Tanidigim herkesin tum kefilleri turkiye de zaten.bu görümce türkiyede mi ? öyleyse ben çok normal buldum kefil olmak istememesini..
Terbiye dedektörü müsünüz?? Sevmiyorum boyle birilerinin ustune yiginti olmaya calisan olumsuz yanit alinca da cirkinlesen insanlari... Neyse size iyi terbiyeler bosuna alintilamayin cevap yazmicam..sizi de pek terbiyeli gordum masallah.
Of lafi nasil koydun ama bak simdi ben uyuyamam bu laflara. Terbiyesiz birine terbiyesiz dedim diye bana terbiyesiz diyen terbiyesiz.Terbiye dedektörü müsünüz?? Sevmiyorum boyle birilerinin ustune yiginti olmaya calisan olumsuz yanit alinca da cirkinlesen insanlari... Neyse size iyi terbiyeler bosuna alintilamayin cevap yazmicam..
Evet bursiyerler egitim bitince ulkesine donuyor, donmeyen tanidiklarim da var. Onlar da iyi bir is buluyorlar ve borcu hesaplatip taksit taksit oduyorlar. 5 yildir buradayim, hic borc odeyen kefil duymadim. Acikcasi zaten kefillere gitme kismi cok uzun. Yani biz burada egitimi bitirince vizemiz de bitiyor ve daha fazla ABD de kalamayiz. Eger kalirsak borcun yuzde 20 sini devlete odeyip, bizim devletten ABD de kalabilir izni almamiz lazim, ulkeler arasi is anlasmasi vizesiyle okuyoruz cunku. Eee ben burada kalmaya kalksam, is taa kefillere dusunceye kadar vize iptali yuzunden beni zaten ABD den yollarlar. O yuzden kalmaya karar veren herkes zaten kendini garantiye aliyor, zaten kefile kadar is uzamiyor. Buralari anlatmadim isler iyice karismasin diye. Zaten bir insan donmuyorsa mutlaka daha iyi bir is buldugu icin donmuyordur, degil mi?
Yani tabi ki de olmak zorunda degil bunu anliyorum ama ben onu en yakinim gormusum yaptigina bak.Normal bence. Kefilliği kabul etmedi diye bu kadar laf etmemeliydiniz. Olmak zorunda değil ki.
Gel kardesim sen gel buraya dunyanin en iyi universitelerinden birinde master yap hem de bir yilda, bebekle. Sonra da daha da iyi bir universitede doktoraya devam et. Ha bu arada profesorler boyle agir laflar koyunca vermiyor o iyi notlarini, sayfalarca kitap okuyup, gece gunduz arastirma yapman lazim. Ama bak senin arastirma yetenegine benden tam not aldi tum eski konularimi cok iyi aratirmissin, bu konuda kisa da bir makale yazmissin. Benim final assessment diye bir makale yorumu yazmam lazim, notlarini versem arastirir misin? Ingilizcen var de mi? Ingilizce seviyen de terbiye seviyen gibi dusuk olmasin ama anlamazsin yoksa.Çok akademik bir uslubunuz var.. Bilim boylesi insanlara emanet ne aci.. Yalniz siz birilerinin ustune yiginti olmayi zaten adet edunmissiniz. Ta Amerika'ya cocugunuza bakmasi icin kvnizi zorla cagirmanizdan belli.. Ne kadar da prati bir çozum. Ve kadina zorla valiz tasitmaya calismalar.. Ne kadar da vicdani.. Belki de bu akademik dilinizden dolayi arkadas ortaminizda dislaniyosunuz ve esinizden dayak yiyosunuz..
Arkadas ortamindan dislanmak kismina guldum bak simdi ha ha ne sacma dertlerim varmis, ben bile unuttum bunu :)Çok akademik bir uslubunuz var.. Bilim boylesi insanlara emanet ne aci.. Yalniz siz birilerinin ustune yiginti olmayi zaten adet edunmissiniz. Ta Amerika'ya cocugunuza bakmasi icin kvnizi zorla cagirmanizdan belli.. Ne kadar da prati bir çozum. Ve kadina zorla valiz tasitmaya calismalar.. Ne kadar da vicdani.. Belki de bu akademik dilinizden dolayi arkadas ortaminizda dislaniyosunuz ve esinizden dayak yiyosunuz..
Benzer bir durum için, yengem bana oldu. sağolsun .Ben bir icra departmanında çalışmıştım.kimler kimlere kefil olmuş ve ne durumlara düşmüşlerdi.insanlara güven olmuyor.malesef,Bu arada yengemin kefil olduğu durum için abim aynı görümcen gibi sorgulayıp arıza çıkarınca,baktım kafasına yatmadı .gerek kalmadı demistim ve yengeme teklif etmiştim.bilinmez belkide abime gönül,koymaktan korkmuştum...
Yani gercekten ne demek istedigimi anladigin icin tesekkur ederim. Insanlarin birbirine isi duser, dara duserler ve de birbirlerine yardim ederler. Bu kotu birsey degildir aksine iyi birseydir. Mesela masterda kefil olan arkadasim o kadar iyi ve comert bir insan ki kefil olur musun dedigimde ne icin, sartlar ne diye bile sormadi, tamam olurum dedi. Ne oldu kefil oldu da, tazminat mi oduyor simdi? Tam aksine master bir senede bitti ve doktoraya basladim bile. Ustelik hic sorgusuz kefil oldugu icin ABD den her gidisimde ona gayet marka, guzel hediyeler goturuyorum. Dedigin gibi sevgi yoksunu, fesat, aman basima ne gelir, yarin obur gun ne olacagi bilinmez vs diyerek kendi kendilerini yiyip bitiriyor bu insanlar. Yarin obur gun de onlarin baska insanlara isi duser insallah yuzsuz yuzsuz bana ya da abisine gitmez.boşver işte tanımış oldun.
senin yine görümcen böyle benim ablam böyle, asla kötü günümde ihtiyacımda yardımcı olmaz aksine set koyar.
paranoya yapan, kimseye güvenemeyen, sevgi yoksunu tipler olur bu kişiliktekiler, asıl onlara acımak lazım, kimseye güvenememek, herkesi fesat görmek ne kadar zordur bir düşünün.
böyle bakınca kendimi şanslı bile görüyorum. en azından benim böyle bir bakış açım yok insanlara ve hayata.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?