• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem gitmiyor ne yapmalıyım

Bir de komşularla arası iyiyse komşulara dedikosunu yapın evimin düzeni bozuldu misafirlikte bi yere kadar diye belki çıtlatırlar kulağına kanka oldularsa.
Bence o komşuları sevdi e karışan eden de yok istanbul u da beğendiyse kafasına göre gezip tozuyorsa ondan gidesi gelmemiştir.
Bu şartları kaldırmak lazım ortadan komşulardan uzak tutmak evde rahat vermemek lazım bence.

Hakikaten komşularınıza belli edin istenmeyen misafir olduğunu. Belki o zaman anlarlar da yüz vermezler daha fazla. Bir de bir arkadaş daha yazmış, açıkça konuşun sohbet eder gibi. Ne olacak senin bu durumun, böyle ev ev gezecek misin diye sorun. Evin, yuvan olsun böyle nereye kadar berduş gibi diyin. En son çare de kayınvalidenizi arayıp kesin bir dille kızını çağırmasını, eşinizle tartışmalar, kavgalar yaşadığınızı söyleyin. Sizin kendi anneniz ne diyor peki bu duruma? O bari arasın söylesin dünürüne.

Eşin empati yap dediğinde yakinda sen de boşanmış olacaksın empatiye gerek kalmayacak deseydin keşke

Yerinde olsam ima ile değil açıkça kv ye söylerdim huzursuzuz derdim daha olmazsa açıkça kendisine söylerdim eşin çok meraklıysa ablasıyla ayrı eve çıkabilir

Ben
Ailenden birini misafir et yatılı olarak evine. Ne demişler ' Misafir ,misafiri sevmez, ev sahibi hiçbirini sevmezmiş.'
Belki sıkılır da gider.
Bence acik acik soylemedikten sonra gitmez niye o görümce bence goze almis herseyi belki kv anlasip geldi kv goz boyamak amacli ariyodur kizini hani gelin pes etsin gitsin diye bence siz bi iki gunluk izin alin isyerinizden aksam esinizin yaninda soylemeyebilirsiniz gündüz verin veristirin yada ne bilim eve ses kaydi yerlsetirin bakin bakalim gündüzleri ne konusuluyo evde ayy boyle insanlari insani ne hale getiriyo

annesinde kalması daha uygun olurdu bu zamanda öz anne dahi evinde istemeyenler var eşinle usulca konuşman gerek kardeşlikte evlenince bir yere kadar

annesinde kalması daha uygun olurdu bu zamanda öz anne dahi evinde istemeyenler var eşinle usulca konuşman gerek kardeşlikte evlenince bir yere kadar

Ben hiç konuşmaya bile girmiyorum ona nasıl şu işi yap dicem :KK43:
Benden 5 yaş büyük. O kadar yemek yaptı bana birgün sormadı ne yapıyım kafasına göre takılıyor.
o zmn boyle devam edersen o da
"oh buldum bi enayi ekmek elden su gölden.nasilsa abim bana bise diyemez kizmaz" der.
esin yokken degil aksine esin varken bi aksam cocuklari baska odada tutun kinuscaklarim var deyin.
esin yokken sakin konusma ama.yoksa "abi karin beni istemiyo"der cikar isin icinden.olan sana olur
"abla bak geldin hosgeldin ama yemekten baska ise elini surmuyosun bu boyle olmaz.misafirlik 1 ay surmez.benim kendi kardesim de gelse kalda 1 ay ona daha beter konusurum.hem sen hem ben rahat edemiyoruz.senin de 3 cocugun var onlarinda guzel bi odaya bi duzene ihtiyaclari var.bu boyle nereye kadar surecek." de
esinden de korkma.normal bi sesle soule bunlari.gururu varsa soylenir soylenir gider ertrsi gun.
esine de zaten cok kizdim.ne demek ya kardesim hic bi is yapmicak.....
pasif kalma ....

Laf da soktum diğer görümcem 3 gün evde çalışmıyor dedi. Onlarda buraya gelsin diye plan yapıyor. Hiç ben gideyim kalıyım demiyor. Bende ordada kalınabilir o zaman 3 gün evdeymiş dedim. Kalmadı. Onlarda bize gelmedi.
Hadi berberaber gidelim bir bakalim diğer görümcene yani,değişiklik iyidir diyip gidin.gidince orda kalır belki..
Bir insanin kendi kardesi dururken niye gelini tercih eder anlamış değilim.
Yada evin işlerini yaptirin,iki güne toz olur.

Dün akşam eve geldim işler hiç planladigim gibi olmadı. Akşam eşim çocuk ve görümce ve komşular bahçede oturuyordu ben eve çıktım. Hatta komşu bana moralin mi bozuk noldu dedi görümce de yanında yorgunum dedim. Eve gelince ağladım tek başıma dolmusum artık dayanamadim eşim geldi sonra noldu diyor bilmiyor sanki konuşsak da değişmiyor boşver dedim ısrar etti artık ben yalnız kalmak istiyorum senle dedim. Abartiyorsun büyütme dedi. Ben sinir krizi geçirir gibi ağladım tutamadm kendimi içim dışıma çıktı aglamaktan biz yine tartışmaya başladık tabi anlamıyor da beni. Ben gidiyorum senle de bi daha görüşmek istemiyorum falan dedim izin vermedi. O arada görümce çocukla eve gelmiş hiç duymadım geldiğini de herseyi de duymuş tartışırken eşimin telefonuna mesaj geldi ben gece okuyabildim mesajı neyse eşim odadan çıkınca hemen çıktım evden baktım gorumcede kaçmış evden. Komsudan beni durağa birakmasini rica ettim. Köpekli yol uzak tek gidemiyorum. Tamam dedi sonra anladı halimi eve aldı. Halbuki ben arkasima gidecektim komsuyla konuştuk evini bırakıp hiç bi yere gitmiosun dedi. Görümce gidecek sen değil esin çok iyi bir insan onun merhametini kullanıyor dedi. Sonra eşim de komsuya geldi haber verdiler o da beni ariyormus her yerde. Eşimle dışarı çıktık. Oda gidecek zaten falan dis randevusu almadı dedi bende onun keyfini bekleyemem dedim yarın sabah bilet aliosun. Sabah olmaz falan derken akşama tamam dedi. Şimdi de belki kendi söyler bekleyelim git denmez dio. kadın hala rahat gideyim bilet alın da demiyor. Eşim soylemezse ben hala neyi bekliyorsun gitmek için dicem.bu akşam yollucam. Mesaj da eşime görümceden gelmiş "Bu tepkiyi vermekte haklı bence lafı uzatma" yorumu size bırakıyorum.

Bide komşum diyor sıkılmiyor mu niye gitmiyor bende sayenizde dedim haklısın dedi. Dün akşam biz eşimle dışarı çıkınca görüMCE de o komsuma gitti gece 1de geldi konusmuslardir heralde. Hala burda 5 dk bile durmasını anlamıyorum onca olaydan sonra Eşimde anlamamistir düne kadar diyor gerizekalı değil heralde hala evde

görümce madem her şeyi duydu. sen niye açık açık konuşmuyorsun? sayende huzurumuz kalmadı,misafirliğin eziyete döndü desene. neden korkuyorsunuz karı koca?

Dün akşam eve geldim işler hiç planladigim gibi olmadı. Akşam eşim çocuk ve görümce ve komşular bahçede oturuyordu ben eve çıktım. Hatta komşu bana moralin mi bozuk noldu dedi görümce de yanında yorgunum dedim. Eve gelince ağladım tek başıma dolmusum artık dayanamadim eşim geldi sonra noldu diyor bilmiyor sanki konuşsak da değişmiyor boşver dedim ısrar etti artık ben yalnız kalmak istiyorum senle dedim. Abartiyorsun büyütme dedi. Ben sinir krizi geçirir gibi ağladım tutamadm kendimi içim dışıma çıktı aglamaktan biz yine tartışmaya başladık tabi anlamıyor da beni. Ben gidiyorum senle de bi daha görüşmek istemiyorum falan dedim izin vermedi. O arada görümce çocukla eve gelmiş hiç duymadım geldiğini de herseyi de duymuş tartışırken eşimin telefonuna mesaj geldi ben gece okuyabildim mesajı neyse eşim odadan çıkınca hemen çıktım evden baktım gorumcede kaçmış evden. Komsudan beni durağa birakmasini rica ettim. Köpekli yol uzak tek gidemiyorum. Tamam dedi sonra anladı halimi eve aldı. Halbuki ben arkasima gidecektim komsuyla konuştuk evini bırakıp hiç bi yere gitmiosun dedi. Görümce gidecek sen değil esin çok iyi bir insan onun merhametini kullanıyor dedi. Sonra eşim de komsuya geldi haber verdiler o da beni ariyormus her yerde. Eşimle dışarı çıktık. Oda gidecek zaten falan dis randevusu almadı dedi bende onun keyfini bekleyemem dedim yarın sabah bilet aliosun. Sabah olmaz falan derken akşama tamam dedi. Şimdi de belki kendi söyler bekleyelim git denmez dio. kadın hala rahat gideyim bilet alın da demiyor. Eşim soylemezse ben hala neyi bekliyorsun gitmek için dicem.bu akşam yollucam. Mesaj da eşime görümceden gelmiş "Bu tepkiyi vermekte haklı bence lafı uzatma" yorumu size bırakıyorum.
Allah allah çok ilginç tüm bu olanlara rağmen neden evden gitmiyor acaba ya ?
Bence de daha da gitmezse sorun açık açık gitmek için neyi bekliyorsun diye çok tuhaf geldi kadın bana hiç mi onuru gururu yok yani.
Bir de mesajda bu tepkiyi vermekte haklı demiş ee tamam size hak veriyorsa neden gitmiyor yani bi açık açık konuşun senin derdin nedir diye?

Bide komşum diyor sıkılmiyor mu niye gitmiyor bende sayenizde dedim haklısın dedi. Dün akşam biz eşimle dışarı çıkınca görüMCE de o komsuma gitti gece 1de geldi konusmuslardir heralde. Hala burda 5 dk bile durmasını anlamıyorum onca olaydan sonra Eşimde anlamamistir düne kadar diyor gerizekalı değil heralde hala evde
Yani yuh diyorum ne biçim bir insan.
Bende gorumce yım. Bekarken arada erkek kardeşim de bir yada iki gün kalirdim.
Tartisacak olsalar. Yarın gidiyorum ben gidince tartisiniz. Surda azicik muhabbet etmeye sizi görmeye geldim derdim. Benimle ilgili olmasa bile üstüme alinirdim. Senede bir yada iki kereyi geçmezdi kalmam. Yakın mesafede olsam bile. Hiç mi utanmaz insan. Ben o lafı duyunca öyle bir şey olsun. Bi dk bile durmam.

Eşinde hata madem görümce saf ayağına yatıyor kız kardeşine desin ki biletini kesiyorum artık annemlerle kal diye ....
eşimle aram bozuluyor sende duydun filan desin ....
benim Kv aynı şekilde gelip iki ay kaldıi ve senin görümcenden daha beterdi kadına laf soktum, konuşmadım ,odasına girmedim ,yüzsüz gibi gitmedi.. eşimde bişey demiyordu en son bende eşime dedim istemiyorum huzur denen bişey kalmadı filan bide eltimi kaynımı kp çağırmış onlarda geldi 3 gün kaldı onların gideceği gün eşim Dedi ki anne istersen sende git babamlarla beraber ..kadın da hayır gitmiyorum dedi ! Burası doğal gazlı rahat evde ne yapıcam diyordu ...yüzsüz yüzsüz evde oturdu iki ay burnumdan geldi resmen eşimi de alıyor oturma odasında oturtup çay içiyor bende yeni doğan kızımla odamda oturuyordum baktım böyle olmaz eşime dedim benle otur odamda bırakmadım onla otursun yemekte bile dedim sen bebeğe bak biz karı koca yemek yiyelim hep eşimle beraber takıldım onu yalnız bıraktım en son baktı olmuyor ben ve eşim yakınlaştık ve onu dışladık eşimde onu istemiyor çıktı gitti senin eşinde biletini alsın abla istersen artık git desin ...

Kadınin akli melekeleri düzgün calismiyor olabilir mi? Konuşmaları mi yanlış anladı acaba o mesajdan sonra hala niye gitmiyor. Bilet almaya parası yok kadın sizin mi söylemenizi bekliyor. O konuşmalardan sonra acaba kardeşinin sizi bastirdigini / sindirdigini falan mı düşünüyor. Belki öyledir. Ne tuhaf bir aileye gelin gitmişsin. Gelişmelerden haberdar et. Kadın gidince çocuklara çikolata falan al dağı sevindirdi birilerini :)

görümce madem her şeyi duydu. sen niye açık açık konuşmuyorsun? sayende huzurumuz kalmadı,misafirliğin eziyete döndü desene. neden korkuyorsunuz karı koca?
Benim bi korkum yok sadece eşim halletmeli diye konuşmadım ama biliyor artık bu aksam gitmezse neyi bekliyorsun diyecegim

Bi sorunu mu var acaba ya da biriyle mi görüşüyor İstanbul'da, diğer türlü mutlaka giderdi, eşine haklı diye mesaj bile atmış rahatsız olduğunu biliyor sonuçta. İlginç

Bu hale gelmek üzücü...ne bilim
sülalece gelip evime taşınsalar utanırım ya kovmaya...

Back
X