- 12 Temmuz 2011
- 1.824
- 3.942
- 333
- Konu Sahibi Black Wine
-
insanların değeri elbette kazandığı parayla biçilmez. ama insanca yaşamak için para gerekiyor kimse aksini iddia etmesin.Bahsettiğim tam da bu işte. İnsanların değerini kazandığı para kadar biçmek.
Konu kapanacak siz de banlanacaksınız, ben değil. Konu yüzünden bir sürü insan da yok yere birbirine girip bnlanacak şimdi,ona üzülüyorum sadece.
Ay benim zihnim çok özgür ama tam zamanlı Filipinli bakıcım olmadıktan sonra isterse eşit paylaşayım eşimle yine de ev kadınlarından çok iş yapmış oluyorum. Tabi çocuklu ev için söylüyorum bunu.O biraz da zihnin özgürleşmesi meselesi ama. Ben işten gelince sevgilimden daha fazla ev işi yapmıyorum mesela. "Ben de senin kadar çalışıyorum, ev işini yapmak benim olduğu kadar senin de görevin" diyebilmek gerek
Hayır konu sahibinin bahsettiği konu çok farklıydı. Sevgilisinin geçimini sağladığı evde birlikte kalıyorlardı. Konu sahibi sevgilisinin tatil planını beğenmeyip lüks otel istemişti sanırım. Alıntıladığı mesajlarımı ona istinaden yazmıştım. Bende evimize hiç katkı sağlamayıp üstüne birde adamı darlarsam kendimede aynı uyarıların yapılmasından rahatsız olmazdım.Yine aynı şeyi yapıyorsunuz ama. Aynı kapıya çıkıyor söyledikleriniz.
İnsanlar artik öyle bir noktaya gelmis ki..Her konuda herkes muhteşem şekilde fikir sahibi..Bu fikir sahipleri iki gruba ayrılır efemmHanımlar merhaba, bu kez bir derdim yok. Sadece güzel bir tartışma konusu buldum ve sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Az önce Twitter'da kocasından para isterken tıktok ceken kadının linç edilmesi üzerine bu konuyu açtım.
Eskiden hepimizin bildiği gibi kadının çalışması uygunsuzdu, ekonomik özgürlüğüne sahip kadın çok azdı ve bu normların kırılmasıyla kadın iş hayatında aktiflesip ozgurlesmeye başladı. Ancak size de kirdigimiz normların üzerine yeni normlar inşa ediyomusuz gibi gelmiyo mu? Ben şuan çalışıyorum ama çalışmadığım dönemde burada çok saçma sapan lafa maruz kaldım "hem çalışmıyosun hem partnerinin parasını yiyosun, ben gerekirse garsonluk yaparım" falan gibi, hiç de garsonluk yaptıklarını sanmıyorum o insanların. Eskiden çalışan kadin linç edilirken bugün aynı lince çalışmayan kadın maruz kalıyor. Oysa burdaki ana mevzu kadının çalışıp çalışmaması değil ki, kadının iş hayatindaki tercihlerini yargılamanın kimsenin üzerine vazife olmaması. Yani pek çok şey değişiyor, kadınlar artık çalışıyor, kadınlar artık ozgurlesebiliyor, belki bazılarımız daha özgürce sevisebiliyor, ama kadını yargılamak asla asla değişmiyor. Asıl isteğimiz kadınların kimsenin fikirlerini sormadigi insanların yorumlarına maruz kalmasını engellemek olmalı. Yanlış mı düşünüyorum? Neden sürekli kadını, hemcinslerimizi, farklı şekillerde, farklı sebeplerle aşağılama ihtiyacı duyuyoruz? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Değerli fikirleriniz için şimdiden tesekkur ederim.
Ayrıca öyle anlaşıldıysa çok üzülürüm. Kibirden Allaha sığındım hep. Kimsenin kimseyi küçümsemesi söz konusu olamaz şartlar ne olursa olsun.Yine aynı şeyi yapıyorsunuz ama. Aynı kapıya çıkıyor söyledikleriniz.
Şu durumda gelirin nerden geldiğinin bir ö emi var mı? Kira ya da iş ücreti? Diyorsunuz benim kira gelirim var minnet etmiyorum, senin gelirin yok, çalışmıyorsun da minnet ediyorsun. Tatili beğenmeyip daha lüksünü istemişse pek de minnet etmiş gibi olmuyor gerçiHayır konu sahibini bahsettiği konu çok farklıydı. Sevgilisinin geçimini sağladığı evde birlikte kalıyorlardı. Konu sahibi sevgilisini tatil planını beğenmeyip lüks otel istemişti sanırım. Alıntıladığı mesajlarımı ona istinaden yazmıştım. Bende evimize hiç katkı sağlamayıp üstüne birde adamı darlarsam kendimede aynı uyarıların yapılmasından rahatsız olmazdım.
Çalışma saatleri çok uzun özgürlükten söz konusu olamaz, insan çalışınca hiç birşeyini tam olarak gerçekleştirme zamanı olmuyorbekarken calisiyordum suan bir sureligine ara verdim bana gore kadin calismali
ekonomik ozgurlugun verdi hissin değeri paha bicilemez.
Hayır hem adama destek olmayıp hem tatil planını beğenmediği için madem öyle minnet etmeyin sizde dedim. Neyse durduk yere tartışma çıkmasınŞu durumda gelirin nerden geldiğinin bir ö emi var mı? Kira ya da iş ücreti? Diyorsunuz benim kira gelirim var minnet etmiyorum, senin gelirin yok, çalışmıyorsun da minnet ediyorsun. Tatili beğenmeyip daha lüksünü istemişse pek de minnet etmiş gibi olmuyor gerçi
Şu durumda gelirin nerden geldiğinin bir ö emi var mı? Kira ya da iş ücreti? Diyorsunuz benim kira gelirim var minnet etmiyorum, senin gelirin yok, çalışmıyorsun da minnet ediyorsun. Tatili beğenmeyip daha lüksünü istemişse pek de minnet etmiş gibi olmuyor gerçi
İnsanlardan saygı görmeyi becerebilmek de bi meziyettir.. Eğitim ve özgüvenle olur. Çalışırken ve çalışmazken insanların saygısında bir değişim gözlemlemedim. Belki de çalışmıyorum diye kendi kendinize bir eksiklik hissediyorsunuz özsayginizi kırıyorsunuz insanlar bunu farkeder. kendine saygı duymayana kimse duymaz. Burada öğrencilerim bana hiç saygı duymuyor diye çok öğretmenin konusu var bi bakın isterseniz.Banlanacak bir durum yok burada bu konuya uygun örnekler yaşanmışlıklar var
Mesela ben kuaförde saçımı boyatırken ki bir genç öğretmen hanıma kapıyı açarken beni es geçmeleri gibi, niye onun etiketi var öğretmen,
Bana kapının açılmaması gibi
Evet insanımız, insanı ayırt ediyor, maalesef
ozgurluk derken gezme tozma ozgurlugunden bahsetmiyorum suan evdeyim yine gezip tozamiyorum neden ona ayiracak param yokÇalışma saatleri çok uzun özgürlükten söz konusu olamaz, insan çalışınca hiç birşeyini tam olarak gerçekleştirme zamanı olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?