• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem gitmiyor ne yapmalıyım

Gerçekten çok iyi biri ama aile işin içine girince adam siliyor resmen beni normalde uzakta yaşadığımız için hiç problem yaşamamıştık 4 senede. Kalmaya da gelmişlerdi ama 1 hafta en fazla 2 hafta böyle değil yani o zaman idare etmiştim tabi gelecekler yani misafirliğe
Normal sartlardaki misafirlikten bahsetmiyoruz ki. 1 ay gelmis ben evimde siginti gibi oldum yazmişsin. Bu ablasi bugun gitse sonra yine bunaldim sıkildim diye gelecek. Eşin, abla gelme diyebilecek biri degil, yani eşin değişmedikce bu durum boyle kisir dongu olur.

Ay yok canım benim, siz şimdi gerilmişsiniz, bunalmışsınız. Sakin olun nolur. Siz önce şu tatil planını yapın; yıldönümünüz de yaklaşıyormuş. Görümceye siz yokken ablasına gitmeyi teklif edin, gitmezse de sallayın kafaya takmayın. Siz güzelce yıldönümüzü kutlayın. Tatilde başbaşayken eşinize güzelce kendinizi anlatın. Ablanı sevmiyorum istemiyorum gitsinler gibi değil de; işte tedavi sürecimiz başlayacak ben çok üzülüyorum çok korkuyorum vs vs şeklinde. Yani eşinizin içindeki merhamet duygusuna oynayın. O şimdi ablasına acıdığı için gönderemiyo ya ablayı; size acımasını sağlayın. Gerekirse ağlayın, size merhameti daha fazla olursa ablayı gönderir.
İlginc gercekten bir omur boyle her geldiginde bunlari nasil geri gonderecegim diye mi dusunecek bu kadin? Bu sefer gitseler sonraki sefer ayni seyler yasanacak cunku kocasi durumdan memnun...
evet ve gözü kör eşimin ben ömür boyu kalsalar sabırla davranmalıymışım gibi. tarışırken ağladımda saatlerce konuştuk. Dedim heralde gerçekten ben terbiyesizlik yapıyorum eşimle ne kadar konuşsam fayda etmiyor yıpranıyoruz sustum yine ama her şey battığı için evde sürekli tartışıyoruz.

Normal sartlardaki misafirlikten bahsetmiyoruz ki. 1 ay gelmis ben evimde siginti gibi oldum yazmişsin. Bu ablasi bugun gitse sonra yine bunaldim sıkildim diye gelecek. Eşin, abla gelme diyebilecek biri degil, yani eşin değişmedikce bu durum boyle kisir dongu olur.
o zaman ben başımın çaresine bakmalıyım :(:(:(

Tatlı dille görevler ver abla diyosan misal abla ya calisiyorumya yetistiremedim su utuyu yapabilirmisin veya sabah çıkarken abla evi süpüremedim zahmet olacakya yaparmisin gibi cocuguda dagitiyodur illaki kendide yapsın bi zahmet yemek yaparken abla canım sunu istedi yaparmisin falan bi sure sonra sklacaktir kendiliginden gitmek isteyecektir

madem gitmiyorsunuz işleri bari yap de açık açık. o utanmıyor salağa yatıyor, sen niye çekiniyorsun?
ya da burada çevre edindin, çok mutlusun, sana kiralık ev bakalım artık, herkes evinde kalsın de.

E biz kalkalım o zaman deyin oldu olacak. Ayy şimdi eşimiz sen benim kardeşimi/ablamı istemiyormusun der söyleyince de. Yüzsüz insan. Başkasının evinde ne olursa olsun nasıl bukadar rahat hareket edebiliyorlar. Hiçbir işi uapmayın kılınız kıpırdamasın. Yapmazsa da bütün gün evdesin ben çalışıyorum deyin. eşiniZedd öyle deyin ama haftasonları işinizi yapın mesela eşinizin gözü boyansın görümcede bütün işler üstüne yığılıyor baktıki kaçar belki

Haklısınız, iş eşinde bitiyo dediğiniz gibi. Eşinin sınırları çizmesi lazım ama yapabilecek biri gibi gözükmüyor. Açık açık sormak lazım o zaman; sonuna kadar sabredeceksin demiş ya, o son neresi. Yani diyelim ki görümce hiç gitmeyi düşünmüyo hayatının sonuna kadar aynı evde mi yaşanılacak? Nereye kadar sabredilmesi bekleniyor? Bundan sonra görğmce gelin abinin evi ortak mı olacak? Eğer konu sahibinden beklenen görümceyle beraber aynı evde yaşaması ise o zaman çocuk planı ve evliliğin devam etmesi sorgulanır. Kb kp ile aynı evde yaşamaya zorlanmak bile boşanma sebebiyken görümceyle aynı evde yaşamaya zorlanmak hayli hayli boşanma sebebi.
Bi de görümce nafaka alıyo mu eski eşinden? Maddi durumu nasıl?

1. Merhaba Arkadaşlar ,
    Görümcem konusunda ne yapacağımı bilmiyorum lütfen fikir verin.
    Kadın boşanmış çocuğuda var 3 yaşında. Normalde Kayınvalidemlerle yaşıyor bize de kafa dinlemeye geliyim biraz diye geldi tabi bana hiç sormadan eşimden onay alması yetiyor gibi... Başta tamam dedim bir iki hafta kalır gider kendide öyle diyordu. Geldi burda dişçiye gitmeye başladı. Çocuğu göz doktoruna götürdü falan bir türlü gitmiyorlar 1 ay oldu. Kendi memleketinde pek ala hastane doktor var. Bende eşimde çalışıyoruz. Evde huzur istiyorum kuma gibi oldum resmen. Sürekli tartışıyoruz eşimle bu da kendi üstüne alıp ben gidiyim yeter bu misafirlik demiyor. Eşim de evde hiç bir işe karışma dedi. Görümcemde yemek dışında bişey yapmıyor. Hanımefendi prensens. Bulaşık ütü temizlik de bende. Artık tamamen bıraktım iş yapmayı da. Ama artık herşeyleri batıyor düzenim altüst oldu. Bide bütün komşularımla arkadaş olmuş sürekli geziyor. Gitmeye niyeti yok. Onunla tek kelime etmiyorum benle sohbet etmeye çalışıyor saf mı numara mı yapıyor anlamıyorum. Biri beni istemediğini bu kadar belli etse durmam giderim. Benim sabrım kalmadı çok mu büyütüyorum yardım edin. Ayrıca burda bi tane daha görümcem var. Onlarda çalışıyor. Bir gece gidip de kalmadı. Neden çünkü onlar çalışıyormuşşş. Sabır...

leylalal, 6 dakika önce
yüzsüz demekki
ben de istenilmediğimi anlasam bir dakika kalmam
istendğiimi söyleseler de bir geceden fazla kalmam yani bir de cocugu ıle gelmıs
allah sabır versın
bana gorumcem gecen sene gelmıstı
2 gece kaldılar
3 . gece benı yoklamak için dönüş biletlerını alıcam ben ece dedi, tamam dedım ben de:))))))))))))))))
hiç kalın falan demedım gittiler

1. Merhaba Arkadaşlar ,
    Görümcem konusunda ne yapacağımı bilmiyorum lütfen fikir verin.
    Kadın boşanmış çocuğuda var 3 yaşında. Normalde Kayınvalidemlerle yaşıyor bize de kafa dinlemeye geliyim biraz diye geldi tabi bana hiç sormadan eşimden onay alması yetiyor gibi... Başta tamam dedim bir iki hafta kalır gider kendide öyle diyordu. Geldi burda dişçiye gitmeye başladı. Çocuğu göz doktoruna götürdü falan bir türlü gitmiyorlar 1 ay oldu. Kendi memleketinde pek ala hastane doktor var. Bende eşimde çalışıyoruz. Evde huzur istiyorum kuma gibi oldum resmen. Sürekli tartışıyoruz eşimle bu da kendi üstüne alıp ben gidiyim yeter bu misafirlik demiyor. Eşim de evde hiç bir işe karışma dedi. Görümcemde yemek dışında bişey yapmıyor. Hanımefendi prensens. Bulaşık ütü temizlik de bende. Artık tamamen bıraktım iş yapmayı da. Ama artık herşeyleri batıyor düzenim altüst oldu. Bide bütün komşularımla arkadaş olmuş sürekli geziyor. Gitmeye niyeti yok. Onunla tek kelime etmiyorum benle sohbet etmeye çalışıyor saf mı numara mı yapıyor anlamıyorum. Biri beni istemediğini bu kadar belli etse durmam giderim. Benim sabrım kalmadı çok mu büyütüyorum yardım edin. Ayrıca burda bi tane daha görümcem var. Onlarda çalışıyor. Bir gece gidip de kalmadı. Neden çünkü onlar çalışıyormuşşş. Sabır...

leylalal, 6 dakika önce
kendi tabağını kaldır sofradan herşeyi görümcene yık bakalm durack mı temizliğe de elini sürme ayy cnm sen evdesin yapıver ellerinden öper de. kendi giysilerini ütüle. sonra kardeşinin şu pantolonu gömleği var ütü basıversen cnm kardeşinin sonuçta de

Haklısınız, iş eşinde bitiyo dediğiniz gibi. Eşinin sınırları çizmesi lazım ama yapabilecek biri gibi gözükmüyor. Açık açık sormak lazım o zaman; sonuna kadar sabredeceksin demiş ya, o son neresi. Yani diyelim ki görümce hiç gitmeyi düşünmüyo hayatının sonuna kadar aynı evde mi yaşanılacak? Nereye kadar sabredilmesi bekleniyor? Bundan sonra görğmce gelin abinin evi ortak mı olacak? Eğer konu sahibinden beklenen görümceyle beraber aynı evde yaşaması ise o zaman çocuk planı ve evliliğin devam etmesi sorgulanır. Kb kp ile aynı evde yaşamaya zorlanmak bile boşanma sebebiyken görümceyle aynı evde yaşamaya zorlanmak hayli hayli boşanma sebebi.
Bi de görümce nafaka alıyo mu eski eşinden? Maddi durumu nasıl?
Nafaka alıyor bir çocugu da eşinde vermemiş eşi. Ayrıca çalışıyor görümce işten çağrılmayı bekliyor ama çağıran falan yok. Belediyelerin kurslarında hocalık yapıyor. Ben belediyeyi de arayıp sordum gruplar başladı dedi. Ama başlamayan gruplarda varmış

Bilgisayar falan kullaniyor mu görümcen :KK70: google den yaz "Misafir evimden gitmiyor ne yapmaliyim" diye arat, sonrada o sekilde birak ki oda görsün :KK70:
Buna cok guldum :) insanları neleri dusunmeye mecbur birakiyolar misafirin 3 gün kalani makbuldur. Babasinin evi sanki iste gelinleri biseye sayan yok gelin o evde abisinin,oğlunun parali yatili hizmetcisi cunku hayat arkadasi degil

Diğer gorumce nizle aranız nasıl. Birde onunla konuşmaya çalışsaniz. Sizi dinleyebilecek birisi ise şayet. Anlatırdiniz derdinizi. Yoksa diger arkadaşlar in dediği gibi. Nereye kadar sürecek bu misafirlik. Sizi yıpratıyor.

Sizi gerçekten cok iyi anlıyorum 2 tane görümcem biri uzakta biri yakında ikisinde kocalarıyla sürekli kavga Halindeler boşansalar direk bizdeler abileri saolsun istemiyorsanız ben size bakarim diyor bana da bakacaksın mecburiyetini koşuyor zor da kalana bir tekme de biz mi Vural'ım diyor o Zaman babasının evi var Oray'a gitsin diyorum orda rahat edemezmiş ee bize gelirsede biz kötü olacağız bu 2 2 daha 4 yani zaten anlasamiyoruz yakında olan sürekli herşeyin içinde senin anlattiklarinda kendimi gördüm resmen

Back
X