görümcem benden 2 yaş büyük bana nasıl hitap etmeli

bu gelin-yenge konumunu hiç anlamış değilimz aten herkes istediği gibi konuşur,söyler,karşı tarafa söylersn eğer ki hoşlanmazsa,söylemezsin yani ,ne çok büyütülüyr yahuuu

Benim görümcem yok fakat annemin kendinden buyuk gorumcesı anneme adı ile hitp eder ki dogru olan budur çünkü eşin ona ne dıye hıtap edıyorsa sende ona o sekılde hitap edıceksın benım annemde buyuk halama abla der normal olan bu . sana yenge demesını beklemen çok garip neden dersen cunku senden buyuk benim de kardesım var bana nasıl abla dıyorsa eşi olcak insan da bana abla dıyecek ben ona yenge dıyecek değilim ki komik olur bu :) bende arkadaslara takılıyorum sıfatlara takılmamak lazım bende kucuk eltıme abla dıyordum sonradan baktımkı aramızda 5 yas var çokda degıl ismiyle hitap etmeye başladım .sen bunlara takılma bence kafan rahat olsun sana ismiyle hitap etmeye devam edecek.

büyük görümcem benden 1 yaş büyük birbirimize isimlerimizle hitap ederiz diğer görümcem 6-7 yaş küçük bazen yenge der bazen abla benim için de hiç farketmez diğer kardeşleri daha da küçük yenge derler tuhafıma gidiyo benim yaaa bi değişik gelıyo ama farketmez yanı ısterlerse abla desınler

Canım isminle hitap etmesinde bi problem olmamalı ama senin hoşuna gitmiyor anlaşılan... Bi de eşin görümcenden büyük olduğuna göre görümcenin abisine gösterdiği saygıyı sanada gösterip yenge demesi gerekir...

Bir kardesim var gelinde benden bir yas kucuk..oda zavallim bunalima girmis abla demek garibine gitmis ...kardesim abla diyeceksin tabi diyormus:))aman sacmalama dedim ne istiyorsan oyle de ...ismimle hitap ediyor...bu kadar ufak seylere takilma...gorumcen ne der bilem ama...ayrica bende geline yenge demiyorum...baska derdin olmadin arkadasim buda dertmi yaa..

Bir kardesim var gelinde benden bir yas kucuk..oda zavallim bunalima girmis abla demek garibine gitmis ...kardesim abla diyeceksin tabi diyormus:))aman sacmalama dedim ne istiyorsan oyle de ...ismimle hitap ediyor...bu kadar ufak seylere takilma...gorumcen ne der bilem ama...ayrica bende geline yenge demiyorum...baska derdin olmadin arkadasim buda dertmi yaa..

benim sevgilim aynı şekilde bana demişti,ben nasl hitap ediyorsam sende öyle hitap ediceksin demişti,aramızdada sadece 3 yaş vardı yani
bende kırılmasın,sorun olmasın diye ismiyle birlikte abla diyordum ..
ama bence eğerki ne şekilde hitap edilmesini istiyorsa o şekilde edilmeli ,ama benden küçük olan insana yenge demem o bir gerçek yani..benden yaşça büyük insan isim ile hitap edilmesi hoşuna gidiyorsa ismi ile hitap ederim k öyle de yapıyorum yani.

benım gorumcemle aramda 4 yas var benden kucuk ılk yenge demek ıstedı ama ben ıstemedım daha samımı olsun ıstedım
arkadas gıbı ısmımle hıtap et dedım bastan kayınvalıdem de yadırgadı ama sımdı abla kardes gıbıyız
bence sen gorumcen olarak degıl bı ablan olarak gor ya abla de yada ısmınle hıtap et ona sor kendısı nasıl mutlu olurmus?

Eğer adetlere bakarsanız ben size en katısını söyleyeyim, görümceniz sizden çok küçük bile olsa abla, kaynınız sizden çok küçük bile olsa abi demek zorundasınız.
Neyse ki adetlerin saçma olanları yavaş yavaş ortadan kalkıyor.
Bırakın ne isterse onu desin, ki sizin durumunuzda en normali birbirinize isimlerinizle hitap etmeniz.
Eltim benden 7 yaş küçük, kocası canının istemesine göre bazen abla der bazne yenge; eltim bana ismimle hitap eder. Keyfi bilir, o adımı söyleyince değerim mi düşüyor?

elzem88 konu aciyorsun cevap vermiyorsun
mesela bugun diger konulara cevap verdin
ama bu konun kac sayfa oldu cevap vermedin

bu ne yahu? bi yasima daha girdim!!
bazen hakketen abartili davraniyoruz.
su hitap sekillerini de gereksiz yere sorun yapiyoruz ya bazi seyleri resmen hakediyoruz :31:

sıfatlara bu kadar takılmaya ne gerek var.Anlaşılan çok iyi anlaşıyorsunuz,bir bu hitap etme sorun olmuş onu da halledersiniz herhalde

ben de merak edip sayfa sayfa okudum acaba konu sahibi ne cvp verdi diye:31::31:
Allah'ım ya Rabbim:1::1:

Normalde büyükseniz '' yenge '' derler kücükseniz isminizle hitap ederler bu kisilere kalmıstır ya, ne önemi var? :52:
Ben amcamın eslerine, dayımın esine yenge derim benden baya büyükler zaten, dayımın esi' de anneme abla derdi cünkü kendisi annem' den kücük..
Benden yasca kücük kıza neden yenge deyim ki?
O bana ismimle hitap edicek, ben ona yengemi diycem?
Ben hic takılmam gelin kızımız bana ister abla, ister adımla hitap etsin canı nasıl istiyorsa yani..
:34:

Normalde büyükseniz '' yenge '' derler kücükseniz isminizle hitap ederler bu kisilere kalmıstır ya, ne önemi var? :52:
Ben amcamın eslerine, dayımın esine yenge derim benden baya büyükler zaten, dayımın esi' de anneme abla derdi cünkü kendisi annem' den kücük..
Benden yasca kücük kıza neden yenge deyim ki?
O bana ismimle hitap edicek, ben ona yengemi diycem?
Ben hic takılmam gelin kızımız bana ister abla, ister adımla hitap etsin canı nasıl istiyorsa yani..
:34:

ben kalkıcam kardeşimin karısına yenge dicem pehhhh abim olsa hadi neyse benden büyük olur sonuçta yenge yada alba dersin :D zaten konu sahibide anlamış ne kadar boş bi konu olduğunu cevap bile yazmıo :D

ay çok güldümm:9: bu benden 10 yaş küçük kardeşimin ona abla diye hitap etmemi istemesi kadar mantık dışı ..
o zaman siz de ona adıyla hitap edin ne var yani 2 yaş çok ta bişy değil sonuçta.:40:

Son düzenleme:
abimin esi benden 2 YAS kücük ismi ile hitap ediyorum benimde görümcem benden büyük oda bana ismimle hitap ediyor
aksi biraz sacma olurdu zaten :ssz:

Back
X