Görümcem için endişeleniyorum

Kimseyle konuşmadan önce kızı karşınıza alıp "En başta senin, sonra hepimizin menfaati için ve bunu en hasarsız biçimde atlatabilmemiz için bir aile büyüğüne açılmamız şart. Elbette senin yanındayım, ama bu durum senin düşündüğünden daha ciddi" gibisinden bir konuşma yapsanız sizce nasıl tepki verir? İkna olmaz belki ama en azından onun gözünde ispiyoncu durumuna düşmezsiniz, belki olaylar daha farklı ve ılımlı gelişebilir.

eşine söyleme bence, git kayınvalidene söyle o da olmadı bi teyzeye halaya yani bi kadına söyle, bu durumu eşinde hazmedemez abisi sonuçta adam bilmesin yaaa.. abiye babaya duyurmadan kadınların halletmesi gereken şeylerdir bunlar.. yani benim de görümcemin başına böyle birşey gelse eşimin asla bilmesini istemem, durum iyice içinden çıkılmaz bir hal alır..

Eşinize yani abisine söylenmez. Bence kaynananıza da söylemeyin. Durumu saklamak için benim kızım yapmaz öyle şey; iftira mı atıyorsun diye dönüverir mazallah. Bence bu durumda yapacak en iyi şey görmemezlikten gelmek gibi geliyor bana.

19 yaşında biri sevgilisiyle cinsellik yaşayabilir, bunu da ister belediye megafonundan duyurur ister herkesden saklar. tedavi amaçlı ya da korunma amaçlı, onun bileceği iş. sana yanlış geliyorsa bu onun yanlışı.bu saatten sonra da senin yapabileceğin bişey yok. diyelim ki ona sorduğunda sevgilimle sevişiyorum dedi ne değişecek? ailesine mi söyleyeceksin? ailesine söylersen ne değişecek? ya da kimin üzerine vazife olabilir ki kızın kararlarından dolayı ailesiyle arasını bozmak, belki de hayatıyla oynamak?

Ya yorumlarin bazilari beni gercekten cok sasirtti.pardonda bu ne rahatlik?19 yasinda henuz ergen sayilabilecek bi kiz icin nasil karisma,cinselligi yasiyorsada onun hayati diyebiliyorsunuz?o hayatin cok basinda ve yanlis adimlar atabilir,yanlisa dusmemesi icin yaknlarinin onu yonlendirmesine yol gostermesine ihtiyaci var. onun hayati banane diyen birisini anlamakta zorluk cekiyorum.yurt disinda yasiyorum ve erken yasta butur seyleri yasayanlarin halini cok iyi biliyorum olan bayanlara oluyor fakat ne yazikki bayanlar bunu ozgurluk zannediyor.nerde geleneklerimiz nerde aile baglarimiz ,,inanclarimiz?deegerlerimize sahip cikalim lutfen.herkesin hayatinda en yakinlarindan sorumludur uyarmak konusmak vazifemiz.simdi gelelim bu kiz kardesimizin durumuna;sen daha iyi tanirsin bizden ama benim gorusum adet duzensizligi icin kullaniyor ihtimalinden yana.diger turlu olsaydi cantasinda gezdirmezdi cekinirdi gormenizden.bence adet duzensizligiyle ilgili konusup onu yokla anlatacaktir mutlaka ama esine soyleyip bisey yokken aklini karistirma

Hamile kalsam bunu söyleyeceğim en son kişi siz olurdunuz o kızın yerinde olsaydım.
Henüz kızın yaşını bile bilmiyorsunuz geçen sene 17 diyordunuz bu sene 18 ve 19.
Henüz 18 yaşındakti bir kızın yaşı bu kadar çabuk karıştırılmaz ya neyse.
Bugün kürtaj ne yazık ki bir çok yerde çok da büyük olmayan paralara yapılabiliyor.
Böyle bir sorunda, erkek arkadaşının yardımıyla bu varolduğunu düşündüğümüz hamileliğini sonlandırmak o yaştaki bir çocuk için yapılabilecek ilk şey.
Dedim ya anlattıklarınıza göre bu olayı duymasını isteyebileceği en son kişi siz olurdunuz.
Şu çantada görülen doğum kontrol hapına gelince.
O öyle uluorta taşınacak birşey değildir. Ben de kullandığımda azami dikkat ederdim ortalıklarda görünmesin diye.
Yani tesadüfen mi gördünüz, böyle birşey var mıydı, çantasını mı karıştırıyorsunuz?
Doğumkontrol hapını gördükten iki günsonra ağlaması ve hamileliğini öğrenmeniz de çok enteresan. Bir arkadaşın dediği gibi....
Hep mi sizi buluyor bütün bu olaylar.
Diğer konularınızı da biliyorum ve ne yazık ki hepsinde de birçok tutarsızlık vardı..

Benim de bekar bir görümcem var; doğum kontrol hapı kullanıyor pko dan dolayı; ama odasına ne zaman girsem ulu orta meydanda durur. Hatta bu durumu kayınpederim de bilir eşim de .. Yazın bir ara iki günlüğüne bize gelmişti görümcem ilacını unutmuş evde; gecenin bir yarısı eşimle nöbetçi eczaneden ilaç almıştık.

Tabi ki yaşını bilmiyorum okula başladığında 17 yaşındaydı şimdi 18 yaşında bu süreç içerisinde doğum günü olamaz mı... Konuyu doğru dürüst okumamışsınız ahkam kesiyorsunuz ben daha önce de yazmıştım çantasını karıştırmadım tesadüf gördüm ayrıca hapı göreli bir ayı geçti şüpheleneli bir aydan fazla oldu bu cevaplar sizi tatmin etti mi biliyorum inanıp inanmamak size kalmış burada ben de binlerce konu okuyorum inanmıyorsam yorum yapmıyorum

Son düzenleme:
Geçmiş olsun tan ama bence hiçbir şey yapma
Bu arada Ebruya kızmışsın ama yaşını konunun başında 19 demişsin
Bu arada ben senin görümceni gördüm pek normal birine benzemiyor ya
Sonucun bu olacağına hiç şaşırmadım

Onunla konuşup yanlış yoldaysa onu döndürebilirsiniz..
Allah hidayet versin..

Yanlış yazmış olabilirim özür dillyorum

Ahkam kesmek ne demektir.
Düşündüklerini söylemek mi?
Çok şükür okuduklarımı anlayabiliyorum.
Tesadüfleriniz ve yaşadıklarınız çok yorucu.
Evliliğiniz, mesleğinizde karşılaştığınız sorunlarınız, kendi aileniz, eşiniz ve ailesi herşey mi sizi buluyor. Paratoner gibi herşeyi çekmek çok zor olmalı.
Hamileliğiniz de var ama o konu çok hassas bir konu.
Beni tatmin etmek zorunda değilsiniz ki ayrıca.
Ben sadece bunca şeyin hep sizi bulamsına şaşırdım.
E tabi bu kadar çok şey sizin başınıza gelince bazı şeyleri karıştırmanız da normal......

Bu yazıya aynen katılıyorum.
Ne çabuk unutulmuş değerler..
Bu yaştaki bi kıza belki doğru yolu siz göstereceksiniz ve sonra hayatı değişecek size duacı olacak.
Zina en büyük günahlardan nasıl bunu görmezden gelin diyebiliyo bazı kişiler anlamıyorum.
Bu şekildeki bi rahatlık ancak görüşü olduğunuz konu yüzünden hayatınızı zindan etmekten başka bi işe de yaramaz..
Ve de ahireti..
Allah böyle söyleyenlerede hidayet akıl fikir versin.

18 yaş kişinin kendi kararlarını verebileceği bir yaştır. kişinin değerler ve ahlaki yargılarla ilgili sorunlar da kendi problemi.
görmezden gelmeyip ailesine söylese nolucak? kızın günahları silinecek birden herşeyden elini ayağını çekecek mi? büyük ihtimalle tam tersi olacak, kız ailesinden tepki görecek, onlardan uzaklaşacak daha kötü şeyler yaşayabilecek.birinin hayatını mahvetmek bu kadar kolay olmamalı.
kaldı ki bu kızın bilinçsiz biri olduğunu düşünmüyorum. yaptıklarıyla ilgili bir pişmanlığı olduğunu da... yani gelip ben sevgilimle birlikte oldum pişmanım napıcam dememiş ki. hap kullanmasına rağmen istenmeyen bi hamilelik yaşamış bu yüzden zor durumda.ama niye arasının kötü olduğu konu sahibine anlatmış onu da pek anlamadım. demek ki baya çaresiz..

aynen canım size katılıyorum artık kimsenin zinadan günahtan falan haberi yok bu yüzden ortada bir sürü evlilik dışı doğan çocuk var küçük yaşta cinselliği yaşıyorlar sonrada ya kürtaj oluyorlar yada doğurup sokağa atıyorlar bir anlık zevk için değermi küçücük bicana kıymaya her şey zamanında yaşanmalı bence

Merhaba, bence ne olursa olsun bu durumu abisine anlatmayın. Abisi (yani eşiniz) de zamanında yatıp kalkmadığı kadın kalmamış demişsiniz, böyle birinin kardeşinin evlilik dışı hamile olduğunu bilmesi beni sevindirirdi sizin yerinizde olsam ama bence söyleyemeyin. Tmm 18 yaş büyük bir yaş değil bnce ama madem hamile kalmasını bildi bu durumu nasıl çözeceğide kendi işi olmalı. Görümcenizle ailesinin arası nasıl? Kızlarına her halükarda sahip çıkarlar mı? Eğer öyleyse hiç endişelenme derim ben.

eşimin benden önce cinsellik yaşamış olmasından dolayı, kızkardeşinin evlilik dışı hamile kalması beni neden sevindirsin?
ben bu bağlantıyı çözemedim?
bu nasıl bir bakış açısı?
nasıl bir iç soğutma yöntemi?

konuya dönersek,
daha önce hapı kullanıyorsa olan olmuş artık, kendini kullandırmaması için uyarın gibi bir şeyler söylemiştim bu konuda.
ama hamile kalmışsa durum farklı. ben olsam eşimden gizlemezdim.
belki abisiyle yüz göz etmemeye çalışırdım ama, gizlemek doğru olmaz bence.

bir de, tıp okuyan biri bunu nasıl yapar gibi yorumlar okudum..
1. sınıfta bu kızcağız doktor mu oldu sanıyor bu yorumu yapanlar anlayamadım..
çok tuhaf, tıp okuyan bu hataya düşemez mi yani?

konuda bir gelişme var mı?

Bazı erkekler evlenmeden önce ne kadar çok kadınla ilişkiye girmeyi o kadar çok marifet sanıyorlar. Ama evlenirkende bakire kız arıyorlar. Ben konu sahibinin eşi de illa böyledir demiyorum. Sadece bazı erkekler diyorum. Ama hiç düşünmüyorlar ki kendi bacıları da kızları da var. Gün geliyor böyle olaylarla karşılaşabiliyorlar işte.

Bu böyle bir bakış açısı. Şimdi çözdün mü ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…