görümcem niye böyle yaptı ?

yani kardeşi söylüyor zaten baba olacağını. ona da hala olacaksın diyor. daha ne ? ne alaka aramamak,, çok mu güzel bi davranış olmuş. ha herkes ettiğini illa ki bulur. şimdiye kadar görümcemle hiç tartışmadım aramızda hiç kötü bi olay geçmedi ama, bundan sonra önceden umursadığım gibi umursamam . eşim niye aramaıyosun diye sorarsa ona da ancak o şekilde söylerim. kimse benim hamileliğimi önemsemek zorunda değil, zaten olması gerekn de bu değil ama tebrik ve güzel dilekler demek ki herkesin harcı değilmiş, ne diyeyim

sonuna kadar haklısın bence. evet bu bir görgü kuralıdır. empati yapıyorum erkek kardeşim yok ama, kız kardeşimin hamile olduğunu bilsem, eşini de arar hayırlı olsun derim. ne var yani ? teyze oluyorum sonuçta. bu sadece kardeşimin çocuğu değil ki onun eşinin de çocuğu. bana doğru gelmiyor bunlar. yok kendisi söylememiş niye arayayım filan . kardeşin baba olacak yahu, sende hala olacaksın. arasan hayırlı olsun desen eline mi yapışır ? ama yok canım herkese göre değil bunlar. mesela benim işyerinde 3 yıldır tanıdığım aynı odada çalıştığım arkadaşım bile hayırlı olsun demedi, tek bi kelime etmedi. böyle olunca insanın aklına herşey geliyor .. sen de sıkma canını

doğru diyorsun canım . ben de öyle söylememeye karar vermiştim . bi olay olur eşim sorarsa niye aramadın diye o zaman haberi olur ancak.

evet canım. şimdi hiçbişey yokken kırıldığımı söylesem eşim duramaz arar ablasını. sonra da boş yere kırgınlık . hiç bişey değil eşim üzülecek. eşim çok yufka yüreklidir, herşeyin iyi tarafından bakar. görümcem de eşime ağzına geleni söyler . onlar rahat rahat yaşamaya devam eder. o yüzden bişey demiycem

Gorgu kurallari sabit seyler degildir. Kimine gore toplum icinde gaz cikartmak ayiptir Almanlara gore hic degildir toplanti yemek parti farketmez baya sesli sesli... yani size dogru gelen sey gorgu kuralini belirlemez. Mesela bana gore gorgu bana soylenmemis lafa atlamamaktir. Yani hem bana yazilmamis mesaja cevap vermem. Hem de bana mujde vermeyen kisiyi tebrik etmem.

Neyse dun de yazacaktim belli ki sizi zamaninda tebrik etmemisler ondan bu kadar takiyorsunuz yaralisiniz anlasilan diye. bu Mubarek gun kalp kirmayayim dedim kesin bunu da yanlis anlarlar. Simdi siz soylediniz taslar yerine oturdu.

Ben en basindan beri "bunda takilacak bir sey yok, sizden duymadan sizi tebrik etmemesi bence normal bu illaki kotu niyet degildir" diyorum. "Ben de kuzenimi aramadim ama dua ettim kendi soylerse tabii tebrik de ederim" diyorum.
Siz surekli olayin olumsuz yonune bakiyorsunuz.
E bakin. Gorumce sizi aramadi diye kahrolun madem oyle istiyorsunuz. Bu kadar basit konudan hamileyken can sıkıp karnınızdakinin günahına da girin.

Burda herkes firkrini beyan ediyor, herkes herkese cvp yazıyor, beğeniyor , eleştiriyor vs ama siz buna bile katlanamıyorsunuz sonra kalkmış görümcenin yağtığına takmayacaksın diyorsunuz. Bence siz daha takıntılı birisiniz . Bu konuya gelene kadar evlilik hayatında takılacak çok daha önemli şeyler var , görümcem kaynanam tın yani bana. Ama yaptığının yanlış olduğunu belirttim. Neyse ramazan ramazan kalp kırmayalım arkadaşım

Kardesinden duymussa kardesini tebrik etmistir. Allah askina bir halanin yegeniyle ne derdi olabilir ki onun iyiligini istemesin?

Yok yere caninizi sıkıyorsunuz. Olaya baska yonlerden bakip alinganlik ediyorsunuz. Bosuna kendinizi uzmeyin. Bebeginizi de etkilemeyin.

Hamilelik mahrem bir seydir. Onlardan
duymus olabilir ama sizden duymadan tebrik etmemesi bence cok normal. Ben acikcasi 20 haftaya kadar esim haric kimseye soylemedim. "Dun yaptim bugun geldim anlatiyorum" gibi geliyor bana. Sizin de bilinmesini istemediginizi dusunmus olabilir. Nazar deger diye falan soylemeyen o kadar cok kisi var ki...

Bunlari neden kotu yorumluyorsunuz bilmem. Ben sadece gorumce illa ki kotu niyetli degildir dusunce tarzi bu olabilir diye yaziyorum. Burda dogruyu yanlisi tartisamayiz. Farkli gorusler tabii ki mumkun. Siz bana katilmayabilirsiniz bunu anlarim. Cunku ben de size katilmiyorum. Ama gorumcenizin benim ve bizim gibi dusunenlerin fikrini ve davranisini degistiremezsiniz. Sadece farkli bakis acilarinin oldugunu gorup, bunun illaki fesatlik kotu niyetlilik olmadigini gorup dert edinmeyi birakip rahatlarsiniz.

Ben sizin arkadasiniz degilim bu bir
Ikincisi nasil dertlenmisseniz alinti bile yapamamissiniz, tabii tek dert itiraz etmek olunca insanin eli ayagi dolasir.
Son olarak madem evlilik hayatinda kv ve gorumce cok tin onlardan once dert edilecek cok sey var, benim takmayin gorumceyi diyisim sizi niye bu kadar rahatsiz ediyor?
Bunun dogrusu yanlisi olamaz, ben sizin fikrinize yanlis demiyorsam siz de benimkine diyemezsiniz. Kalp kirmak istemiyorsaniz gelin insanlarin fikrine saygi duymaktan baslayin.
Mesela ben hic "yanlis dusunuyorsun" "aramali" "yapmak zorunda" "bunun dogrusu budur" gibi ifadeler kullanmadim. Kendi bakis acimi gosterdim ki gorumceyi de anlayin. Bunu da gorumceyi aklamak icin yapmadim. Bu kadar kucuk bir seye can sıkmasın hamile bir kadin diye yaptım. Ama siz kadinin sıkıntısını körüklediniz.

Niye arasınlar ben olsam bende aramam.
Gebe kalan tek kişi siz değilsiniz bu sadece sizin için özel başkası için sıradan

Ben hiç takmıyorum artık , başarabildim sonunda. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar art niyet aramamayı takmamayı ve bana ne şekilde davranırlarsa aynı şekilde davranmayı öğrendim. Sende başar ve hiç ilgilenme kim ne demiş ne yapmış.kimseden beklenti içine girme daha mutlu olacaksın emin ol

daha 1 hafta olmuş hani doğum yapana kadar nasılsın diye aramazlarsa o zaman dersinki evet aramadılar ki bu bile mevzu olmamalı .. çok umrunda olmamalı hele ki hamilesin hiiiiiiç takmaman lazım.bebeğine odaklan boşver başkalarını kimsenin tebriğine ihtiyacın yok

evet canım boşverdim :)

2 görümcem bir de eltim hayırlı olsun demediler iki çocukta da arayıp. Yüzyüze gelince iyi temennilerini sundular. O zaman da hiç aklıma gelmemişti niye aramıyorlar diye. Sarımsağın seyreği sıkından iyidir derler. Boşver mıç mıç olmazsın sen de rahat edersin. Mesafe candır. Eşine şikayet etme, sadece konusu geçerse hüzünlü dur, görümcemin sesini desteğini duymak isterdim ama olsun unutmuştur insanlık hali yazık falan de. Sen mağduru oynarsan kazanırsın ancak. Bak kaynana konularında hep kaynanalar mağduru oynuyor, oğulları da karılarına çatıyorlar.
Ne çekiyorsak içimizin dışımızın birliğinden çekiyoruz.

Ya adetleri değil aramak , ya da gelinden hoşlanmıyorlar.
Halbuki hiç birbirimize yakın oturmadık . Ben eşimle tanıştığımdan beri aynı yerdeyiz . Yılda bi kere gideriz 2-3 günlüğüne . Aramızda hiç laf çarpma bile olmadı ama hoşlanmıyorsa da hoşlanmasın... buradaki bir çok arkadaşın yazdığı gibi de umursamıycam bundan sonra , rahat davranıcam. Bebeğime ve kendime odaklanıcam canım

Tebrik ederim bebeğinizi Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, Görümceniz aramamış üzülmüşsünüz ince fikirli birisiniz anlaşılan ama şu da var kimse kimseyi arayıp tebrik etmek zorunda değil tabi arasa hoş olur ama kendinize dert etmeyin böyle önemsiz şeyleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…