• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Grmcem ve Kaynanam

vayy anamm vayyy,
15 aylık dünya tatlısı bir oğlum var,
15 ay önce o gaz çıkarınca nerdeyse şampanya patlatıcak kadar seviniyoduk
15 aydır gecemiz gündüzümüz toprak arasla başlayan cümlelerle dolup taşıyor,
uyurken beşiğinin başında ne kadar şanslıyız die allahımıza şükrediyoruz,

eminim k.validem de oğlunu bizim gibi büyüttü,
her ne sebep olursa olsun evime gelme deme hakkım yok
ki desem eşim bana güle güle der bundan eminim,
annesine çok bağlı bir eşe sahibim ve dilerim oğlumda bana düşkün olur,
k.validemle hiç sorun yaşamadım çok severim kendisini
eğr bana laf falan soksaydı açık açık ne demek istediğini ve böyle şeylerden hoşlanmadığımı söylerdim,
bence konuşulduğu sürece sorunlar çözülür yeterki konuşmayı bilelim,

mandm aslında beni sevmelisin zira son günlerde epey bir güldürüdüm seni..
daha önceki imla hatamla çok eğlenmiştin -her ne kadar eğlendiğin mesajın modlarca editlense de-; şimdi de sana biçtiğim meslek hoşuna gitti desene..:delphin:

valla benim asıl anlamadığım konu sahibini ya da konuyu niye bu kadar sahiplendiğin..
kendi yaşadığın kendinedir, illa herkesin senin yaşadıklarını yaşaması gerekmez ki.
sanki olaylar yanıbaşında oluyormuş gibi davranıyorsun..

dedim ya ka kaynanayı hiç sevmeyen kötü komşususun ya da konu sahibinin kardeşisin..

Anne ve babamdan düşmanında olsa evine gelen insanın geri çevrilmemesi gerektiğini surat apılmayacağını öğrendim. Ki bahsettiğiniz eşinizin annesi ve kızkardeşi Sizin o eşim dediğiniz insanın annesi Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bir empati yapın çocuğunuz size böyle davransa ya da sizin anneniz ve kızkardeşiniz gelse eşiniz surat yapsa üzülürmüsünüz. Ben hep derim eş bulunur ama anne baba bulunmaz Hem benim hem eşim için geçerli bu..

simdi kimseye birsey denmiyor kaynana tecrubesine dayanarak birsey dese suclu oluyor..
gelininee kiyafet alirr gelin hanimm aldi diye sevinmezz nedense burun kivirir giymezz.
kaynana gelininin evine gider gelin bekler kaynana yemek yapsinn kaynana bekler gelin yapsin(ne de olsa gelin ne yaptigi begenir ne aldigini)
hem begenmez hemde ister yapsin...
kaynanam bana ne yapti yapacak tabi oglunun evlenecegini bilmiyor mu der..kaynana yazikk hergun calisirr cabalar elinden geleni kendince yaapar ama gelin dusunmezz kaynanin baska evlatlarida vardirr onlarda evlilik cagindadir..calissin banane ben mi dusunecem onu der hemde utanmadan parasini alirlarr isleri gucleri oldugu haldee
ogullari annelerini azarlarr gelin yaninda gelin arkadan kaynanamdan skor belirterek ondeyim der..
kocasi komsusu hastalansinn hastaneye goturur arabalari var ve yakin olduklari icin gelinn kocami kullaniyorlar resmenn birseyde diyemiyorum bana kizacak diye der...
kaynanalarda suc ki boylee gelinleree agzinin payini vermiyorlar ogullari icin iyi geciyorlar..
herseye ragmen el uzerinde tutuyorlarr...
bir hata var amaa nerdee????
sasip kaliyorum insanlaraaa gercekten anlamiyorummm...
demekki bunca zaman bizz enayi olmusuzz (!)anne babamizi mutlu edecegiz diyeee.
kadinlar koca degil kukla istiyorr..
benimde evladim olsa bir bahane bulup bende evine gitmek onu gormek isterim oglumla gelinimle gezeyim birlikte vakit gecirelim isterimm..
kusura bakmayin..bu konuda cok doluyumm cunku anlamiyorumm..
keske buradaki tum gelinlerin kaynanalari girsede onlarda yazsa..

arkadaşlar eşinizin yaklaşımıyla ilgili ben eşimin ailesine laf söylemeye kalksam lafı ağzıma tıkar(allahtan olmuyor) ama kendi ailemede laf söyletmem ben istediğimi derim kızarım ama eşim demeye kalktımı orda dur derim sonuçta ailem gelicekte kalıcakta onun anneside gelcek oturcak çay iççek gerekirse kalcak evlendik diye adamın tapusunu almıyoruz . buarada evlenirken bizde eşimle yaptık çalıştık ama eşime biz yaptık ailen ettmedi yapmadı demedim dememde . lütfen biraz saygı gösterelim sonuçta onu 9 ay karnında taşımış bu yaşına getirmiş annesi.saygılar

allah allaaaaaaah allahim sabir ver.. radikal marjinal entel vs vs gorus pesinde degilim kendi fikrimi soyluyorum ki gayet normal ikide bir evime kaynanam gelse bende istemem benimde ozel bir yasantim var kendime ayirdigim vaktim var ben boyle dusunuyorum size ne oluyor ki simdi

sırf muhalefet olsun diye yorum yaptığınızı düşünüyorum saece bu konu için değil takip ettiğim kadarıyla genel konularda.....

selamm senin kaynana görümce ilişkin hakkında ayrıntılı bilgiye sahip değilimmm
kimse sizin yaşadıklarınızı tam bilemezz ama size soruyorummm
sizin anneniz kardeşleriniz hergün gelse eşiniz yine onları arabayla taşısa da bu kadar rahatsız oluyomusunuzzzz????????[/B]

Son düzenleme:
biraz önce bir arkadaşımla msnde sohbet ettim.bir erkek arkadaşımla.eşiminde tanıdığı görüşütğümüz bir arkadaşımız.
tam da üzerine der gibi dert yandı eşinden..
eşi nisanda doğum yaptı,sağlıkçı hemşire yani.
arkadaşımın annesine evine istemiğyor,onlarada gitmek istemiyor.kızını babasıyla yollamak istemiyor.inanılmaz saygısız aileye karşı.evlerine geldiklerinde odasına geçiyor yada bir bahaneyle çocuğunu alıp başka yerlere çekiliyor..muş..
yıprandım artık diyor arkadaşım.
2 senedir evliyim ömrümü yedi benim..
annemi istemiyorkadın ne yapsa yaranamıyor.torununu kucağına alsa hemen gidip geri alıyor diyor..
onun ailesininj,onun aldıkları mükemmel,ablamın ve annemin aldıkları kalitesiz ürünlermiş öyle diyor diyor..
annemin önünden bir küçük olarak tabağını bardağını almaz,onlara gittiğimizde hizmet bekler ki annemde yapıyor kadın sesini çıkartmıyor diyor..
ve sebep olarak da kendi kendimize evlenmemizi borçlarla evlenmemizi bahane ediyor eşim diyor.açıklamam gerekirse arkadaşımız esnaf,ailesi emekli.ailesinin durumu belli.sadece prosedürleri yerine getirdiler.ev kurmalarına karışamadılar durumları dolayısıla.borç harç içinde evlendiler onlarda.bundan dolayı gelin hanım sevmiyormuş..
şimdilik susuyorum ama geleceğe dair en ufak bir beklentim yok benim f.den diyor..çocuğum az toparlasın kendini boşanmayı düşünüyorum diyor..
kayınvalidesi ile sorun yaşayan ve kocalarına da yansıtan kadınlara örnek olsun diye yazıyorum bunu buraya..

böyle davranarak kendilerine ne kadar zarar vermiş bu gelin. sonra ah der ama iş işten geçer:umursamaz:

biraz önce bir arkadaşımla msnde sohbet ettim.bir erkek arkadaşımla.eşiminde tanıdığı görüşütğümüz bir arkadaşımız.
tam da üzerine der gibi dert yandı eşinden..
eşi nisanda doğum yaptı,sağlıkçı hemşire yani.
arkadaşımın annesine evine istemiğyor,onlarada gitmek istemiyor.kızını babasıyla yollamak istemiyor.inanılmaz saygısız aileye karşı.evlerine geldiklerinde odasına geçiyor yada bir bahaneyle çocuğunu alıp başka yerlere çekiliyor..muş..
yıprandım artık diyor arkadaşım.
2 senedir evliyim ömrümü yedi benim..
annemi istemiyorkadın ne yapsa yaranamıyor.torununu kucağına alsa hemen gidip geri alıyor diyor..
onun ailesininj,onun aldıkları mükemmel,ablamın ve annemin aldıkları kalitesiz ürünlermiş öyle diyor diyor..
annemin önünden bir küçük olarak tabağını bardağını almaz,onlara gittiğimizde hizmet bekler ki annemde yapıyor kadın sesini çıkartmıyor diyor..
ve sebep olarak da kendi kendimize evlenmemizi borçlarla evlenmemizi bahane ediyor eşim diyor.açıklamam gerekirse arkadaşımız esnaf,ailesi emekli.ailesinin durumu belli.sadece prosedürleri yerine getirdiler.ev kurmalarına karışamadılar durumları dolayısıla.borç harç içinde evlendiler onlarda.bundan dolayı gelin hanım sevmiyormuş..
şimdilik susuyorum ama geleceğe dair en ufak bir beklentim yok benim f.den diyor..çocuğum az toparlasın kendini boşanmayı düşünüyorum diyor..
kayınvalidesi ile sorun yaşayan ve kocalarına da yansıtan kadınlara örnek olsun diye yazıyorum bunu buraya..

Aman Allah korusun böylelerinden.Böylelerine arsız, kadir kıymet bilmez denir başka birşey değil.

demem o ki;her kayınvalidesiyle sorun yaşayan kadın haklı değil..bilemiyorum ben artık kayınvalidelerin eskisi gibi olmadığını düşünüyorum..biraz gelinler kendilerine de bakmalılar..

ben herkesi seviyorum seni bir ayri seviyorum gulduruyosun bana bictigin meslek uymadi cunku psikologum ama diger meslegimi kullandim. buarada konuyu sahiplendigim fln yok gayet guzel paylasimda buluyoruz diger uyelerle laf sokma cabasi olmadan da benim anlamadigim benle neden bukadar ilgileniyorsunuz :) gayet ironik davraniyorum ama fazla ilgilenmeye basladin

aşkı memnuda duydum bihtere bu lafı diyordudelikafadulden
e be gebe esmer e be yani;ne diyeyim sağa..:delphin:
gel benle ilgilen nolur esmerim noluuurrr:sinifsinif:

ben herkesi seviyorum seni bir ayri seviyorum gulduruyosun bana bictigin meslek uymadi cunku psikologum ama diger meslegimi kullandim. buarada konuyu sahiplendigim fln yok gayet guzel paylasimda buluyoruz diger uyelerle laf sokma cabasi olmadan da benim anlamadigim benle neden bukadar ilgileniyorsunuz :) gayet ironik davraniyorum ama fazla ilgilenmeye basladin

psikolog musun?:1shok:
bana çok daha başka bişi söylemiştin oysa :delphin:

geyik topigindeydik geyik yapiyorduk araba altina yatiyorum santiye sefi oldum demistim :) sende manukyanim demistin ona mukabildi
hayır konu geyikte değildi çok net hatırlıyorum, gayet ciddi bir konuşmaydı...
bana attigin özel mesajları ve profil mesajlarını bi daha kontrol et istersenkafamçokkarıştı

neyse konuya dönelim şakkıdı

muhalefet olmak isteseydim sizin gorusunuzu asla kabul etmiyorum benimki dogru diye dolanirdim ama maalesef kendi fikrimi oldugu gibi hayatimda yasadigim gibi aktariyorum bunun nesi dikkat cekici? genele uymuyor diye muhalefet suclamasi normal degil.. ayrica cogu kisi cici! gorunmek icin kendi fikrini soylemekten cekiniyor ..azinligiysa zaten benle ayni goruste dobradobra soyluyor burada. ben bu yapida degilim maalesef genele uyup beni sevsinler diye fikrimde odun vermem verenide sevmem

seninle uğraşamıciim canım evrak yazmam lazım şu an....

bu arada.....

kimsenin seni sevmek gibi bi düşünceside çabası da yok zandımca....:delphin:

hayır konu geyikte değildi çok net hatırlıyorum, gayet ciddi bir konuşmaydı...
bana attigin özel mesajları ve profil mesajlarını bi daha kontrol et istersenkafamçokkarıştı

neyse konuya dönelim şakkıdı

:roflol::roflol:

manukyan olduğun ortaya çıkınca konuya dönelim diyorsun...
vallahi koptum burda gülmeme alya da uyandı..
ilahi..alkisalkisalkis

geeel esmer geeel esmerr..geeellllsositososito

:roflol::roflol:

manukyan olduğun ortaya çıkınca konuya dönelim diyorsun...
vallahi koptum burda gülmeme alya da uyandı..
ilahi..alkisalkisalkis

geeel esmer geeel esmerr..geeellllsositososito

orasını burasını kariştirma dana :mymeka:
ben artık unumu eledim eleğimi astım bıraktım o işleri namısımlan kocamın karisi cocuklarımın anası olcam buyrunnnnnnnnn

şöyle bişi var eve gelen misafir sizden büyük ve akrabaysa evde de araba varsa zaten evine bırakılır benim bildiğim ya da en azından teklif edilir ben kendi ailemden öyle gördüm mesela annem bazen babam olmadan bize gelir amcamları ziyaret ettiğimizde amcamlar mutlaka bizi evimize bırakır annemle ben de arabam olsa kayınvalidemi bıraktırım mutlaka eşime

konu sahibi arkadaşın başka bir derdi olabilir ya da ona bişi söylenmiştir o yüzden kızıyordur muhtemelen bu bırakma işine belki kendi ailesi gelince yapılmıyor böyle bişi mesela ya da kocası kayınvalidesi söyleniyor ya da durumları çok kötü benzin parasını kaldıramıyor azcık açıklama yapsa biraz empati yapabiliriz ama yapmayınca yorumlar karışmış gene

bu arada ben hakkaten avukatım o kadar kötü bişi değil yahu alınmayın avukat mısın lafını duyunca ya da kötü anlamda kullanmayın insanın mesleğini sorgulayası geliyor

Back
X