Görümcemin para sıkıntısı

Eğer kardeşimin sağlık sorunu varsa , eğer kendi ekonomik özgürlüğümde varsa kardeşime paramı veririm. NET. eşimdende izin almam sadece haber veririm. Bu kardeşe yardım değil görevdir.sağlık neticede.

Okuyana yardim etmekte cok güzel bir şey. Ama senin durumunda olsam gitsin kredi çeksin derim.

valla saglik sorunu varken para vermem diyen adami öyle bir hale sokardim ki ben, kardesime brezel alabilirmiyim bile diyemezdi.

cok yakinimda uni okuyanlarim var. belli bi not mu puan mi onun altinda olunca vermiyorlar. o parayi rahat okusunlar diye veriyor devlet, eglensinler yani sirada uniye gitsinler diye degil. ona ragmen diyelim ki ayri evde yasamak zorunda mesela wohngeld veriyorlar bafog verilmiyorsa.
bak söyle bi yakinim var, anne baba emekli, ev kendilerinin, kiz ayni sehirdeki uniye gidiyor ama ona bile benzin parasini karsilayacak bafog veriyorlar.
ayrica devlet ferienjob da vergi kolayligi sagliyor. yaz boyu calissa ona tüm semester yeter o para.

yazdiklarimi begenmegen arkadaslara, almanyada okumak isteyene bin bir secit kolaylik var imkan var.

Valla yardım edilicekse ikisine de edilsin.. o zaman başta okuyunca ne güzel hayra girersiniz diye düşündüm ama böyle ayrımcılık varsa kardeşide kredi çeksin

Heh iste tamda böyle düsünüyorum ben. Sadece bir konusma gecmisti aramizda ameliyat olursa yardim ederim dedigim onun bana böyle bir cevap vermesi beni cok kirdi

Son yazdığınızdan sonra asla yardım etmezdim. Madem size gelince kredi çeksin diyor, kendi kardeşi de kredi çeksin

Verip vermemek size kalmış ama tabi ki geri ödeyecek demeniz tuhafıma gitti. Öğrenci kardeşine abisi borç mu verecek? Öğrenciye burs niyetine harçlık verilir yani abisi de borç verecekse bırakın kredi çeksin zaten size el açacağına..

hayir veremez, yani illaki haberim olur cünkü birlikte birikim yappiyoruz ve benim hesabimda biriktiriyoruz paramizi
Zaten okuduğum kadarıyla pandemiden dolayı değil de notları kötü olduğundan dolayı kesiliyormuş bursu, keske gencler artık bu kadar hazıra alışmasa da kendileri çabalasa. Ben sizin yerinizde olsam kabul etmezdim.

onunkı kardesde sızın kardes patlıcan mı
sızın kardesınız ıcın saglık sorunu olup acıl ıhtıyacı oldugunda kredı ceksın demıs hastalıkta destek olamamıssınız bunu unutup hıc bırsey olmamıs gıbı onun kardesıne para vermek... ben kinci ınsanım sanırım ya

Kardesiniz icin de tatli dille anlayisla bir seyler söyleseydi, canim ev almayi düşünüyoruz su an veremeyiz falan deseydi onun kardesi icin biraz düşünün ogrenci sonucta derdim. Ama sizin kardesinize boyle yapip kendi kardesine para gondermeyi düşünüyorsa olmaz. Ben olsam kesinlikle razi olmam. Bi istemeye baslarlarsa ardi arkasi kesilmez zaten.

Samimi söylüyorum. Görümcem var. Eğer okulunda sıkıntı olsaydı elimden geldiğince yardım ederdim. Ev 1 yıl sonra da alınır.

Su son söylediğinize istinaden hayır. Ben olsam vermem. eğitimine destek için verilen para ev planını çok etkilemez bence ama sizin kardeşinize farklı muamele yapılmış. Hem de adeta tersler gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…