- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
Bı anda kanama geldi daha sonra kesildi bnm ben bebekte bir sorun yoktu düşük riski var dediler geçti çok şükür size de çok geçmiş olsunne kadar iyi bir niyetın var maşallah subhanAllah. takdir ettim seni... inşallah onunda bebeği olur . ama ne bileyim seni görmezden gelip tavır yapmaları akıl kârı değil. daha gençmiş üstelik. 21 yaş nedir. neyse sen iyi ol bebişin iyi olsun gerisi yalan . bu arada neden kanaman oldu. .benimde dün aniden başladı çok foşur foşur
yatışım yapıldı tedavi görüyorum şimdi. plasenta aşağıda diye kanama yapmış. inşallah durur bebeğimİ Allahım korusun. üzüldüm ama elden duadan başka bişey gelmiyor.
Ben de görümceyim. Yengemle aramızda 10 yaştan fazla fark olmasına rağmen tek sırdaşı benim.Gorumceler genelde en yakindan biri diye tabir edilmezler diye biliyorum:) halk arasinda gelin icin kaynanadan sonra en kotu une sahip ikinci kisidir gorumce :)
Bakın ne güzel. Dediğimiz gibi büyük ihtimalle kimseye söylememenizi yanlış anlamış, kendi kafasında kurmuş. Üstelik 21 yaşında. Bizim çok çarpık bir toplumumuz var. Çocuk olmuyorsa kadını aşağılayan, hor gören. Maalesef bazı kadınlarında toplumun yarattığı algı ile bilinçaltlarında böyle şeyler oluşuyor. Belki eşinin, eşinin ailesinin psikolojik baskısına maruz kalıyor. Belki eşinin ailesinden birileri görümcenize nispet yapıyor ve o da ister istemez etrafında hamile olan herkesin öyle yaptığını düşünüyor. Henüz 21 yaşında bir kimse için böyle şeyler kolay kaldırabileceği şeyler değil. Ergenlik dönemi bile 20 yaşında son buluyor. Yok öyle yapmış, böyle yapmış kafanıza takmayın. Elbette hamilesiniz sizinde desteğe ihtiyacınız var ama siz de ona ablalık edin, destek olun ve motive edin. Ben de bir sene boyunca ikinci çocuk için uğraştım, 3 kimyasal gebelik geçirdim. Psikolojik olarak yıprandım ama henüz çocuk sahibi olamamış bir insanla benim psikolojim asla kıyaslanamazdı. Çünkü, bir kızım zaten vardı. Bir de hiçbir problemi yokken çocuk sahibi olamamak çok daha yıpratıcı. Umarım en kısa zamanda görümcenizde evlat sahibi olur.Kızlar telefonda görüştüm gorumcemle ilk başta yine tavırlı ve soğuktu ben konuşup hal hatır sordukca açıldı ama bebek konusunu hiç açmadım oda sormadı ben ona tedavisini sordum gerçekten piskolojisi çok kötü durumda hiç böyle konuşmamıştık yenge çok kötüyüm dedi çok yoruldum dedi ben kendimi çok kötü hissettim canım yanıyor artık tedaviden dedi biraktim bende doktor da öyle dedi dedi kıyamadım icim gitti 21 yaşında daha sizde dua edin Allah'ım ona da hayırlı evlat versin en kısa zamanda cevaplarınız için çok teseteşe ederim
Ben de görümceyim. Yengemle aramızda 10 yaştan fazla fark olmasına rağmen tek sırdaşı benim.
İnşallah ..Bakın ne güzel. Dediğimiz gibi büyük ihtimalle kimseye söylememenizi yanlış anlamış, kendi kafasında kurmuş. Üstelik 21 yaşında. Bizim çok çarpık bir toplumumuz var. Çocuk olmuyorsa kadını aşağılayan, hor gören. Maalesef bazı kadınlarında toplumun yarattığı algı ile bilinçaltlarında böyle şeyler oluşuyor. Belki eşinin, eşinin ailesinin psikolojik baskısına maruz kalıyor. Belki eşinin ailesinden birileri görümcenize nispet yapıyor ve o da ister istemez etrafında hamile olan herkesin öyle yaptığını düşünüyor. Henüz 21 yaşında bir kimse için böyle şeyler kolay kaldırabileceği şeyler değil. Ergenlik dönemi bile 20 yaşında son buluyor. Yok öyle yapmış, böyle yapmış kafanıza takmayın. Elbette hamilesiniz sizinde desteğe ihtiyacınız var ama siz de ona ablalık edin, destek olun ve motive edin. Ben de bir sene boyunca ikinci çocuk için uğraştım, 3 kimyasal gebelik geçirdim. Psikolojik olarak yıprandım ama henüz çocuk sahibi olamamış bir insanla benim psikolojim asla kıyaslanamazdı. Çünkü, bir kızım zaten vardı. Bir de hiçbir problemi yokken çocuk sahibi olamamak çok daha yıpratıcı. Umarım en kısa zamanda görümcenizde evlat sahibi olur.
Bayağı kalabalık, içli dışlı bir sülaleyiz gerçekten eltiler, gelinler, görümceler bir iki kişi dışında hiç kötü olan görmedim. Ne bileyim :)Sizin adiniza sevindim :) her gelin gorumce tabi ki kotu degildir.
Kayınpeder de bir alem. İnsan kendi öz evladına der mi öyleİnşallah ..
Aynen dediğiniz gibi yanlız eşinin ailesiyle fazla bir bağları yok eşinin daha çok bnm kp olsaydı dogursaydi niye olmuyor diye kızına baskı yapiyya babası tahlilleri temiz çıkıyor inşallah olur tedaviyi bırakmış ben üzüldüğünü anliyanlıama yaptığı tavır beni kırdı yüzüme bile bakmadı yani iki hafta denk geldik ikisinde de üzülmesi normal ben bile uzuldum hamile oldugumu öğrenince nasıl söylenir nispet yapar gibi olacak diye insallin Allah'ım ona da evlat verir
Eski kuşaklar hariç tabii ben yeni kuşaktan bahsediyorum. Yoksa benim babaannem, annemin görümceleri, yenge falan... şimdi iyiler ama geçmişte yapmadıkları kalmamış.Sizin adiniza sevindim :) her gelin gorumce tabi ki kotu degildir.
Eski kuşaklar hariç tabii ben yeni kuşaktan bahsediyorum. Yoksa benim babaannem, annemin görümceleri, yenge falan... şimdi iyiler ama geçmişte yapmadıkları kalmamış.
Diyor maalesef zamanında bizim de takip ederdi yapıyoruz mu yapmıyoruz mu diye sıcak suyun litresine bakardı eksilmis mi felanKayınpeder de bir alem. İnsan kendi öz evladına der mi öyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?