• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Grmcem ve Kaynanam

:) canim gormedim arkadasi ama anlattigina INANIYORUM ..bu gecerli bir neden cunku inanmak.. insanlarda art niyet aramamak onyargim hic yoktur benim bu yuzden uzak durup durmayacagima karar vermem gerekmiyor

ne anlattı. anlattığı bir olay yok ki.
laf sokuyorlar dedi çıktı.
ne diyorlar,ona ne gibi terbiyesizce kelimeler ediyorlar ,,yazdımı. onu kızdıran nedir yazdımı..

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten meselenin ne olduğu pek anlaşılamadı..
Kaynanam görümcem bana geliyor dedi..Eeee ne sıklıkta geliyor..haftada 5 gün mü,ayda 2 kez mi ne?CADIARZU
Görümcem laf sokuyor..o kadar..sonra...
bölük pörçük bişeyler anlattın..Millet sana destek olsun istiyorsun herhalde..
Aman kapıyı açma,aman yüz verme,aman surat as dur falan desinler diye bekledin bence..

Etraflıca sorunlarını anlatta,arkadaşlar da burada fikir beyan etsinler...sengözlerimebaksanab

Sırf aman ne güzel benim de kaynana,görümce problemim var demek için mi iştahlandın?bilemedim
:mymeka:

çok sık gelinmesini bende istemem,
helekii habersiz gelinmesini hiiç istmem,
belki müsait değilim,belki eşimle başbaşa kalıcaz,
oturup film isleyip,cilveleşicez..
hergün hergün yada haftann beş günü birlikte olmak
bana göre bişey değil,
herkesin kendine göre bir yaşantısı,bir düzeni,özel hayatı var..
hee eğerki benim annem gelseydi diye başlarsak,
hiiçç sanmıyorum beni annem yetiştirdi aynı düşüncedeyis
herkesin bir yaşantısı var çat kapı hergün gidilmezz:delphin:

Kaynana ve gorumcem diye konu acmissinda arkadasim sorun nedir nelerinden rahatsiz oluyosun,
yazdiklarindan yola cikarak yorum yapiyoruz ki ben bu durumda rahatsizlik duyulacak bir nokta goremedim, o kadar sorunlu olsalar $akir $akir doktururdun heralde sunlari sunlari yaptilar diye,
ha derdin esinin getirip goturmesiyle kusura bakma yapacak sen esiysen onlar da ablasi, anasi...:1closedeyes:

hergün geldigini sanmıyorum
akrabalarda kalıyomuş neticede
en fazla haftada 1-2 geliyodur
bunun da neresi fazla?

ben haftada 1-2 olduğnu da zannetmiyorum ama gelince yazılanlara göre kendince bir cevap bulur

ben seni anlıyorum canım insanı şöför yerine koyuyorlar benim eşimin kız kardeşide öyle 10 dk lık yolu her gittiğimizde götüttürürler nereye gideceklerse götüttürürler içinde varmı yokmu diyen yok bukadarda insanın üzerine düşülmeski ya neolur içine atsalar ama yok benim aileme gelince onlar benim arabama gerekmedikçe binmez binerse içine koyarlar allah yardımcın olsun benimde yardımcım olsun ben geçen gittiğimizde eşime valla size acıyorum arabayı içere sokunda vc de salonada gidip gelin yazık ayaklarınıza dedim benim durumumda süper değil içini doldurayım :olmaz::olmaz:

ben bu hırsı anlayamıyorum...bir adamla evlenince ,neden tapusuda bizim olsu ister bazı kadınlar....

la bu adamın hiç mi ailesi,yakınları ,eşi dostu yok....meşe gibi kendiliğinden mi yetişti bu herif....

anası bakmasa,büyütmese nasıl size koca olurdu hiç düşünmedinizmi....

birde görümcenizin yaşı geçkin ama bekar olduğunu söylemişsiniz....çok ayıp,insanın nasibi varmıdır ,yokmudur allah tayin eder...buda kişinin kendi marifeti değil,kaderidir....

aaammaaan hiç girmicem diyorum bu kaynanalı topiclere genede dayanamayıp atlıyorum..
mantıklı bir şekilde kayınvalidesine laf edenlerin en fazla 3-4ü gerçekten haklıdır ki o da genede o kadar laf etme hakkını vermez kimseye..:olmaz:
hadin çıkak..bu bacımın geleceğide yok zate..kaydirigubbakcemile

ahada var ya böyle sudan sebeplerle kaynanadan görümceden yakınanların kafasına kaynana ve görümce kadar taş düşsün...

ne bu yaa?? bende görümceyim evlenmedim bekarım .. ne yani şimdi bizede evlenemediğinden yapıyor mu diyorlar.. (görüşmediğim ve konuşmadığm halde) kınıyorum seni konu sahibi arkadaşım hem de şiddetle..

hem eşinizi tarlada bitmiş de oradan mı yoldunuz siz.. anası babası kardeşi elbette vardı hatta sizden önce onlar vardı...

laf olsun torba dolsun sizin işiniz....

Eve gelen kim olursa olsun önce misafirdir. Ne kadar hazzetmesekte misafirimize hürmette kusur etmemeliyiz. Kaldıki biri eşimizin ablası yada kardeşi diğeri annesi onların hatırı yoksada eşimizin hatırı var, unutmamalısınızki eşinizi onlar o seviyeye getirip iş güç sahibi yapmasalar bir arabası bile olmayacaktı. ısterse sık sık gelsinler sonunda her dakika cilveleşmiyoruzya. Hiç değilse Allah rızası için sessiz kalabilir, saygı gösterebilirsiniz

soför benzetmesi hoş olmamış. eşinizin alıp bırakması çok normal.

hatta kayınvalide ve görümcenin akrabalarında kalması, size günübirlik gelmesi ilginç. şikayetçi olmayın bu kadar.

benim kayınvalidemlerin, akrabalarıyla bizim evde görüştüğü de çok olmuştur. toplanıp bize geldiler kaç kere. böyle olsa ne yapardınız merak ediyorum. :sinifsinif:

ne sıklıkta geldiklerini yazmamışsınız. eğer çok sık ise, akrabaların sizden çok rahatsız olmaya hakkı var.

açıklamalarınız yeterli gelmedi bana. tek sıkıntılarınız bunlar ise, büyütüyorsunuz bence.

çok sık gelmedikçe, günübirlik gelmelerden pek rahatsız olmam.

ne terbiyesiz erkek anaları ve kardeşleri var değil mi kardeş?
isan oğlunun ya da abisinin evine gider mi, bu ne düşüncsizlik..
gidip çay bahçesinde buluşsunlar, apartman kapısında konuşsunlar ne demek evlerine gelmek..
dünyanın çivisi çıkmış.
bir dahakine at balkondan bak bakalım gelebiliyor mu bir daha..:olmaz:

bu arada konu sahibi zaten çıkmış, avukatı da kendini azletmiş galiba..
2 sayfadır o da yazmamış..:delphin:

Kendi ailemde dahil geleceklerini haber versinler her zaman başımla beraber. sadce süprizleri sevmiyorum sanırım oda her zaman güzel karşılamak istediğim için.
ne gariptirki bende ablam( görümcem) bizde kalmazlar diye -kendisi şehir dışında- gönül koyar küserim .
ama beni huzursuz etselerdi tavrım ne olur bilemiyorum.fakat hiç bir zaman evime girmesinler demezdim diyemezdim çünkü önemli olan eşimin hatırı

bizde yazin birlikte olacaksak onlar alir arabayi gider yada biz gotururuz..
(uzun zamanda kaliriz birlikte..)
yada esimle pazara markete gider biz alisveris yapariz..
tr de degilsekte yanimiza kalmaya geldiklerinde vize ucak biletini biz hallederiz..
onlar verirler biz almayiz..
annem babama para verdirtmem kaynanam diye mi versin diyecegim?
boyle seylerin lafini asla etmedim aklimada gelmedi..
orada burada konusmamda bunlari yada icimde dert etmem.
biz birlikte guzel vakit gecirip egleniyor muyuz benim icin onemli olan o..
ewet benim evim ayrii hayatim var ama biz kocaman bir aileyiz..
yuce ALLAHim sadece kendi anne babaniza hurmet edip saygi gosterin bir of bile demeyin derken kaynanalarinizin hakkindan gelin dememis..
kendi annemden ornek verirsem babaannem ona cok cektirmesine ragmen ona cok merhametli davranir her isinide yapar..
nasilsa yapsamda gormeyecek begenmeyecek demedi beni kullaniyorlarda demedi..
tabiki herkesin yapisi cok farkli..
ama karninda tasimasi bile yeter hakkinin emeginin gecmesi icin...a.s.

bakın daha önce ne yazmışım??
sorun yaşadık yada yaşıyor olabiliriz..ama bu demek değilki evlenir evlenmez onun kocadan önce evlat olduğunu unutalım..
bu hakkı kimseler vermez bize..
haa o kocada veriyorsa pes demek yaraşır bana!!

savunma avukatı da gelmiş.:delphin:

benim annem kocamla kötü olsa ve kocam ona bize sık sık gelme dese; bana karısı olarak kurabildiği son cümle olur o.

bu arada mandm bence kaynananın kuyusunu kazan kötü bir komşusu galiba.
zira sanki kadını kırk yıldır tanıyormuş gibi davranıyor

Kayınvalidemle iyi günlerimizde oldu, kötü günlerimizde. Hiçbir zaman "bana gelemezsin kadın, sende kimsin" demedim, demem.

2 sene önce okkalı bir tartışmamız olmuştu. Biraz haklı biraz haksızdım. 20 gün kadar görüşmedik. Ama eşim tabiki görüştü, ben gitmedim sadece. 20 gün ancak dayandım, gittim öptüm ellerini. Ne olursa olsun büyüğümüz, arkamızdaki dayanağımız, başımız sıkıştığında dayanacağımız ilk kapı.

Kötülüğe kötülükte cevap verilirse, sonuç huzursuzluk, kavga gürültü, çekememezlik vs olur. Ama bir adım atılsa iyilik, güzellik adına eminimki iki tarafta daha önce ne kadar yanlış yolda olduklarını anlayacaklardır.

Evimizin anahtarlarını bile verdik kayınvalideme, hatta geçen gün kaybetmiş, yaptırıp tekrar verdik.

Uzun lafın kısası, herkes biribirine karşı iyi niyetli olduktan sonra gerisi tefarruattır. Ne demiş atalarımız "tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır"

Saygılar...

eskiden ne farklıymış. aileler hep beraber yaşarmış. anneler babalar ve gelinler damatlar. aynı evde.herkes saygılıymış büyüklerine. ne değişti anlamıyorum. şimdi,gelip gitmeleri bile bizlere zor geliyor istemiyoruz.
dahamı bir kendimizi ve zevklerimizi düşünür olduk ,dahamı bencilleştik ,acaba.
bilemiyorum....

guluyorum sadece guluyorum dedigine :)))) sik sik gelme demicek tabi musait olmadigini mesgul oldugunu nazikce soyleyecek bukadar basit.. eger bir insanin bunu demeye hakki yoksa eger ;onun ozgurlugunu tartisirim ben.. eger kocada baski yapiyorsa gelecekler sen kimsin diye benim karar verebilme yetim yok demektir o evde ben bir hicim demektir ozmanda o adama adam demem ben birgun duyarsam bu lafi da pasa pasa cekip gitmek terketmek duser bana

bana yada benim gibi dşünenlere gülmen çok önemli değil inan..
keşke eşinin ailesinede bu kadar gülerek bakabilsen..:ecrin_bebek:

Back
X