Görümcemin düşüncesizliği

Kusura bakmayın ama özgür iradenizle kendi kararlarınızı alamazken görümcenize karışmaya hakkınız yok.
Görümcem darılmasın, çocuğum kuzeninden ayrı kalıp üzülmesin, kocam tatava yapmasın, kvm kırılmasın diye hareket ederseniz istemediğiniz ortamlarda bulunup, istemediğiniz durumlara/hastalığa/sorunlara davetiye çıkarırsınız.
Şunu hatırlatmakla fayda görüyorum:
Seçimlerimiz, sonuçları belirliyor.

Görümce hastayken size ziyarete gelse haklısınız ama kadın kendi annesine gidiyor, yemeğe siz oraya çıkıyorsunuz geldikleri için. Bu durumda siz yemeğe çıkmasanız sizlik bir durum kalmıyor.

Görümceye annenlere gelmesen daha iyi olur demek bana çok cesurca geldi mesela. Bana gelinimiz dese hayırdır sana mı sormalıydım derdim.

Görümceniz hastayken direkt size geliyor olsa haklı olursunuz ama annesine geliyor , siz çocuğum durmaz, çıkmazsam yanlış anlarlar, eşim laf eder diyerek hiç sorumluluk almıyorsunuz.
Üstüne de görümcenizi bencillikle sucluyorsunuz.

Daha önce de demissiniz görümcenize gelme diye, ne hakla? Siz çocuğunuzu evde tutamıyor, kendiniz yukarı cikmama iradesini gösteremiyorsunuz diye kadın neden annesine gitmesin?

Hayret ederek okudum konuyu.

Hem çocuğu anneme baktırıp hem anneme gelme diyecek bana... Valla bence görümce düşüncesiz değil. Ben olsam sizinle arama mesafe koyardım.

Belki her annesine gittiğinde sizi görmeyi oda istemez. Benim için önemlidir annemle baş başa kalmak.

Birde kusura bakmayın ama hem çalışıp hem çocuk baktirarak asıl düşüncesizligi siz yapıyorsunuz. Ya korona olsanız, çocukla kvyede bulassa.

Kayınvalidem kızıma bakıyor, ben çalışıyorum, ayrıca ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Yani bi süre oturmak zorundayım
hem kayınvalideye çocuk baktırın hem de onun evine gelen kızına karışın olmaz bu.hasta da olabilir virüs değilse annesine gelirken .siz ev parası biriktireceksiniz diye kayınvalideniz kızını torununu görmesin mi?kreşe verin madem fazla muhatap olmak istemiyorsanız

çocuğa bakıcı tutun kayınvalide bakıcı değil o çocuğun büyükannesi sadece.ben valla kayınvalide olsam ya bakmam keyfime bakarım evimde o yaşta ya da bir bakıcı ücreti olan 2000 tl yi çatır çatır alırım gelinimden. torun sevgisi başka kullanılmak başkaaa çünkü.bak sonunda gene kötü olmuş kayınvalide görümce

Çoğunluk gerekli cevabı vermiş zaten. Ben hiç bir hastalık belirtisi göstermediğim halde, sırf çalışıyorum dışarı ile temasım var diye anneme gitmiyorum aylardır. Sadece anneme değil kimseye gitmiyorum.
Görümcenizin bu durumda gelmesi annesini düşünmemesinden kaynaklı evet bencilce. Ama onun orada olduğunu bile bile sorun yaşamamak adına çocuğunuza oraya götürmeniz sizce ne?
Kibar olamayacağım sizin gibi düşünenler ve davrananlar yüzünden vaka sayılarında dünyada 3.sıradayız bugün. Ya onca ölenin, hastalanın kul hakkı? Kendi kul hakkınızı düşünürken bunu da baz alsaydınız keşke.

Evet yaptığı düşüncesizce seni değil yaşlı insanları da gelıp hasta edebilir. Ama sana gelmıyor annesine geliyor. Bu kadar kızıyorsun madem hastasın gelemıycez de. Ona gelme demek yerine sen gitme. Ayıp olmaz

Görümce annesine hastayken de gidebilir. Siz çocuklarınızı tutun onun hasta olduğunu görünce sen hastasın biz girmeyelim diyin eve gidin

Görümce annesine hastayken de gidebilir. Siz çocuklarınızı tutun onun hasta olduğunu görünce sen hastasın biz girmeyelim diyin eve gidin
Yani tabi ki Bi zahmet evden çıkmasın ama annesini düşünmüyor annesi önemsemiyorsa bu onların problemi

Ay evet Bi de gelin hanım anneme gel gelme diye bana mesaj atcak sorry ama ona ne? Ey gelin anneme ister giderim ister gitmem sana soracak değilim bir zahmet rahatsızsan anneme gelme bye

Kv ye geldi ama açıkladım sanırım. Onlar geldiğinde yemek beraber yeniyor. Çocuklar beraber oynuyor. Ben çıkmasam küsüm zannederler, ısrar ederler uygun olmaz yani. Zaten çocuğu asla tutamam imkansız yani
Ne demek çocuğu tutamam, ne saçma şey bu? Biraz ısrar eder, siz net olursanız pes eder. Olmadı parka götürün, oyalayın başka şeylerle. Ortalık kırılıyor, çember iyice daraldı, siz gitmezsem küs sanarlar diyorsunuz. Nasıl bir kafa bu, asla anlayamayacağım.

Siz onlara helal etmiyorsunuz hakkınızı, ben de bu salgın ortamında keyfi misafirliğe gidenlere helal etmiyorum hakkımı.

Ay duramıyorum hahaha aklıma ananem gelin( dayımın karısı) ve bizim durum geldi. Gelin hem ananemin evinde oturur hem biz gidince bozuk atardı rahatsızsan git ayrı eve taşın derdik ama para tatlı gelirdi gidemezdi bu da böyle bir anı.

Para dayınıza tatlı geliyordur. Yoksa hiçbir kadının kaynana yanında seve seve oturmayı isteyeceğini sanmıyorum.

Para dayınıza tatlı geliyordur. Yoksa hiçbir kadının kaynana yanında seve seve oturmayı isteyeceğini sanmıyorum.
Aynen evet biz taşının diyorduk ama yok gelin de aynı kafadan yani temelde şunu istiyor, ananem maaşını versin evi versin onlara, ama ananem gitsin ordan. Yani malına çökme isteği var

Covıd hastası gordunuz mu hıc?
Ah ben o günleri düşündükçe geriliyorm, cidden çok zordu Rabbim bi daha yaşatmasın, korkuyorum tekrar geçirmekten dikkat ediyoruz ama inşallah olmayız bu sefer. Çekilir gibi değil gerçekten. Yani konu sahibi kusura bakma da ben görümce suratı, kv suratı koca mızmızlığı yüzünden o riske atamam, şükür benimkiler bu konuda dikkatli davranıyor.
Yani sorunun içinde görümce tek yok siz varsınız, kocanız var.
En başta da kocanız var nefret ediyorum böyle karısını ailesinin evine zorla yollayan erkeklerden. Bi salın şu kadınları ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…