Konu sahibi , konuyu düzenle , paragraf yap, kısalt
Gördüğün gibi anlaşılmıyor.
Anladığım , enişteye sizin düğün parası verilmiş,+ 15 bin tl de kredi verilmiş, karşılığında sizin düğün eşyanızı yapıcaklarmış.
Sürücü kursuna ortak olmuşlar, ama siz kursun arabasıyla kaza yapmışsınız ,
Önce sorun yok , kasko öder demişler,
Sonra ortaklıktan ayrılmışlar ama enişte kaza yüzünden ortak 25 bin tl istiyor demiş sizi borçlu çıkarmış.
Ama aslında ortağının böyle bir talebi olmamış yani enişte sizi kandırmış.
Görümceylede kavga etmişsiniz, onlarda şimdi barışmadan düğün yapmayız diyorlar.
Bu işin moku çıkmış, enişte ufak çapta dolandırıcı anlaşılan.
Kp de azimle arkasında da anlamadığım nişanlınız ağzını açmıyor mu
Siz çok çeker, çok sömürülürsünüz bilesin
Birde beraber yaşıyacaksınız , bir daha düşün derim
evet canım güzel özetledin kafamda o kadar karışık ki anlatmanın dagınıklığı bundan olsa gerek
nişamlım ses cıkartıyor ama ailesi kendi bildigini okuyor anlamıorlar onuda beni de ben eniştesine evrak göster bu parayı nereye ödeyeceksin dedim olafaımada kızmışlar nedesem haksızım nişanlım sessiz sakin biri
babasının ablasıgilin dolduruşuna geldigi için böle yaptıgını düşündüğü için anlatmaya calışıo ama adam anlamıo
eniştesinin bu işi bozmak için böle yaptıgını
çünkü
bu iş bozulursa aldıgı paraları hemen ödemek zorunda deil enişte cok cok akıllı
nisanlinizla sorununuz yoksa niye ayriliyorsunuz. evlenin bi güzel onlardan da ümidi kesin herkesin rizkini Allah verir. onlardan evlendikten sonra da hic bir sey beklemeyin önce de. siz haksizlik karsinda ses cikarmissiniz daha da yapabileceginz bir sey yok.
birakin nisanliniz düsünsün maddi konulari, ha calisiyorsaiz ne ala beraber kurarsiniz yuvanizi.
amin saolun tşşk ededrm kimseye göstermesn rabbim inşllh ben zaten hiç karışmadm ki aslında o bni aradı sordu sabrımı zorladı tek bi kelime ettm sadece ama böle yanlış anladılar işte
arabanın kaskosu vardı ordan 34bin aldılar işte onlar zaten bizim iş iptal olsun die ugraşıolar gibi gelio insana başka ne gelsin ayrıca bize carpan adamada dava actılar işyeri olarak
sabrım taştı bnde kardeşini bukadar düşünüosun deger veriosunda 5 ay snra düğün yapcagını bile bile ne kredisi cektiriosun babana dedim
duydugum anda içime sogukluk geldi ve yüzünede söledm
artık bizde avucumuzu yalarız
kayınpederime cıkştım sen bu işe karışma hısımlığını bozma die oda bana kızmış sert cıkıştım die sözlüme ayrılmasını sölemiş.
bence bu şekide siz muhattab olmayacaktınız. nişanlınıza söyleyip dertleşip gerisini onlara bırakacaktınız. dediğim gibi siz karışıp hısımlığınızı bozmayacaktınız.
tabi sizden istenilen para da var. vallah ne diyeyim Allah kolaylik versin. Nisanliniz da bir zahmet biraz azini acsin daha evlenmeden böyleyse acikcasi durumunuz pek parlak görünmüyo:5
bizden istenen parayı bbam eniştesinin ortagıyla görüşüp ödeyemeyecgni cebmde okadar param olsA kızımın yüzünde kaln izlerin tedavisini yaptırırdım die söledi şuan öle bi ödeme yok yani o ortalıgı karıştırmk için atılan bi oktu sanki ama tabi tepki vermesek mecbur ödeyecektk herşeyin hayırlısı bu işler inanılmaz zor dogru kişilerle olmak emin olmak dahada zor herksn hkkında hayırlısı olsun bende calışıorum artık nişanlıma sunabilecegim şık ondan ibaret zaten tek başımızA yürümek yoksa huzur falan olmayacak
daha nişanlıyken ailenin para işlerine fazla karışmışsın,bir de gidip dedektifçilik yapmışsın,yanlış yoldasın.
canım dogru sölemişssin ama bukadarda ses cıkartmasam evlendkten sonra nelere maruz kalabilecegimi hayal bile edemedm ben butun bu yırtınmalrım buyüzden zaten.keşke sölemeseydm ama ozamnda bütün iplermz onların elinde olacaktı ve ben hep mutsuz devam edecektim en azından suanda onların menfaatleri ugruna ugraştıkları bnmde buna müsade etmeyecegm ortada ayrıca ben birz banada deger verildigini eşitlik sagladıklarını görmeye calıştım ama malesef bunu hiç farkedemedm ve göremedm malesef oyüzden cok bi cıkmazın içindeym
Siz haksızsınız demiyorum. yapılan hiç hoş bir durum değil, ilk başta yok biz birşey yapamıcaz deselerdi şimdiki gibi tepki vermezdiniz eminim yada görümcenizin size saydıkları hiç hiç hoş değil. Mesafenizi koyardınız olur biterdi. Bunlar ayrı bir konu ama ben yine aynı şeyi söylüyorum, çok erken bu işlerin içine girmişsiniz. evlendikten sonra sizin geçiminizi, kesenizi etkileyecek bir durum olsa ancak bu şekilde müdahele edebilirdiniz ama şuan ki yaşanan durumlardan ötürü gelinen nokta herkesi geçin sizi yıpratıyor.
İnsan evlendiğinde aileninde yeri büyük ortada çözülemeyen sorunlar var maddiyat var bence artık yapmanız gereken geri çekilmek ve beklemek olmalı çok fazla olayın içine girmişsiniz belki hatanız da yoktur bilemem ama içinde olmak baştan hataymış zaten evlendiğinizde bile böyle olmamalı eşinizle çözmelisiniz o ailesine yansıtacaksa yansıtmalı ya da kim ne yapıyorsa yapsın biz işimize bakalım demelisiniz şahsen ikinci seçenek daha az baş ağrıtır kendi yağınızla kavrulmayı deneyin derimberaber oturmayın kesinlikle ne siz anlaşırsınız ne de onlar sizi bu saatten sonra kabullenirler seviyorsanız bekleyin biraz ama nişanlınızın tavrı burada çok önemli vallahi benim bile kafam karıştı bu durumlara cümlelerimi toparlayamıyorum
evet şuan aklım fikrim birbirine karıştı ne hissettigimi bile çözemiorum görümcemi o soruyu sormayı bende istemezdim ki haddime kesinlikle üşmezdi zaten ama ben bazı sebeplerden dolayı ayrılma noktasına gelmişim yıkık bi durumdayım oda tutmuş bni arıoki (buzamna kadar canı sıkılıpta nasılsın die aramış biri deil bni) tlfnd ben aglıorum konuşacak gücüm yok nişanlım gelir anlatır size ben karışamam hiçbişeye diorum yok ben senden duyacam söliceksin bana sinirlemeden anlat gibi igrenç şekilde derdimi soruyo güya benm snrada tutmuş kardeşimi nie agltıosun kardeşimi nie üzüosun ehh dedim bnde bukadar düşünüodunda neden zorda bırakıp kredi cektiriosun dedim olay bu yani ben onu arayıp bunu sormuş olssaydım kendmi Affedemezdm zaten gücümü aldılar benden kötü ilan edildim nişanlımda cok ugraştı anlatmak için ama anlamıolar kabu etmiolar ayrıca snraki konularda yaptıklarınıda söledklernide inkar ediorlar oyuzden cözülmüo sorunlarımız
Cok fazla karismaman gereken konulara karismissin arkadasim .. kayinpederinle para muhabbetine girmen bile cok kotu olmus. Kimse kimseye guvenerek evlenmemeli . Birde siz gidip enistenizin ortagindan isin aslini falan ogrenmissiniz yani ne alaka niye bu kadar olaylarin icindesiniz ..
Benim dugunum 10 sene once oldu hic kimsenin bir kurusu yok icinde herseyi esimle yaptik . Ve allaha sukurde kimsenin soz hakki yok hayatimizda ... yinede anlayisli insanlarmis bence kaza yaptiginiz halde bugune kadar para meselesi gundeme getirilmemis hatta size hissettirmemisler bile olmasi gerektigigibi davranmislar . Demekki normal mulayim gorgulu bilgili insanlar ..
Bence kendi davranislarinizi bi gozden gecirin ..
Daha nişanlıyken ne kadar çok şeye burnunuzu sokmuşsunuz..
Enişteye " evrak göster" demek sizin göreviniz mi Allah aşkına?
Nedir bu ya..
Nişanlıyken müstakbel eşinin parasının hesabını yapan, herşeyine karışanını gördümde, kayınpederin, hatta eniştenin parasının içinde birini ilk kez görüyorum.
Nişanlınızın ailesiyle konuşacağı herşeyin içinde siz varsınız, şaka gibi.
Konusahibesi arkadasim;
Oncelikle sozlunuzun sesi cikmiyorsa sizin soz soylemeniz hatali.
O para sozlunuzun kazanipta "baba evlenirken parayi ihtiyaclarimiza kullanacagiz " dedigi bir para da degil anladigim kadariyla.
Kp ler oturdugumuz daireleri cocuklarinin uzerine yaptilar. Esime surekli " eger yarin baban evden cikin ya da evi elinizden alacagim dediginde ,ses cikarmaya hakkin yok cunku o evde emegin yok" derim.
Kredi kime cekilirse cekilsin sen karisamazsin. Dugunu sen degil erkek tarafi yapacak onlar dusunsun.
Soz hakki sahip olmadigin kargasalar butununde sozlunle arani acmissin. İlginc geldi bana acikcasi
Kaldi ki nikah tarihim alindiginda oturacagim evde hala kiraci vardi ve nikahimdan bir ay once kiraciyi cikaracaklardi. Bana dedikleri "sadece salonunu yetistirebiliriz,diger odalari siz eve yerlesince yapariz." sesimi dahi cikarmadim cunku hak sahibi de degilim,soz sahibide.
Ben 4 yillik evli olmama ragmen esimin aile ici problemlerini hic karismadim maddi manevi.HAngi cocuguna ne yaparsa yapsinlar umurumda degiller ,yeterki bana maddi manevi zararda bulunmasinlar.
Kazada ki araba bedelini de isteyemezler. Surucu kursu arabasiysa zaten kaskoludur ve kasko butun masrafi karsiliyor.
Kayınpeder, kızı ve damadı size pek bir şey koklatmak istemiyor ve aralarında paslaşıyorlar kanımca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?