Görümcem hamile olduğum mi tavırlı ?

neden bilinç altınızdaki acaba kıskandı mı fikri yerine acaba üzüldü mü ihtimalini düşünmeyi tercih etmiyorsunuz?
benim de 4 yıl çocuğum olmadı.
bir hamile duyduğumda o kişiye küsmüyordum ki ben.
kendime küsüp, içime kapanıyordum.
çünkü içim acıyordu.
böyle düşünün.

Ben gorumceyim ,yengemle abimin çocuğu yok (10 senedir)
Hamile oldugumu cok zor soyledik .Incinirler ,kendi durumlarina üzülürler diye.Ama buyuk bir olgunlukla mutlulugumuzu bizle paylastilar.Hatta annem evimi temizlemeye geldi doğumdan once .Yengem de gelmek istemis.Anne gelmesin bebegin odasini gorunce içlenir bir şekilde gecistir dedim .Ama geldi .Ustelik kendi istedi odayi gorup ,kiyafetleri incelemek .
Simdi oglum 4 aylık. O kadar cok seviyor ki kucagindan indirmiyor memlekete gittigimizde.
Herkes bu kadar dik duramiyor .Ve cok zor bir imtihan .Siz de gebelik hormonlarıyla iyice hirslanip kafanizda kurmayin .Alinmis iste sorgulamaya gerek yok.Iclerinde ne firtinalar kopuyor kim bilir.

bir sure tedavi gorerek bebek sahibi oldum bu surecte hamileligini saklayanlar oldu bebegini gordugumde bir tuhaf olanlar oldu hatta bir kuzenimin annesi ay bu cocuga nazar degiyor surekli kimden bilmiyorum bile dedi bana bakarak bunlara hic gerek yok tu olmuyorsa vardir allahin bir bildigi der susardim uzulurdum kendime ama boyle yapmalari canimi yyakardi belki oda soylememenizi kendi uzerine almis olabilir yanlis yorumlamis olabilir konusur herseyi netlestirirseniz ortadaki problemler cozulur belki

Gorumceniz hamile oldugunuz icin tavirli degildir, sadece cok isteyipte hala cocugunun olmamasinin verdigi duygusallik vardir.

Kizi boyle bir durumdayken ve kizi yanindayken sana bu konuyu hic bir anne acmaz. Benim kendi ablam boyle birsey yasasa kendi annem bana acmaz bu konuyu. Biraz empati yapin. Uzuntusune ve duygusalligina verin.

Sizin cocugunuzun cok isteyipte olmadigi birseyin konusunu onun yaninda diger cocugunuza acar misiniz? Cok uzulecegini bildiginiz halde? Bazi seylerin olmasinin sizinle ilgisi yok, size bazi seyler sorulmuyorsa size tavir aldiklarindan degil.

Normalde iyi biriyse sorun etmeyin. Sizde hak verirsiniz ki kıskanmak falan değil düşündüğü. Gerçekten üzülmüştür. Biraz zaman verin.

Hamileliğin e değil, bunu saklamanın bozulmuş Görümceniz. Ben onu da haklı buldum. Bir arkadaş yapmıştı aynısını sıkı sıkı saklıyordu hamile olduğunu. Samimi arkadaşlarıyla fısırdaşmalarından, hareketlerinden alıyorduk biz. Ben de hamileyim o dönem. Ben anlatıyordum o dr. A gittim şöyle dedi vs. Vs bundan tık yok. Bir gün arkadaşının biri ağzından kaçırdı. Duymazdan geldik hepimiz. Ne hayırlı olsun demek geldi içimizden ne birşey sormak. Hiç konusunu bile açmadık. Garip oluyor köşe bucak saklamak da

Canım siz hangi doktora tese oldunuz!

Benimde gorumcemin 10 yıldir cocugu olmuyor. Biz soyleyemedik. Ama saklamadikta 3 ay kadar sakladiysaniz uzulmustur. Bizim kaynanamlar soyledi. Kimbilir nasil uzuldu ama bizim haberimiz olmadi. Hamileligimde hicbiseye karışmadi. 2 mevlit yaptim yapilacak seylere falan hic karismadi. Kendi evimdeki mevlide mevlit basladiktan sonra geldi. El gibi yani.. ama soruň etmedim. Cunku içinde kopan firtinalari asla bilemem. 3 tup bebek denedi. Birinde hastaneye yaninda gittim nasil acılar cektigini gordum. Yegeni doğunca cok sevdi. Hic sakınmadim. Yeri geldi sevdi, uyuttu. Şuan bende ikinci olduğunda tepkisi nasil olur diye cekiniyorum. Bu donem zoor bir donem. Ama siz cokta soguk davranmayin. Anlayisli olmaya calisin. Yegenini elbette sevecek. Hele esinizle bu sebeple gerilmeyin. Allah her bekleyene hayirli evlat nasip etsin

Onun olmuyorsa sen mi vermiyorsun ki sanki. Sacma bir tavir olmus, kendilerini toplamalari gerek

Görümcenizin durumunu yaşamayan bilemez. Ben evliliğimin 8. Yılında çocuk sahibi oldum. Bunun son 4 yılı tedaviyle geçti.
En yakınım kuzenlerimin hamilelik haberleri beni o kadar üzmüştü ki üzüntümü belli edip kuzenlerimi üzmemek ve sizin düşündüğümüz gibi kıskandığımı düşünmesinler diye o dönemde ister istemez kendimi kuzenlerimden geri çekmiştim.
Görümcenizin de durumu böyledir. Kıskançlık deyip geçmeyin lütfen. Siz kendi hamileliğinizin tadını çıkarın.
Görümceniz de zamanla durumu kabullenecektir.

12 yillik evliyim ve o kadar tedaviye cocugum yok.5 tane dusugum var. Ama yemin ederim ki hic kimsenin hamilelik haberine uzulmedim.Neden uzuleyim ki? Neden karsi tarafin sevincini kursaginda birakayim. Hep tevvekkul ettim bunu da tum yakimlarim biliyor. Beni uzen sey hamile yakinlarimin benden saklamasi,yada hamilelik haberlerini sanki suc islemisde ozur diler gibi vermeleriydi.Mesela kuzenim hamile kalmak istiyodu hep bana abla hangi dra gideyim diye akil danisirdi.Bende elimden gelen yardimi yapardim ama hamile kalmis ve ozellikle benden saklamis nazar degmesin mis.Eaimin kuzenine bebek tebrigine gittik bebegi gostermek istemedi falan filan bu tavirlar insani cok uziyor

Geç söylediginiz için darılmış olabilir,
İyi anlıyorum onu buluttan nem kapıyordur..

Kızlar telefonda görüştüm gorumcemle ilk başta yine tavırlı ve soğuktu ben konuşup hal hatır sordukca açıldı ama bebek konusunu hiç açmadım oda sormadı ben ona tedavisini sordum gerçekten piskolojisi çok kötü durumda hiç böyle konuşmamıştık yenge çok kötüyüm dedi çok yoruldum dedi ben kendimi çok kötü hissettim canım yanıyor artık tedaviden dedi biraktim bende doktor da öyle dedi dedi kıyamadım icim gitti 21 yaşında daha sizde dua edin Allah'ım ona da hayırlı evlat versin en kısa zamanda cevaplarınız için çok teseteşe ederim

Kıza da haliyle sorumluluk yükleniyordur,ondan canı sıkılmış olabilir,haksız da sayılmaz bence.

Bn anlamıyorum bu tip kadınları neymiş efendim benim bebeğim yok oda yapmasın . ne biçim bir zihniyet Allâhım ya. bi konu okumuştum kadın elleriyle yazmış. neymiş benimki yok yengem anlayış göstereydide yapmayaydı bebek. ollllldu efendim oldu . Bu resmen Allaha isyan gizli isyan. seni düşünüyorumda ne yapabilirsin ki. kızın olmuş 4 yaşında 2.bebek isteyebilrsin. belki kıskanmasa böyle yapmasa çoktan bebeği olmuştu . yok anla onu efendim psikolojisi bozukmuşmuş , bende buu yoldan geçtim ve kimseyi kıskanmadım. onlarmı vermiyor bana veya isterler mi bebeğim olmasın. kv den kızına akıl vereceğine oda size tavır yapıyor. desin kızına ne yani seninki olmuyor diye abinde mi istemesin. O zaman kimse bebek yapmasın. öfff Allâh sana yardım etsin. hiç takma bebeğine oku gözleri kalmış çünkü.

ne kadar iyi bir niyetın var maşallah subhanAllah. takdir ettim seni... inşallah onunda bebeği olur . ama ne bileyim seni görmezden gelip tavır yapmaları akıl kârı değil. daha gençmiş üstelik. 21 yaş nedir. neyse sen iyi ol bebişin iyi olsun gerisi yalan . bu arada neden kanaman oldu. .benimde dün aniden başladı çok foşur foşur
yatışım yapıldı tedavi görüyorum şimdi. plasenta aşağıda diye kanama yapmış. inşallah durur bebeğimİ Allahım korusun. üzüldüm ama elden duadan başka bişey gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…