Günde 73737272 kere üst değişmekten yıldım

Valla o iş öyle değil.
Benim büyük, birkaç ay önceye kadar hem yemez hem de tabağı fırlatır atardı.
Camlardan akan yağlar, yere yapışan makarnaları kurumadan çıkarmak falan filan.
Bari yeme yani, yeme de kirlenmesin derdim.
Hiç ye de kirlensin diyemedim, bilemiyorum o durumu
Yani öyle ki, labneyi avuçlayıp kafalarına sürüyor, kulaklarına yumurta falan sokuyorlar.
Varın üzerlerini siz düşünün
Pislik gerçekten büyük bir sorun, ev için değil onların sağlığı açısından.

Masallah istahli olsun annesii sende her dk ust degistirme az rahat birak cocugunu ve kendine stres yapma sevin yaa ne guzel yiyor diyee.. Zaten zamanla oturur hersey yerine.. benimm cocugum da ac gezerdii resmen..istahli cocuklari cok severim.. hastalik olmadigi surece hicbirsey dert etme canim..

Bugğn biraz muz yedi bizşmki, kalanını dolaplara ve üzerine sürdü. Çok güzel sanatsal çalışmaları var. Ben de göz hizasına inerek oğlum böyle yapmamalısın bu yemek için, dolaplara süremezsin dedim. Üzerini değiştirdim, dolapları sildim. Sonra tezgahta ben bir şeyler yaparken yanımdaydı üzerini ıslattı yine değiştirdim. Yemek yerken istemedi ve kaşığa çarptı eli, her yere dökülen yemeği temizerken o eline gelen kısmını mıncıklamak ve kafasına koluna sürmekle meşguldü. Üzerini değiştiedim.
En son uyumak üzereyken kustu, yine üzerini değiştirdim
Bu sadece akşam kısmı.

oğlum 27 aylık yeni yeni bırakmaya başlıyor atma fırlatma,dökme egzersizlerini
aşırı iştahlı bir bebek olmadi hiç ama ben yeter ki yesin diye verirdim eline yiyeceğin %70'i yerlerde üzerinde koltuk,hali vs olurdu bazen kiyafet değiştirmekten temiz kıyafeti kalmadığını bilirim.. birde temizlik takintim var.
hala bugün ara ara yine yapıyor yemeği oyuna çeviriyor.
biliyorum seni çok iyi anlayabiliyorumda bebek dönemi uyku ve yemekten ibaret zaten büyüyüp oyun kurmaya başladıkça düzene giriyor herşey sabret..
makina var nede olsa at yikansin senden önemli çocuğundan değerli değil ya keyif almaya çalış bu dönemlerden..

O değilde, çoçuğun nasil izin veriyor kiyafetin değişmesine? O bikmiyormu sürekli kiyafet değişiminden?

Ve gerçekten rahat ol. Benim kizimda lekeli kiyafet, saç bir kariş gezer, bunda ne var? Ha görüntü instagramlik değil, ama olsun. Cocuk yanliz yiyebiliyor, motor becerileri gelişiyor. Bunlar çok iyi şeyler.

Bir anne olarak temizleyeceksiniz yapacak bir şey yok.
Sizden ricam sakın ola ki misafir gittiğiniz yerde böyle elde bir şey yerken gezmesine izin vermeyin.
Siz annesi olduğunuz için bakmakla ve yaptıklarına çoğu zaman katlanmakla sorumlusunuz ama başka kimse bu sorumluluk altında değil.
Kolay gelsin.

Şikayetçi değilim deyip de ağlamak... İşte bir annenin çelişkilerle dolu, çıldırmanın eşiğindeki, çilekeş dünyası. Kendimden biliyorum. Mama sandalyesini halının üstünde tutmayın, silebileceğiniz bir zemine ya da yıkanabilen bir örtünün üstüne koyun. Evde t-shirt üstüne ince bir hırka giysin genelde, yemek yerken hırkayı çıkarın, kolları kısa kalsın. Böylece kıyafetinin kollarına yemek bulaşmaz, lavaboya götürür, bebenin kollarını yıkarsınız. Ben öyle yapıyorum. Eline bir şey vererek evde gezmesine müsaade etmeyin,bu ileriye dönük bir alışkanlık olur sonra. Yani sürekli koltuktan, halıdan kırıntı temizlemek istiyorsanız başka tabi. =)) Bunu derken, dün 1 yaşındaki kızımın eline bir ekmek parçası vermiş olmam, sonra o ekmeği kıyafet çekmecesinde bulmam da ne kadar tutarlı olduğumu size anlatacaktır. Elektrikli mini el süpürgesi ve ıslak mendil sizin en iyi dostunuz, bunu da unutmayın.

Basak burcuyum diyim sen anla fazla da alakasız yere cekme konuyu kibledim seni kalbi kötü insan. Empati yapabilmen imkansız sen cok rahatsın belli ki
Ben de başak burcuyum ama düzenli ve titiz değilimdir ne yazık ki. Bizimki 22 aylık oldu ama hala döke saça yiyor gerçi ben önlük vs bile takmıyorum çoğu zaman. Önlüğü ve örtüyü de temizlemek aynı zahmette geliyor bana. Hatta parkeyi silmek örtüden leke çıkarmaktan daha kolay sanki. Çorbaları ben içiririm onun dışında beraber yeriz. Geçen masayı kurarken domates aşırıp halıya atmış, yemekten sonra farkettik. Leke çıkmadı tam olarak. Ben de sık sık üst değiştirmekten bıktım ama suyla oynamayı sevdiği için kendini ıslatıyor yoksa lekeyi görmüyorum artık. Ama kv o kadar titiz yediriyor ki mesela, örtü seriyor, el bezi getiriyor, önlüksüz asla olmaz. O yedirince hiç kirlenmiyor ortalık o yüzden anladım ki bebekten değil benden kaynaklı bu dağılma.

Yemek seciyor bu yuzden yeter ki yesin diye dagitmasina oynamasina yerlere atmasina evde izin veriyorum ama her gun evi supuruyorum elektirik supurgesinin icinden gecen kirintilarin tak tuk diye ses cikarmasi psikolojik olarak rahatlatiyor beni

Oburix ya

Valla oğlum henüz 5 aylık ama iştahlı maşallah.
O da Bazen mamasını döker içerken.
Ben sürekli üst değiştirmiyorum.
Kusuyor mesela.
Göğsüne bez koyuyorum o yani.
Kolu ıslandıysa kolunu kıvırıyırum.
Üst değişimi bizim için şölen çünkü.
Bağırmalı çığlıklı.
Tabi yine bazı günler artık başedemeyşnce 4 5 Kez değiştiğim oluyor.
Ben mesel 5 aylık ya 9 ay giydiriyorum.
Hemen kolayca giydiriiyorum.
2 sn sürüyor....

Sizinki yine yiyor da kirleniyor benimki yemediği halde batırıyor maalesef.

bunu gecenlerde birlikte pasta yaparken bir bardak sutu kafasindan assagi dokup bici bici yapiyorum diyen kizi var olan bana sormamissinizdir sanirim

hicbisey yemeyen ama her yiyecegi doke saca etrafa sure sure tadina baksa kar dedigim 27 aylik bir oglum var, uzerini degistirmeyi artik biraktim kirli pisli geziyor cunku kiyafet yetismiyor zaten her kirlendiginde degisirsem.

ne mutlu yiyormus cocugunuz hemde mama sandalyesinde. ne kadar sansli oldugunuzu sakin aklinizdan cikartmayin. sabahtan aksama kdar mutfaktan cikamadigim halde agzina bir lokma sokamadigim, mandalina portakal elma muz gibi ivir zivirlari koltuklardan sildigim ve butun gun yemegi reddettigi halde acliktan mizir mizir mizirdanan ogluma ragmen ben bu kadar yilmadim yani

bebek olmanın ayrıcalıkları vardır bırakın yapsın doysun bu tarz mıncıklama ıslemlerıne
6 aylıktı ek gıdaya gectık 6. ayında mama sandalyesıne oturttum altına kullan at ortulerden var ondan actım komple veya gazete , mutfakta ve mutfaga asla halı acmadım 1 sene kendı kendıne yedı elıyle aldı kulagına soktu basından asagı doktu corbayı kaseyle kafasını tabaga daldırdı ayagını soktu tabaga o tabaktakıler tavanlarda perdelerde dolap ustlerınde oyle yedı
sımdı 4 yasında ve catal bıcak kullanarak yemegını yer dokmeden sacmadan kendı kendıne dürüm falan yapar sandıvıc yapar
neden
cunku bebekken buna o fırsatı verdık dıye

ılk baslarda sızın gıbıydım onluk kat kat kıyafetler ama hıc fayda etmedı daha cok camasır cıktı oyuzden tam aksıne tam sofraya oturacagımız zaman yazın balkonda tek atletle kısın mutfakta sadece ınce tshırtle yedı her yemek sonrası dusa gırmek zorundaydık cunku ve bu sefer hem yemek hem dus eglencelı hale geldı oyun gıbı gormeye basladı

yanı aman ustu kırlenmesın dersenız hem hareketlerıne cok karısır hem mudahale eder habıre sız yedırırsınız 4 yasına gelmıs hala annesı yedırıyor oylelerı var oyle olmamak ıcın erkenden bırakın sabredın 3 yıl canına okuyor herseyın ama sonra hepsını oyle guzel ogrenıyor kı o cektıgınız 3 sene zorlugun kat be kat mukafatını goruyorsunuz sabredın ve dedıgım gıbı serbest bırakın kirlenmek guzeldır :)

cok dogru bır nokta kesınlıkle katılıyorum
ayrıca bence evde de elınde geze geze yemesın
yemek mutfakta yenır bu kulture alısmalı bebeklıkten baslar alıskanlıklar
elınde yururken yedıgı yerde bır duser bogazına kacar anlamazsınız o dolanırken bogulur allah korusun konu sahıbı dıkkat edın elde yıye yıye gezılmez
aynen boyle soyleyın bıkmadan usanmadan ogrenır
canı yemek ıstedımı oturacak yıyıp gerekırse mıncıklayıp saga sola mıncırıp surup oyle de olsa orda oturup yıyıp kalkacak
sofra kulturunu asılayın

Yiyen bebeginiz var opun basiniza koyun daha ne istiyorsunuz?
Ucuz yollu bodyler giydirin evde,lekelileri yikayip yikayip giydireceksiblniz bir sure, yeter ki yesin ya..
Benim sipalar istahsizdi, yemeyen cocuk daha zor

Benim oğlumda böyleydi, şuan da da bu modelin 3,5 yaş versiyonu..
Ben mama sandalyesinin altına musamba sererdim..
Ama mesela duvarlarda falan yemek lekelerk olurdu
Evin dağınıklığini onemsemeye çalışın.
Evinizi halınız ve koltugunuzdaki yemek izleriyle sevin
Başka çaresi yok, yoksa kafayı yersiniz

Bende size katılıyorum çocuğa egriyi doğruyu öğreten anne babasidir. Onlar aman ağlamasın diyerek egitemiyorlar.
Bana gelenlere direkt söylüyorum ben bundan hoşlanmıyorum lütfen oturarak yemesini söyler misin diye. Hiperaktif bizimki ablası demiyorlar mı
Hiperaktif değil şımarık ve egitilememis oluyor. Konu sahibine demiyorum evinde ne yaptığı beni ilgilendirmez. Ogretse tabiki güzel olur. Ama dışarda kabullenecegim bir şey değil. Kızıp bana gelmesede olur evim savas alanina döneceğine. Her yer leş olacağına.

Nasil alistirirsaniz oyle gider. Eger oturarak yemeye alistiramazsaniz hep elinde birseyle gittigi her yerde oyle yapar. Yemek yiyecegi zaman sabit oturmasi gerektigini birsekilde anlamali. Yoksa isiniz zor.

ay ben böyle bebeklerin videolarını internette izleyip çok gülüyorum , her yer batıyor yerken ya çok sevimliler.ama hiç annenin sabrı açısından düşünmemiştim.Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…