- 30 Mart 2009
- 14.607
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.152
- 1.123
- Konu Sahibi Black Wine
-
Buyur bıde burdan yakAyrı bı tartışma başlatmak istemem ama, aylar önce siz de beni asagilamistiniz çalışmıyorum diye.
Katılıyorum, maalesef çalışan kadın da ev kadını da hem hemcinsleri hem erkekler tarafından aşağılanıyor.Kadınları aşağılamak bizde ata sporu. Olimpiyatı olsa altın madalyayı sektirmeyiz! Kadınların kendi fikirleri, kendi istekleri doğrultusunda yaşam hakları yok çünkü.
*Kilo alınca "Şiştin az ye." Zayıf olunca; "Kadın dediğin etli butlu olur kilo al."
*Makyaj yaparsın; "Doğal değilsin." Yapmayacak olursan "Saldın kendini bakımsızsın."
*Çocuk istersin "Acelen ne önce evliliğini oturt." İstemezsin "Sen de bir tuhafsın, bu gidişle isteyince olmaz."
*Çalışırsın "Çocuğunu millet büyüttü." olursun. Çalışmayınca "Ne işe yarıyorsun?" merak ederler.
Listeye zibilyon tane madde ekleyebilirim. Şahsım adına çalışmak su içmek ya da yemek yemek gibi doğal bir ihtiyaç. "Acaba çalışmasam mı?" gibi bir soruyu kendime sormadım hiç. Merak bile etmedim nasıl olur diye. Çünkü ben bunu istiyorum.
Şartları elverişli olup çalışmak istemeyenlere de saygı duyuyorum. Kendi kararları, onlar da bunu istiyor. Zorlamak neden?
Fakat; kadının iş hayatında yer edinebilmesi yıllar sürmüş bizim gibi ataerkil bir toplumda çalışmamayı övmeyi doğru bulmuyorum. Bunu sadece kişisel değil toplumsal olarak yanlış görüyorum. Kadınlar okusun, kadınlar üretsin, kadınlar özgür olsun diye yıllarca uğraşılmasına rağmen gelinen nokta hala çok iç açıcı değilken çalışmayı gereksiz görmek ya da yermek çok da makul gelmiyor.
O zaman bu konuda, kimin çalışıp çalışmadığı da kimseyi ilgilendirmez. Kimse yorum yapmasın. Ne saçma sapan bir çıkış.Sizin hayranliginizi kazanmak milletin umurunda degildir muhtemelen. Kendi içinizde calismayan insanlara saygi duymamaya elbette devam edebilirsiniz, kafaniza girip fikirlerinizi zorla degistiremez kimse zaten mevzu o değil. Calismiyor, evde birsey yapip satmiyor diye birine hakaret etme, saygisizlik yapma, asagilama hakkina sahip degil kimse.
Sizi ilgilendiren bir mevzu değil bu. En fazla rahatsiz oldugunuz insanlari cevrenizden uzaklaştirabilirsiniz.
Benim annem de ev hanımı. Bir doktor bir öğretmen bir de avukat yetiştirdi. Ama çalışsaydı o sırada da yetiştirirdi aynılarını.Hanımefendi..Benim annem ev hanımı..Sizin deyiminizle babama bağımlı..Ama ne yaptı biliyor musunuz..Bir doktor bir savcı bir murakıp yetiştirdi..Topluma faydalı bireyler "üretti"..Ben de çalışıyorum ama çalışana kimsenin laf edemeyeceği gibi çalışmayan insanlara da edemez.. Nokta.
O zaman bu konuda, kimin çalışıp çalışmadığı da kimseyi ilgilendirmez. Kimse yorum yapmasın. Ne saçma sapan bir çıkış.
Bakın o zaman şöyle düşünün bdv de bile birkaç ay çalışmayan erkekler nasıl aşağılandı,ne laflara maruz kaldı değil mi? Neden çalışmıyormuş,bu ne sorumsuzluk vırt zırt. O zaman kadınlar da çalışacak bir zahmet. Kimse kimseye bakmakla yükümlü değil. Doktor mühendis psikolog avukat olun denmiyor zaten ama eve para getirin yani. Dikiş nakış bile olabilir bu. Bahsettiğiniz video da çok korkunçtu. Resmen babasından ister gibi eşinden para istiyor arkadaşlarıyla dışarı çıkmak için. Adam vermem otur oturduğun yerde dese çıkamayacak sizce hoş mu? Çalışmamayı normalleştirmeyin lütfen ya.
Gayet konuyla alakalı bir cevap verip, konuyla ilgili fikrimi söyledim.Bu kadar gocunacak birşey yok. Sakin olun. Ne yazacağımı da size soracak değilim. Herkesin fikrini söylediği bir platform ve konu sahibi de fikirlerinizi alayım demiş.Kavga edemiycem sizinle. Tekrar okuyun bence iyi anlayın. İyi günler.Konu kimin calisip calismadigini sormuyor zaten, saygi duyuyor musunuz diye de sormuyor.
Sizin gibi fikri sorulmadigi halde asagilayici yorum yapan insanlardan dert yakinmiş konu sahibi.
Yaptığınız işe göre değişse de haftada 5 gün 8-5 çalışan insanlar için kendine ve eve vakit ayırmaya çok fazla zaman kalmıyor bence. Tabiki eşler yardımcı oluyor ama bence çoğunun ev işi ve çocuk açısından yaptıkları bir kadınınki kadar olmuyor. Ben hala bu işlerin büyük kısmını kadınların yaptığını düşünüyorum. Ben evli degilim ama çevremden gözlemlediğim kadarıyla böyle en azindan.bu sanırım bıraz ısle alakalı ve yıne ısyerının ve ev ıslerının kadınlar ustunde baskısıyla alakalı
evde este yardım etmek zorunda ıs bolumu yapılmalı
ıs verenlerde kadınlardan daha fazla sorumluluk beklememelı joker gıbı goruyorlar kadını en cok calısan kadın dogum ıznıne cıkar dıye en az tercıh edılen de kadın
muhasebe ofısım varken dunyanın en rahat ınsanıydım cayım onume gelır dısardan yemek gelır ev ıslerıne zamanım cok rahat yetısırdı
katıplık yaptım donem daha baska sıkıntılar dogdu mesaıler arttı egıtımler cogaldı
suan kendı sırketımız var haftanın 4 gunu evdeyım herseye yetısıyorum
yanı bu hem meslek hemde ustlerınızın ve evdekılerın sızden beklentısıyle alakalı maalesef
Sizin eşiniz böyle düşünüyor diye hayatın gerçeklerinden kaçamayız. Ne diyelim yani oturun çalışmayın eşinizden alın parayı mı diyelim? Herkesin özel hayatı ve yaşam biçimi kendilerini ilgilendirir ancak bunu videoya çekip halka açık paylaşırlarsa da insanlar dalga da geçer,fikrini de söyler. Bahsedilen videoyu izlerseniz anlarsınız ne demek istediğimi. Bu sadece “eşim gereksiz buluyor”a indirgenecek bir konu değil."Kimse kimseye bakmakla yükümlü değil, eve para getirin" bunlar sizin düşünce ve sözleriniz, insanlar hayatina neden sizin dusuncelerinize göre yön versin ki herkesin kendi dogrulari var.
Şu laflarinizi eşime söylesem muhtemelen dalga geçer çünkü benden para beklentisi yok ve calişma yükümlügünün kendisinde oldugunu düşünür, siz begenmesenizde. Sizin dusundugunuz gibi dusunen adamlarin eşleri evde oturamaz zaten, o adam rahat vermez merak etmeyin.
Sizin eşiniz böyle düşünüyor diye hayatın gerçeklerinden kaçamayız. Ne diyelim yani oturun çalışmayın eşinizden alın parayı mı diyelim? Herkesin özel hayatı ve yaşam biçimi kendilerini ilgilendirir ancak bunu videoya çekip halka açık paylaşırlarsa da insanlar dalga da geçer,fikrini de söyler. Bahsedilen videoyu izlerseniz anlarsınız ne demek istediğimi. Bu sadece “eşim gereksiz buluyor”a indirgenecek bir konu değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?