Görumcem boşaniyo diye bizde mi boşanalim?

Konu sahibi ban yemiş. O sebepten ötürü bizlere cevap veremeyecek. Boşa konuşmayalım bari. Döndüğünde yine bizi yanlış anlayıp cevaplar artık

Bir taraftan evet eşiniz haklı olabilir, görümce asap bozucu kötü bir dönemden geçiyor muhakkak.. bunalımdaki insanların, tüm dünyadaki mutlu insanlardan rahatsız olduğu hakkında bir yazı okumuştum. Ama bana daha çok eşiniz problemli gibi geldi ya. Sanki tüm aile hayat boyu Didem'e prenses muamelesi yapmış da didemcik aynı muameleyi koca evinde göremeyince ilgili alakalı sevgi dolu ailesine geri dönmüş gibi hissettim. Eşiniz de sanırım abi oluyor. Biricik prensesinin bu kotu döneminde sanırım size de sabretmek düşecek.. umarım bu tezimde yaniliyorumdur.

Evet boşandı diye siz hayatınızdan feragat etmeyeceksiniz elbette ancak her şeyin de bir adabı üslubu vardır. En basitinden börek olayında eşinize yaptığınızı belirtmeniz gereksiz bir vurgu ve yanlış anlaşılmaya da çok müsait. Eşinize yaptığınızı bilse ne bilmese ne? Sinemaya gidersiniz elbette ancak gittiğinizi Didem bilse ne bilmese ne? Tatilinizde aşk dolu fotoğraflarınızı Didem'in gözüne sokmanız gerekiyor mu?

Sonsuza kadar kendinizi saklamayacaksınız elbette ama en azından kadın yeni düzenine alışana kadar "eşim de eşim" vurgusunu bırakmak zor değil. Birilerine ne yaptığınızı ispatlama zorunluluğunuz da yok.

Kocama borek yaptim, kocisle tatil keyfisi bik bik bik.
Gereksiz ve özenti kokan hareketler...
Hicbir zaman boyle bir kadin olmadim. Hele de yakin ailemden biri bir uzuntu atlatiyorsa katiyen boyle paylasimlarda bulunmam..
Evet nispet yapar gibi, gozune sokar gibi oluyor. Biraz hassaslik bu kadar zor mu? Benim kardesim bosanma arefesinde olsa esinizin hassasliginda davranirdim, ozenti tavirlar icine girmezdim.

Canım boşanmak zor be gerçekten bak Allah kimseye yaşatmasın dicem de kangrenli parmak bile kesilince bi bocalarız dimi?? Olsun mordu şişti ama benimdi. Tamdım. Eksik kaldım psikolojisi. Hani zarar verdiğini bilirim üstüne para da veririm o sigarayı yine zevkle içerim. Ay uzar da uzar örneklerim. Sen eşine sarıl. Hatta yapmacıkya olsa görümcene de sarıl.. Teselli et onu. Ben kötü bi niyet göremedim. Eşinde sanırım biraz duygusal ne mutlu sana evliliği de boşanmayı da ciddiye alıyo. Biten bir mahremiyet var. Saygı duymaya çalışıyo. Hani istemezsiniz yarın öbür gün düşmez kalkmaz bi Allah sizinde bi sıkıntınız oldugunda ben boşandığımda sinemalardan tatillerinden bile ödün vermediler be haliniz varsa görün lafını görümcenizden. Ha eğer siz elinizden gelen desteği yaptınız kıymet bilinmezse bırakın söz sahibi siz olun ilerde eşinize o lafı siz sokun. Ben tatilimden yeri geldi sinemamdan gezmemden ödün verdim be yazıklar olsun diyin.. Politik olun ... Eşinize dolmayın bence bi sıkıntı yok bacım...

Her konuda bu kadar duyarli mi kendisi?

Mesela cocuk yapmayalim, birlikte olmayalim, Didem bosaniyor nispet yapar gibi olmasin diyecek mi?

Dunya mi dursun o bosaniyor diye? Siz börek yemezseniz o bosanma surecini daha kolay mi atlatacak?

Ne gereksiz fikirlere kapilmis... Konusup rahatsizliginizi anlatsaniz kesin yanlis anlayacak... Bencillikle, onun mutsuzluguna sevinmekle suclayacak, alınacak vs.. Belki ailece öyle düşünüyorlar, kendi aralarinda bunu konusuyorlar. O yuzden onlara soyleme falan diyor..

Gorumcenizin bosanma sebebi nedir bilmiyorum. Sizi yas havasina sokmasi gereken bir sey degilse sizde gorumcenizde normal hayata donmeye calisin.. Bir an once hayata katilsin, yuruyebilen evlilikleri gorerek mutsuz olmaz umutlanir belki kimbilir..

Bu konu boyle uzar gider.. Size sabir diliyorum. .

Son düzenleme:
Benim kardeşim boşansa, Allâh muhafaza, eşim hiçbir şey olmamış gibi davransa sanırım "Sen bu aileden değilsin galiba?" der biraz tatile gönderirdim. Sizin kardeşiniz boşanırken böyle rahat olur muydunuz ablacığım..?

Eskiden mahallede cenaze varken televizyon açılmaz, hasta varken bir evde sesli bile konuşulmazmış. Şimdi aynı ailede olanlar bile birbirlerine en az birkaç mahalle ötede ne yazık...

Ablacığım az biraz empatide fayda var. Hele ki bir ağabey için ne kadar zor... Canından bir parçayı üzüyor elin herifi. Canına eklediğin karınsa gayet dümdüz devam ediyor hayatına... Yapmayın etmeyin...

Son düzenleme:
İsmi Didem olduğu için mi, yoksa bosandığı için mi nedir şefkat duydum ben de..

Boşanmak kolay değil daha dikkatli olursunuz davranışlarınız da. Eşinizin abarttigini da düşündüm ama kardeşi yeni boşanmışken ben olsaydım tatile gitme fikri abartı olabilirdi. Orada eşiniz haklı. Börek olayında eşime börek yaptım diye eşi vurgulama yaptiysaniz yine eşiniz haklı sadece börek yiyoruz denilebilir. Sinema fikri de aslında açıkça ay sinemaya gittik geldik olarak söylenirse yalnis olabilir ama. Bütün bunların yanında sırf görümce boşandı diye bütün hareketlerime kısıtlama yapmak da özgür hissettirmezdi. Ben hem seni haklı hem esini haklı gördüm. Dikkat ederdim böyle durumda ama gizleme çabası da beni bunaltabilirdi. Ama bir de şu taraftan bakıyorum. Görümce olarak ben boşanmış olsam abimin ailesiyle mutlu olmasını isterdim. Ne bilim sinemaya gitsinler , tatile gitsinler beni mutlu ederdi. Sonuçta o onların yuvası. Ben boşandı diye herkes ailesinde huzursuz olcak değil ya. Zor bir durum allah sabır versin. Zamanla eşiniz de bu duruma alışır. Siz sinirlenmeden eşinizin kabul edilebilir davranışlarını onaylarsaniz yuvaniz için daha iyi olur.

Eşin iyi bir abi..
Bende kendi abim o durumda olsa o kadar göze batmazdım.. Abimide alırdım yanıma ilgilenirdim kafası dağılana kadar...
Benim çocuğum öldü abimle yengem kendi bebeklerini getirdiler sürekli yanıma onunla ilgileniyim kafam dağılsın diye..
Yanımda olmalarını görmek bana güç verdi..
Ayrıca sinemaya falan gidince kimseye demek zorunda değiliz... Ben söyleme taraftarı değilim zaten. Kem gözlerden ne kadar uzak o kadar iyi...

Ben de görümcemi çok severim böyle bir durumda kesinlikle onu da çağırırdım sinemaya kafan dağılsın değişiklik olsun diye. Nolcak sanki beraber fazla vakit geçirseniz. Sorununuz yokmuş zaten seviyormuşsunuz.

Herkes ailesi söz konusuysa hassas olmalı . Bence zor günlerde herkes birlik olmalı birbirine destek olup saygı duymalı.
Hassas olmasın demiyorum ki zaten. Ama börek yaptığını niye soyledin nasıl bir hassasiyet anlayabilmiş değilim. Konu Sahibi eşiyle birlikte kahvalti yapmak yerine onları da davet ederek gereken özeni gösteriyor bence. Her şeyin bir dozu var.

Çok doğru katılıyorum.

Esiniz belki hassasiyetinde fazla abartmis olabilir ama empati yapabilen kardesinin ic dunyasini anlayip ona gore davranan bir insan.
Bosanmak uzere yada yeni bosanmis bir kadin bazi normal seylere bile hassas olup uzulebilir biraz acisi hafifleyene kadar biraz daha dikkatli olunabilir davranislarda.esiniz cok ince bence.

nispet nasıl olur şöyle ki
kızın hassas dönemlerinde karşısına geçip eşinizi sarılıp öperseniz abartılı bir şekilde
habire eşim eşim ay şöyle seviyorum böyle aşığım yaparsanız olmaz

kv ye mi dediniz börek olayını görümceye mi
görümceye dediyseniz olmamış
aynı şekilde sizin sinema olayını görümceden saklamanız da ters

siz daha dikkatli olun eşiniz de fazla abartmasın

Görümcenle aran iyiymiş, kendisini severim demişsin. Onun depresyonu geçene kadar saklayın gezip tozdugunuzu, bi kaç ay filan gibi... tabi yine eşine bunun saçma olduğunu filan söyleyin kavga etmeden ama zor bir süreç yaşıyorlar ailecek, bu normal de olabilir bi süre

eşinizin davranısları cok sınır bozucu
Allah sabır versin.

Kafayı yemiş kocan psikoloğa gotur

Hassas, kardesinin yasadigi sıkıntıyı anlamaya calisan bir es gordum ben hikayenizde.en azindan konuya buradan bakmak beni daha mutlu etti. Muhakkak hep boyle surmeyecek ama gorumcem bosaniyor dediginize gore henuz bosanmamis.o stresi o havayi atlatamamis henuz. Aile olmak fedakar olmak anlayan olmak boyle durumlarda onemli.kardesi o onun.onu incitecegini dusundugu seyleru ertelemek istemis olabilir.

Başka şehirde olmasına rağmen kızkardeşim boşanana kadar o süreçte benimde keyfim yoktu.Eşim anlayışlı yaklaştı onunda keyfi yoktu.tek başına orda napar vs diye söylenip dururdu.
Aralarındaki bağ güçlüyse öyle hissetmesi normal eşinizin.
Travma sonuçta boşanma aileyide etkiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…