göz rengi :)

Böyle bir ihtimal tabi ki var. Anneanne veya dedeye çekebilir neden olmasın :)

Genlerinizi sadece 2 kisiden almazsiniz, milyonlarca yillik bir genetik miras var ortada. Halam da kocasi da ikisi de yesil gozlu, fakat kuzenim kahverengi gozlu. Olabiliyor boyle seyler.

gen öyle bir sey ki, babannenin babannesine bile benzeyebilir çocuk..
çok da şey yapmamak lazım yani

Genlerinizi sadece 2 kisiden almazsiniz, milyonlarca yillik bir genetik miras var ortada. Halam da kocasi da ikisi de yesil gozlu, fakat kuzenim kahverengi gozlu. Olabiliyor boyle seyler.
o 2 kişi kim oluyor

İhtimal var ama annenizden babanızdan dolayı değil. Siz ve eşinizden dolayı olur.
Mavi göz geni taşıyorsanız olabilir.
Kahverengi göz rengi baskın, mavi göz rengi çekinik gen ile aktarılır.

Allah gönlüne göre versin...
Ancak bilimsel olarak iki renkli gözlü kişiden kahverengi gözlü çocuk doğmaz.
Ders anlatırken bu sene bir ogrencim aynı şeyi sordu. Kız kahverengi gözlü. Anne baba renkli gözlü. Kız kendi araştırdı. Evladlik alındığını öğrendi. Teyzesinden almışlar. Ama bu demek değildir ki sen de sizde evladliksiniz. Sadece bilimsel olarak mümkün değil. Kahverengi gözlü olmaları yüzde 0 ihtimal sadece bunu bil.

Gizli gen diye birşey var birkaç kuşak üstten bile özellik geçebilir...

Esimde bende kahverengi gözlüyüz , babam mavi gözlü oğlumda babama çekti mavi gözleri var :))

Mümkün yahu olmaz olur mu? Lise biyolojisindeki caprazlama kadar basit değil bu durum.
Ayrıca evladlık değil evlatlık, okurken çok rahatsız etti valla.

Mümkün yahu olmaz olur mu? Lise biyolojisindeki caprazlama kadar basit değil bu durum.
Fen bilgisi ogretmeni sanirim, bizim fen hocasi boyle konusuyordu.

Benim amacım tartışma yaratmak değil. Bildiğimi yazdım yahu..
Android tlflarin böyle özelliği oluyor malesef yoksa "evlatlık " biliyorum.

yahu bunu yobaz bı adam okusa , oyle denk gelse ,karısını boşar.. yapmayın etmeyin yok böyle birsey
mümkün tabiki.

Bilimsel olarak mümkün yanlış yönlerdirmeyiniz. Nasıl emin yazabiliyorsunuz?
Lise düzeyinde bu bilgi hatalı anlatılıyor.

Benim amacım tartışma yaratmak değil. Bildiğimi yazdım ya hu...
Android tlflarin böyle özelliği oluyor malesef yoksa "evlatlık " biliyorum.
Tartışalım diye yazmadım ben de.
Mümkün değil cok net bir ifade oldu onu düzelteyim dedim.
Telefondanmış kusura bakma.

Genetik bilimde çekingen konumdadır renkli göz geni.olasılığı düşüktür ama tuttu mu tutuyor:)
Siz ve kardeşlerinizde atalardan gelen cekinik genler etkin olmuş.sizin çocuklarınızda da anne babanızın genleri tabi ki rol oynayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…