kızlar benim de göz çevremde bu yağ bezelerinden var, hatta bazıları artık kist halini almış durumda, çok canım sıkılıyor :2:
kaç kere doktora gittim, hem de farklı farklı ama ya krem verdiler soyma özellikli göz çevresine hafif hafif uygula dediler ya da hiç uğraşmıcakmışım. nasıl uğraşmayım,o kadar canımı sıkıyorlar ki
sanırım tek çözümü cerrahi müdahale ile çıkarttırmak olacak. bazıları kendilerinin uğraşıp uğraşıp çıkardıklarından bahsetmişler ama bence denenmemeli bile.
doktor yapsa bile iz kalır diye korkuyorum. sonra tekrar çıkar diyenler var.
ankara'da bu konuda en iyi yer neresi bilen var mı acaba? ne gibi yerler yapar bu işlemi bilemiyorum. cilt bakım merkezlerinde doktor çalışıyor mu, varsa bile bu konuda ne kadar uzman bilmek gerekir. uzman olan bir doktorun kendi muayenehanesine mi gitmek lazım? tıbbi cilt bakım merkezleri var mı?
kolestrolüme baktırdım kaç kere, onunla alakalı değil. aslında özel olarak hiç bişeyle alakalı olmadığına inanıyorum. göz altı kapatıcısı desem, benim gibi bi sürü arkadaşım da kapatıcı fondöten pudra vs. kullanıyo, neden onlarda olmuyo da bende oluyo. bu sadece bünye meselesi. o yüzden aldırdıktan sonra tekrar etmesi çok muhtemelkeşke bir çözüm bulan olsa
Bazı yerlerde syringoma diye geçiyor, internette bir kaynakta "because syringomas are usually embedded within the dermis, complete removal is often unsuccessful and recurrence is common" yani "Syringomalar genellikle dermis (deri demek istiyor sanırım) içinde gömülü olduğundan, tümüyle yok edilmesi genellikle başarısız olur ve tekrar etmesi yaygındır."
bazı yerlerde milia diye geçiyor ve "hiç bir topikal veya sistematik ilaçlar milialar üzerinde etkili değildir, sadece isotretinoin, tretinoin, oral etretinate ve minocycline maddelerinin topikal etkileri başarı göstermiştir" diyor. Bir de electrodesiccation, karbondioksit lazer, dermabrazyon ve kriyoterapi etkili olabilir deniyor.
bazen acne vulgaris diye geçiyor, sebebinin genetik olabileceği gibi yağ salgılanmasının fazla olması, Propionibacterium acnes bakterisinin faaliyetleri olabilirmiş.
gece gece yine bir yağ bezesi araştırması yaptım :) ama çözüm bulamıyorum, deliricem
o yağ bezecikleri genelde göz çevresine yanlış kullanılan ürünlerden kaynaklanıyo..özellikle bitkisel yağlar arkadaşlar sakın o tarz yağları göz çevresine değdirmeyin..sadece ve sadece yaşınıza uygun dermo kozmetik göz kremlerinden kullanın derim..kaliteli ve dermotolojik bir göz kremi yeterli göz çevresi..beyaz yağ butonlarınıda kendiniz halletmeyin derim.bendede daha önce bi kaç kere olmuştu ama kendiliğinden bi süre sonra gitmişti..yada bir doktora aldırın derim..şakkıdı
merhabalar itatlım ablamda da olmuştu. sanırım güneş kremi yada normal kremi de sürüyosun göz çevrene çünkü genelde ondan olur o yağ bezeleri. bide yediklerine dikkat et. ablam doktora gitmişti. bence doktora git hemen geçer. bide eğer yapıyosan ne göz kremi hariç o bölgeye bi krem sürmea.s.
Arkadaşınız hangi merkeze gidiyor paylaşabilir misiniz ? suan bende öyle bir yer arıyorum . aldırmam lazım senelerdir benimle ve gitmiyor.Profesyonel cilt bakımı ile geçiyor. Arkadaşım iyi bir merkeze gidiyor ve çok memnun.
Canim mesaj kutunu kontrol et, yazdım sana.Arkadaşınız hangi merkeze gidiyor paylaşabilir misiniz ? suan bende öyle bir yer arıyorum . aldırmam lazım senelerdir benimle ve gitmiyor.
teşekkürler :)Canim mesaj kutunu kontrol et, yazdım sana.
Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum yıllardır.bu kış bir faaliyete geçicem mecbur.arkadaslarim arada sıksana falan diyor.rahatsız oldum iyice.Arkadaşınız hangi merkeze gidiyor paylaşabilir misiniz ? suan bende öyle bir yer arıyorum . aldırmam lazım senelerdir benimle ve gitmiyor.
Istanbulda mi yazdığınız yer?Canim mesaj kutunu kontrol et, yazdım sana.
aynı şeyden bende müzdaribim valla. kamuda insanlarla yüz yüze iletşimdeyim bu şekilde çalışıyorum . eğer bunları yaktırırsam iz kalır mı kalmaz mı işe dönme sürem ne olur kafam allak bullakBen de aynı sıkıntıyı yaşıyorum yıllardır.bu kış bir faaliyete geçicem mecbur.arkadaslarim arada sıksana falan diyor.rahatsız oldum iyice.
Aynı durumdayım ben deaynı şeyden bende müzdaribim valla. kamuda insanlarla yüz yüze iletşimdeyim bu şekilde çalışıyorum . eğer bunları yaktırırsam iz kalır mı kalmaz mı işe dönme sürem ne olur kafam allak bullak
merhaba ,Aynı durumdayım ben deyaktırma var mıymış bilmiyordum.igne ile delme ve sıkma şeklinde biliyorum ben.birkac haftaya iyi bir yere gitmeyi planlıyorum.
Gecen sene bir doktora gostermistim.igne ile delmekten bahsetti.ama ben cesaret edemedim.oyle duruyorlarmerhaba ,
baktınız mı herhangi bir yere yada aldırdınız mı ? tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?