Görümcemin düşüncesizliği

Iyi de kadin annesine geliyormus.
Geldiginde beraber yenip içiliyor demissiniz. Ama baktiniz hasta evinize gecin. Neden hastayken cocugunuzun oynamasina izin veriyorsunuz ki? Cocugunuz uzerinde soz hakkiniz mi yok?

o iki sene öncekini de okudum da onu sanki samimiyetle söylemiş gibi geldi

konuda zaten her geldiklerinde birlikte zaman geçirmek ayrı bir sıkıntı ama bunu yıllardır yapan insanların bu kadar basit bir gelme denmesine alınmaması lazım, demek ki o ilişki yokmuş aralarında yani iki taraf da zoraki katlanıyor birbirine

ben hala şu virüste kabile modda yaşamayı ve bunu da konu sahibi gibi eğitimli birinin olağan görmesini kaldıramıyorum asıl derdim o ((

Valla o görümce bende olsam alınırdım. Anneme geliyorum ona değil ki. İstemiyorsa gelmesin zaten mevzu görümcenin gelmesi değil ki, bir arada olmaları. Benim işim var, sınavım var diyememek. Bir saat otur git evine.

Kimi insan kabile modunu seviyor bence. Virüs olmasa neyse de virüsle çok tehlikeli oluyor.

Gorumceye kizmak yerine siz kayinvalideye cikmasaydiniz. Kafaniza silah dayamadilar ya.
Yukari cikip yiyip icmek sizin terciginiz olmus, kimse sizi zorlamamis. Bu durumda kendinize kizmalisiniz.
Bana dusunceniz cok cocukca geldi.

E iyi de sizin bir derdiniz var, bu derdinizi çözmek için hiçbisey yapmiyosunuz, yapıp gereken bedeli ödemeyi de kabul etmiyosunuz, tekrar konuşamam, surat çekemem, gitmemezlik edemem. E bu durumda biz ne yapabiliriz gidip gorumcenizle mi konuşalım? Sorununuz çözülsün istiyosaniz kusura bakmayın eşinizi karşınıza alıp ben senin kardeşin yüzünden günlerimi hasta geciremem, bidaha hasta geldiğinde gitmiycem diyceksiniz, gerekirse suçlu goruluceksiniz ama sağlıklı olacaksiniz. Ben anlamadım ki suçlu görülmek hasta olmaktan ve doktora yeterlilik sınavına calisamamaktan daha mı çok geriyo sizi. Burda kimseye dünya güllük gülistanlık değil her gün herkes bir dünya problemle karsilasiyo, bize söylemesi kolay diye bişey yok yani. Aksiyon alacak cesareti olanlar sorunlarını cozuyo, alamayanlar çekmeye ve şikayet etmeye devam ediyo. Ben de sizin üslubunuzu sevmedim

esi

Sizin Adiniza sevindim ama yapmadiginiz ve yanlis olan bir davranisi baskalarinada tavsiye etmeyin .
Kuzenim yapmisti bir kez ama hak ettiler 8.5 aylik hamile iken alt katta olan kv sinin ev temizliginde bulasik yikiyor sadece kv si de beğenmeyip tekrar yikiyor
Kuzenimde bakmis begenmiyorlar yukari cikmis esi de is cikisi once annesine ugramis annesi gorumu doldurmus es kisisi yukari cikmis
Kuzenimle tartismaya baslamislar sen nasil annem gili yalniz biraktin falan diye kuzenimde bagirmis cagirmis valizini toplamaya baslamis
Kv gorum yukari cikmis
Kuzenim cocuk gerekse adam gibi davranirsin artik deyip evden cikmaya calismis kv gorum ozur dilemis hata ettik yalan soyledik demis
Gerceklerde boyle cikiyor maalesef belki kuzenim kasti yapmadi ama yapmasaydi da duzen degismezdi

Çocuklarımın sağlığı eşimden de kv görümceden de daha önemlidir benim için. Kim küserse küssün kim ne yaparsa yapsın umrumda olmaz
Eşim tatava yaparsa 1000 misli tatavayı alır karşılığında.

aslında konu sahibi kendisi çocuğuna hayır dememek için görümceye gelme diyor

hastaysanız gelmeyin benimki de duyup çıkmasın

aslında olması gereken "o hasta, biz gitmeyelim" fikrini çocuğuna aşılamak

kimse gelin hanım bir seferinde çıkmadı diye küsmez, en fazla neden çıkmadın diye sorarlar, o da "X hasta gibi, Y ye bulaşmasın diye çıkmadım, halası bir daha gelir, yine oynarlar" der olur biter

ama kendi çocuğuna hayır deyip onu ikna etmek zor olduğu için görümceye gelme diyor

çünkü babaanneye bulaşacak hastalık kaygısı da yok, oysa kadın çocuğa bakıyor ona bulaşırsa herkese bulaşır

Annesinin evine istediği gibi gelsin ama siz gitmeyin “Madem hastasınız başka zaman görüşürüz” demek “Hastaysanız gelmeyin” demekten daha iyi olur sizin için.Zaten şu an gripten çok daha beteri var başımızda kimsenin kırılıp gücenecek hakkı yok yani...Bizimde böyle bir komşumuz vardı,ben final haftasındayım ders çalışıyorum kadın gripten kırılıyor resmen ama evinde duramıyor canı sıkılıyor gelip saatlerce bizde oturuyordu..

Şu kadarcık mesafe koyamıyorsunuz ama oradan taşınmayı hayal ediyorsunuz, sizce bunun gerçekleşme ihtimali var mı?

Bana görümceniz geldiğinde kayınvalidenize gitmemek de çözüm olarak gelmedi açıkçası. Sonuçta çocuğa babaanne bakıyor, kadın enfekte olsa çocuk da enfekte olacak vs vs. Eşiniz anlayışlı biri değil gibi anladım, kayınvalideniz nasıl biri? Onunla konuşsanız, o kızını uyarsa kızım gelmeniz sizi ve torunlarımı görmek beni mutlu ediyor ama bizi de riske atıyorsun hasta hasta gelerek diye?

Ayrıca ben hastayken bırak bir yere gitmeyi, yataktan kalkıp tuvalete gitmeye eriniyorum. İnsanlar nasıl cümbür cemaat geziyor hasta hasta, hiç anlamıyorum

Bir de hangi bulaşıcı hastalık olursa olsun gezmek düşüncesizlik değil, baya bildiğin düz cehalet.

Ben corona öncesi de hasta insanın fellik fellik gezmesini doğru bulmazdım ve söylenirdim ki çocuktan sonra bu tiplerden nefret eder oldum.

Biz kimseyle görüşmüyoruz keyfi olarak. Geçen haftalarda görümcemin oğlu hafif grip(!) şekilde toplanmışlar. Biz tabii ki gitmedik ve kabul de etmiyoruz. Sonuç; toplamda 8 kişi grip, ikisi 80ine yaklaşmış. Hayır artık corona da benzer semptomlarla başlayabiliyor ne cesaret cidden. Ne derlerse desinler çıkmayın yukarı siz de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…