Görümcemin para sıkıntısı

Eğer kardeşimin sağlık sorunu varsa , eğer kendi ekonomik özgürlüğümde varsa kardeşime paramı veririm. NET. eşimdende izin almam sadece haber veririm. Bu kardeşe yardım değil görevdir.sağlık neticede.

Okuyana yardim etmekte cok güzel bir şey. Ama senin durumunda olsam gitsin kredi çeksin derim.

Bak bu not olayini bilmiyordum ben, ama yolladigin seyi dün aksam bende okudum. Esime yolladim hatta...
Kardesimin lipödem sorunu var ve ayakta durdugu zaman cok agrisi oluyor, biran önce ameliyat olmak istiyor cünkü kizcagiz böyle yasanmiyor hic birsey zevk vermiyor diyor, yani öyle hayati bir sey degil ama icim aciyor onun o haline...

valla saglik sorunu varken para vermem diyen adami öyle bir hale sokardim ki ben, kardesime brezel alabilirmiyim bile diyemezdi.

cok yakinimda uni okuyanlarim var. belli bi not mu puan mi onun altinda olunca vermiyorlar. o parayi rahat okusunlar diye veriyor devlet, eglensinler yani sirada uniye gitsinler diye degil. ona ragmen diyelim ki ayri evde yasamak zorunda mesela wohngeld veriyorlar bafog verilmiyorsa.
bak söyle bi yakinim var, anne baba emekli, ev kendilerinin, kiz ayni sehirdeki uniye gidiyor ama ona bile benzin parasini karsilayacak bafog veriyorlar.
ayrica devlet ferienjob da vergi kolayligi sagliyor. yaz boyu calissa ona tüm semester yeter o para.

yazdiklarimi begenmegen arkadaslara, almanyada okumak isteyene bin bir secit kolaylik var imkan var.

bilmiyorum konuyu sadece esime acmis ben yoktum yaninda. Beni tek rahatsiz eden, benim kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmak istiyor onun icin kendisi para biriktiriyor, esime kardesime biraz da olsun yardim edelim dedim onun bana verdigi cevap: kredi ceksin madem neden kredi cekmiyor ki oldu! Ondan düsünüyorum kendisi benim kardesime yardim etmek istemiyor ama benim simdi onun kardesine yardim etmemi istiyor.
Valla yardım edilicekse ikisine de edilsin.. o zaman başta okuyunca ne güzel hayra girersiniz diye düşündüm ama böyle ayrımcılık varsa kardeşide kredi çeksin

Eğer kardeşimin sağlık sorunu varsa , eğer kendi ekonomik özgürlüğümde varsa kardeşime paramı veririm. NET. eşimdende izin almam sadece haber veririm. Bu kardeşe yardım değil görevdir.sağlık neticede.

Okuyana yardim etmekte cok güzel bir şey. Ama senin durumunda olsam gitsin kredi çeksin derim.

Heh iste tamda böyle düsünüyorum ben. Sadece bir konusma gecmisti aramizda ameliyat olursa yardim ederim dedigim onun bana böyle bir cevap vermesi beni cok kirdi

Iyi Bayramlar öncelikle herkese.
Kizlar kafam cok karısık, almanyada yasiyoruz ve görümcem üniversiteye gidiyor. Coronadan dolayi üni'si 1 sene daha uzadi ve burda her ay düzenli olarak devletten belirli bir miktar para aliyor.

Sorun su ki 1 sene daha uzadigi icin devlet o parayi vermicekmis artik (her ne kadar inanmasamda buna) sonucta pandemiden dolayi uzadi hersey. Kendisi bu 1 sene icin kredi cekmeyi düsünüyor ama faiz durumlari oldugu icinde herhalde biraz cekiniyor. Ben daha konusmadim kendisiyle, esim dün aksam biz yardim edelim mi diye sordu bana...

Biz 1-2 sene disimizi sıkıp para biriktirip ev almayi düsünüyorduk, eger görümceme belirli bir miktar para verirsek 1 sene boyunca bu hayalimiz suya batiyor malesef. Tabikide geri ödeyecek ama üniversite bitene kadar kendisi bir is bulana kadar 2 3 sene gecer diye düsünüyorum.

Hem diyelimki is buldu, önce devlete olan borcunu ödeyecek ondan sonra sira bize gelecek, para göz felan degilim sadece benimde ideallerim var Allah nasip ederse baska planlarim var. Ama bir yandanda kiz okuyor diyorum abisinden baska yardim edecek kimsesi yok, icim hic rahat degil ne evet demeye nede hayir demeye dilim varmiyor...

Siz olsaniz ne yapardiniz? Farkli bakis acisi ve görüslere ihtiyacim var.

Not: Kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmasi gerek. Esime bizde yardim edelim dedigimde bana verdigi cevap: kredi ceksin oldu! Onun icin yardim etmeye gönlüm pek razi gelmiyor.
Son yazdığınızdan sonra asla yardım etmezdim. Madem size gelince kredi çeksin diyor, kendi kardeşi de kredi çeksin

Verip vermemek size kalmış ama tabi ki geri ödeyecek demeniz tuhafıma gitti. Öğrenci kardeşine abisi borç mu verecek? Öğrenciye burs niyetine harçlık verilir yani abisi de borç verecekse bırakın kredi çeksin zaten size el açacağına..

hayir veremez, yani illaki haberim olur cünkü birlikte birikim yappiyoruz ve benim hesabimda biriktiriyoruz paramizi
Zaten okuduğum kadarıyla pandemiden dolayı değil de notları kötü olduğundan dolayı kesiliyormuş bursu, keske gencler artık bu kadar hazıra alışmasa da kendileri çabalasa. Ben sizin yerinizde olsam kabul etmezdim.

onunkı kardesde sızın kardes patlıcan mı
sızın kardesınız ıcın saglık sorunu olup acıl ıhtıyacı oldugunda kredı ceksın demıs hastalıkta destek olamamıssınız bunu unutup hıc bırsey olmamıs gıbı onun kardesıne para vermek... ben kinci ınsanım sanırım ya
:(

Kardesiniz icin de tatli dille anlayisla bir seyler söyleseydi, canim ev almayi düşünüyoruz su an veremeyiz falan deseydi onun kardesi icin biraz düşünün ogrenci sonucta derdim. Ama sizin kardesinize boyle yapip kendi kardesine para gondermeyi düşünüyorsa olmaz. Ben olsam kesinlikle razi olmam. Bi istemeye baslarlarsa ardi arkasi kesilmez zaten.

Iyi Bayramlar öncelikle herkese.
Kizlar kafam cok karısık, almanyada yasiyoruz ve görümcem üniversiteye gidiyor. Coronadan dolayi üni'si 1 sene daha uzadi ve burda her ay düzenli olarak devletten belirli bir miktar para aliyor.

Sorun su ki 1 sene daha uzadigi icin devlet o parayi vermicekmis artik (her ne kadar inanmasamda buna) sonucta pandemiden dolayi uzadi hersey. Kendisi bu 1 sene icin kredi cekmeyi düsünüyor ama faiz durumlari oldugu icinde herhalde biraz cekiniyor. Ben daha konusmadim kendisiyle, esim dün aksam biz yardim edelim mi diye sordu bana...

Biz 1-2 sene disimizi sıkıp para biriktirip ev almayi düsünüyorduk, eger görümceme belirli bir miktar para verirsek 1 sene boyunca bu hayalimiz suya batiyor malesef. Tabikide geri ödeyecek ama üniversite bitene kadar kendisi bir is bulana kadar 2 3 sene gecer diye düsünüyorum.

Hem diyelimki is buldu, önce devlete olan borcunu ödeyecek ondan sonra sira bize gelecek, para göz felan degilim sadece benimde ideallerim var Allah nasip ederse baska planlarim var. Ama bir yandanda kiz okuyor diyorum abisinden baska yardim edecek kimsesi yok, icim hic rahat degil ne evet demeye nede hayir demeye dilim varmiyor...

Siz olsaniz ne yapardiniz? Farkli bakis acisi ve görüslere ihtiyacim var.

Not: Kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmasi gerek. Esime bizde yardim edelim dedigimde bana verdigi cevap: kredi ceksin oldu! Onun icin yardim etmeye gönlüm pek razi gelmiyor.
Su son söylediğinize istinaden hayır. Ben olsam vermem. eğitimine destek için verilen para ev planını çok etkilemez bence ama sizin kardeşinize farklı muamele yapılmış. Hem de adeta tersler gibi...

Back
X