle mi düşünüyorsunuz..birisi birisine bişi söylediğinde ,illa ki benim dediğimi yapacak diye beklemez..sadece fikrini söyler,yol gösterir ,karşı taraf ama yapar ama yapmaz
ayrıca düzgün bir şekilde kesin olarak söylenip söylenmediğini biz bilemeyiz..biz sadece düzgün söylendiğini varsayıyoruz..böyle bir olayda ne kadar çirkin söylenebilinirki..hem o gün sevgilisi ile arasında olumsuz bişi olmadıüını nereden biliyorsunuz?belki kavga etti ,yengesine patladı..yada başka şeye kafası bozuktu ,arkadaşa patladı..belki de dost acı söyler ya ,arkadaşın dedikleri doğru idi ama bunu kendine yediremedi...sizin dediğnizde doğru olabilir ama nedense siz ,hep ,kimse kimseye bişi söylemesini savunuyorsunuz..yarın öbür gün sizinde bir hatanız olduğunda ,birisi size bişi demediğinde ,neden söylemediniz dersiniz..

Görümce kardeşinden tokat yediği için masum taraf oldu çıktı.
Oysa onun da konu sahibi arkadaşımıza uyguladığı şiddetin bir çeşidi değil mi?
Ha fiziksel ha psikolojik, her türlüsüne karşıyım.
Görümce o tokadı ne kadar suçsuz yere yediyse, gelin de o hakaretleri o kadar suçsuz yere işitti bana göre.

aman kadın o evde kaldığınına kalacağına pişman olmuştur . Üniversite mezunu yaşını başını almış iyi bir yerde de çalışıyor,ama evinde kaldı diye her laf söylenebilir tabii

Bu yaş mantığına göre de buyurun tam 38 yaşındayım.Bu durumda benden küçük hiç kimse benim fikirlerime bir eleştiri getirmesin lütfen, koskocaman kadınım ne de olsa, bilirim ben, saygı gösterin ve susun rica ediyorum.

Bu mudur yani?!

aman kadın o evde kaldığınına kalacağına pişman olmuştur . Üniversite mezunu yaşını başını almış iyi bir yerde de çalışıyor,ama evinde kaldı diye her laf söylenebilir tabii

hayır tabiki, evinde kaldığı için değil. evinde kalacak kadar,eşyalarını kullanacak kadar samimi gördüğü için.

olabilir belki sevgilisi çok ulu bir insandır. bunu "aptal" diyeceği yerde "yaşını,başını almış biri" gibi anlatabilirdi değil mi?

Düzgün bir sekilde söylenmismi bilemem....orda degildim...buraya konu acan arkadasin yorumlaridan ibaret fikir üretebilirim buse zeynepcim...ve ben inaniyorum konu sahibine....siz inanmayabilirsiniz....

Bir insanin evinde haftanin 3-4 günü kaliyorsaniz yeterince samimi bir iliskiniz vardir diye düsünüyorum...ve yine konuyu tam olarak okumadiniz diyorum, cünkü konu sahibi bundan evvelde görümcenin iliskileri hayati hakkinda konustugmuz zaman yorum yapardim haklisin veya haksizsin derdi, simdi neden böyle yapti anlamiyorum diye yorum yapti....

Onun lafi ile sevgilisinden ayrilmasini bekleyecek kadar safda degildir bu kadin, hem görümcesninin ilerde üzülmemesini istemis hemde kaynanasinin ricasini yerine getirmis.

Silacim, seninle bu konuda hemfikir olamayiz.....o yüzden daha fazla bu konu üzerinde durmaya gerek yok....sen haksiz dersin ben hakli derim....neticede herkez ayni fikirde olmak zorunda degil..

Yine söylüyorum ne konu sahibi nede konu sahibinin esi oraya görümceyi dövdürmek dövmek icin gitmemis.....bu olaylarin buraya gelmesine sebeb görümcedir...
Dedigim gibi ari kovanina cubuk sokarsan ari beni neden soktu demiceksin.....bu ísler böyle.....

sizde inatla ,evinde kaldı diye her laf söylenirde ısrarlısınız..ne alakası var ya
yaranız mı var yoksa

madem üniv mezunu,yaşını başını almış ,kimsenin kahrını çekmesi idi de gidip kendine ev tutsaydı..ee malum kendisi 36 yaşında herşeyi biliyor ya ,ben bu evde kalıyorum kesin bana karışırlarıda bilir yani bilmesi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…