Görümcemin para sıkıntısı

Samimi söylüyorum. Görümcem var. Eğer okulunda sıkıntı olsaydı elimden geldiğince yardım ederdim. Ev 1 yıl sonra da alınır.
Sorun benim görümcemi istemem felan degilki zaten. Ben herkese yardim ederim ama benim kardesimede yardimda bulunalim dedigimde gidip kredi ceksin demisti esim...

Notu okumadan ne olacak yardım edin yazık öğrenci dedim notu okuyunca senin kardeşine yapılan yardım kadar yardım edin diyorum

Eşiniz ne kadar fırsatçı mi desem ne desem bilemedim. Sizin kardeşiniz hakkında kredi seçeneğini sunuyorsa kendi kardeşi de kredi çeksin o zaman. Elde para var diye vermek zorunda mı? Siz de söyleyin konu benim kardeşim olduğu zaman kredi çek demiştin diye bakalım ne bahane bulacak

bilmiyorum konuyu sadece esime acmis ben yoktum yaninda. Beni tek rahatsiz eden, benim kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmak istiyor onun icin kendisi para biriktiriyor, esime kardesime biraz da olsun yardim edelim dedim onun bana verdigi cevap: kredi ceksin madem neden kredi cekmiyor ki oldu! Ondan düsünüyorum kendisi benim kardesime yardim etmek istemiyor ama benim simdi onun kardesine yardim etmemi istiyor.
O zaman durum değişir. Hıyar herif. Kardeşi de basının çaresine baksin ya da ikisine de yardım edin

Siz çalışıyor musunuz peki? Çalışıyorsanız bundan sonra ailenizden esirgemeyin. Pis herif. Aklıma kendi yaşadıklarım geldi sinir oldum bayram sabahında. Daha bekarken bile kardeşimin eğitimine yaptığım ufak katkıları kesmemi beklerdi. Ama kendisi maaşının son kuruşuna kadar (abartmıyorum tam o kadar) ailesine harcardi. Evlendikten sonra bile kardeşinin harcını harçlığını vermeye devam etmisti. Üstelik babası orada bostan korkuluğu gibi dururdu. Durumları da sizin gibi kötü değildi. Çocuğunuz var mı? Eger yoksa çocuk düşünmeyin derim.

Not: Kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmasi gerek. Esime bizde yardim edelim dedigimde bana verdigi cevap: kredi ceksin oldu! Onun icin yardim etmeye gönlüm pek razi gelmiyor.
Böyle vicdan yoksunu kocanız olduğu için üzüldüm. Diyeceğiniz tek şey; "kredi ceksin ya da çalışsın" olmali. Bir iş bulup calisabilir. Sanki okulunu uzatan normal alman vatandaslar ne yapıyor? Sanmıyorum ki hemen anne babasının eteklerine sığınıp paraaaa diye agladiklarini,kocaman adamlarin

Son yazdığınız cümleye kadar yardım edlilebilir derdim

benim hasta kardeşime kredi çeksin diyen kendi kardeşine yardım edemez. Net

Iyi Bayramlar öncelikle herkese.
Kizlar kafam cok karısık, almanyada yasiyoruz ve görümcem üniversiteye gidiyor. Coronadan dolayi üni'si 1 sene daha uzadi ve burda her ay düzenli olarak devletten belirli bir miktar para aliyor.

Sorun su ki 1 sene daha uzadigi icin devlet o parayi vermicekmis artik (her ne kadar inanmasamda buna) sonucta pandemiden dolayi uzadi hersey. Kendisi bu 1 sene icin kredi cekmeyi düsünüyor ama faiz durumlari oldugu icinde herhalde biraz cekiniyor. Ben daha konusmadim kendisiyle, esim dün aksam biz yardim edelim mi diye sordu bana...

Biz 1-2 sene disimizi sıkıp para biriktirip ev almayi düsünüyorduk, eger görümceme belirli bir miktar para verirsek 1 sene boyunca bu hayalimiz suya batiyor malesef. Tabikide geri ödeyecek ama üniversite bitene kadar kendisi bir is bulana kadar 2 3 sene gecer diye düsünüyorum.

Hem diyelimki is buldu, önce devlete olan borcunu ödeyecek ondan sonra sira bize gelecek, para göz felan degilim sadece benimde ideallerim var Allah nasip ederse baska planlarim var. Ama bir yandanda kiz okuyor diyorum abisinden baska yardim edecek kimsesi yok, icim hic rahat degil ne evet demeye nede hayir demeye dilim varmiyor...

Siz olsaniz ne yapardiniz? Farkli bakis acisi ve görüslere ihtiyacim var.

Not: Kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmasi gerek. Esime bizde yardim edelim dedigimde bana verdigi cevap: kredi ceksin oldu! Onun icin yardim etmeye gönlüm pek razi gelmiyor.

Eşiniz sizin kardeşinize krediyi önerdiği için görümceye yardım etmeyi istemezdim.

Almanyadaki burs sistemini bilmiyorum ama yine de pandemi nedeniyle almanya gibi bir ülkede öğrencilerin mağdur edilmesi benim aklıma yatmadı. Yorumlardan sonra baföge baktım ve yetkililerin açıklamaları hep pandemi nedeniyle öğrencilerin mağdur edilmeyeceği yönünde olmuş. Okulun uzaması durumunda birçok durumda bafög ödenmeye devam edecek yazmışlar. Görümce hangi desteği alıyor bence durumu daha iyi araştırın.

Kizlar kafam cok karısık, almanyada yasiyoruz ve görümcem üniversiteye gidiyor. Coronadan dolayi üni'si 1 sene daha uzadi ve burda her ay düzenli olarak devletten belirli bir miktar para aliyor.

Sorun su ki 1 sene daha uzadigi icin devlet o parayi vermicekmis artik (her ne kadar inanmasamda buna) sonucta pandemiden dolayi uzadi hersey. Kendisi bu 1 sene icin kredi cekmeyi düsünüyor ama faiz durumlari oldugu icinde herhalde biraz cekiniyor. Ben daha konusmadim kendisiyle, esim dün aksam biz yardim edelim mi diye sordu bana...

Biz 1-2 sene disimizi sıkıp para biriktirip ev almayi düsünüyorduk, eger görümceme belirli bir miktar para verirsek 1 sene boyunca bu hayalimiz suya batiyor malesef. Tabikide geri ödeyecek ama üniversite bitene kadar kendisi bir is bulana kadar 2 3 sene gecer diye düsünüyorum.

Hem diyelimki is buldu, önce devlete olan borcunu ödeyecek ondan sonra sira bize gelecek, para göz felan degilim sadece benimde ideallerim var Allah nasip ederse baska planlarim var. Ama bir yandanda kiz okuyor diyorum abisinden baska yardim edecek kimsesi yok, icim hic rahat degil ne evet demeye nede hayir demeye dilim varmiyor...

Verin gitsin ya olur mu oyle sey. Kötülüğe bile iyilikle karsilkk vermek gerekir

Siz çalışıyor musunuz peki? Çalışıyorsanız bundan sonra ailenizden esirgemeyin. Pis herif. Aklıma kendi yaşadıklarım geldi sinir oldum bayram sabahında. Daha bekarken bile kardeşimin eğitimine yaptığım ufak katkıları kesmemi beklerdi. Ama kendisi maaşının son kuruşuna kadar (abartmıyorum tam o kadar) ailesine harcardi. Evlendikten sonra bile kardeşinin harcını harçlığını vermeye devam etmisti. Üstelik babası orada bostan korkuluğu gibi dururdu. Durumları da sizin gibi kötü değildi. Çocuğunuz var mı? Eger yoksa çocuk düşünmeyin derim.

calisiyorum, ara ara tabikide yardimda bulunuyorum, o konuda hic bir sey söyleyemez zaten. Kardesiminki biraz daha yüklü bir miktardi ondan onunla güzel bi sekilde konusmak istemistim. hayir cocugumuz yok

Bende yurtdışında doğdum yaşıyorum. Büyüklük sende kalsın ve para yardımı yapın bence.. hem eşinlede aran bozulmamış olur hemde sevap işlemiş olursun. Ayrıca ev almak 2-3 sene para biriktirmeylede olmazki.. 1 senelik parayı versen ne olacak hemde borç olarak. İyilik yap iyilik gör derler. :)

Eşiniz sizin kardeşinize yardım etmek istemeyip kredi çekmesini söylüyorsa sizin de vereceğiniz cevap belli :) Kesinlikle hayır demelisiniz. O sizin kardeşinize acımıyorsa siz de onunkine acımayın

Bence yardım edilebilir sonuçta bir insanın hayatını kazanmasına yardımcı olmak bence çok güzel birsey. Ama eşinizin sizin kardeşinize demiş olduğu hiç hoş olmamış.

Back
X