- 13 Temmuz 2016
- 1.167
- 1.879
- 48
Zaten birisinden boyle birsey istiyorsam yakinim diye istemisimdir sahsen birisi de benden istesin, yakin gormus ki istiyor derim. Yani ben cok sasirdim sahsen esim nasil takmiyor onu anlamiyorum. Cunku bana degil esime kefil oluyor demektir bu yani abisine. bir borcumuz olsa esim oder zaten benden once.Hoş olmamış ama istememekte özgür tabi.
Ben olsam saygi duyuyorum kararina yakın olduğum için basta senden rica ettim zaten burada 7 kat yabancı bile hazır yardım etmek için yanlis anlama yani haksizlik hukuksuzluk bir kefillik istemedim senden kafanda boyle soru kalmasin iyi gunler der lafimin bor agirligini koyarim.
Eşin kefil olamıyor mu?
Ben ev kredisinde eşime kefil olduğum için, borcunuz var diye bana kredi vermiyorlar şuan
Dedim bi daha kimseye kefil olmak yok bitti
Böyle şeyler istenecekse kendi ailenden. Ve arkadaslardan istenir. Kayın aile hiç bir zaman arkadas kadar tarafsız olmuyor bana göre.
Kıza kırılma. Ama mesafeni de koy.
Senin ona baktığın gibi bakmıyormuş sana.
Tekrar yaziyorum ben para istemiyorum kimseden. Para degil bu doktora kefaletnamesi. Peki kimse biz bursiyerlere kefil olmazsa biz nasil yurtdisinda egitim gorecegiz? Devlet zorla istiyor bu kefaletnameyi.Babam işe başladığımda geldi yanıma ve eğer biri kefil olmanı isterse babama sözüm var olmam diyeceksin söz mü dedi.borç isteyen olursa varsa elinde ver ama sakın kimseye kefil olma dedi.
Eşim istese ona bile kefil olmam. Gider krediyi kendim çekerim veririm. Borç vermek , kefil olmak zorla yapılacak şeyler değil. Görümcene kızmaya hiç hakkın yok. İşler ters gidebilir.. annem zamanında kimlerin kimlerin borcunu ödemiş kefil olmaya yok diyemediğinden. Maaşına icra gelmiş, yerin dibine girdiği günler olarak anlatır..
Gözünde böyle bir sebepten bitti ise zaten değeri yokmuş gerçi..
Daha once de yazdim eger kimse kefil olmazsa biz yurtdisindaki bursiyerler nasil egitim gorecegiz? Para-pul degil bu, doktoram icin gerekli belge, devlet illa istiyor bu belgeyi.Terbiyesizlik olarak gormedim dunyanin binbir turlu hali var. yuklu bi meblagmis zaten. ben de olsam kefil olmak istemezdim
Inan ben de nefret ediyorum birakin gorumcemi kardesimden bile boyle birsey istemeye. Ama devlet beni zorunlu tutuyor, bu belge olmadan doktorami onaylayip, bursumu vermiyor. Eger herkes sizin gibi dusunurse, kimse kefil olmazsa ben nasil devam edecegim doktorama?Görümceye kızamadım malesef. Aksi bir durumda bütün doktora masraflarınız yükletilecek çünkü. Minimum 60-70 bin. Kardeşim istese bi kere düşünürüm, kardeşimin esi istese de aynı şekilde. Dünyanın binbir turlu hali var, Esinden ayrıldın, Türkiye'ye bi şekilde dönemedin ve ABD'de kalmakta ısrarlısın isin gücün de bursu karşılamaya yetmedi. Ne olacak görümcenin hali? Kendisini düşünmüş, çok da haklı.
Daha once de yazdim eger kimse kefil olmazsa biz yurtdisindaki bursiyerler nasil egitim gorecegiz? Para-pul degil bu, doktoram icin gerekli belge, devlet illa istiyor bu belgeyi.
Kefil olanlar da para istemiyor canım , şuraya bir imza atıver diyor. Siz ödemezseniz bir şekilde bu işlerin hepsi sarpa sararsa görümcenin cebinden ne çıkacak , bunu söyler misin net olarak?Tekrar yaziyorum ben para istemiyorum kimseden. Para degil bu doktora kefaletnamesi. Peki kimse biz bursiyerlere kefil olmazsa biz nasil yurtdisinda egitim gorecegiz? Devlet zorla istiyor bu kefaletnameyi.
Daha once de yazdim eger kimse kefil olmazsa biz yurtdisindaki bursiyerler nasil egitim gorecegiz? Para-pul degil bu, doktoram icin gerekli belge, devlet illa istiyor bu belgeyi.
Evet bursiyerler egitim bitince ulkesine donuyor, donmeyen tanidiklarim da var. Onlar da iyi bir is buluyorlar ve borcu hesaplatip taksit taksit oduyorlar. 5 yildir buradayim, hic borc odeyen kefil duymadim. Acikcasi zaten kefillere gitme kismi cok uzun. Yani biz burada egitimi bitirince vizemiz de bitiyor ve daha fazla ABD de kalamayiz. Eger kalirsak borcun yuzde 20 sini devlete odeyip, bizim devletten ABD de kalabilir izni almamiz lazim, ulkeler arasi is anlasmasi vizesiyle okuyoruz cunku. Eee ben burada kalmaya kalksam, is taa kefillere dusunceye kadar vize iptali yuzunden beni zaten ABD den yollarlar. O yuzden kalmaya karar veren herkes zaten kendini garantiye aliyor, zaten kefile kadar is uzamiyor. Buralari anlatmadim isler iyice karismasin diye. Zaten bir insan donmuyorsa mutlaka daha iyi bir is buldugu icin donmuyordur, degil mi?kefalet olayı prosedür zaten, büstiyerlerin yüzde doksanı ülkesine dönüyordur. Sen de kotu niyetli değilsin görümceme borç taksam diye beklemiyorsundur illa ki Ama kefil olacak kişinin de biraz kendi menfaatlerini düşünerek hareket etmesi anlayışla karşılanmalı.
Annen-baban-kardeşin aksi bir durumda bu tutarı rahatça ödeyeceklerdir belki ama görümcenin ekonomisi ciddi anlamda sarsılabilir. Bu durumda çekimser olması normal. Şahsına yönelik algılama
sizi de pek terbiyeli gordum masallah.Kimse size kefil omak zorunda degil. Kefil olmadi diye terbiyesiz demeniz sizin terbiyesizliginiz. Madem bu kadar tenezzul etmiysunuz kimsenin bes kurusuna vs kendi ailenizden birilerini bulun. Isinize gelince kocanin ailesi el,yabanci isinize gelince nasilsa esinin kardesi gel kefil ol. Oh ne ala..
Sorun bu iste ben de gorumcemi cok cok yakin gordum. Benim zoruma giden kisim bu.Cok cok yakin cok guvenen biri size bu yardimi yapablt iste. dusundm ben bi tek annemle kardesimden isteyeblrm mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?