aslında aşırı hareketten çok acıkmıştım ama o browninin üstüne bi şey yesem sonrası deli gibi pişman olurdum.
tavuk göğsüne bayılırım eşim onu ince ince dilimler,biraz baharatlı yağda bekletip sonrasında tost makinasında yapar.o zaman yağdan eserde kalmaz yanında bol salata ohh mis gibi.
bir zamanlar çok faydasını görmüştüm hem doyup,hem kilo verdiğim bi menüydü.
dediğim gibi babam bende olduğu için hergün çeşit çeşit yağlı yemekler yapıyorum.ne kadar kassamda yeri geliyor akşamları kıyısından köşesinden tırtıklıyorum.
garibim babamda sıkıldı benden cuma dan sonra giderim bak ona göre diyor :)) en iyisi hafta sonu eşime tavuk yaptırıp,bi kaç akşam bu şekilde beslenmek..
bide sormak istediğim şey şu kızlar.benim buzlukta közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan var kendim yaptım bunları.mesela üzerine yoğurt döküp akşamları yesem kalorisi yüksekmi olur.
tost makinesi mi? nasıl oluyor o ya bir anlat bakim tost makinesine koyup tost gibi bastırıyor muyuz?
Ben de tavuğu köri ve soya olmadan yiyemiyorum. Kokusunu sevmediğim için herhalde..aslında aşırı hareketten çok acıkmıştım ama o browninin üstüne bi şey yesem sonrası deli gibi pişman olurdum.
tavuk göğsüne bayılırım eşim onu ince ince dilimler,biraz baharatlı yağda bekletip sonrasında tost makinasında yapar.o zaman yağdan eserde kalmaz yanında bol salata ohh mis gibi.
bir zamanlar çok faydasını görmüştüm hem doyup,hem kilo verdiğim bi menüydü.
dediğim gibi babam bende olduğu için hergün çeşit çeşit yağlı yemekler yapıyorum.ne kadar kassamda yeri geliyor akşamları kıyısından köşesinden tırtıklıyorum.
garibim babamda sıkıldı benden cuma dan sonra giderim bak ona göre diyor :)) en iyisi hafta sonu eşime tavuk yaptırıp,bi kaç akşam bu şekilde beslenmek..
bide sormak istediğim şey şu kızlar.benim buzlukta közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan var kendim yaptım bunları.mesela üzerine yoğurt döküp akşamları yesem kalorisi yüksekmi olur.
Erkeklerin bu avantajının tek esprisi, doğuştan kas oranlarının bize göre yüksek olması..evet canım bildiğin tost gibi yapıyorsun.eşim ilk 5 dakika bastırıyor incelsin diye sonra ayarını kısıp kendi haline bırakıyor.gayet ince dilimlediği için 15 dak.pişiyor.bildiğin diyetlik tavuk oluyor.hafif kuru,yağsız ve baharatlı
ama kendi beğenmiyor bu ne ya diyor
kendine cız cız kanat kızartıyor
ya o deilde adam gece gündüz deli gibi yiyor.bi oturuşta bi ekmek yiyor halen zayıf sinir oluyorum ya..
Ben de tavuğu köri ve soya olmadan yiyemiyorum. Kokusunu sevmediğim için herhalde..
Haşladıktan sonra lokmalık bölüyorum.
Soya sosuna köri karıştırıyorum.. Bozaya yakın bir kıvamda olacak şekilde.
Sonra da bu sosa tavukları batırıp, altı açık ocakta, teflon tavada nar gibi kızarana kadar çeviriyorum.
Haşladığım tavuk hep buzdolabında bekliyor. Akşam yiyeceğim kadatınmı alıp bu usulde ısıtmış oluyorum aslında.
Gevrekleşiyor, tavuk değil cips adeta!
Közlenmiş biber ve patlıcan hem de çok güzel bir akşam yemeği olur.. Sarımsaklı ve sulandırılmış yoğurdu da sos gibi gezdirirsin üstüne.. ohhh mis!
Erkeklerin bu avantajının tek esprisi, doğuştan kas oranlarının bize göre yüksek olması..
Kaslarımız vücut makinemizin motoru.
Kasın ne kadar çoksa o kadar çok kalori yakıyorsun.
İşte bu yüzden de spor yapmak çok ama çok önemli.
Bir de vücut kaslarımızın toplamının %80 i bel çizgimizin altında kalan kısımda. O nedenle spor yapamıyorsak bile yürüyüş yapmamız şart. Sadece yürüyerek yoğun kasların bulunduğun bölgeyi çalıştırabiliyor olmak bir mucize..
Ve konuyu proteine getirerek yani aslında bir yerde tavuğa döndürerek bağlıyorum:
Protein fazla tüketilirse, beraberinde yağ da içerdiği için kan yağlarımızda artış oluyor. Kemiklerimizdeki kalsiyumun erimesi sonucuna yol açıyor. Çok tüketmemek lazım.
Ayrıca..... ay amma çenem düştü öğle öğle!
Evet, ne diyordum.. Makarna, ekmek vs. karbonhidratları mutlaka tüketmemiz gerekiyor ki vücut ihtiyaç duyduğu enerjiyi bunlardan karşılasın.
Eğer bunları yemezsek, kaslarımızdaki şekeri ve karaciğerimizdeki şekeri, enerjiye çeviriyor ve onu kullanıyor.
Bu da eşittir: var olan kaslarımızı gün geçtikçe kaybetmek.
Diyet yapıyoruz tamam ama... herşeyi öğrenip, dikkatli ve dengeli beslenmeyi de becermemiz lazım.
tost makinesi mi? nasıl oluyor o ya bir anlat bakim tost makinesine koyup tost gibi bastırıyor muyuz?
benım aklıma tavuk gogsu tatlısı geldıTostunu nasıl yapıyorlarmıs dıyorum bende.. Aclık basıma vurdu galıba
afıyet olsun kızceler sıze..Ben 17:18 gıbı yedım Bugunde nıyetlıyım hayırlısıyla Insallah
benım aklıma tavuk gogsu tatlısı geldıTostunu nasıl yapıyorlarmıs dıyorum bende.. Aclık basıma vurdu galıba
afıyet olsun kızceler sıze..Ben 17:18 gıbı yedım Bugunde nıyetlıyım hayırlısıyla Insallah
açlıktan her şeyi farklı görebiliriz normal cnmbu arada Allah kabul etsin....
bende dolabı açtım bana göre hiçbir şey yok yane yiyeceğimi bilemedim offffffffff bu hafta pazara da gitmedik
Niye böyle cıs şeyler yazıyorsun?
Bak benim de aklıma kazandibi geldi şimdi..
Allah kabul etsin..
İçilen ilaç değil dışardan taktığım bişey..Hani burda açıklamak ne kadar doğru bilemedim o yüzden adını yazmıyayım..
Hiç bir yan etkisi olmaması en güzeli..İştahını sınırlıyor ve gün boyu metoya tok sinyali verdirerek hücre etrafındaki yağların yanmasını sağlıyor..Ben geçtiğimiz ramazan ayından bu yana kullanıyorum..Sağlıklı beslenmeyi de ekledim tabi en önemlisi iştahtı..Sağlıklı da beslensen 1 porsiyon yemek nerde agopun kazı gibi 1 tencere yemek nerde
Oturarak çalışıyorum gün boyu ve spor yapmaya çok zamanım olmuyor biliyosun..Ama basen ve karnımda aslında tüm vücudumda inanılmaz değişiklik var..Tabi yağlar gittikçe vücut şeklini alıyor..İştah olmadıkça menü araları daha bi uzun oluyor, menü araları uzun oldukça daha bir faydası oluyor, faydası oldukça daha bi zayıflıyorum..
Bu da beni çook mutlu ediyoor:118::118:
buldum,akrep33 yazmış burada. Bende kendisine özelden mesaj atıp bilgi istedim,cevap bekliyorum
günaydın
dün öğlen 3 te biraz beyaz leblebi ve badem yedim.17.30 da bir tane elma, tamam günü kapattım dedim ama
iş çıkışı ağbimlere gittim,babamla kızım ordaydı aman tanrım yengem bir yemekler yapmış görmeniz lazımdı
sofraya oturdum saat tam 8 di.tabağıma 3 tane fırın patates ve bir tane avuç içinden az tavuk aldım(göğüs kısmı) ve de bol salata..
yedim ama dişimin kavuğuna bile yetmedi
onlar orda börekleri hüpletirken ben gözyaşları içersinde onları izledimsonra kendime güzel bir tabak yaptım(börek,kurabiye,ve sütlü tatlıdan oluşan) korkmayın yemedim ama
eve getirdim tabağımı, dokunanı keserim diyede herkesi tehdit ettim
2 dilim böreği yanıma aldım iş yerinde kahvaltı yaptım,yarın sütlü tatlıyı,ertesi günde kurabiyeyi getircem..
eşim akli dengemden şüphelendiğini söyledi bu arada:44::44:
ha yatışta 23.30
Hoş geldin..günaydın arkadaşlar bende başladım pazartesiden itibaren akşam yememe diyetine,baştan sona okudum burayı ve diğer topiği .inşallah bende başarılı olurum. gerçi evlenmeden önce hep yaptığım bir şeydi bu ve kilom stabildi. şimdi yeniden deneyeceğim bana güç veriğiniz için teşekkür ederim. ben birde eskiden olduğu gibi su+elma sirkesi+bal karışımını içiyorum hersabah aç karnına.
evde geç olduğum için işyerinde çıkmadan yiyorum yemeğimi 17:00 gibi .birdahada bir şey yemiyorum. çok acıkırsam 1 bardak süt veya 1 nar yedim şimdiye kadar,ama dün akşam alıştım herhalde hiç birşey yemedim.
ama gün içinde 1 tane nar tüketmeye gayret edeceğim. çünkü bir yerde okudum kışın hareket yapamazsanız muhakkak nar yiyin,yağ yakıcı özelliğinden faydalanın diyordu.
isyannnnnnnnnnnnnn ederek başlıyorum güne.
dün 17.30 itibari ile bir elma ve bir adet kepekli bisküvi yedim.tamamdır dedim ama evdeki manzara beni benden aldı
babam dün emekli maaşını zamlı alınca kızımla beraber markete gitmiş,bir kaç ev ihtiyacından sonra kocam çayı boş içmez diye,bisküviler,kekler,cipsler vs vs o da yetmez gibi,kızım dede bana pasta al diyince pastaneye uğrayıp kocaman bir çikolatalı pasta ve eşim seviyor diye 1 kilo baklava almış(( şok şok şok oldum allahım benimi sınıyorsun dedim resmen..
saat 8 de 1 tane baklava attım ağzıma(napıyım dayanamadım) tabi lokma bitince pişman oldum.neyse gidene üzülme bari az hareket ette vicdanın rahatlasın diye,güzelce ev süpürüp,açık yerleri silip,tozları aldım,sonrasında güzel bir duş aldım çıktımki ne göreyim babam ve kocam almışlar ellerine güzel bir çay,yanında pasta ve baklava şen kahkahalar içinde tıkınıyorlar
sinir oldum resmen,gittim odama, açtım gardolabımı bana ne kadar dar gelen kıyafetim varsa,gözümün görebileceği yere astım..
kararlıyım arkadaş eski günlerime dönecem işte..
Püsküüt' üm valla bu hafta senden çok umutluyum ben,menülerin harikaydı bu hafta.kilonu mutlaka yaz unutma sakın.
bana gelirsek kısmen bu haftayı kazasız atlattım sayılır,umudum daha fazlasını vermekti ama sanırım yine gramlar olacak giden.sabah tartılıcam ama kabızlık sorunumu tam olarak çözemediğim için sürekli bir şişlik ve ağrı ile geziyorum.sabah ki ruh halime göre karar vericem.
sevdiğim şeyleri sabaha saklama fikri ise,çok önceleri burada yazıştığım bir arkadaştan kaldı bana.fazlaca kilosu vardı ve ablası çok zayıftı hep ondan bahsederdi.ablamda benim gibi çok çabuk kilo alır o yüzden dikkat eder derdi.ablam akşam 5 -6 dan sonra asla bi şey yemez,biz pizzaları,pastaları yerken o kendi payını ayırır sabah kahvaltıda yer derdi.ablamın sabah kahvaltıda peynir yerine baklava yediği çok oldu derdi.
aslında işin özeti bu, kalorili şeyleri erken yeki vücut akşama kadar tüketsin.
önümüzdeki hafta için planlar yaptım şimdiden,babam olmadığı için eski düzene dönücem allahın izniyle,akşamları sizede sorduğum gibi,közde patlıcan ve kırmızı biber üstü yoğurtlu şekilde beslenmeyi düşünüyorum.
çok sıkıldım artık.dolapta onca güzel kıyafet varken dönüp dolaşıp aynı şeyleri giymekten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?