İhtimal var tabiki nasip diyelim Allah gönlünüze göre versin :)önemi yokta merak ediyorum kardeşlerimin çocuklarında yok benimkinde olurmu diye merak ediyorum :)
annem yeşil gözlü bildiğin :))
Arkadaşım siz hangi kurumda ne eğitimi veriyorsunuz? Buraya 2 renkli gözlü kişinin kahverengi gözlü çocuk sahibi olma ihtimali %0 yazarken allahtan hiç mi korkmadınız? :)Allah gönlüne göre versin...
Ancak bilimsel olarak iki renkli gözlü kişiden kahverengi gözlü çocuk doğmaz.
Ders anlatırken bu sene bir ogrencim aynı şeyi sordu. Kız kahverengi gözlü. Anne baba renkli gözlü. Kız kendi araştırdı. Evladlik alındığını öğrendi. Teyzesinden almışlar. Ama bu demek değildir ki sen de sizde evladliksiniz. Sadece bilimsel olarak mümkün değil. Kahverengi gözlü olmaları yüzde 0 ihtimal sadece bunu bil.
Bu bilgi yanlış, ihtimal çok düşüktür ama sıfır değildir. Yanlış bilmiyorsam %2-3 civarı olmalı.Allah gönlüne göre versin...
Ders anlatırken bu sene bir ogrencim aynı şeyi sordu. Kız kahverengi gözlü. Anne baba renkli gözlü. Kız kendi araştırdı. Evladlik alındığını öğrendi. Teyzesinden almışlar. Ama bu demek değildir ki sen de sizde evladliksiniz. Sadece bilimsel olarak mümkün değil. Kahverengi gözlü olmaları yüzde 0 ihtimal sadece bunu bil.
Olabilir , muhtemel ama az bir ihtimal bizde ki durum şöyleydi. Benim babam ve abim mavi gözlü , eşimin ki mavi kayınpederinki mavi gel gelelimki ilk oğlum kahverengi gözlü oldukızlar selammm :)
birşey soracağımmm
benim babam çakır mavi annem yeşil gözlü ama 4 kardeşiz ve sadece 1 tanemiz bal rengi gözleri var,
diğer 3müz kahverengi gözlüyüz.
şimdi benim eşimin ailesinde hiç renkli gözlü yok eşimde bende kahve rengi gözlüyüz acaba bizim bebegimiz mavi veya yeşil gözlü olma ihtimali var mı annem ve babamdan dolayı ? :)
Burada konu ben değilim. Ciddiye al diye sana yazmadım. Bildiğimi yazdım. Bu demek değildir ki konu sahibi evlatlık. Dikkatli oku. Oldu mu olur. Allahın işi. Rabbim nasip etti mi olur. Bilim milim dinlemez.Arkadaşım siz hangi kurumda ne eğitimi veriyorsunuz? Buraya 2 renkli gözlü kişinin kahverengi gözlü çocuk sahibi olma ihtimali %0 yazarken allahtan hiç mi korkmadınız? :)
Okuyanlar lütfen ciddiye almasınlar bu yorumu. 2 renkli gözlü insan pekala kahverengi gözlü bebek sahibi olabilir.
Haklısın yuzdelik 2 -3 pay varBu bilgi yanlış, ihtimal çok düşüktür ama sıfır değildir. Yanlış bilmiyorsam %2-3 civarı olmalı.
4 çcocukta da bu düşük ihtimali yakalamış olmaları bana da ilginç geldi ama sadece ilginç, evlatlık denmez buna. 4 kardeşlermiş, komik olur böyle bir itham.
Benim gözlerim koyu kahverengi eşimin acik kahverengi oğluşum mavi gözleri :) anneanesi ve babaannesi yeşil gozlu sadece.. 6 kardeşiz hicbirimizinde renkli değil gözleri aynı şekilde eşimin kardesleri de renkli gozlu değil. Yani demekki evlatların olmasa bile torunların olabiliyormuskızlar selammm :)
birşey soracağımmm
benim babam çakır mavi annem yeşil gözlü ama 4 kardeşiz ve sadece 1 tanemiz bal rengi gözleri var,
şimdi benim eşimin ailesinde hiç renkli gözlü yok eşimde bende kahve rengi gözlüyüz acaba bizim bebegimiz mavi veya yeşil gözlü olma ihtimali var mı annem ve babamdan dolayı ? :)
Ihtmal var ama babasnın genleri baskın çıkarsa kahverengi olurkızlar selammm :)
birşey soracağımmm
mavi ve yesil gozlu ebeveynlerden kahverengi goz cikmaz.evlatliksiniz
Allah gönlüne göre versin...
Evet var. Benim babam mavi gözlü, annem kahverengi. Eşim ve benim ela. Kizim mavi gözlü oldu.
Aynen hatta bir uye vardi gozleri baska bi akrabasina benzedigi icin evlatlik oldugunu düşünen sürekli konu açan.Sizleri ciddiye alsam anne babama "ben evlatlıkmışım ya bunca yıldır neden sakladınız" diye hesap soruyordum şu anKazık kadar kızım allahtan, ergenliğimde okusam sırt çantamı alıp kaçmıştım belki evden sgdfj. Neyse ki halamın kopyasıyım da kimsenin içine kurt düşmüyor, yoksa kulaktan dolma bilgilerle kesin yargıya varan çok maalesef...
Aynen hatta bir uye vardi gozleri baska bi akrabasina benzedigi icin evlatlik oldugunu düşünen sürekli konu açan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?