Malum bugün tartı günümdü.. ve sevinçten havalara zıplıyorum şu anda..
Bir haftada 1.4 kilo gitti ve 64.3 oldum.
Şifre kırıldı!
Kalan kilolar korksun artık benden!
Demek ki tek başına erken yemek değil, erken ve abartmadan, sağlıklı yemek olayı çözüyormuş.
Bu hafta bir önceki haftaya göre, hem 19:30 olan son yemek saatimi 1 saat geriye aldım.
Hem de sağlıklı akşam öğünleri yedim. Geçen hafta hemen hemen her akşam helva yemiştim hatırlarsınız.. Bir de cısslar yemiştim. Sonuçta da 300 gr almıştım.
Bu hafta tartı günü olan ödülüm dışında hiç kaçamak yapmadım.
Demek ki neymiş? Aç kalınca oluyormuş.
Malum bugün tartı günümdü.. ve sevinçten havalara zıplıyorum şu anda..
Bir haftada 1.4 kilo gitti ve 64.3 oldum.
Şifre kırıldı!
Kalan kilolar korksun artık benden!
Demek ki tek başına erken yemek değil, erken ve abartmadan, sağlıklı yemek olayı çözüyormuş.
Bu hafta bir önceki haftaya göre, hem 19:30 olan son yemek saatimi 1 saat geriye aldım.
Hem de sağlıklı akşam öğünleri yedim. Geçen hafta hemen hemen her akşam helva yemiştim hatırlarsınız.. Bir de cısslar yemiştim. Sonuçta da 300 gr almıştım.
Bu hafta tartı günü olan ödülüm dışında hiç kaçamak yapmadım.
Demek ki neymiş? Aç kalınca oluyormuş.
sonuç itibari ile şu ağzımının fermuarını kapalı tutmalıyızbu hafta bende hırs yapcam....
Ay ay ay!isyannnnnnnnnnnnnn ederek başlıyorum güne.
dün 17.30 itibari ile bir elma ve bir adet kepekli bisküvi yedim.tamamdır dedim ama evdeki manzara beni benden aldı
babam dün emekli maaşını zamlı alınca kızımla beraber markete gitmiş,bir kaç ev ihtiyacından sonra kocam çayı boş içmez diye,bisküviler,kekler,cipsler vs vs o da yetmez gibi,kızım dede bana pasta al diyince pastaneye uğrayıp kocaman bir çikolatalı pasta ve eşim seviyor diye 1 kilo baklava almış(( şok şok şok oldum allahım benimi sınıyorsun dedim resmen..
saat 8 de 1 tane baklava attım ağzıma(napıyım dayanamadım) tabi lokma bitince pişman oldum.neyse gidene üzülme bari az hareket ette vicdanın rahatlasın diye,güzelce ev süpürüp,açık yerleri silip,tozları aldım,sonrasında güzel bir duş aldım çıktımki ne göreyim babam ve kocam almışlar ellerine güzel bir çay,yanında pasta ve baklava şen kahkahalar içinde tıkınıyorlar
sinir oldum resmen,gittim odama, açtım gardolabımı bana ne kadar dar gelen kıyafetim varsa,gözümün görebileceği yere astım..
kararlıyım arkadaş eski günlerime dönecem işte..
Ay unutur muyum kilo yazmayı hiç... Naısl sevindirik haldeyim şu anda..Püsküüt' üm valla bu hafta senden çok umutluyum ben,menülerin harikaydı bu hafta.kilonu mutlaka yaz unutma sakın.
bana gelirsek kısmen bu haftayı kazasız atlattım sayılır,umudum daha fazlasını vermekti ama sanırım yine gramlar olacak giden.sabah tartılıcam ama kabızlık sorunumu tam olarak çözemediğim için sürekli bir şişlik ve ağrı ile geziyorum.sabah ki ruh halime göre karar vericem.
sevdiğim şeyleri sabaha saklama fikri ise,çok önceleri burada yazıştığım bir arkadaştan kaldı bana.fazlaca kilosu vardı ve ablası çok zayıftı hep ondan bahsederdi.ablamda benim gibi çok çabuk kilo alır o yüzden dikkat eder derdi.ablam akşam 5 -6 dan sonra asla bi şey yemez,biz pizzaları,pastaları yerken o kendi payını ayırır sabah kahvaltıda yer derdi.ablamın sabah kahvaltıda peynir yerine baklava yediği çok oldu derdi.
aslında işin özeti bu, kalorili şeyleri erken yeki vücut akşama kadar tüketsin.
önümüzdeki hafta için planlar yaptım şimdiden,babam olmadığı için eski düzene dönücem allahın izniyle,akşamları sizede sorduğum gibi,közde patlıcan ve kırmızı biber üstü yoğurtlu şekilde beslenmeyi düşünüyorum.
çok sıkıldım artık.dolapta onca güzel kıyafet varken dönüp dolaşıp aynı şeyleri giymekten..
Bir baklavazede daha gelmiş..mev can üzülme cnm......çarşamba günü buraya gelmeye yüzüm yoktu misafirlikteydik.durdum durdum tam kalkacağız.biri baklava getirdi...1 dilim aldım .hep o sonradan gelen misafir yüzünden..
kızlar dün en son 17.15 de yemeğimi yedim..bir önceki günden cezalı olduğum için sadece 1 kase yoğurt
sonuç itibari ile şu ağzımının fermuarını kapalı tutmalıyızbu hafta bende hırs yapcam....
gel yavrum beraber hırs yapalım ya.baksana püsküüt e helal olsun valla.
bakalım ben sabah ne çıkıcam:18::18:
Ay ay ay!
Senin ailenin parça tesirli bomba etkisi çok fena Mevcancım..
O kadar iyi anlıyorum ki seni.. Bak bu hafta ben şanslıyım.. Eşim şantiyeye gitti. Bu durumda ben ofise daha çok gidiyorum ama olsun.. evde yemek kontrolüm üst seviyede oluyor.. Burnumun önünde mis yemek kokuları olmayınca da irade gücü yükseliyor. Tersinde de zorlanıyoruz hepimiz..
Yalnız.. o kadar hoşuma gidiyor ki mücadele tarzın. Tebrik ediyorum bunun için seni.
Koşullar snei ne kadar zorlarsa zorlasın, kendine hemen yeni bir patika yaratıyorsun anayola ulaşmak için..
Kıyafet yöntemi hep bende de yarar..
Bi'de sıkı dur ben şöyle bir şey de yapıyorum. İçine giremediğim ya da kasten küçük beden aldığım kıyafeti giyip fotoğraf çekiyorum ve pc de duruyor.. Açlık yaşayınca açıp fotoğraflarıma bakıyorum..
Ay unutur muyum kilo yazmayı hiç... Naısl sevindirik haldeyim şu anda..
Kabızlık sorunu bende de vardı eskiden. Birçok şey denedim, işe yaramadı.
Botany portakallı form çayı işi kökten çözdü. Düzenli kullandım belki de 1 yıl.. Sonra bıraktım. Ve bir daha da kabızlık sorunu yaşamadım.
Sebzeyi arttırınca da daha rahat çalışıyor bağırsaklar.. Sen de bilirsin işte.
Sana katılıyorum.. Sabah yediklerimiz hem güne iyi başlatıyor, hem de akşama kadar çoktan terk-i diyar eyliyor..
O kıyafetler var ya o kıyafetler.. Hepsinin içine bir bir girilecek. İşte bu kadar!
Bir baklavazede daha gelmiş..
Kızlar aşkolsun ya..
Baklava yenir mi..
Size az sonra bir link getireceğim.
Neyse ki ceza vermişsin cornellacım. Dilerim baklava etkisini nötrlemişsindir..
El ele daha güzel bir hafta geçirelim.. Hep beraber sevinelim haftaya Cuma anlaştık mı kızlar?
Ben de söz veriyorum ki... kilo verdim diye cıvıtmayacağım.. Aynı gazla devam edeceğim.
Zamanında çok zahmet vererek hazırladığım bir topik var..
Topikte baklava ile ilgili bölümü hemen paylaşayım. Tabii siz de biliyorsunuz baklava neler neler yapar insana diye.. Ama bu anlatımla görünce daha bir kendine geliyor insan.. Buyrun lütfen:
http://www.kadinlarkulubu.com/gunce...8-once-huplet-sonra-guplet-2.html#post5161677
Baklava yiyen arkadaşlarıma ithaf olunur..
yoğunluğu bi atlatayım hemen inceliycem...
İnsan böyle oluyor, destek alınca, arkadaşları zayıfladıkça daha da gza geliyor. Ya da tam tersi gevşeme olursa diğerlerinin motivasyonu da etkileniyor, diye düşünüyorum.püsküüt normalde eşime çemkirdiğim için :) eve abur cubur almaz,alsada fazla abartmaz,yemek konusunda eşim çok anlayışlıdır.bide geç geldiği için onunla istesede yemek yiyemem.o dönemlerde bu kadar kararlı olsam çoktan zayıflamıştım ama bugün yarın derken gram gram verdim.bi dünyada kaçamak yaptım.
son 1 aydır size takılıyorum ve gerçekten zayıflamak istiyorum.bu seferde evde babam olduğu için eve gider gitmez yemek hazırla,ertesi güne yemek pişir derken bir şeyler tırtıklıyorum.babacımı yarın evine birakıcam ve kaldığım yerden çok daha hızlı bir şekilde devam edicem..
çok kıskandım seni ne yalan söyleyim
Lütfen böyle yap cornellacım.. Düşünsene ben geçen haftaakşam öğünlerimde genelde balık tükettim. Onn üstüne çatalın ucuyla helva yemek bile 300 gr almama neden oldu. Tatlıları, bırakalım diyet hikayesini sağlığımız için unutmak lazım. Nadiren ödül gibi düşünebiliriz.sorma valla acısı çok kötü çıktı
bir daha tatlı görünce ağzımı böyle kapacağım bakınnnn
İnşallah şaşırmazsın da Pazartesi günü bize gerçek bir sonuç bildirebilirsin.bende dün akşam 17:15 de yedim akşam yemeğimi. 1 kase yoğurt ve 5 kaşık müsli. ama eve gidince çok açıktım saat 9 gibi 10-15 tane beyaz leblebi yedim
yanlız ben gündüz her istediğimi yiyorum ,akşam sadece 6 dan sonra bir şey yemiyorum kızlar. biraz diyet moduna girene kadar böyle idare edeceğim. pazartesi tartı günüm. inşallah hafta sonu şaşırmam.
Bugünkü mönün daha güzel. Şeker de içermediğinden akşam acıkma, bir şeyler atıştırma ihtiyacın daha düşük olur diye düşünüyorum.bugünde yine 17:15 gibi çıkmadan yerim yemeğimi.evden getirdim bu akşam. kıymalı karnıbahar ve 1 kase yoğurt akşamki menüm. bu arada öğlen ve akşam ekmek yemiyorum.sadece sabahları çavdar veya tam tahıllı yiyorum. araöğün olarak da öğleden sonra 1 adet nar.
günaydın kızlar..tartılmadım...
nedenine gelince,dün akşam arkadaşlarla aylık buluşma aktivasyonu içine girdik gene..
yemek yemedim ama içki ve meze olayına girdim.mümkün olduğunca yoğurtlu mezelerden yesemde,kuruyemiş,bira felan derken masadan kalktığım da saat 11 di.yatağa girişim ise 1.
doğal olarak şiş bir karınla uyandım.zaten 3 gündür devam eden kabız ve gaz sancısı beni mahvetti.sabah tartıya çıksam fazla gelmekten korktuğum ve motivasyonumu bozmamak adına tartılmadım.
neyse kızlar yeni bir güne başladım.kendime alınacaklar listesi yaptım.
iş çıkışı babamı evine bırakıp onların orda ki kurulan kapalı pazara uğruycam.
karnıbahar
kereviz
aysberg
salatalık
marketten:
koca bir yoğurt
tavuk (göğüs)
sabahları yemek için kuru kayısı
bide kfileks (çok mecbur kalırsam diye) alıcam
yarın sabah itibari ile güne iki kayısı ve ılık su içerek başlıyorum.gündüzleri çok yeme işini şimdilik bırakıyorum.iş yerime bisküvi almak yerine evden,kepek ekmek içine,beyaz peynir olayına giriyorum.akşamlarıda yürüyüş yapmayı planlıyorum.30 dakikada olsa yürüycem sizlerede söz veriyorum
geçen cmt 64.4 tüm
önümüzdeki cmt 63.4 olucam (belkide 63 :) )
18:35
Dün haşladığım esmer bulgurun kalanını kullanmak durumdaydım. Ona uygun bir mönü düzenlemeye çalıştım.
1 adet domates, fesleğen ve kekik ekleyerek
5 kaşık haşlanmış esmer bulgur, bol kırmızı pul biber ve 2 kaşık yoğurtla karıştırarak
1 kase salata (marul, taze soğan, sızma, az tuv ve bol keten tohumu)
Bu haftaki hedefim 500 gr. Bunu da açıklayayım şimdiden. Sabah yazmayı unutmuşum.
bugünde yine 17:15 gibi çıkmadan yerim yemeğimi.evden getirdim bu akşam. kıymalı karnıbahar ve 1 kase yoğurt akşamki menüm. bu arada öğlen ve akşam ekmek yemiyorum.sadece sabahları çavdar veya tam tahıllı yiyorum. araöğün olarak da öğleden sonra 1 adet nar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?