- 10 Ekim 2014
- 32.619
- 146.699
- 798
- Konu Sahibi Black Wine
-
Bahsettiğim tam da bu işte. İnsanların değerini kazandığı para kadar biçmek.
Spor salonda dahi soruyorlar mesleğini baktılarAyrica calismiyorum,ev hanimiyim ama bu benim belese yasadigim anlamina gelmezki; 24 saatim yok benim sabah alti gece bir mesaim,bir gun islerimden feragat etmek istesem evin duzeni coker.Ev hanimligi kadar zor bir meslek varmi hem ?bakmayin kucumseyen arkadaslara bir cok calisan arkadasima sorsam hepsi evde olmak daha zor evin isi hic bitmiyor,evde daha fazla yoruluyorum diyor.Cunku evin isi bitmiyor.Hele kucuk cocugunuz varsa...Allah kadinin yardimcisi olsun,calisaninda calismayanin da isi zor.Gunumuzun hayat sistemi kadina gercekten cok yuk yukledi.Artik evde tek kisinin getirisiyle gecim zor,calissa hem ev ,is,coluk cocuk gercekten o duzeni isletmek zor.Calismayinca da boyle toplum tarafindan kucumsenebiliyor,vasifsizmis gibi goruluyor.
Aslında biraz da haklısınız..Ben kendim çalışıyorum ama burda bazen çalışmayan kadınlara yüklenildiğini görüyorum..Yalnız şunu söyleyebilirim ev hanımları da çalışıyorlar annem beni okutup doktor edene kadar saçını süpürge etti..Hep evdeydi ama hep çalıştı..Kimse laf edemez onlara
İş var olmaz olur mu hiç olmazsa çaycılık, temizlikçi , çalıştıktan sonra iş bulunur, etikete takılmayacaksınozgurluk derken gezme tozma ozgurlugunden bahsetmiyorum suan evdeyim yine gezip tozamiyorum neden ona ayiracak param yok
calisirken hic deilse bir seyi alirken 50 kez dusunmuyordum cunku alim gucum vardi
burada cok okuyoruz calismiyorum kocamdan siddet gordum gidecek yerim yok yazan iyi kotu bir maasi olsa bu bayanlarin bir guvenceleri olur kuru ekmek alacak param olur hic degilse diye dusunur en azindan ama onu dusunecek cesareti bile bulamiyorlar cunku is yok
ozgurluk demek bir tek gezip tozmaktan ibaret degil paranin verdigi dusunce ozgurlugu var birde
is yok derken calistigi bir isi yok demek istedim yoksa etiketi falan umrumda degil gerekirse tuvalette temizlerim cayda veririm hicte gocunmam alnimin teriyle kazaniyorsam en patronu benim demektirİş var olmaz olur mu hiç olmazsa çaycılık, temizlikçi , çalıştıktan sonra iş bulunur, etikete takılmayacaksın
Erkek veya kadın fark etmeksizin çalışıp bir şey üretmeyen, herhangi birine bağımlı yaşayan insanlardan hoşlanmıyorum
Hanımefendi..Benim annem ev hanımı..Sizin deyiminizle babama bağımlı..Ama ne yaptı biliyor musunuz..Bir doktor bir savcı bir murakıp yetiştirdi..Topluma faydalı bireyler "üretti"..Ben de çalışıyorum ama çalışana kimsenin laf edemeyeceği gibi çalışmayan insanlara da edemez.. Nokta.Erkek veya kadın fark etmeksizin çalışıp bir şey üretmeyen, herhangi birine bağımlı yaşayan insanlardan hoşlanmıyorum
Annelerimizin döneminde değiliz artık eskiden bosanmalar o kadar azmış ki çünkü kadınlar çekiyormuş dayak yiyen aldatılan kocasının işkencelerini gören çok kadın var ama boşanamamışlar maddi güçleri yokmuşHanımefendi..Benim annem ev hanımı..Sizin deyiminizle babama bağımlı..Ama ne yaptı biliyor musunuz..Bir doktor bir savcı bir murakıp yetiştirdi..Topluma faydalı bireyler "üretti"..Ben de çalışıyorum ama çalışana kimsenin laf edemeyeceği gibi çalışmayan insanlara da edemez.. Nokta.
Spor salonda dahi soruyorlar mesleğini baktılar
Çalışmıyorsan, çalışana ilgi gösteriyorlar
Sohbet ediyorlar, ayrımcılık var tabi, insan his ediyor
Kadinlsr bu ozgurluk icin cok ugrasti neden kaybedekim syrica çok okuyoruz kocam aldatıyor ama bi gelirim yok mecburum ona diyen kadın bunu mu yaşamalı
Yada kocası çok iyidir ama adam bigun ölür peki bu kadın ne yapacak meslek yok iş yok
Erkekler çalışmayınca yerden yere vuruyoruz eve bakmalı gecindirmeli diye kadınlara da aynisi söylenmeli
Çünkü eşitlik bunu gerektirir
O zaman herkesin tercihine kimse karisamaz der çıkarım konudanBen erkeklere de aynısını söylemiyorum.ortak alınmış bı kararsa erkek de çalışmayabilir. Çalışıp maaş kartı kocasinda olan, aldatılan, şiddet gören kadınları da okuyoruz burda. Meslek sahibi olmaktan değil çalışmayı tercih etmemekten bahsediyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?