Görümcem çocuklarını bana bırakıp gidiyor

Annem yıllar once Bir komşumuz umreye gidince 3 çocuğuna baktı 1 ay kadar onlarda lise ve ilköğretim öğrencisi idi gündüzleri bizim yanimizda idi akşam da babalarının yanında idi. Anneme bile iyi baktın dediler çünkü kadının kimsesi yoktu annem de kadının halinden anladı çünkü annem de bir yere gitmek istese bizi bırakacak kimsesi yoktu Yakınlarda.
1 ay kadar sürdü herseyleriyle ilgilendi ilgilendik ailecek bugün olsa yine bakar annem.

onlar daha çocuk ya nasıl yalnız kalsınlar? Bir gün değil iki gün değil. Aklı gider,unutur ocağı açık bırakır,ütüyü fişte bırakır.

Be merhametsiz insanlar varmış ya. Allah kimseyi kimseye Muhtaç etmesin.

Hangi şehirde görümceniz.
Getirsin ben bakayım.

Kadın iş için gidiyor, tatile gitmiyor. Annesi başka şehirde. Abisine (ya da erkek kardeşine) güvenmiş yazık. Çalışarak çocuklarına bakmaya çalışan boşanmış bir anne.

Çocuklar zaten okula gidecek gündüz. Bir akşam, bir de haftasonu.

Valla getirsin ben bakayım, yazık.

ben çok şaşırdım kusura bakmayın ama eskiden annelerimizin işi olduğunda veya olmasa bile hiç komşularınıza gitmediniz mi. birde en yakınısınız çocukların. benimde görümcemin çocukları zaman zaman gelirler kalırlar normalde annelerini üzen çocuklar benim evde çok uslular. birde biri 17 diğeri 12 yaşında size ne gibi yükleri olur ki hamilesiniz size yardım dahi ederler bence. anneleri yanında yokken bence sizi üzmezler.

ben ikinci hamileliğimde 37. haftaya kadar çalıştım hem de arazide hergün.
son hamileliğimde benim durumumda olanlar yattı.
wcden yemeğe kalktı, anneleri baktı.
ben 3 yaşında ve 8 yaşında çocuklarıma kahvaltı hazırladım.giydirdim çok zor yürüsem de yavaş yavaş işe geldim.
psikolojimde yerlerdeydi,hiç bir hastane ameliyatımı yapmaya cesaret edemedi.
her an ölümle burun buruna gelme riskiyle beraber tabi.
acil izne çıktım ve 2 hafta sonra aniden ameliyata alındım.
izne çıkınca öğrendi durumumu iş arkadaşlarım.

tamam son zamanlar çok zor.
kendi çocuklarınla onların gelmesi sana yük olacak diye endişe ediyorsun ama sokağa atamayacağın da gerçek.

belki senin küçüklerle ilgilenirler işine bile yarar.

anneleri olmayınca didişmezler merak etme.

sen doğum yapınca çocuklarını bırakacak kimsen var galiba.

cutemom sizi severim yorumlarınızı begenırım ama bu yorumunuzu begenmedım kusura bakmayın yazmak ıstedım
kapalılıkla ne alakası var bunun ( bu arada konu sahıbını ben de haksız buldum ama kımseye kotu yorum yazmıyorum sadece haksız buldugumu yazarım ama bazıları gıbı azarlar sekılde yazmak tarzım degıl azarlamadan dusundugunun yanlıs oldugunu belırtmek daha dogru bana gore ve bu arada bende tesetturluyum )
bu sayfaya kadar da okudum yorumlarda böle acıklık kapalılık hakkında bı yorum gectıgını gormedım
kapalıların daha merhametlı acıkların daha merhametsız oldugunu nerden cıkardınız kı

zaten boyle bırsey denılmısse de hep zaten bole sız kapalı bız acık dıye ayrım yapanların yuzunden boyle oluyor
tabiki de merhametın ölçüsü saç gösterip göstermemekle ölçülmez

cute merhamet,vicdan herkesin sorumlu olduğu bir konu.
sanırım Allah korkusu olan bir insanın daha hassas olması gerektiğini belirtmek istemişsin.

inanıyorsak inancımızın gereklerinden sorumluyuz hepimiz.:)

daha önce bir konu vardı.ben orada da anladım kk hanımlarını.hatta hatta hiç ummadığım kişilerin ne kadar acımasız olduğunu görmüştüm.Allah kimseyi bir kuluna muhtaç etmesin inşallah.

Görümceniz gezmeye gittiği için bırakmıyor yavrularını,belli ki sizi yakın görmüş birtek size nazı geçmiş dara düşmüş ne var yani bunda !! neticede kundaktaki çocuğu al da bak dememiş biraz merhametli olun .iyiyönden bakın yarın sizin de zor anınızda belki görümceniz size destek olacak.Hamilesiniz hassassınız anlıyorum ama onlarda küçük değil sizde yeri geldiğinde madem bu şekilde yaramazlık yapıyolar güzel bir dille ifade etin idrak edecek yaştalar anlarlar hatta size yardımcı bile olurlar.

ne yazacağımı bilemedim.. yorumlara.. ALLAHım..
annem halam ölünce 2 yaşındaki çocuğuna tam 3 sene baktı.. ben 8 kardeşim 5 yaşındaydı.. teyzelerine amcalarına hatta babanneme bırakmadı.. altınıda temizledi yemeğinide yedirdi.. evlat saydı.. ömrü sonuna kadarda bakardı eminim.. bırak onu komşu çocuklarına bile bakan bir toplumuz biz noldu bize..
bende hamileyim muhtemelen aynı dönemlerimiz.. benimde 5.5 ve 1.5 yaşında iki evladım var çalışıyorum.. işe gidip gelmek eve koşturmak çoook zor.. aama iki evlat.. baba yok babanne yok.. kimse yok anne gitmek zorunda .. napsın kime güvensin.. size güvenmiş.. keyfi değil.. kız 17 yaşında evde nasıl bıraksın.. başına bişey gelse.. allah korusun..
ikiside küçük değil..
eltimin oğlu da 12 yaşında evde huysuz huzursuz olsada benim yanımda melek gibidir.. suyu bile annesinden isteyen çocuk herşeyime yardım eder bizdeyken.. evet haklısın sorumluluk almak zor.. son dönmlerde hamileler kendi işini bile yapamaz.. ama lütfen kalbinizle davranın.. muhtaç olabiliriz başkasına.. söz konusu evlat.. onlar evlerinde yanlız kalsa sizde rahat edemezsiniz eminim.. 10 gün insanlar cezaevine hastaneye daha nerelere sabrediyor.. eşinizin hatrına siz iki çocuğamı tahammül edemeyeceksiniz..
eltimle hiç çook samimi olmadık ama annem kardeşimin yanına gittiğinde akşam işten gelir eşim işe gittiği zamanlar benim kızama bakardı ben gelesiye kadar makinalarımı boşaltır çamaşırımı katlar evimi süpürür.. kızımada gül gibi bakardı.. RABBİM çocuklarının ayağını taşa değdirmesin dedim hep.. ben nasıl unuturum onun bu iyiliğini.. beni severmi bilmem bazen sevmiyor dediğim insan bu.. yaptı.. yapmak zorunda değildi yaptı kayınvalideme bile bırakmadı.. kendi çocuğunu ayağında benimkini çocuğunun beşiğinde salladı..
bu insanlıkla alakalı..

cute merhamet,vicdan herkesin sorumlu olduğu bir konu.
sanırım Allah korkusu olan bir insanın daha hassas olması gerektiğini belirtmek istemişsin.

inanıyorsak inancımızın gereklerinden sorumluyuz hepimiz.:)
evet canım aynen bundan oturu kullanmıstım

yukarıda yazdım
bunun tek amacı tamamen ortunmek olmasa gerek merhamet dıyorum yukarıda yazdım
bu benım fıkrım ıstedıgımı yazarım
kavga ettıgımımı dusunuyorsunuz ? yazma o zaman

burda da adet işine gelmeyene "YAZMA O ZAMAN" demek.
evet konuyu saptırdığınızı düşünüyorum. bu da benim fikrim ve ben de istediğimi yazarım ama sizinle daha fazla bu konuda muhattap olmak istemediğimden bundan sonra bir şey yazmıycam böyle istiyorum çünkü. hadi selametle.

yorumların yorumlanması yasak bıldıgınız uzere
hosuna gıtmıyorsa yazarsınız tamam ama kavgacı oldugmundan bel altı vuramazsınız
ne hos dımı bız yaparken gormeyelım ama baskasını elestırelım
kavgacı oldugumu dusunuyorsan yazmazsın bu kadar

vah halimize...
biri 15, biri 9 yaşında çoçuklarım var. cinsiyetleri de farklı olduğu için anlaşamadıkları, ergen tripleri oluyor. çalıştığım için evde yalnız kalıyorlar, yemeklerini vs. kendileri bana gerek kalmadan halledebiliyorlar.

fakat akşam yalnız kalmalarını her ne kadar büyükte olsalar istemem. dünyanın binbir türlü hali var. ben evde geceleri tek yatmalarını kesinlikle istemem.
10 çocuğumada hamile olsam. getirsin canı gönülden bakarım. çünkü ben çoçuklarımı kreşte büyüttüm. kimse ihtiyacı olmasa size rica etmez. Allah aşkına abartmayın. hamilesin hassas olabilirsiniz. Hamilelik hayatın döngüsü. Sadece bizlerde doğurmuyoruz. Allah korusun riskli bir hamilelikte geçirmiyorsunuz.

Günahtır yapmayın. Vereceğeniz bir kap yemek.

Hamileliğinizde yatmanız gereken bir durum yoksa da böyle şeyleri bahane etmeyin. Bu işler bugün ona, yarın size

Bazısı adı akraba ama davranışları akrep gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…