Gorumcemin yaptigi terbiyesizlik

rosalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
892
320
73
38
Merhaba arkadaslar,

LUTFEN RICA EDIYORUM KIMSE CEVAP YAZMASIN. LUTFEN. ALDIGIM CEVAPLAR YETERLI. ZATEN ADMINDEN DE KONUMU SILMESINI ISTEDIM, LUTFEN YAZMAYIN.

Sizlere bir mevzuyu acmak istiyorum. Ben ve esim ABD de doktora yapiyoruz. Esimin bir kiz kardesi var, ebe olarak calisiyor. Esimle 5 yildir evliyiz. Yani az cok gorumcem de ailesi de beni taniyor, esimi zaten cok iyi taniyorlar. Ben bursiyer oldugum icin doktoraya dair kefaletname duzenlemem gerekiyor. O da guya iste ABD den donmezsem kefillerim odeyecek, devlet kefalet duzenleyip garantiye aliyor kendini. Ama ben zaten doktoram bitince donmeyi dusunuyorum, eger donmezsem burda iyi bir is bulmus oldugum icin donmem ve zaten kefillere kalmadan borcumu oderim. Zaten taksit yapiyor devlet ve taksit taksit yillara dagitarak odeniyor, bildigim arkadaslar var boyle yapan. Hic kimseyi duymadim ki ABD de iyi bir is bulmus olsun ve kefiller de borcunu odesin.
Bana daha once masterda bir arkadasim ve kardesim kefil olmustu, sonra kardesim ve babam kefil olacakti ama kardesimin bir belge eksikti diye ben de ne de olsa esimin kardesi diye gorumceme sordum. Bana bu kefilligin her turlu ayrintisini sordu olabilir yani normaldir ben de acikladim zaten. Ve gorumcem bana kefil olmadi!!! Ya donmezsen dedi, ya soyle olursa ya boyle olursa vs ben de sinirlendim ben boyle birsey ne istedim ne de sordum tamam mi, dedim kestim attim. Ben donmezsem abin de donmez zaten ve kefillere gelmeden borcumuzu oderiz dedim. Yani kefillere gelinmiyorsa kefillik neden var dedi. Odemezsek diye var dedim ama biz zaten oderiz dedim. Ya arkadaslar gunlerdir kafama takiliyor bu yaptigi. Inanin ben de esim de 5 kurus bile kimseye borc takmis insanlar degiliz, zaten bu zamanimiza resmen tirnaklarimizla geldik kimseden de 5 kurus hala istemeyiz. Asla ve asla para da istemedim, Allah dusurmesin 5 kurusunu dair istemem de, ne onun ne de baskasinin. Yani cok cok iyi de biliyor beni de abisini de ne kadar hassas kisiler oldugumuzu. Amma ve lakin gorumcem benim gozumden dustu, artik bir pul kadar degeri yok gozumde. Bu yaptigini omrum boyunca unutmayacagim. Asla da kendisi ile bir kelime bile muhatap olmak istemiyorum, ama iste esim var arada hala onun icin hala mecbur konusuyorum. Esim hala olabilir diyor normal goruyor, zaten o kefil olmazdi ki diyor, taniyor kardesini. Bu yaptigi bize karsi buyuk bir terbiyesizlik degil mi sizce?
 
Son düzenleme:

bence de normal. kirilmakta haklisiniz ancak o da kendini garantiye almak istemekle hakli. bosuna gonul koymayin.
 
İyi de kefil olmak zorunda değil ki.
O eksik belgeyi tamamlasaydı kardeşiniz.
Varsayalım ki babanız kefil olmak istemedi onunda mı yüzüne bakmayacaktınız?
Bence abartıyorsunuz.
 
incık cincık sormasından belli zaten yan çizeceği
Her şeyini sorup sonra yan çizen insanlara sinir oluyorum
Dalga geçiyorlar olmayan beyinleriyle
Küfür etme isteğim depreşiyor böylelerine
Ben olsan silerim yani o derece nefret ediyorum bu davranıştım
Beyin fukaraları
 
bence de normal. kirilmakta haklisiniz ancak o da kendini garantiye almak istemekle hakli. bosuna gonul koymayin.
Ya inanin benim kefil olur musun dedigimde daha kefillik sartlari nedir diye sormadan kefil olacak bircok arkadasim var. Zaten masterdaki arkadasim da onlardan biri, kefil olur musun dedim, hemen tamam olurum dedi. Kardesime sordum kardesim de tamam olurum dedi. Esim birkac arkadasiyla beraber gitti notere mesela, orada hepsi birbirine kefil olmus, hicbiri birsey sormamis. Yine esim birkac arkadasina sordu benim icin, onlar da hemen ayip ediyorsun kardesim sana olmayacagiz da kime olacagiz dediler. Inanin bircok yerde borc verdigimiz paralar var ama bir kisi bile bizden alacakli degil. Durum boyleyken gorumcem olacak kisi olmadi, kestirdi atti. Ben onu kendime yakin gordugum icin sordum, boyle birsey yapacagi aklimin ucundan bile gecmezdi. Ama iyi ki sormusum, gorduk nasil birisiymis. Hayir kizdigim esimin hala olabilir gibi gormesi, normal gormesi, hic zoruna gitmemesi.
 
bilmediği bir konu olduğu için detayları sormuş ama kafasına yatmamış demek ki,alınmakta haklısınız kendinizce ama o da kendine göre haklı.
 
Ben çok sevmeme rağmen eşimin kardeşine kefil olmam.
Dünyanın binbir türlü hali var, siz sadece dönmeme ihtimali üzerine düşünüyorsunuz da o işler öyle değil.
Boşanması var, kazası belası var Allah korusun.
Bu kefillik meselesi yüzünden çok yıkılan, dağılan aile mevcut.
Ayrıca çok çok yüklü bir meblağdan söz ediyoruz yanlış bilmiyorsam.
Türkiye' de iyi bir ev parası söz konusu, babam böyle bir gence kefil olduğunda 8-10 sene öncesinde 150-200bin lira gibi bir şeydi.
Peki, siz görümcenize böyle büyük bir şeyde kefil olur muydunuz?
 
İyi de kefil olmak zorunda değil ki.
O eksik belgeyi tamamlasaydı kardeşiniz.
Varsayalım ki babanız kefil olmak istemedi onunda mı yüzüne bakmayacaktınız?
Bence abartıyorsunuz.
Evet zaten kardesim sagolsun o eksik belgeyi tamamladi ve kefil oldu.
 
Evet hem de gozumu kirpmadan olurdum. Ayrintisini bile sormazdim. Sadece esime sorardim cunku ben kardesine degil esime kefil olurum. Esim de ol derse hic dusunmezdim, cunku esimin kardesi. O da bana degil abisine kefil oluyor. Bir borcumuz olsa sadece ben degil esim de oder.
 
Inanin ben de o derece sinirliyim, gozumde b.k kadar degeri yok dedim onun icin esime karsi. Aynen de oyle artik benim icin bitti.
 

Pek anlamadım ama odenecek meblağ ne kadar ?
 
O zaman ilişkinize mesafe koyun derim.
Diğer mesajımda düzenleme yaptım, bildiğim kadarıyla yüklü bir meblağ olduğunu belirtmiştim.
Yanılmıyorum değil mi?
Belki gözünü korkutan bu olabilir ya da tercih meselesi.
Ama terbiyesizlik olarak görmeyin bu durumu.
Benim oturduğum evi eşimin ailesi için ipotek ettik ve bunu duyduğumda 40bin şey düşündüm.
Halbuki maddi olarak çok iyi konumdalar ve zaten oturduğumuz evi eşime alan kişiler kendileri.
Ama ya ödeyemezlerse, ya ortada kalırsak, bir anda her şey değişirse diye binbir felaket senaryosu ve ev içinde kavgalar yaşandı.
O sebeple ben normal karşılıyorum.
 
Kefilligin detaylarini sorup sorupta en sonunda olmam demesi tuhaf olmus. Bastan kestirip atsaymis daha iyiymis ama ben yine de sorun goremedim. Ben olsam bende kefil olmazdim. Devir cok zor...
Iyi de zaten herkes boyle dusunuyor. Ama ben bu okul icin bu belgeyi mecbur duzenlemek zorundayim. Zaten geri donecegim icin bu bir nevi prosedur ve zaten donmezsem de borcumu oderim. Bu bankadan para cekme degil ki, ev, araba kredisi de cekmiyorum. Devlet mecbur istiyor bu belgeyi ben de mecbur kefil ariyorum yani sen olmasan, o olmasa, bu olmasa ben nerden kefil bulayim, yoksa ben de merakli degilim kimseden boyle seyler istemeye.
 
Ben de olsam kefil olmam
Bunun terbiyesizlikle falan alakası yok
iyi de kimse kefil olmazsa eger ben doktorama devam edemem devlet bu kefaletnameyi benden mecbur istiyor. Buradaki binlerce ogrenciye birileri kefil oluyor. Eger herkes sizin gibi dusunurse biz bursiyerler ne yapalim? Ben de merakli degilim kimseden boyle birsey istemeye.
 
Anne babanız kardeşiniz hala amca teyzeniz?
 
Anne babanız kardeşiniz hala amca teyzeniz?
Daha once kardesim ve arkadasim (hicbir akrabalik bagi olmayan bir arkadasim) kefil oldu simdi de yine kardesim ve babam oldu. Gorumcemi de kardes gibi gordugum icin istedim. Ama o da esimin kardesi yani benim borcum esimin borcu degil mi? Ayrica dedigim gibi borc degil bu, ev araba kredisi degil, banka kefilligi degil, devlet bursiyerlere boyle bir kefaletname sarti koymus mecburuz bu belgeye, o yuzden prosedur olarak kefil olacakti.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…