Görümcemin para sıkıntısı

Sizin dershane ücretinizi neden karşılamadı? Hamile halinizle sırf dershane ücreti için mi çalıştınız da buna göz yumdu yoksa siz mi istediniz kafa dağıtmak için?

Ben olsa kardeşe yardım ederdim. Unutma canım veren el her zaman üstündür. Allah sana daha çok verir. Sana güven vermeyen bir konu varsa için rahat etsin diye araştırıp bak. ama bunu eşinle bile paylaşma. aklında soru işareti kalmasın diye.

Konu sahibi arkadaşım en sona yazdığın notu en üste yazmanı tavsiye ediyorum.
Malum burda konuların 3-5 cümlesi okunuyor sonuna kadar okunmuyor. O sebeple yorumların çoğu sizin hatalı olduğunuz yönünde olacaktır.

Hayır yardım etmeyin kendi başının çaresine baksın. Sizin kardeşinize yardım etmemiş eşiniz. Mecbur değilsiniz yardım etmeye

Kardeşi neden çalışmıyor? Ben de Almanya’da okuyorum, etrafımda markette çalışan arkadaşlarım var. Haftanın sadece 2 günü, 5’er saat çalışıp 450-500 euro kazanıyorlar üstelik çalıştıkları gün/saatleri de kendileri belirliyorlar. Almanya’da çalışmak istedikten sonra seçenek çok yani kredi çekmesine bile gerek yok ki.
Üstelik sizin kardeşiniz için 5 kuruş vermeyen adamın kardeşine siz niye yardım edesiniz

sizde çalişiyormusunuz?
hayirsa bu eşinize kalmiş.
Ayrica lipödem güzellik ameliyati olarak geciyor ,yoksa almanyada her türlü ameliyatlar sigortadan ödeniyor.
bilemiyorum ama belki bende kardeşiniz için kredi ceksin diye bilirim.

coronadan dolayi belki iş yoktur ,belki okuduğu bölüm ağirdir,çok zaman harciyordur.
Kardeşinin ameliyatida öyle sağlikla cokta ilgili değil .Lipödem estetik ameliyat olarak geciyor .

coronadan dolayi belki iş yoktur ,belki okuduğu bölüm ağirdir,çok zaman harciyordur.
Kardeşinin ameliyatida öyle sağlikla cokta ilgili değil .Lipödem estetik ameliyat olarak geciyor .
Olur mu ben kendim görüyorum kizin halini, yaz geldimi kutuplara kacasi geliyor belden aşağısı balon gibi şişiyor ağrı yapıyor...

Lipödem cok agrili, sizili bir hastalik. Ameliyati sadece goruntu icin yapmiyorlar. Ki almanyada bu ameliyati malesef sigorta odemiyor (bildigim kadari bile 3. evreden aonra oduyormus artik, belki oda herkezde degilsir)

Kardeşim için böyle diyip te kendi kardeşine yardım etmesine asla gönüllü olmazdım ben ayrıca bakın üye çok güzel bilgilendirmis. Ayrıca bende uniye giderken bir çok yerde garsonluk ve servis elamanligi yaptım. Totosunu bence de kaldırıp çalışmalı.

Çalışmıyorsanız çok da bir şey demeye hakkı yok. Esiniz kendi çalışıp kazandığı parayı kardeşinize vermek istemeyebilir ama diğeri kendi kardeşi sonuçta. Isterse verir.
Umarim yanlis anlamazsiniz niyetim kotu degil ancak bir yere vurgu yapmak istiyorum sizin yorumunuz uzerinden izninizle. Eger konu sahibi calismiyor olsa bile, evdeki yemek, temizlik, camasir, bulasik, utu, zrilyon tane yapilacak baska is :) ondan soruluyordur. Bu adam sadece temizlikci bile tutsa maasindan onemli bir miktar vermek zorunda, sigorta falan da cabasi. Dolayisiyla ev hanimlarinin da eve gelen parada soz sahibi oldugunu dusunuyorum. Disarda calisinca bari mesai saatin belli oluyor, evin isi hic bitmez, yaptigin goze de gorulmez.

Çalışmıyorsanız çok da bir şey demeye hakkı yok. Esiniz kendi çalışıp kazandığı parayı kardeşinize vermek istemeyebilir ama diğeri kendi kardeşi sonuçta. Isterse verir.
bu mesajı şu an popüler olan " kadının çalışıp çalışmamasına dair " konuya ışınlamak isterdim...

Ben hiç söz hakkı yok demedim. Ona kalırsa eşi de yemek parasını veriyor,kıyafet kozmetik kuaför. O yönden bakarsak da yine para harcıyor eş. Tabii söz hakkı olsun da zorda kalan kardeşime kendi kazandığım paradan da yardım eşemeyeceksem yani... haa eşi konu sahibinin kardeşine yardım etmemiş ama o onun vicdani bir şey diyemem

bu mesajı şu an popüler olan " kadının çalışıp çalışmamasına dair " konuya ışınlamak isterdim...
Keşke ıışınlasa. Konu sahibi çalıştığı halde kendi kardeşine eşi izin vermediği için yardım etmediyse o da önün ayıbı yani.Onun dışında bu kadar müdahaleyi doğru bulmuyorum ben. Benim eşim kardeşine yardım eder.Kardesi bu sene atandı hiç parası yoktu. Gitti ev tuttu kira depozito emlakçı. Eline para. Başka yerlere para. Benzin parası vs. Hiç karışmadım bana ne. Şimdi de diğer kardeşi kpssye girecek aynısı onun için de geçerli olacak atanirsa. Aileye yardım iyidir. Cocuk eline ekmeğini aldı işte. Bu kizcagiz da aynısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…