Görumcem boşaniyo diye bizde mi boşanalim?

Tek çocuğum anlamam böyle kardeş meselelerinden.
Ama şunu söylemek isterim..

Yolunda gitmeyen bir evliliği sonlandırıp, annemin babamın evine geri döndüğüm için bana saçma sapan tepkilerde bulunan bir abinin,kardeşin vs o dakikadan sonra bana karşı hiç bir şekilde duyarlı olmasını yardımcı olmasını beklemezdim..
Böyle bir beklenti içinde olmadığım halde ,beklenti içindeymiş gibi hissettirilmesine de karşı çıkardım..

Eşinizi,kayınvalidenizi bilmem ama
Bir kadın olarak, görümcenize destek çıkın..
Bir gün çağırın,gel alışverişe çıkalım diyin
Bir gün çağırın , gel kız kıza sinemaya gidelim diyin..
Kahve için , gezin dolaşın evlilikten ondan bundan bahsetmek yerine başka şeylerden konuşun..
Elinizden geleni, siz kendi istediğiniz için yapın..

Şu yaptıklarınızı söylememe işine gelirsek ;
Kayınvalideniz, eşinizi uyarmış bence..
Eşin bu uyarıyı almış ki, sana yaptıklarımızı annemlere söyleme etme diyor..
E tabi uyardığı halde, bakalım yaptıklarını hala bizlere anlatacak mı merakında olan bir kayınvalideniz de olabilir ? bilemiyorum..

Eşin haklı. Bir sen mi varsın onun hayatında ?? Kız kardeşi söz konusu. Adam evlendi diye kız kardeşine olan ilgiyi mi azaltsın
Ben öyle mi dedim konuyu iyi okuyun görümcemi seviyorum ve eşimle görumcem tartıştığı zaman hep görümcemi destekliyorum. Benim eşim sorunlu görümcemi düşündüğü falan yok

Ne alaka bu anlattıklarınız eşim ailesine kötü davrandığı zaman kızıyorum ona off ben ne diyorum siz ne diyosunuz ya? İnşallah benim durumuma düsersiniz o zaman anlıcaksınız

Bak kızım benim senin yaşında evladım var.Ben senin durumuna (veya benzer durumlara) düştüm, düşenleri gördüm.

Ben birçok evlilik, birçok hayat gördüm.Sen giderken ben dönüyordum.

Ben birşeyler söylüyorsam yaşananlardan çıkardığım tecrübelerle söylüyorum.

İster kulak asarsın, ister asmazsın.

Ben öyle mi dedim konuyu iyi okuyun görümcemi seviyorum ve eşimle görumcem tartıştığı zaman hep görümcemi destekliyorum. Benim eşim sorunlu görümcemi düşündüğü falan yok
Kendi kardeşini bile düşünmeyen sorunlu bir esin varsa boşa gitsin madem hayret bişey önce etrafınızdaki insanlara azıcık saygı duyun . Oda olmadı empati diye birşey var oturup aynı şeyi ben yasasaydim abim yengemle tatil planı yapsaydı napardim diye . Neyse bi çok kişi yazmış ama anlamamakta ısrar etmişsiniz. Bu kadar bencil ve şımarık nasıl olabiliyor insanlar anlamıyorum . Saygı çok önemli herşeyden önce saygi

Benim görümcem değil, öz be öz ablam boşandı.
O zaman evli değildim ama, eşim hayatımdaydı.
Hiçbir zaman ablam da gelsin vs cümleler kurmadım.
Ben hayatıma devam edip, onun yaşamına daha fazla dahil olmaya çalışarak ve özellikle daha eğlenceli ortamlar hazırlayarak destek oldum.
Evde kös kös oturmak istedi tuttum dışarı çıkardım, tatil ayarladım, arkadaşlarıyla organizasyonlar yaptım vs.
Ama dediğim gibi ben hayatıma devam ettim.
Ortada yas tutulacak bir şey yok, eğer boşanma varsa o kişi adına üzülmek çok yersiz.
Ablamın davasının sonuçlandığı gün ben karşısında göbek atmıştım, sonunda hakettiğin hayatını yaşayacaksın nidalarıyla.
Kutlama bile yaptım yani.
Evlilik hayatımda da ablam ben ve eşim hiçbir şey yapmadık, ortak etmedim, aralarını hep mesafeli tuttum.

Ha bu arada bekar bir görümcem var, benden yaşça büyük.
Eşime kalsa çanta gibi taşıyacağız yanımızda.
Evliliğimizin ilk yılında neredeyse 5-6 ay bende kaldı.
Bu durumum hamileliğimin son aylarına kadar devam etti.
Her dışarı programımızda ya da evimizde misafir varken o da vardı.
Ablamdan ayırmadım, beraber tatile bile gittik aynı odada 3(!) kişi yattık.
Ha ne mi oldu, pişmanım orası ayrı.
Samimiyetime, özverime karşılık bulamamışım bunu bazı olaylar sebebiyle anladım.
Ben cicim aylarımı aman üzülmesin, aman gücenmesin diye adeta itilmiş, onlar çift ben hizmetçiymişim gibi geçirirken, onlar kardeş kardeş mutlu bir hayat sürdüler.
Ve anladım ki, her zaman el kızıymışım.

Size iki örnek anlattım.
Ablama yapmadığımı, görümceme yaptım ve sonuç hüsran!
Emin olun ne olursa olsun siz el kızısınız ve sizin mutsuz olmanız kimsenin umrunda olmayacak.

Son düzenleme:
Kadın kadının düşmanıdır diye boşuna dememişler. Bende hata ki buralara konu açıyorum dikkatli okumadan yargılıyosunuz. Tekrar söylüyorum ben görümcemi seviyorum ve ona hiç bir şey yansıtmiyorum gidipte ona nispet yapmıyorum. Kayınvalidemle konuşuyorum oda sorduğu için söylüyorum.. Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum beni dinleyen anlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hayırlı geceler

ben üniversiteyi kazandığımda arkadaşımın babası sansasyonel şekilde evi terketmişti. annesi daha yeni doğum yapmıştı. o halde bıraktı gitti. kız benimle aynı üniversiteyi kazandı ve yurtta oda arkadaşımdı. bu olaylardan önce babasıyla arasında çok iyi bir ilişki vardı. ben o üzülmesin diye yaklaşık 2 yıl babam aradığında meşgule düşürdüm dışarı çıktım aradım incinmesin diye. ki bu benim sadece arkadaşım. bu kadın senin akraban olmuş artık. böyle bir durumda eşinin böyle davranmasıda normal geliyor bana. bunun neden sürekli olabileceğini düşündüğünü anlamadım. bu sadece bir süreçtir buna emin ol. söylenenleride bence biraz tersten anlıyorsun olaya sinirli olduğun için.

Benim de yengem var ben böyle bi durumda olsam abimle yengemin nerdeyse bir sene sonra gideceği tatili kıskanmam. Bence siz kalbinizi yoklayın.

Tatile şuan gidiyo olsak süreç olduğunu anlarım

Ne kadar güzel kalplisin sen öyle

Super bir davranis. Tebrik ederim.

Kadın börek yapıyorum demiş alt tarafı ya. Kucak kucağa oturduk, aşk yaşıyoruz, mutluluktan ölüyoruz dememiş ya. Börek yani nesine özenecek?

Tatil planı 6 ay sonrası içinmiş e 2 aydır da annesinin evinde etti 8 ay. Kaç ay kendi yapacaklarından feragat etmeleri gerekir mesela? Oluru nedir bunun?

Ha sinema konusunu bir nebze anlarım ama konu sahibi koşa koşa görümcesini arayıp biz sinemaya gittik dememiş zaten.

Ben mutsuz başarısız bir evlilik yapıp ayrılıyorum diye neden kardeşim rutininden vazgeçsin. Karşısında nispet yapsalar tamam ama öyle bir durum da yok ortada. Neden konu sahibine bu kadar yüklenilmiş anlamadım.

Millet anasını babasını kaybedip 6 ay sonra tatile çıkıyor, normal hayatına devam ediyor boşanınca neden hayat duruyor?

Benim de yengem var ben böyle bi durumda olsam abimle yengemin nerdeyse bir sene sonra gideceği tatili kıskanmam. Bence siz kalbinizi yoklayın.
İnsanlara beddua eden "aynısı başınıza gelirde görürsünüz " diyen bir zavallicik önce kendi taş kesilmiş bencil ruhsuz ve düşüncesiz kalbini bir avucunun içine alıp iyice tercih etsin sonra etrafındaki insanlarla muhatap olsun. İnsanın kalitesi bulunduğu durum her ne olursa olsun verdiği tepkiden belli olur bence ili elini başına koy ve iyice düşün hayatta daha önemli şeyler olduğunu bugün canin yyandiginda saygı bekleyeceğini düşün

Altı üstü börek, kocişimle qahvaltı keyfi stili kezban değilse niye özensin böreğe??? Buraya ben de katılıyorum.
:) :)Aynen matmazel,bir.tanıdık ınstaya resim koyup duruyor,kocişimle çay keyfisi,bildiğin çekirdek eşliğinde...Kahvaltı keyfisi,babannemin yağda kızarttığı ekmek hamuru,hani bin bir emekle yapılan bir şey olsa hadi heves diyeceğim de...Babannecim şimdi,sağ olacaktı ki,instanın tozunu attırırmış demekBakmayın diyeceklere,zaten toptan iptal

Size kimse nispet yapıyorsunuz demiyor, sadece biraz daha ince düşünceli olabilirsiniz, empati yapın diyorlar. Hani hiçbir şey yapamıyorsanız bile eşinizin kardeşinin durumu için hassasiyetini anlayın, kardeşi sonuçta o. Aileler böyle zamanlarda var; mutluluğu paylaştığı gibi kötü günleri de paylaşmak için...

Mesela arkadaşların da dediği gibi kayınvalideniz ne yapıyorsun diye sorduğunda "Eşime börek yaptım" demek yerine "Börek yaptım" deyip geçmeniz yeterliydi. Börekten sadece eşiniz yememiştir zaten, siz de yemişsinizdir. Eşime yaptım vurgusu gereksiz yani.

Adamın kardeşi boşanıyor siz tatil derdindesiniz, tatil fotolarınızı face'te paylaşamamanın büyük hüznüyle o boşanıyor diye ben tatil fotolarımı paylaşmayayım mı derdindesiniz.

Kendi ablanız da boşansaydı böyle umursamaz mı olurdunuz yoksa onun üzüntüsünü paylaşır mıydınız?

Boşanmayı ölümle eş tutan bir aile var karşında bence (kocan da dahil)
Hani biri ölünce ayıptırya böyle şeyler, aynı onun gibi.
Eşinle konuşmayı dene, ama sakin bir dille şevkatle ve anlamaya çalışarak... Onunda seni anlamasını sağla.
Bikaç ay sonra herkes hayatına döner, hatta görüncen kendine yeni bi sevgili bile bulur, sen eşinle aranı açtığınla kalırsın. Düşüncesiz ve bencil bir eş olarak.
Konuda sonuna kadar haklısın ama malesef böyle olacak gibi görünüyor.
Bikaç ay tüm aktivitelere görümcenide dahil etmeye çalış, böylece hem iyi niyetini anlarlar hemde eşin daha farklı bakar olaya

Kayinvaliden napiyorsun diyince, borek yaptim esime demen bana cok sacma geldi, sirf bundan boyle bir seye varamam ama sanki gercekten nispet yapiyor gibisin. Sinemaya gitmeyelim de dememis esin, soylemeyelim demis, soyleme ne olcak ki, aslinda senin de dusunmen lazim uzulur diye, bunun kotu niyetle alakasi yok ama duyarli olmak guzel bir sey. Didemle ugrastirma demesi daha fazla uzulmesin sinirleri bozulmasin diye olabilir, abarti bir sey gormedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…