Gorumcemin yaptigi terbiyesizlik

Sorun burada size kefil olmaması mı ?
Yoksa dalga geçer gibi her şeyi en ince ayrıntısına kadar sorup ,
sonra yok ben olmayacağım demesi mi ?

Terbiye dedektörü müsünüz?? Sevmiyorum boyle birilerinin ustune yiginti olmaya calisan olumsuz yanit alinca da cirkinlesen insanlari... Neyse size iyi terbiyeler bosuna alintilamayin cevap yazmicam..
Of lafi nasil koydun ama bak simdi ben uyuyamam bu laflara. Terbiyesiz birine terbiyesiz dedim diye bana terbiyesiz diyen terbiyesiz.

Bunları sen biliyorsun ama görümcen bilmiyor. O su an en kötü ihtimali düşünerek borcun ona kalması durumunda yaşayacağı muhtemel sıkıbtıları düşünüyor.
Sen kendine guveniyosun, bende bile isleri kefile kadar getirmeyecek bir izlenim yarattın. Ama görümcenin tutumu da İnan yanlış değil. Çok insani bir davranış. Riskli bir durumun içine girmek istememesini anlayışla karsıla.
Çevrendeki bursiyerler arasında kefalet yaygın ve mutat bir işlem ama Türkiye'deki görümcen icin değil. O yüzden Esinin arkadaşları kadar rahat davranmamış olabilir.
Sırf bu sebepten kinlenme diye söylüyorum.

Kefil olacağı mebla nedir çok merak ettim. Görümcem için kılımı bile kıpırdatmazdım ama bir arkadaşım böyle bir şey istese 20-30 bin se maksimum evet derdim ama daha fazlaysa kibarca hayır derdim.. Herkesin dediği gibi dünyanın birnbir türlü hali var. Geri döneceğinizi,eşinizden ayrılmayacağınızı ve dönmeZseniz oluşacak borcu ödeyeceğinizin garantisi var mı? Bence yok. O yüzden sadece düşük nir meblağda evet der değilse kibarca reddederdim. Bu da beni terbiyesiz yapmazdı. Sadece mantıklı biri yapardı

Çok akademik bir uslubunuz var.. Bilim boylesi insanlara emanet ne aci.. Yalniz siz birilerinin ustune yiginti olmayi zaten adet edunmissiniz. Ta Amerika'ya cocugunuza bakmasi icin kvnizi zorla cagirmanizdan belli.. Ne kadar da prati bir çozum. Ve kadina zorla valiz tasitmaya calismalar.. Ne kadar da vicdani.. Belki de bu akademik dilinizden dolayi arkadas ortaminizda dislaniyosunuz ve esinizden dayak yiyosunuz..

Gel kardesim sen gel buraya dunyanin en iyi universitelerinden birinde master yap hem de bir yilda, bebekle. Sonra da daha da iyi bir universitede doktoraya devam et. Ha bu arada profesorler boyle agir laflar koyunca vermiyor o iyi notlarini, sayfalarca kitap okuyup, gece gunduz arastirma yapman lazim. Ama bak senin arastirma yetenegine benden tam not aldi tum eski konularimi cok iyi aratirmissin, bu konuda kisa da bir makale yazmissin. Benim final assessment diye bir makale yorumu yazmam lazim, notlarini versem arastirir misin? Ingilizcen var de mi? Ingilizce seviyen de terbiye seviyen gibi dusuk olmasin ama anlamazsin yoksa.

Arkadas ortamindan dislanmak kismina guldum bak simdi ha ha ne sacma dertlerim varmis, ben bile unuttum bunu :)

Benzer bir durum için, yengem bana oldu. sağolsun .Ben bir icra departmanında çalışmıştım.kimler kimlere kefil olmuş ve ne durumlara düşmüşlerdi.insanlara güven olmuyor.malesef,Bu arada yengemin kefil olduğu durum için abim aynı görümcen gibi sorgulayıp arıza çıkarınca,baktım kafasına yatmadı .gerek kalmadı demistim ve yengeme teklif etmiştim.bilinmez belkide abime gönül,koymaktan korkmuştum...

Bak ne guzel yengen insanlik yapmis ve sana da guvenmis kefil olmus. Bizimki beni dolandirici ve hirsiz gordu heralde ki kefil olmadi.

boşver işte tanımış oldun.

senin yine görümcen böyle benim ablam böyle, asla kötü günümde ihtiyacımda yardımcı olmaz aksine set koyar.

paranoya yapan, kimseye güvenemeyen, sevgi yoksunu tipler olur bu kişiliktekiler, asıl onlara acımak lazım, kimseye güvenememek, herkesi fesat görmek ne kadar zordur bir düşünün.

böyle bakınca kendimi şanslı bile görüyorum. en azından benim böyle bir bakış açım yok insanlara ve hayata.

Ben bir anormallik göremedim doğrusu ben de olmam ..olmadım diye para için bana tavır yapacak insanla da ben zaten konuşmam. ..mecbur mu ki ?ya bosanirsaniz mesela?Zaten mantıklı sormus; ödemeyecek ise kefillik neden var diye? Valla ben böyle durumu bizzat yaşadığım için Insanlarin asıl bi kadar rahat kefillik isteyebilmesine şaşırıyorum!

Yani gercekten ne demek istedigimi anladigin icin tesekkur ederim. Insanlarin birbirine isi duser, dara duserler ve de birbirlerine yardim ederler. Bu kotu birsey degildir aksine iyi birseydir. Mesela masterda kefil olan arkadasim o kadar iyi ve comert bir insan ki kefil olur musun dedigimde ne icin, sartlar ne diye bile sormadi, tamam olurum dedi. Ne oldu kefil oldu da, tazminat mi oduyor simdi? Tam aksine master bir senede bitti ve doktoraya basladim bile. Ustelik hic sorgusuz kefil oldugu icin ABD den her gidisimde ona gayet marka, guzel hediyeler goturuyorum. Dedigin gibi sevgi yoksunu, fesat, aman basima ne gelir, yarin obur gun ne olacagi bilinmez vs diyerek kendi kendilerini yiyip bitiriyor bu insanlar. Yarin obur gun de onlarin baska insanlara isi duser insallah yuzsuz yuzsuz bana ya da abisine gitmez.

Prensip meselesi şahsen kimseye kefil olmam ben.
Bunun için alınan,kırılan olursa keyfi bilir.
Bana kefil olmayanada kırılamam,küsemem,dünyanın binbir türlü hali var. Bu hayatta herşey olabilir ve sizin dışınızda gelişen durumlarda gayet olabilir,neyin garantisi var ki sizin hep kazanıp takır takır ödeyebileceğinizin olsun.
Eşiniz olabilir diyor ya,bence gayet doğru söylemiş

Pardon ama pul kadar değeri olmayacak, bu kadar unutulmayacak ne var bunda!?
İstediğinizi yapmadı diye mi kötü oldu? Başınızza bir şey gelse, ölseniz kalsanız görümcenizin bunu ödeyecek durumu olamaz belki?
Mecbur mu ayrıca, borçtan huzursuz olan insanlar var. Hayat şartları bir de. İstememesi çok doğal, bunu size açıkça söylemesi de çok dürüst olmuş. Ama siz neden her dediğiniz yapılmıyor diye çıldırmışsınız. Yazık, ayıp..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…