- 21 Kasım 2016
- 1.374
- 1.411
- 63
- Konu Sahibi pamukkksekerrr
-
yani kardeşi söylüyor zaten baba olacağını. ona da hala olacaksın diyor. daha ne ? ne alaka aramamak,, çok mu güzel bi davranış olmuş. ha herkes ettiğini illa ki bulur. şimdiye kadar görümcemle hiç tartışmadım aramızda hiç kötü bi olay geçmedi ama, bundan sonra önceden umursadığım gibi umursamam . eşim niye aramaıyosun diye sorarsa ona da ancak o şekilde söylerim. kimse benim hamileliğimi önemsemek zorunda değil, zaten olması gerekn de bu değil ama tebrik ve güzel dilekler demek ki herkesin harcı değilmiş, ne diyeyimSize gore dogrusu o olabilir. Bana gore degil.
Mutlu haberleri paylasmak icin birini aramak bana tuhaf gelmiyor. Illa kotu gunumde mi arayacagim herkesi? Mutluysam mutlulugum onun da mutlulugu olsun isterim. Umursamadigim biriyse aramam. Tabii yakin cevreden bahsediyorum. Arayip amcaoglumun teyze kizina merhaba ben hamileyim demekten degil.
Ben kadina hala olacagini mujdelemezken ne diye tebrik bekleyebilirim ki?
sonuna kadar haklısın bence. evet bu bir görgü kuralıdır. empati yapıyorum erkek kardeşim yok ama, kız kardeşimin hamile olduğunu bilsem, eşini de arar hayırlı olsun derim. ne var yani ? teyze oluyorum sonuçta. bu sadece kardeşimin çocuğu değil ki onun eşinin de çocuğu. bana doğru gelmiyor bunlar. yok kendisi söylememiş niye arayayım filan . kardeşin baba olacak yahu, sende hala olacaksın. arasan hayırlı olsun desen eline mi yapışır ? ama yok canım herkese göre değil bunlar. mesela benim işyerinde 3 yıldır tanıdığım aynı odada çalıştığım arkadaşım bile hayırlı olsun demedi, tek bi kelime etmedi. böyle olunca insanın aklına herşey geliyor .. sen de sıkma canınıBirinin hasta olduğunu duyar ararsınız ziyarete gidersiniz,hamile haberini duyarsınız tebrik için ararsınız, doğum yaptığını duyar ararsınız vs vs tabiki bunlar değer verdiğiniz kişiler için geçerlidir , benim doğrum değildir bu görgü kuralıdır.mahrem olsaydı kulağınıza gelmezdi . Tepkim size değil. Benimde çocuğumun halası kayınvalidemden duydu hamile olduğumu ama ağzını açıp hayırlamadı ama hala oldu işte yapacak bişey yok. Fikirleriniz herkese açık yalnız konu sahibine değil.
doğru diyorsun canım . ben de öyle söylememeye karar vermiştim . bi olay olur eşim sorarsa niye aramadın diye o zaman haberi olur ancak.Bu olayın üstüne ben artık samimi olmak istemiyorum demek saçma olur.
Şöyle olur, akşam kocanla otururken ben arar diye bekledim aramadı. Kırıldım ben, demek bu tür şeyler onun için pek önemli değilmiş dersin.
Yarın bir gün kendisi de mutlu bir olayı olunca aramazsın. Senin için önemli değil diye düşündüğümden aramadım diyebilirsin.
Sonuçta bu bir mecburiyet değil, gönül yapmak.
Ve evet insan aransa hoş olur ama karşı taraf unutabilir bile sizin mutlu olayınızı.
evet canım. şimdi hiçbişey yokken kırıldığımı söylesem eşim duramaz arar ablasını. sonra da boş yere kırgınlık . hiç bişey değil eşim üzülecek. eşim çok yufka yüreklidir, herşeyin iyi tarafından bakar. görümcem de eşime ağzına geleni söyler . onlar rahat rahat yaşamaya devam eder. o yüzden bişey demiycemamaaan çok mu önemli aramazsa aramasın. bence bu duruma alındığını eşine söyle ve sen de mesafe koy.
bir daha da aile içi mevzularınız hakkında onun konuşmasına müsade etme, cevabını ver olsun bitsin.
alınan alınsın, küsen küssün. sen yuvana girip kapıyı kapattığında o evde kiminle başbaşa kalıyorsun? eşinle. eşinle iyi ol yeter gerisi çokta tın.
Birinin hasta olduğunu duyar ararsınız ziyarete gidersiniz,hamile haberini duyarsınız tebrik için ararsınız, doğum yaptığını duyar ararsınız vs vs tabiki bunlar değer verdiğiniz kişiler için geçerlidir , benim doğrum değildir bu görgü kuralıdır.mahrem olsaydı kulağınıza gelmezdi . Tepkim size değil. Benimde çocuğumun halası kayınvalidemden duydu hamile olduğumu ama ağzını açıp hayırlamadı ama hala oldu işte yapacak bişey yok. Fikirleriniz herkese açık yalnız konu sahibine değil.
yani kardeşi söylüyor zaten baba olacağını. ona da hala olacaksın diyor. daha ne ? ne alaka aramamak,, çok mu güzel bi davranış olmuş. ha herkes ettiğini illa ki bulur. şimdiye kadar görümcemle hiç tartışmadım aramızda hiç kötü bi olay geçmedi ama, bundan sonra önceden umursadığım gibi umursamam . eşim niye aramaıyosun diye sorarsa ona da ancak o şekilde söylerim. kimse benim hamileliğimi önemsemek zorunda değil, zaten olması gerekn de bu değil ama tebrik ve güzel dilekler demek ki herkesin harcı değilmiş, ne diyeyim
Burda herkes firkrini beyan ediyor, herkes herkese cvp yazıyor, beğeniyor , eleştiriyor vs ama siz buna bile katlanamıyorsunuz sonra kalkmış görümcenin yağtığına takmayacaksın diyorsunuz. Bence siz daha takıntılı birisiniz . Bu konuya gelene kadar evlilik hayatında takılacak çok daha önemli şeyler var , görümcem kaynanam tın yani bana. Ama yaptığının yanlış olduğunu belirttim. Neyse ramazan ramazan kalp kırmayalım arkadaşım
Ben hiç takmıyorum artık , başarabildim sonunda. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar art niyet aramamayı takmamayı ve bana ne şekilde davranırlarsa aynı şekilde davranmayı öğrendim. Sende başar ve hiç ilgilenme kim ne demiş ne yapmış.kimseden beklenti içine girme daha mutlu olacaksın emin olsonuna kadar haklısın bence. evet bu bir görgü kuralıdır. empati yapıyorum erkek kardeşim yok ama, kız kardeşimin hamile olduğunu bilsem, eşini de arar hayırlı olsun derim. ne var yani ? teyze oluyorum sonuçta. bu sadece kardeşimin çocuğu değil ki onun eşinin de çocuğu. bana doğru gelmiyor bunlar. yok kendisi söylememiş niye arayayım filan . kardeşin baba olacak yahu, sende hala olacaksın. arasan hayırlı olsun desen eline mi yapışır ? ama yok canım herkese göre değil bunlar. mesela benim işyerinde 3 yıldır tanıdığım aynı odada çalıştığım arkadaşım bile hayırlı olsun demedi, tek bi kelime etmedi. böyle olunca insanın aklına herşey geliyor .. sen de sıkma canını
evet canım boşverdim :)daha 1 hafta olmuş hani doğum yapana kadar nasılsın diye aramazlarsa o zaman dersinki evet aramadılar ki bu bile mevzu olmamalı .. çok umrunda olmamalı hele ki hamilesin hiiiiiiç takmaman lazım.bebeğine odaklan boşver başkalarını kimsenin tebriğine ihtiyacın yok
Herkesin huyu farklı belli ki..ne diyimben kuzenlerime de söylemedim ama arayıp tebrik ettiler...
Ben derim ki belki araları çok iyiydi bizzat haberi yengesinden duymak istedi duyamayinca da bozuldu. O yüzden aramadi.haberi olduğunu biliyorumHaberi var zaten ki görümcenin
Ya adetleri değil aramak , ya da gelinden hoşlanmıyorlar.Ben derim ki belki araları çok iyiydi bizzat haberi yengesinden duymak istedi duyamayinca da bozuldu. O yüzden aramadi.haberi olduğunu biliyorum
Halbuki hiç birbirimize yakın oturmadık . Ben eşimle tanıştığımdan beri aynı yerdeyiz . Yılda bi kere gideriz 2-3 günlüğüne . Aramızda hiç laf çarpma bile olmadı ama hoşlanmıyorsa da hoşlanmasın... buradaki bir çok arkadaşın yazdığı gibi de umursamıycam bundan sonra , rahat davranıcam. Bebeğime ve kendime odaklanıcam canımYa adetleri değil aramak , ya da gelinden hoşlanmıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?