görümcem kocası ve kayınpederim yorum sizden..

evet canım güzel özetledin kafamda o kadar karışık ki anlatmanın dagınıklığı bundan olsa gerek
nişamlım ses cıkartıyor ama ailesi kendi bildigini okuyor anlamıorlar onuda beni de ben eniştesine evrak göster bu parayı nereye ödeyeceksin dedim olafaımada kızmışlar nedesem haksızım nişanlım sessiz sakin biri
babasının ablasıgilin dolduruşuna geldigi için böle yaptıgını düşündüğü için anlatmaya calışıo ama adam anlamıo
eniştesinin bu işi bozmak için böle yaptıgını
çünkü
bu iş bozulursa aldıgı paraları hemen ödemek zorunda deil enişte cok cok akıllı

Benim anladığım canım , sizin tamam bize birşey yapmayın , biz kendimiz yapalım demeniz.
Oda vaat ettiği eşya yapma işinden yırtacak , sizde ödeşmiş olacaksınız böylece.
Çok akıllıca ama ortak bir talebi olmadığını söylerken kp ordaymış zaten , hala neyin parası
Üstelik yalan ortaya çıktığı halde utanmıyorlar da
Nişanlın çok pasif, evliliklerde sevgi herşeyi çözmeye yetmiyor.
Beraber oturma durumu bile tek başına düşünülmesi gereken bir karar zaten.
Ben olsam inceldiği yerden kopsun derim

Son düzenleme:
Kızının kocası battığı için kızı için yardım etmesi normal ve doğru ama size sırf bu yüzden düğünü vaat ettikleri gibi yapmayacağız dedilerse ki ben öyle anladım (yoksa neden sinirlenesiniz ki ) bu büyük bir yanlış . Ve sakın aynı evde oturmayı kabul etmeyin zaten mantıklı değil ki bunca yaşanandan sonra geçim kesinlikle olmaz ve size bir tavsiye daha kayınpederler genelde gelinleri severler kendinizi sevdirmeye bakın

amin saolun tşşk ededrm kimseye göstermesn rabbim inşllh ben zaten hiç karışmadm ki aslında o bni aradı sordu sabrımı zorladı tek bi kelime ettm sadece ama böle yanlış anladılar işte
arabanın kaskosu vardı ordan 34bin aldılar işte onlar zaten bizim iş iptal olsun die ugraşıolar gibi gelio insana başka ne gelsin ayrıca bize carpan adamada dava actılar işyeri olarak

aşagı yukarı böle ama durumları olmasa keşke zaten onlardan bişi istemem bunları kafayada takmam ama sen o tarafa 35bini ver bize gelince şunu yapma bunu yapmna kuaföre fasla insan götürme köşe takımı almam ben şunu yapmam ben kafamı doldurdular artık bunaldım zaten ensonki darbe damadın para istemesi ve kayınoedermn onu desteklemesiydi o anda bittiler yani bnm için
ama nişanlıma kıyamıorum onlara kızıo ama tepkisini ya koyamıo yadas dinletemio anlayamıorum cok arada kaldı bizi desteklio die ters davranıolar onada halbuki dogru olanı savunuo dogruyu onlar yapsa onlarıda bize savunur yani

işte herşeyi kafaya takmam bu beraber otrumaya karşı oldugumdan gelio sanırım bnmli olacaksa bnm için çaba göstermeliydi zaten bu saatten snra iptal o ama zaten devam edersekde ailesini yuvamıza karıştırmamalı söz hakkkı olmamalı bunu yapabilcegne inanırsam devam edebilirim yoksa bize hiç huzr vermiolarki herşeyi ters yorumluyorlar napacagımı sapıttımmm

adamdan saymıyorsan malına da, arabasına da tenezzül etmeyeceksin.. adam nasıl gönülsüz vermişse artık, kaza yapmışsınız..

adamdan saymamamız gerektigini malına tenezül ettikden sonra anlıosun zaten evet gönülsz vermişse o onun problemin cok şükür biz hayattayız

Bende bir babanın kız evladı olarak çok net söyleyebilirim ki babalar kızlarına inanmaya daha meyillidirler yani genelde istisnası vardır elbette. Onun için siz yırtınsanız da kızının dediği ağır basacaktır onun için nişanlınızı seviyorsanız eşyayı çok takıntı etmeyin edecekseniz evi takıntı edin ve ayrı oturun eşyadan zaten insan sıkılıyor en iyisi de olsa gözün alışınca fark etmiyor . Atıyorum istikbal olacağına moda life olsun diyin tabi durumu tam olarak bilmediğim için bu kadar yardımcı olabilirim ama İnan bana evlenmeden önce meseleettiğin bir çok şey evlendikten sonra komik geliyor

Ben para mevzularının içinde olmanızı ve söz hakkını kendinizde görmenizi doğru bulmadım. Bırakın neyi nasıl yapıyorlarsa yapsalardı. Bu sizin sorununuz değil ki! mecbur bir şekilde yapacaklardı.

ben esyayı takıntı yapmıorum ben huzur istiorum bizi muhtac bıraktıkları kişiler bizi düşünen insalr deil bunu anlatamıoruz onlara tmm kızı olabilir ve bnde bir babanın kızı olarak baba kız ilişkisi ayrıdır haklı haksız ilişkisi ayrıdır yani babamda şu meslelerde mesela üzülmiim die cok ugraşıo ama ben babama yaşattsam görümcemn yaptıklarını babam gelinini savunur çünkü ben onlardan hiçbir istekde bulunmadım ne yapabiliolrsa dedim ama onlar bile isteye kendilerini hiçbişi yapamıcak hale getirdiler düşünsenize kayınpedernz emeklli maaşıyla damadına kredi cekti e kenarındakini de verdi o adamdan nası düğün yapmasını beklersinizki şimdi suç kimde parayı alanda mı verendemi yoksa evlnmek isteyenlerdemi ben bi türlü çözemedim karışmak isteyerek karışmadım aslında para mevzularına

şimdi inanın merakımdan soruyorum hangi hareketimden söz hakkını kendmde gördüğümü cıkardınız

şimdi inanın merakımdan soruyorum hangi hareketimden söz hakkını kendmde gördüğümü cıkardınız

sabrım taştı bnde kardeşini bukadar düşünüosun deger veriosunda 5 ay snra düğün yapcagını bile bile ne kredisi cektiriosun babana dedim

duydugum anda içime sogukluk geldi ve yüzünede söledm
artık bizde avucumuzu yalarız

kayınpederime cıkştım sen bu işe karışma hısımlığını bozma die oda bana kızmış sert cıkıştım die sözlüme ayrılmasını sölemiş.

bence bu şekide siz muhattab olmayacaktınız. nişanlınıza söyleyip dertleşip gerisini onlara bırakacaktınız. dediğim gibi siz karışıp hısımlığınızı bozmayacaktınız.

Cok fazla karismaman gereken konulara karismissin arkadasim .. kayinpederinle para muhabbetine girmen bile cok kotu olmus. Kimse kimseye guvenerek evlenmemeli . Birde siz gidip enistenizin ortagindan isin aslini falan ogrenmissiniz yani ne alaka niye bu kadar olaylarin icindesiniz ..
Benim dugunum 10 sene once oldu hic kimsenin bir kurusu yok icinde herseyi esimle yaptik . Ve allaha sukurde kimsenin soz hakki yok hayatimizda ... yinede anlayisli insanlarmis bence kaza yaptiginiz halde bugune kadar para meselesi gundeme getirilmemis hatta size hissettirmemisler bile olmasi gerektigigibi davranmislar . Demekki normal mulayim gorgulu bilgili insanlar ..
Bence kendi davranislarinizi bi gozden gecirin ..

Konusahibesi arkadasim;

Oncelikle sozlunuzun sesi cikmiyorsa sizin soz soylemeniz hatali.

O para sozlunuzun kazanipta "baba evlenirken parayi ihtiyaclarimiza kullanacagiz " dedigi bir para da degil anladigim kadariyla.

Kp ler oturdugumuz daireleri cocuklarinin uzerine yaptilar. Esime surekli " eger yarin baban evden cikin ya da evi elinizden alacagim dediginde ,ses cikarmaya hakkin yok cunku o evde emegin yok" derim.

Kredi kime cekilirse cekilsin sen karisamazsin. Dugunu sen degil erkek tarafi yapacak onlar dusunsun.

Soz hakki sahip olmadigin kargasalar butununde sozlunle arani acmissin. İlginc geldi bana acikcasi

Kaldi ki nikah tarihim alindiginda oturacagim evde hala kiraci vardi ve nikahimdan bir ay once kiraciyi cikaracaklardi. Bana dedikleri "sadece salonunu yetistirebiliriz,diger odalari siz eve yerlesince yapariz." sesimi dahi cikarmadim cunku hak sahibi de degilim,soz sahibide.

Ben 4 yillik evli olmama ragmen esimin aile ici problemlerini hic karismadim maddi manevi.HAngi cocuguna ne yaparsa yapsinlar umurumda degiller ,yeterki bana maddi manevi zararda bulunmasinlar.

Kazada ki araba bedelini de isteyemezler. Surucu kursu arabasiysa zaten kaskoludur ve kasko butun masrafi karsiliyor.

Kayınpeder, kızı ve damadı size pek bir şey koklatmak istemiyor ve aralarında paslaşıyorlar kanımca.

Yüzde yüz katılıyorum
Resmen sizi dolandırmaya kalkmışlar
Nişanlınız da sesini çıkarmamış
Şimdi gidip bir de bu dolandırıcılardan neyin özürünü dileyeceksiniz?
Gidip sırf düğün olsun diye özür dilerseniz
Yarın öbür gün de bol bol çalışır borçlarını ödersiniz.

bence de ailenin para konularına bu kadar müdahil olmanız pek hayırlı olmamış. keşke başka türlü yaşansaydı ama her işte bir hayır var derler, bu vesilelerle ailenin içyüzünü biraz görmüş olmanız iyi olmuş. belki de kayınpederiniz kızının durumu daha kötü olduğu için her sefeinde onlara daha fazla ilgli davrandı, bu kimseyiilgilendirmez her babanın kendi parası nerye isterse oraya harcanır keşke sessiz kalsaydınız ama haklı olduğunuz yerler de var elbette. enişte sizden o parayı istememeliydi kargo olmasaydı bile ki illa ki vardır ve ortağı da söylemiş zaten. bence işler düzelmez bu saatten sonra.siz nişanlınızdan vazgeçemeyecekseniz, birlikte yaşamaya karşı çıkmalısınız. tükürdüğünü yalamış olursunuz yoksa bir derece o kadar tantajnadan snra. hayırlısı olsun imnşallah hakkınzıda

Daha nişanlıyken ne kadar çok şeye burnunuzu sokmuşsunuz..
Enişteye " evrak göster" demek sizin göreviniz mi Allah aşkına?
Nedir bu ya..
Nişanlıyken müstakbel eşinin parasının hesabını yapan, herşeyine karışanını gördümde, kayınpederin, hatta eniştenin parasının içinde birini ilk kez görüyorum.
Nişanlınızın ailesiyle konuşacağı herşeyin içinde siz varsınız, şaka gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…