- 15 Temmuz 2008
- 2.299
- 43
- 163
zamana birak cnm, benimkini de kültür farki var diye istemediler. 1,5 yil bekledik. aileni n rizasini alman lazim. bekle biraz, sonra olmuyor, unutamiyorum, baskasina gönlüm isinmiyor diye tekrar gündeme getir. ama eger sevdigine kefilsen. yani sadece sevgi degil, gözünü kör etmesin, mantiken de uygunsa diret biraz.
olur insallah.
adanadasin. sanirim safii sünni olayi? Allah yardimcin olsun.
Evlenemeyen kesim de haklı,
Evlenmeyen kesim de...
Arora'nın tespitlerine harfiyen katılıyorum.
Bi de kızlar, geçen gün Tuna Kiremitçi'nin bir yazısı ilişti gözüme,
'eski kuşakta yani bizim annelerimiz, boşanma özürlüydü! diyor. Yani ne kadar anlaşamasalar da, kavga da etseler, şiddet te görseler, mutsuz olup birbirlerinden nefret te etseler, boşanmak istemezlerdi diyor. Aman evlilik evliliktir veya çocuğum mağdur olmasın düşüncesiyle...
Ancak o gergin ve kapıların sinirle çarpıldığı, her daim ağlayan bir annenin olduğu evde büyüyen çocuklar aslında daha büyük bir kötülüğe itildiler diyor.
Böyle olunca da, 'evlenme özürlü' bir kuşak (biz) oluştuk diyor. Evlenseler de yürütemeyen, boşanma kararını çabuk alabilen bir kuşaktan bahsediyor.
Kendisi fazla genellemiş gerçi, elbette herkes için geçerli değil bu. Ama bir kesim için doğru yanları vardır.
Siz ne dersiniz ?
---
Bu arada, benim 3 senedir çok mutlu giden, ailelerimizin de artık tanışıp kaynaştığı bir ilişkim var, evlilik kararını aldık, ancak korkularım ve endişelerim yok değil. Sevgi dolu sit-kom gibi bir kalabalık ailede büyüdüm, hiç sorunum olmadı ama, evlilik fikri bana özgürlük ve rutin hayat anlamında biraz korkutucu gelmiyor değil...Özgürlük dediğim de, ne bileyim bu genel prosedürlerin sıkıcılığı. Yoksa her gece barda gezen biri değilim. Diğer taraftan her sabah aşık olduğum insanla uyanmak için herşeyimi verebilirim...
Evlilik meraklısı değilim ama güzel yanları oldukça fazla, ne bileyim, öyle işte...
Ben evlenme meraklısıyım da ne oluyor, babam evlenmeme izin vermiyor :roflol:
:roflol:
Kaçıcaz kuzum biz, sen onu kafaya takma hehe kaydirigubbakcemile5
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?