• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem gitmiyor ne yapmalıyım

Canım bence siz kendi annenize gidin. Görümceniz sizin evinizden gidene kadar kendi evinize dönmeyin.Görümceniz siz evde olmayınca gelini evinden ettim rahatsız oldu benim yüzümden evden gitti diye vicdana gelip belki defolur gider.
Görümcede bunu anlayacak kadar kapasite olsa çoktan gitmişti,ev bana kaldı diye bayram eder.konu komşuyu eve toplayıp gün falan yapar .

Canım bence siz kendi annenize gidin. Görümceniz sizin evinizden gidene kadar kendi evinize dönmeyin.Görümceniz siz evde olmayınca gelini evinden ettim rahatsız oldu benim yüzümden evden gitti diye vicdana gelip belki defolur gider.
Bende onu düşünüyorum işe yarar mı acaba? Eşimle aramız iyice bozulacak :(

1. Merhaba Arkadaşlar ,
    Görümcem konusunda ne yapacağımı bilmiyorum lütfen fikir verin.
    Kadın boşanmış çocuğuda var 3 yaşında. Normalde Kayınvalidemlerle yaşıyor bize de kafa dinlemeye geliyim biraz diye geldi tabi bana hiç sormadan eşimden onay alması yetiyor gibi... Başta tamam dedim bir iki hafta kalır gider kendide öyle diyordu. Geldi burda dişçiye gitmeye başladı. Çocuğu göz doktoruna götürdü falan bir türlü gitmiyorlar 1 ay oldu. Kendi memleketinde pek ala hastane doktor var. Bende eşimde çalışıyoruz. Evde huzur istiyorum kuma gibi oldum resmen. Sürekli tartışıyoruz eşimle bu da kendi üstüne alıp ben gidiyim yeter bu misafirlik demiyor. Eşim de evde hiç bir işe karışma dedi. Görümcemde yemek dışında bişey yapmıyor. Hanımefendi prensens. Bulaşık ütü temizlik de bende. Artık tamamen bıraktım iş yapmayı da. Ama artık herşeyleri batıyor düzenim altüst oldu. Bide bütün komşularımla arkadaş olmuş sürekli geziyor. Gitmeye niyeti yok. Onunla tek kelime etmiyorum benle sohbet etmeye çalışıyor saf mı numara mı yapıyor anlamıyorum. Biri beni istemediğini bu kadar belli etse durmam giderim. Benim sabrım kalmadı çok mu büyütüyorum yardım edin. Ayrıca burda bi tane daha görümcem var. Onlarda çalışıyor. Bir gece gidip de kalmadı. Neden çünkü onlar çalışıyormuşşş. Sabır...

leylalal, 6 dakika önce
Sen çalışıyorsun bu sadece yemek mi yapabiliyor eşine bırakma sen kendin söyle canimli filan konuş bak ben çalışıyorum sen biraz evlere bak de...Ama başta olacaktı 1 ay diyorsun tabi alıştı gitmez kötü alışmış hem de

Ama evini terk etme, biraz o rahatsiz olsun. Demissin ki bi kac kere tartismadan ben gidim falan dedi diye, ne oldu da vaz gecti gitmekden?
Madem yolda 8 saat o zaman erkenden ucak bileti al da gidecegin zaman cok pahali olmasin de

Görümcede bunu anlayacak kadar kapasite olsa çoktan gitmişti,ev bana kaldı diye bayram eder.konu komşuyu eve toplayıp gün falan yapar .
Doğru ben beklerim çünkü gündüz çocuğunu alan geliyor aynı şekilde o da gidiyor. Akşam da eve komşuların çocuklarıda gelebiliyor. Cümbür cemaat oturuyoruz.

Vay benden büyük evimde misafirler deme misafirlik en fazla 1 hafta olur...Ince düşünme kırıcı da ol gerekiyorsa kuma gibi oldum diyorsun yani...Erkek karısının kıymetini bilecek arkadaş :KK66:

Yorumlari okudum, insallah is yerinden cagirirlar da gider. Sen de eşini karsina alip ciddi sekilde konusursun. Ben esimle 3 yildir ugrasiyorum, ama sonuc almaya basladim. Bunun en onemli sebebi de tavrim net ve kesin. Cok acayip sorunlu bir gorumcem var. Ona tavrim gitgide artti cunku onun edepsizlikleri de artti. Yeri geldi esimle kavga ettik, yeri geldi kvyi kpyi karsima aldim konustum ama idare etmedim canim.
Bence sen şu ana kadar oldukca taviz vermişsin, yuz bulmuş. Eşin de zaten sorun etmiyor, 'oh'!
Oyle bir dunya yok, kimse kimsenin evini duzenini bozamaz. Misafirligin dinimizde bile suresi 15 gundur, konuyu dine cekmek icin soylemiyorum sadece şu var ki gittigin yerde 'seferi' olmanin gun sınırı bile 15 gun.
Lutfen once kendin dusun sonra esinle konus. He sen halinden memnun olsan konu acmazdin. Belli ki sana da bu durum normal gelmiyor. Valla bu hayatta ben sunu ogrendim: karsimdaki deliyse ben daha deliyim, karsimdaki sorunluysa ben daha sorunluyum, neyse ne! Anlayis gosterdikce anani aglatiyorlar guzelim. Yuz verdikce astarini istiyorlar. Boylelerine sınırlari senin çizmen gerekli. Dedigim gibi yeri gelecek esinle birbirine gireceksin ama o evde senin kurallarin geçerli olacaksa süreç boyle adamlarla sancili geçebilir...
Herkes keske edebini bilse de insan gibi gelip 'gitse'... O zaman bunlara gerek kalmazdi ama gerek varsa da yapilacak...

Moralinin bozuk olduğunu eşine yansıt otursunlar akşamları sen katılma çaya sohbete filan ayrı takıl soğuk davran eşine bu ara çok yoğun çalışıyorum basim filan ağrıyor evde de iş var kaldiramiyorum artık bedenim de beynim de yoruldu de

Bir açıksözlü arkadaşın dese mesela. Gelip sohbet ederken oo bayadır burdasınız ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz leylalal bu kadar misafirliği sevmez vs diye. Siz de mutfakta bir şey hazırlıyor olun o arada. Eşiniz de arkadaşınızı suçlasın o zaman hadi :)
Biz bi arkadaş için yapmıştık. Kv si 1 ay kalacam diyip 7 ay kalmıştı. En son böyle gönderdik. Ben olsam hayatta kabul etmem vs diye konuştuk.

Bir açıksözlü arkadaşın dese mesela. Gelip sohbet ederken oo bayadır burdasınız ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz leylalal bu kadar misafirliği sevmez vs diye. Siz de mutfakta bir şey hazırlıyor olun o arada. Eşiniz de arkadaşınızı suçlasın o zaman hadi :)
Biz bi arkadaş için yapmıştık. Kv si 1 ay kalacam diyip 7 ay kalmıştı. En son böyle gönderdik. Ben olsam hayatta kabul etmem vs diye konuştuk.

Ay bu süper bir fikirmis valla :D

Bende onu düşünüyorum işe yarar mı acaba? Eşimle aramız iyice bozulacak :KK43:
Ben eltimden o şekilde kurtulmuştum. Büyük bir valiz hazırlamıştım kendime ailemin yanına gitmek için. Ben evinden gitmeden eltim gitti benim evden gitmeme gerek kalmadı.Bence görümcenizin gözünün önünde valiz hazırlayın.Sorarsa anneme gideceğim orda kalacağım biraz deyin.Belki sen otur ben giderim der defolur gider.

Doğru ben beklerim çünkü gündüz çocuğunu alan geliyor aynı şekilde o da gidiyor. Akşam da eve komşuların çocuklarıda gelebiliyor. Cümbür cemaat oturuyoruz.
İyi de burada hata sizde kendi gelmiş yetmemiş bir de misafir mi getiriyor?
Abla ben işten gelince sakince oturmayı severim lütfen çağırma komşuları desenize.
Ayıp yani hakikaten bu kadarı da.Çok sessiz kalmışsınız hiç konuşmamanız onun işine gelmiş bence biraz dişinizi gösterin.
Siz toplayın tam tersine arkadaşlarınızı falan ciddiyim onu da hiç takmayın o rahatsız olsun.
Hatta bi kız kardeşiniz falan varsa ya da erkek onu çağırın gelsin kalsın yayılsın hatta belki rahat edemez de gider.

Ne alaka canım ne oluyormuş boşanınca? Elden ayaktan mı düşüyosun bide 2 yıl olmuş. Hep bahane bunlar. Bencede bi arkadaşın dediği gibi ona iş vermeye başla. Ben çalışıyorum yetişemiyorum de. Ne yüzsüz insanlar var ya..

Benim bi eltim herkesten uzak bi şehirde yaşıyor kadın tam bir misafir savar.Evine kim gitse birdaha gitmez öyle bi suratsız hiç sevmez misafiri.
Biz de gittik 3 gün mü ne kaldık onda da hep akşamları gittik eve öyle yemek falan da yemedik doğru dürüst.
Ki onda da bi yerden haber bekliyorduk yoksa asla 3 gün kalmam milletin evinde haber gelmeyince bekledik mecbur.
Kadın 2.gün hemen sordu bana işte haber gelmedi mi falan diye siz de bence sürekli soru sorun işte diş işi ne zaman bitecek abla seni işten ne zaman arayacaklar falan gibi sürekli böyle sorular sorun.
Bir de eltim mesela sabahları asla kalkmazdı kahvaltıya 1 de falan uyanır mesela hani sizi önemsemiyorum istediğim zaman kalkarım mesajı verir insanlara siz de öyle yapabilirsiniz.
Suratsız olun valla çok ciddiyim emir de verin iş de buyurun çünkü 1 ay olmuş hak etmiş artık.
En azından sonra birdaha gelmez yani ben o eltime asla ama asla gitmem mesela o mesajı aldım yani :)

Back
X