Görümcem hamile olduğum mi tavırlı ?

O ne biçim cümle ulkece artık çocuğu olmayan insanlara "belki de bu yüzden çocuğu olmuyordur" argümaniyla vurmaktan vazgeçin.
Biz bunu asla yüzüne söylemedik abisi söylemiş ama birde sadece çocuk mevzusunda değil her konuda bu vardır eden bulur derler ya eltim öyle dusunmus ben sadece bana yasattigi herşeyi kendi de yaşasın istedim çocuğu olmasın demedim hep de dua ederim Allah'ım kucağını boş birakmasin gönlüne göre versin diye

zor tabi birde onun tarafından bakmak lazım bence üzülüyo olabilir bizimde olmuyo olcak gibide gözükmüyo ben bile görümcem hamile üzülüyorum ama ona belli etmem asla kendimce üzülürüm hep bence sakın sende ona surat asıp küsme

Ben küssem zaten tavsan dağa küsmüş dagin haberi olmamış gibi olur çünkü yüzüme bile bakmıyorlar ki zaten ben küsmeyi becerebilen biri degilim

Öyle bir surecten geciyoruz ki söylense neden söylendi , söylenmese neden söylenmedi denilecek dönemden geciyoruz.. Sakladiginizi dusünmuş sizden duymak istemis olabiilir. Ki eminim saklandıgının düsünmüştür. Bende bir hamile haberini şahisin kendisinden degilde. Esimden ogrenmiştim.

Bu donemlerde boyle olabiliyor. Ama bence siz soguk davranmayin. Oturun guzelce konusun bende yasadim o yuzden soyleyemedim diyebilirsiniz. Simdi siz soguk davranirsaniz. Hamile kaldiktan sonra degisti diyebilir. Cunku biliyorsunuz ki bu donemler cok hassas
Ben asla kirilmam dedigim kisilere kirilmaya baslayinca anladim ki cok hassas ve onemli bir konu...

Haklısınız çok hassas dönemler onun içinde bnm için de

Annelik öyle bişey ki torunun doğacak da olsa evladın inciniyo diye sevinemezsin bile..Dünya da sizin etrafınızda dönmüyo biraz da halden anlayın yani..

insanlar üzülmüş olabılır yanlış anlamayın sızın bebeğiniz olacagı ıçın değil bu kadar çabaya kendılerının olmadığı için bence hassas noktaları netıcede ... aynı durumda olduğunuzu duşunun ve zaman verın asla kotu davranmayın hatta onun için dua edın hamıle ınsanın duası kabul olur bence sıkıntı çıkarsalar bıle alttan alın...

Hiç bir zaman onlar kadar tavır yapamadım zaten ben herşeyi icimde yaşadım o yüzden zoruma gidiyor belki de bilmiyorum tavır yapamıyorum zaten

Burda bu konu o kadar çok işlendi ki. Her iki tarafta konu açtı. Burda bence suç ya da suçlu yok. Size ne mutlu ikinci meleğinize hamilesiniz. Eğer anlattığınız gibi ortada birşey yokken görümceniz böyle davranıyorsa sıkıntı onda. Ama onun da içinde ne yaşadığını bilemezsiniz/bilemeyiz.
Evlat hasreti çeken ve defalarca kayıp yaşayan biri olarak hamile hiçbir arkadaşımı kıskanmadım ya da trip atmadım. Görümcenizin bu davranışlarını da doğru bulmuyorum. Ama siz de ondan boynunuza sarılıp kendi hamile kalamıyorken sizin hamileliğinizi coşkuyla kutlamasını beklemeyin. Belki size normal gelen bir davranışınız onu rahatsız etmiştir. Bilemeyiz. Biraz zamana bırakın. Belki zamanla onun psikolojisi ve size yaklaşımı değişir.

Burada bazı konulardan ve çevremdeki çocuklu kadınların bazıları ÇOCUK SAHİBİ olmayı ne bilim bir lütuf, bir üstünlük , bir kıskanılma nedeni olarak görüyor.
Çok şaşırıyorum.
Yani ofisimde de "ay 2. çocuğu yaptım beni kıskanıyorlar" diyen tipler var.
Enteresan vaka olarak görüyorum.
İmrenmek çok ayrı birşey.
Allah isteyen herkese nasip etsin, kendi içinde burukluğu olabilir.
Egonuzu bir kenara bırakıp anlamaya çalışın bence.

Annelik öyle bişey ki torunun doğacak da olsa evladın inciniyo diye sevinemezsin bile..Dünya da sizin etrafınızda dönmüyo biraz da halden anlayın yani..
Dünya çok şükür bnm etrafımda dönmüyor o kadar ilgi manyağı değilim asıl karşı taraf herkes bnm etrafımda olsun herkes benimle ilgilensin modunda ama insanın bı yerden sonra zoruna gidiyor onlar bnm hassas zamanlarımda neler yaptı bir bilseniz ilk kürtaj oldum eve çıktım hepimiz oturuyoruz bekardi o zaman gorumcem eltim yeni doğum yapacakti haberlerde bı yenge vardı o ara çok haber oldu eltisini kıskanmis çocuğunu öldürmüş eltisinin bana döndü yenge sen oldurmezsin demi çocukları diye pis pis sırıtmıstı ben hiç küsmedim onun ne haddine şimdi

Ben kiskandigini düşünmedim ama kırildi tavır yaptı sanki bnm hamileliğim bir sucmus gibi

İnşallah zaten hiç bir zaman boynuma sarilip kutlayan bir insan değil her zaman biraz donuktur ben sadece normal davranmasını bekledim

Burada konuyu yazarken görumcenizin kıskanç olduğunu vurgulamaya çalıştınız. Mesela ben, ben üzülürüm farklı düşünürüm diye hamileliklerini bana geç söyleten insanlara inanılmaz kızıyorum. Ben herkes gibi mutlulukla karşılıyorum ama insanların benden gizleyerek beni kötü düşünmeye zorlamalari doğru mu?

Reactions: gve
Kiskandigini söylemedim küstügünü tavır yaptığını söyledim sanki sucmuş gibi sanki ben ona gösteriş yapmak için hamile kaldigimi düşünmüş gibime geldi tavrından..
ben soylersem gösteriş yapar gibi olurum diye ben söylemedim eşim de söyleme sakin dedi

kıskançlık ve üzüntü değil millette hemen kıskançlık yazmış. söylememeniz başta zoruna gitmiş. benim nazarımdan mı korktular acaba diye kafasında kurmuştur. kimse sebepsiz bişey yapmaz

Bakin yaklaşık 20den fazla yorumunuzda "suçmuş gibi" ifadesini kullanmışsınız. Siz kafanızda gorumcem bunları düşünüyor diye kurgulamış ve bu kurgunuza inanıp öyle davranmaya başlamışsınız. Sizce yaptığınız sağlıklı bir hareket mi? Ve bu konu ile ilgili gorumcenizle konuşmanız gerekirken kendi kuruntularınızla kendinizi gaza getiriyorsunuz yapmayın.

Üzülmüştür bence sonuçta onun çok isteyip yaşamadığı duyguyu yaşıyosun oda heves ediyo anne olmak için çabalıyo kolay değil onun içinde

Herkesin çocuğu kendine.
Ne düşünüyordu ki?
O bu durumda diye hamile kalmamanız gerektiğini mi? Allah ona da şifa versin,kucağını boş bırakmasın. Alıp karşına konuşmak en mantıklısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…