- 25 Eylül 2019
- 762
- 2.925
- 63
- 30
- Konu Sahibi Black Wine
-
O zaman herkesin tercihine kimse karisamaz der çıkarım konudanBen erkeklere de aynısını söylemiyorum.ortak alınmış bı kararsa erkek de çalışmayabilir. Çalışıp maaş kartı kocasinda olan, aldatılan, şiddet gören kadınları da okuyoruz burda. Meslek sahibi olmaktan değil çalışmayı tercih etmemekten bahsediyorum ben
Hanımlar merhaba, bu kez bir derdim yok. Sadece güzel bir tartışma konusu buldum ve sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Az önce Twitter'da kocasından para isterken tıktok ceken kadının linç edilmesi üzerine bu konuyu açtım.
Eskiden hepimizin bildiği gibi kadının çalışması uygunsuzdu, ekonomik özgürlüğüne sahip kadın çok azdı ve bu normların kırılmasıyla kadın iş hayatında aktiflesip ozgurlesmeye başladı. Ancak size de kirdigimiz normların üzerine yeni normlar inşa ediyomusuz gibi gelmiyo mu? Ben şuan çalışıyorum ama çalışmadığım dönemde burada çok saçma sapan lafa maruz kaldım "hem çalışmıyosun hem partnerinin parasını yiyosun, ben gerekirse garsonluk yaparım" falan gibi, hiç de garsonluk yaptıklarını sanmıyorum o insanların. Eskiden çalışan kadin linç edilirken bugün aynı lince çalışmayan kadın maruz kalıyor. Oysa burdaki ana mevzu kadının çalışıp çalışmaması değil ki, kadının iş hayatindaki tercihlerini yargılamanın kimsenin üzerine vazife olmaması. Yani pek çok şey değişiyor, kadınlar artık çalışıyor, kadınlar artık ozgurlesebiliyor, belki bazılarımız daha özgürce sevisebiliyor, ama kadını yargılamak asla asla değişmiyor. Asıl isteğimiz kadınların kimsenin fikirlerini sormadigi insanların yorumlarına maruz kalmasını engellemek olmalı. Yanlış mı düşünüyorum? Neden sürekli kadını, hemcinslerimizi, farklı şekillerde, farklı sebeplerle aşağılama ihtiyacı duyuyoruz? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Değerli fikirleriniz için şimdiden tesekkur ederim.
Hanımefendi benim anlatmak istediğim açık..Karşılıklı laf atışına girmeyeceğimAnnelerimizin döneminde değiliz artık eskiden bosanmalar o kadar azmış ki çünkü kadınlar çekiyormuş dayak yiyen aldatılan kocasının işkencelerini gören çok kadın var ama boşanamamışlar maddi güçleri yokmuş
PekiHanımefendi benim anlatmak istediğim açık..Karşılıklı laf atışına girmeyeceğim
Bu mesajınızı yeni gördüm pardonO zaman herkesin tercihine kimse karisamaz der çıkarım konudan
Herkesin bir birey olarak ihtiyaçları, gideri var. Yaşamak için gereksinimlerimiz var. Bunu sağlamak için çalışmak zorundayız. Kime güveniyoruz bunlar için.
Belli bir yaşa gelmiş koca adamlar çalışmak istemeyip, öylece oturmak istediklerinde, hiçbir şey üretmediklerinde burda da toplumda da topa tutulup saygı görmüyorlar. Ama aynı şeyi yapan kadınlara saygı bekleniyor. Bu konuda benim için kadın erkek fark etmiyor. Tabi ki eğitim almaya imkanı olmamış, yarıda bırakmak zorunda kalmış, iş bulamayan, mecburiyetten böyle yaşamak zorunda olanları tenzih ediyorum.
Kadın erkek farketmeksizin ben çalışmayan, üretmeyen, başkasından geçinen insana saygı duyamıyorum. Hele de bununla övünen insanlardan iğreniyorum.
İlkokuldan bir arkadaşım psikoloji okudu. Okul biter bitmez zengin biriyle evlendi. Hiç çalışmadı. Anca gezip bizlere bunlarla, aldıklarıyla hava atıyor. Şimdi bu kadına saygı duyulur mu?Hangi okuldan mezun olursa olsun, hangi bölümü bitirirse bitirsin ben duymam. Eğitimden ziyade üretmek, çalışmak buradaki mesele. Benim annem ilkokul mezunu. Yıllarca evde el işi yaptı sattı bizim okul ihtiyaçlarımızı karşıladı. Evde kendisi ama üretiyor, para kazanıyor.Ben böyle kadınlara hayranım mesela.
Bir arkadaşım, benim bulunduğum ortamda ki çalışmadığımı biliyor, çalışmayan kadına saygı duymuyorum demişti, çalışmayan kadınlarda çok umursuyordu senin onlara saygı duyup duymamanı diye cevap vermiştim bende. Böyle deyince de seni ayrı tutuyorum cevabı geliyorSizin hayranliginizi kazanmak milletin umurunda degildir muhtemelen. Kendi içinizde calismayan insanlara saygi duymamaya elbette devam edebilirsiniz, kafaniza girip fikirlerinizi zorla degistiremez kimse zaten mevzu o değil. Calismiyor, evde birsey yapip satmiyor diye birine hakaret etme, saygisizlik yapma, asagilama hakkina sahip degil kimse.
Sizi ilgilendiren bir mevzu değil bu. En fazla rahatsiz oldugunuz insanlari cevrenizden uzaklaştirabilirsiniz.
bu sanırım bıraz ısle alakalı ve yıne ısyerının ve ev ıslerının kadınlar ustunde baskısıyla alakalıÇalışana da çalışmayana da saygım sonsuz. Ancak neden çalışmayan kadınlar da evde çalışıyor o daha zor gibi bir yaklaşım var acaba? Çalışan kadınlar yeri geldiğinde sabahın köründe kalkıp 1 saat yol gidip milletin ağız kokusunu çekerek çalışıyor. Eve geliyor yemekti bulasıktı temizlikti cocuklardı derken evde çalısmayan kadınların yaptığı şeylerin hepsini de yapıyor. Neden çalışan kadınların bu emeği bu çabası hic takdir görmüyor? Bunu hiç mi haketmiyoruz gerçekten? Çalısmayan bir kadının çalisan kadar yorulduguna ben inanmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?