• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin para sıkıntısı

elitelti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2019
165
393
53
Iyi Bayramlar öncelikle herkese.
Kizlar kafam cok karısık, almanyada yasiyoruz ve görümcem üniversiteye gidiyor. Coronadan dolayi üni'si 1 sene daha uzadi ve burda her ay düzenli olarak devletten belirli bir miktar para aliyor.

Sorun su ki 1 sene daha uzadigi icin devlet o parayi vermicekmis artik (her ne kadar inanmasamda buna) sonucta pandemiden dolayi uzadi hersey. Kendisi bu 1 sene icin kredi cekmeyi düsünüyor ama faiz durumlari oldugu icinde herhalde biraz cekiniyor. Ben daha konusmadim kendisiyle, esim dün aksam biz yardim edelim mi diye sordu bana...

Biz 1-2 sene disimizi sıkıp para biriktirip ev almayi düsünüyorduk, eger görümceme belirli bir miktar para verirsek 1 sene boyunca bu hayalimiz suya batiyor malesef. Tabikide geri ödeyecek ama üniversite bitene kadar kendisi bir is bulana kadar 2 3 sene gecer diye düsünüyorum.

Hem diyelimki is buldu, önce devlete olan borcunu ödeyecek ondan sonra sira bize gelecek, para göz felan degilim sadece benimde ideallerim var Allah nasip ederse baska planlarim var. Ama bir yandanda kiz okuyor diyorum abisinden baska yardim edecek kimsesi yok, icim hic rahat degil ne evet demeye nede hayir demeye dilim varmiyor...

Siz olsaniz ne yapardiniz? Farkli bakis acisi ve görüslere ihtiyacim var.

Not: Kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmasi gerek. Esime bizde yardim edelim dedigimde bana verdigi cevap: kredi ceksin oldu! Onun icin yardim etmeye gönlüm pek razi gelmiyor.

Son düzenleme:
Kız Türkiye'de ise bursu kesilir okul okuduğu için. Ayrıca bir insanın hayatını kazanması için verilen borç için dert edilmesi hoş değil. Kaldı ki abisinden başka kimsesi yokmuş. ...

Aile zor günler için vardır ben olsam o kadar sorun etmem...

Ne kadar bir miktar ki bu ev planlarınızı erteliyor. Bölümü ne, masraflı bir bölüm mü? Ben İstanbulda üniversite okudum, kardeşim Anadoluda bir üniversitede. Ben aldığım bursların bir kısmını ona gönderip kendi masraflarım için işe girip geçimimi sağlamıştım. Bizimde kimsemiz yoktu yardım edecek, birbirimizin elinden tuta tuta yol aldık, büyüdük. İnsanlar çocuklarına böyle zamanlarda yalnız, kimsesiz kalmasın diye kardeş yapmıyorlar mı zaten. Kendinizce haklısınızdır birşey diyemem ama bu sağlık kadar kıymetli, ertelenemez bir mevzu. Hem geri ödeyecek diyorsunuz bence daha olumlu bakmaya çalışın.

Kızın ve ailesinin niyeti kötü değilse, abim vermek zorunda gibi yaklaşımı yoksa ben olsam veririm borç olarak da değil üstelik. Kendi kardeşin olsa vermez miydin? Sevaptır okutmak diye düşünüyorum. Şimdi bir verirsiniz yarın alacağınız eve vesile olur yaptığınız yardım.
Ne demişler hem
Ne verirsen elinle o gelir seninle

Iyi Bayramlar öncelikle herkese.
Kizlar kafam cok karısık, almanyada yasiyoruz ve görümcem üniversiteye gidiyor. Coronadan dolayi üni'si 1 sene daha uzadi ve burda her ay düzenli olarak devletten belirli bir miktar para aliyor.

Sorun su ki 1 sene daha uzadigi icin devlet o parayi vermicekmis artik (her ne kadar inanmasamda buna) sonucta pandemiden dolayi uzadi hersey. Kendisi bu 1 sene icin kredi cekmeyi düsünüyor ama faiz durumlari oldugu icinde herhalde biraz cekiniyor. Ben daha konusmadim kendisiyle, esim dün aksam biz yardim edelim mi diye sordu bana...

Biz 1-2 sene disimizi sıkıp para biriktirip ev almayi düsünüyorduk, eger görümceme belirli bir miktar para verirsek 1 sene boyunca bu hayalimiz suya batiyor malesef. Tabikide geri ödeyecek ama üniversite bitene kadar kendisi bir is bulana kadar 2 3 sene gecer diye düsünüyorum.

Hem diyelimki is buldu, önce devlete olan borcunu ödeyecek ondan sonra sira bize gelecek, para göz felan degilim sadece benimde ideallerim var Allah nasip ederse baska planlarim var. Ama bir yandanda kiz okuyor diyorum abisinden baska yardim edecek kimsesi yok, icim hic rahat degil ne evet demeye nede hayir demeye dilim varmiyor...

Siz olsaniz ne yapardiniz? Farkli bakis acisi ve görüslere ihtiyacim var.

almanyada okuyana her sekilde destek var. bafog alamiyorsa, notlari kötüdürde kesilmistir. pandemiden uzadi diye degil. bafog vermezlerse eger hakki yok diye, anne babanin yeterince parasi ve mal varligi vardir. bi sekilde wohngeld olsa bile yardim ediliyor. etrafimda uniye gidipte yani sira calismayan tek bir ögrenci yok. kaldirsin totosunu calissin.

özelden devletin kesilmicek diye belirttigi linki yolluyorum

Kızın ve ailesinin niyeti kötü değilse, abim vermek zorunda gibi yaklaşımı yoksa ben olsam veririm borç olarak da değil üstelik. Kendi kardeşin olsa vermez miydin? Sevaptır okutmak diye düşünüyorum. Şimdi bir verirsiniz yarın alacağınız eve vesile olur yaptığınız yardım.
Ne demişler hem
Ne verirsen elinle o gelir seninle

bilmiyorum konuyu sadece esime acmis ben yoktum yaninda. Beni tek rahatsiz eden, benim kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmak istiyor onun icin kendisi para biriktiriyor, esime kardesime biraz da olsun yardim edelim dedim onun bana verdigi cevap: kredi ceksin madem neden kredi cekmiyor ki oldu! Ondan düsünüyorum kendisi benim kardesime yardim etmek istemiyor ama benim simdi onun kardesine yardim etmemi istiyor.

almanyada okuyana her sekilde destek var. bafog alamiyorsa, notlari kötüdürde kesilmistir. pandemiden uzadi diye degil. bafog vermezlerse eger hakki yok diye, anne babanin yeterince parasi ve mal varligi vardir. bi sekilde wohngeld olsa bile yardim ediliyor. etrafimda uniye gidipte yani sira calismayan tek bir ögrenci yok. kaldirsin totosunu calissin.

Pandemiden üni uzadigi icin Bafög alamiyormus artik... Inanasim gelmedi benimde, anne babanin parasi yok ve hic bir mal varligi yok.

bilmiyorum konuyu sadece esime acmis ben yoktum yaninda. Beni tek rahatsiz eden, benim kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmak istiyor onun icin kendisi para biriktiriyor, esime kardesime biraz da olsun yardim edelim dedim onun bana verdigi cevap: kredi ceksin madem neden kredi cekmiyor ki oldu! Ondan düsünüyorum kendisi benim kardesime yardim etmek istemiyor ama benim simdi onun kardesine yardim etmemi istiyor.

yooook artik, ortada saglik durumu varken bunu diyen adam, kardesine bir kurus verse ortaligi yikardim. demedin mi, sen böyle demistin, simdi de senin kardesin kredi ceksin diye

Pandemiden üni uzadigi icin Bafög alamiyormus artik... Inanasim gelmedi benimde, anne babanin parasi yok ve hic bir mal varligi yok.

külliyen yalan. herkes aldi bi ona mi yokmus? demek gerektigi kadar iyi degilmis ki notlari, devletde kesmis. ayyyy cok sinir oldum su bayram gününde. heleki saglik sorunu varken senin kardesine yok diyen o kocana

Kardeşimin ameliyatı için kredi çeksin dediyse ben de onun kardeşi için aynı şeyi derdim. Kusura bakmasın.

külliyen yalan. herkes aldi bi ona mi yokmus? demek gerektigi kadar iyi degilmis ki notlari, devletde kesmis. ayyyy cok sinir oldum su bayram gününde. heleki saglik sorunu varken senin kardesine yok diyen o kocana

Bak bu not olayini bilmiyordum ben, ama yolladigin seyi dün aksam bende okudum. Esime yolladim hatta...
Kardesimin lipödem sorunu var ve ayakta durdugu zaman cok agrisi oluyor, biran önce ameliyat olmak istiyor cünkü kizcagiz böyle yasanmiyor hic birsey zevk vermiyor diyor, yani öyle hayati bir sey degil ama icim aciyor onun o haline...

valla böyle dediyse eşiniz hiç oralı olmayın. Kredi çeksin. Eşinizde ne utanmazmış ameliyat için kredi çeksin dedikten sonra böyle bir durum olduğunda utancından söyleyememesi gerekirdi. keşke bu durumu ilk mesajınızda belirtseydiniz, hepimiz ilk mesajınıza göre yorum yapıyoruz çünkü.

Şu mesajınızı konuya ekleyin bence..

Normalde yardım edin demeye gelmiştim ama Böyle bir durumda eşimin alacağı cevabı da sizin mesajdan işaretledim..

Yaa işte tamda lafı gelmiş ama sizin kardeşinize ameliyatı için kredi çek diyen eşinize kardeşi için sizde deyin

Ooooo bu yaptığı çok ayıp. Ben olsam kardeşine ne kadar yardım edeceksen, benim kardeşime nde yardım edeceksin derdim. Biri sağlık bir eğitim ikiisde çok önemli.

Benim eşimde kız kardeşine okul hayatı boyunca burs yolladı. Okul harcını odedi. Abisi tabiki yapacak. Benim kardeşim olsa düşünmez verirdi.

Back
X