- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- 598
- Konu Sahibi pamukkksekerrr
-
Tek tek milleti arayıp ben hamileyim denmez zaten. kulaktan kulağa yayılır, sevdiğin değer verdiğin biriyse arar tebrik edersin . Doğrusu da budur zaten.diğeri umursamazlık olur.
Siz hala olacağınızı duyup ta yengenizi aramadığınızda da hala olmayı hak etmiyorsunuz aslında ,ayrıca kardeşinden duyuyor hala olacağını zatenSize gore dogrusu o olabilir. Bana gore degil.
Mutlu haberleri paylasmak icin birini aramak bana tuhaf gelmiyor. Illa kotu gunumde mi arayacagim herkesi? Mutluysam mutlulugum onun da mutlulugu olsun isterim. Umursamadigim biriyse aramam. Tabii yakin cevreden bahsediyorum. Arayip amcaoglumun teyze kizina merhaba ben hamileyim demekten degil.
Ben kadina hala olacagini mujdelemezken ne diye tebrik bekleyebilirim ki?
Siz hala olacağınızı duyup ta yengenizi aramadığınızda da hala olmayı hak etmiyorsunuz aslında ,ayrıca kardeşinden duyuyor hala olacağını zaten
Birinin hasta olduğunu duyar ararsınız ziyarete gidersiniz,hamile haberini duyarsınız tebrik için ararsınız, doğum yaptığını duyar ararsınız vs vs tabiki bunlar değer verdiğiniz kişiler için geçerlidir , benim doğrum değildir bu görgü kuralıdır.mahrem olsaydı kulağınıza gelmezdi . Tepkim size değil. Benimde çocuğumun halası kayınvalidemden duydu hamile olduğumu ama ağzını açıp hayırlamadı ama hala oldu işte yapacak bişey yok. Fikirleriniz herkese açık yalnız konu sahibine değil.Kardesinden duymussa kardesini tebrik etmistir. Belki yenge duyulmasini bilinmesini istemiyor? Ben kendisinden duymadan tebrik etmeyi dogru bulmuyorum. Mahrem bir sey bu sonucta.
Siz kendisinden duymadan tebrik etmeyi dogru buluyor olabilirsiniz. Ama ne sizin ne benim fikrime gore bir genelleme yapilamaz. Ben sizin gibi "dogrusu da budur" tarzinda konusmak istemem bu yuzden. Kendi fikirleriniz kendinize hayirli olsun ama benim fikrime bu denli tepkinizi anlayamiyorum. Size de yazmadim ki... konu sahibine yazdim.
Bu olayın üstüne ben artık samimi olmak istemiyorum demek saçma olur.görümcemle aramızda hiç tartışma laf çarpma gibi bişey olmadı ama yaptığı bazı davranışlar batıyordu sürekli. eşim kırılmasın diye söylemiyordum. hatta her kandilde ve bayramda ararım kendisini.. bunu söylemeli miyim ? artık ben de samimi olmak istemiyorum diye..
sağol canımDert bile değil. Sen onu bunu boşver bebeğini düşün. Hayırlı olsun bu arada
siz de kendinizce haklı olabilirsiniz belki.. ben onun kardeşinin eşiyim. araması sizce de daha uygun değil mi. benden öğrenip öğrenmemesi ne alaka. mesela kuzenim de benden öğrenmedi ama tebrik etti. demek ki biraz da kişilik meselesi gibi geliyo banaKendisinden duymadigim surece ben de yengemi arayip tebrik etmem. Hemen "aman iste gorumce" diye yaftalamayin beni. Yengemle de cok iyi anlasiriz her hafta gorustugum tek akrabamdir. Abim gelmez o gelir...
Yani bilemem benim yengem hamile olsa arar bana kendisi haber verirdi zaten. 2 cocugu var ikisini de kendisi soyledi test sonucunu alinca. Belki bu yuzden sizi tam anlayamiyorum.
Ama baskasini dusuneyim, kuzenim hamile. Teyzemden duydum. Aramadim. Banane o benle paylasmadi ki... bilip bilmemem umrunda degil bence. Ne diye arayayim? Kandil gecesi dua ettim saglikla dogsun diye. Iyi ve guzel dusunuyorum. Ama bana haber vermeyen kisiyi ben niye arayip tebrik ediyorum?
eşime de bişey demedim zaten . herşeyin bi yeri zamanı var. mesela benim eşim onun oğlu askerde ( tekirdağda) ona rağmen sürekli arar halini sorar iyi misin filan diye. diğer yeğenlerinin de aynı şekilde. ama bu şekilde davranması görümcemin en başta yaşına yakışmadı, neyse canım takmamak en iyisi haklısınBende anne tarafindan kimseye haber vermedim ama duyan aradi tebrik etti. Baba tarafimdan ise hic kimse aramadi ama cok mu umrumda :) aramazlarsa aramazlar kendileri bilir..bence sizde bosverin ona gore durusunuzu ayarlarsiniz
ben kuzenlerime de söylemedim ama arayıp tebrik ettiler...Çok tebrik bekliyodun kendin arayip mujdeleseydin. Ben olsam ben de aramazdim. Bu arada görümce değilim iyi ki iyi ki değilim. ............
ahaha bazen eşim de bana aynı bu cümleyi söylüyorKafana tokadan başka birşey takma özellikle gebelik döneminde.
ben de her şeyle ilgili konuşuyordum. anneler günü, kandil bayram vs... hep arardım. ama yok artık ben de aramam vırt zırt.. ne de olsa kendi yaptığını kendisi biliyor. beni öyle bişeyle itham edemez sanırım :)Siz aram
siz aramayin asla. Mutlaka esinize soyler yada arar sizi aramamakla itham ederse madem hamile oldugumu ogrendin sen niye aramadin. Bisey olunca kusup aramamayi biliyon. Sumdide ben kirildim kusura bakmayin der kapatirim.
Tek tek milleti arayıp ben hamileyim denmez zaten. kulaktan kulağa yayılır, sevdiğin değer verdiğin biriyse arar tebrik edersin . Doğrusu da budur zaten.diğeri umursamazlık olur.
sağolun canımAman aramasin birak yaa. Allah hayirli bir sekilde kucagina aldigin gunleri gostersin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?