Görümcem hamile olduğum mi tavırlı ?

bence kişisel bir tavır değildir sadece kendi canı yanarken başkalarına şifa olamaz bazen insan. ben iyi anlıyorum onu çok istediğin birşeyi çok beklerken başkaları sahip oldukça daha da güçsüzleşirsin bu kıskanmak kötü düşünmek değil içten içe yaşanan bir yorgunluk ve hayata olan kırgınlık. daha 21 yaşındaymış çok küçük eminim uğraşmayı bıraktığında olacaktır bebeği. rabbim yüreğini ferahlatsın. sizede hayırlı doğumlar nasip etsin

Görümcenin zihniyetini yaşamayan anlamaz. Düşman başına çok zordur. Benim de uzun süre olmadı tedaviler tutmadı. Her ay kahrolduğumu bilirim. İnsan alıngan oluyo hayata karşı kızgın oluyo. İlla kıskandığını düşünme o kadının canı çok yanıyo

Onun çocuğunun olmaması sizin suçunuz mu? Baya fesat bence, ben de kaç senedir deniyorum olmuyor hatta bir de düşük yaşadım ama kimin hamile haberini alsam onlar kadar mutlu oluyorum, darısı bana diyorum

Ek olarak benle aynı zamanlarda görümcem de hamile kalmıştı, o kucağına aldı çok şükür dünyalar güzeli de bir kızı var ,birgün bile böyle düşünüp surat asmadım, aksine bebeğini çok ama çok seviyorum

Kadının çocuğu olmuyor nasıl içi yanıyordur üzülüyordur çevresinde hamile mutlu birini görmek istemeyebilir bunlar psikolojik olarak normal karşılanır ama siz evlat sahibi oluyorsunuz ve olmayana karşı o kadar acımasız ve anlayışsızsınız ki gelmiş konu açmışsınız. Küserse küssün konuşmasın tavırlı olsun ne olacak. Siz halinize şükredin. Onun tavrı size karşı değil bence yakınında başkası olsa ona da öyle davranırdı bence. Siz hamile kaldınız diye el üstünde tutmak zorunda değil. Acı çeken kadına vicdanlı davranın anlayış gösterin kendi kız kardeşiniz olsa anlardınız ama.

Evlat sahibi olamamak çok zor bi imtihan yaşamayan bilemez.o yuzden hoşgörün.inanın insan bazen ne yapacagini da şaşırıyor sormasa kıskanç oluyor çocugu olmayan kadın sorsa nazarı değecek diyorlar offf offff

Bunu bize sormani abesledim.
Cunku en iyi sen anlaman lazim.
Aciyor boyle insanlarin cani eger etrafta hamilelik haberini duyduklarinda

Bı anda kanama geldi daha sonra kesildi bnm ben bebekte bir sorun yoktu düşük riski var dediler geçti çok şükür size de çok geçmiş olsun

Ne acimasiz yorumlar var aralarda pes diyorum. Insaniz yahu. Tedavi goren kadin cocugu olmuyorsa kendini geri cekiyorsa kendi haline uzuntusundendir. Bu kadar da acimasiz olmayin. Anneler gununde annesi olmayanlar kendini geri ceker kiskanclik degil o uzuntudendir.
Cocugu olanlar da kiskanilan dunya sahipleri sanki. Uc gunluk dunya o cocuklar da bize emanet. Yok cocugu yok diye milletin de olmasin diyenler varmis ta bilmemne bilmemne. Biraz empati yapmayi ogrensek hersey cok degisecek!!

Gorumceler genelde en yakindan biri diye tabir edilmezler diye biliyorum:) halk arasinda gelin icin kaynanadan sonra en kotu une sahip ikinci kisidir gorumce :)
Ben de görümceyim. Yengemle aramızda 10 yaştan fazla fark olmasına rağmen tek sırdaşı benim.

Bakın ne güzel. Dediğimiz gibi büyük ihtimalle kimseye söylememenizi yanlış anlamış, kendi kafasında kurmuş. Üstelik 21 yaşında. Bizim çok çarpık bir toplumumuz var. Çocuk olmuyorsa kadını aşağılayan, hor gören. Maalesef bazı kadınlarında toplumun yarattığı algı ile bilinçaltlarında böyle şeyler oluşuyor. Belki eşinin, eşinin ailesinin psikolojik baskısına maruz kalıyor. Belki eşinin ailesinden birileri görümcenize nispet yapıyor ve o da ister istemez etrafında hamile olan herkesin öyle yaptığını düşünüyor. Henüz 21 yaşında bir kimse için böyle şeyler kolay kaldırabileceği şeyler değil. Ergenlik dönemi bile 20 yaşında son buluyor. Yok öyle yapmış, böyle yapmış kafanıza takmayın. Elbette hamilesiniz sizinde desteğe ihtiyacınız var ama siz de ona ablalık edin, destek olun ve motive edin. Ben de bir sene boyunca ikinci çocuk için uğraştım, 3 kimyasal gebelik geçirdim. Psikolojik olarak yıprandım ama henüz çocuk sahibi olamamış bir insanla benim psikolojim asla kıyaslanamazdı. Çünkü, bir kızım zaten vardı. Bir de hiçbir problemi yokken çocuk sahibi olamamak çok daha yıpratıcı. Umarım en kısa zamanda görümcenizde evlat sahibi olur.

Tüp bebek denemesi oldu mu insanlar bir sürü tedaviden sonra da çocuk sahibi olabiliyor yaşı da çok genç umutsuzluğa kapılmasın

Bence görümceniz sizin söylememe nedeninizin nazar değer diye anlamış... o yüzden tavırlı ve kırılmış bende iki sene bebek hasreti çektim ve sabah akşam birlikte olduğumuz arkadaşım hamileliğini sakladı neden saklanır ki ? Nazar değmesinden korkar ben o gün bütün herkesle iletişimimi kesip kendimi eve kapatmıştım. O kişiyi de tamamen hayatımdan çıkardım... herkesin tepkisi bir değil seneleri bırakın günler geçtikçe insanın yüreğinde ki acı da artabiliyor. Görümcenizin için de fırtınalar kopuyordur Emin’im üzüldüm onun adına

İnşallah ..
Aynen dediğiniz gibi yanlız eşinin ailesiyle fazla bir bağları yok eşinin daha çok bnm kp olsaydı dogursaydi niye olmuyor diye kızına baskı yapiyya babası tahlilleri temiz çıkıyor inşallah olur tedaviyi bırakmış ben üzüldüğünü anliyanlıama yaptığı tavır beni kırdı yüzüme bile bakmadı yani iki hafta denk geldik ikisinde de üzülmesi normal ben bile uzuldum hamile oldugumu öğrenince nasıl söylenir nispet yapar gibi olacak diye insallin Allah'ım ona da evlat verir

Sizin adiniza sevindim :) her gelin gorumce tabi ki kotu degildir.
Bayağı kalabalık, içli dışlı bir sülaleyiz gerçekten eltiler, gelinler, görümceler bir iki kişi dışında hiç kötü olan görmedim. Ne bileyim :)

Kayınpeder de bir alem. İnsan kendi öz evladına der mi öyle

Sizin adiniza sevindim :) her gelin gorumce tabi ki kotu degildir.
Eski kuşaklar hariç tabii ben yeni kuşaktan bahsediyorum. Yoksa benim babaannem, annemin görümceleri, yenge falan... şimdi iyiler ama geçmişte yapmadıkları kalmamış.

Eski kuşaklar hariç tabii ben yeni kuşaktan bahsediyorum. Yoksa benim babaannem, annemin görümceleri, yenge falan... şimdi iyiler ama geçmişte yapmadıkları kalmamış.

Halk arasindaki un zaten eskilerden geliyor, bende buyuklerimden hic kaynanasiyla gorumcesiyle hatta eltisiyle cok iyi anlastiklarini isitmedim:) yeni nesillerde de var ama daha hafif boyutlarda eskiye nazaran. Keske hic olmasa en guzeli, siz sanslisiniz.

Kayınpeder de bir alem. İnsan kendi öz evladına der mi öyle
Diyor maalesef zamanında bizim de takip ederdi yapıyoruz mu yapmıyoruz mu diye sıcak suyun litresine bakardı eksilmis mi felan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…