Günün son yemeğini saat kaçta yedin?

Ben hala yiyorum Bu hafta +300 den fazla almayacağım ama. Bugün kendime izin verdim.

kız sende bebek varrr yiyeceksin tabiiiiiiiiiiiii

slm kızlar......bugün en son 18 de yedim..eşimi beklediğim için bu saate kalıyorum.....
canan karatayın tarifinden mantarlı -kırmızı biberli bulgur pilavı-1 tabak
çok az fırında tavuk
1 bardak ayran

püsküüt o çorbayı nasıl içtin ya

Ben hala yiyorum Bu hafta +300 den fazla almayacağım ama. Bugün kendime izin verdim.
Ye tatlım ye.. Can olsun, kan olsun, bebişine sağlık olsun..
cornellacım hayatımın ilk detoks çorbası deneyimiydi.. İçeriğindeki malzemelerin hepsini severim. Kerevizi, lahanayı, vs.. Aslında ne yalan söyleyeyim sebze çorbası yapmayı bilmiyorum. Bir arkadaşımın diyetisyeninden aldığı tarifti bu. Detoks niyetim falan da yoktu.
Sebze çorbası gözüyle baktım aslında.. ama çok da severek içtiğimi söyleyemeyeceğim.. Maalesef çok miktarda.. Buzluğa kaldırdım.. Arada yerim mecburen P

Senin pilav çok fena gözüme takıldı.. Mantarın da, kırmızı biberin de, esmer bulgurun da hastasıyımdır.. Eğer zahmet olmazsa, tarifi paylaşırsan sevinirim.

tabi ki cnm.....tarifin aslında çok farklı bir tencere kullandılar.yani yağ eklemeden de sebzelerin yanmayacağı bir tava....bende olmadığı için ben başta 1 yk zeytinyağ ekledim...malzemeler ise senin ölçüne kalmış...
mantar
kırmızı biber
yeşil biber
soğan
sarımsak
baharatlar
bulgur
salça

yapılışı....soğan-sarımsak -kırmızı -yeşil biber yemeklik doğranır(ben julyana yakın bir şekilde doğruyorum malzemeleri) ve hafif kavrulur,salça eklenir ...daha sonra mantarları da doğrayıp ekliyorsun....mantarlar hafif yumuşasın(çünkü pilavın suyu yetersiz kalıyor)ya da nasıl sevıyorsan mantarı...
kavururken baharatları da ekle...en son aşama da bulgur tabi...bulguru da ekleyip tuzunu atıyorsun suyunu ekle...piştikten sonra demlensin yanında ayranla misssssss

not: canan karatay doğal ürünleri tercih ediyor o yüzdende bu pilava bulgur eklemeden önce tereyağ eklemişti hem de bayağı ama biz doğalı nerde bulalım hem benım ki daha az kalorili oldu bence:)sadece 1-2 yk zeytinyağı ile halloldu.....

Son düzenleme:
mönün çok saglıklı kartopu.
Sadece akşam ekmegin olmasada olurmuş şehriye çorbası yetermiş sanki. Birde salata olsa süper olurmuş . . Akşamları ekmegi kesersen daha hızlı kilo verirsin

teşekkürler canım, evet akşamları menüyü azaltsam iyi olacak galiba ,salata olayına gelince,akşamları şirkette yediğim için çok zor unuda evden getiremem,zaten yemek getirirken bile zorlanıyorum,şimdilik böyle idare edeceğim,salata yerine sebze yemeği olur herhalde.

ohhh sohbetiniz ne güzelmiş öyle..

dün eve geç gittim.gözlükçüye uğradığım için otobüs beklemek istemedim ve eve kadar yürüdüm.30-35 dakika sürdü..

8 de evdeydim ve açlıktan resmen gözüm döndü.hemen 1 2 tane kayısı yedim.sonra küçük bir kaseye az yoğurt içine salatalık az zeytinyağı tuz ve nane ekleyerek hüplettim.yatışım 12 yi buldu.

az önce 2 dilim buğday ekmeğimin arasına azcık kaşar (evden getirdim)yedim ve yeşil çay içtim.
öğlene artık ne çıkarsa, ekmek yemiycem 2 dilim gün içersinde yeter diye düşünüyorum.

bu arada yanımda elma,müsli ve kuru kayısı var.akşama doğru bunları ara ara tüketip 18 de ağzımı kapatmış olmak istiyorum.

akşamda karnıbahar haşlayıp,diğer 2 gün yoğurt eşliğinde akşamları yemeği planlıyorum.vücudumu hiç bir şekilde bir düzene alıştırmak istemiyorum.

bu arada kuru kayısı yiyorum ama hani o bildiğimiz şekerpare olanından deil.zerdali kurusu diye geçiyor adı.şekeri yok nerdeyse,biraz ılık suda bekleyip tüketiyorum,oldukça sert,baharatçının tavsiyesi üzerine aldım.hem kalorisi az,hem bağırsak dostu dedi

eline saglık, pek güzel tarif . yag 0 olmamalı zaten cornella
tabi iş yerinde zor oluyor mönü ayarlamak Allah yardımcınız olsun .

bu arada canan karatayın kitabı var bende de .gerçekten çok güzel diet yemekleri var ,tabi yapana..

bende bir zamanlar,diğer topicte lahana çorbası diyetini denemiştim.aman allahım bir gün içinde 3 kase içtim ama öldüm öldüm resmen.üstüne 3 gün hastalandım,istifar,istifar mahvoldum,kaç gün yemek yiyemedim anaaaa bi baktım ki o hafta tam 1 kilo vermişim meğer

sanırım bu konuda sizden biraz şanslıyım,benim bütün kuru baklagillerim köyümüzden geliyor.tam organik anlıycanız.

bende kendime bulgur pilavını,çok az zeytinyağı,içine rendelenmiş domates koyarak yaparım.biraz da tuz ve karabiber.ohh yemede yanında yat olur.haftasonu 2 gün ızgara tavuk yapıcaktım yanına bulgur iyi gider şimdi bide bol salata...kıskandım tarifinizi valla.

demek balıkdan sonra tek benim canım tatlı çekmiyor deli gibi. bazen balıkdan sonra geziniyorum ne yesem diye . ekmek yiyince bu durum olmuyor ama ,buna dikkat etim :44: yani balık ve salata olunca demeki bünye azda olsa karbon istiyor .:44:

somon kardeşligi dün öylen mönümde somondu, önceki günden kalan . varmı balık gibisi ?
kahvede içmemki ben ne etsem balıkdan sonra :26:
dün akşam deidgin gibi baya meyveli oldu ..ama yogurt ani şeker yükselmesini engeliyor . eger öyle omasa bu 3 meyveyi birden yemezdim . ha birde cevizi yabana atma . meyvenin hem şekerini engeller hemde çabul açukmamayı .
yani 17:30 da akşamı yersen püsküütüm ne yersen ye açıkıyorsun tebe burda irade devreye giriyor işte . canım kabak tatlımı eşime servis ederken bile kendime hakim olabiliyorum .( çok şükür epeydir bunu yapamıyordum .)

birde kadisimin beyin gücü devreye giriyor . aslında ben ona azim ve kilo verme istegi diyorum . çok şükür şu sıralar içimde var .

şunuda belirteyim .bu yogurt ve meyveli akşam ögününden sonra ,ertesi güne hep baskülde güzel sonuçlar alıyorum efem .

ben pilatese kaçıyorum kızlar . ebrunun saati geldi ..
sahi pilates yapanınız varmı ? (püsküütüm ve benden başka .)

balık yiyen hatunlar sizi deli gibi kıskanıyorum..

balığı yemeği geçin,balıkçı gördüğüm zaman yolumu değiştiriyorum ben..

aslında canan karatay bile bulguru çok yememeliyiz diyor yanı bulgur pirince göre sağlıklı diyor....bayagı dinlemiştim kitabını almıştım....nedense o kadının dediği her şey doğru gibi geliyor...geçen yılda karatay grubundaydım ama net i kestirince onlardan koptum......gül diye bir arkadas vardı bayagı kilo verdi ve tabı saphira .....bakliyatları da sınırlı yemeliyiz aslında özellikle nohutu.....

ben pilatese kaçıyorum kızlar . ebrunun saati geldi ..
sahi pilates yapanınız varmı ? (püsküütüm ve benden başka .)

aeben ben gecen yıl yapıyordum ama bu yıl hala spora başlayamadım.....üstümde bir tembellik var ......ebru ile yapmak istiyorum ama bende bel fıtıgı var o şu anda çok üst sevıyede yapıyor platesi ir şey olur dıye tırsıyorum....

pilates yapamıyorum ama pilates topum var.üzerine oturuyorum bol bol oda sayılırmı
aslında topun üstünde oturmakda denge yönünden iyi olur .

tabi bu tür durumlarda dr. danışmak lazım .pilates yapmak için .

... kızlar bulgur okadarda masum deyil .haftada 1.2. yersiniz ama daha sık deyil . birde bazı bünyelere bugdayda bulununa guluten klo verdirmiyor . sanırım guluten pirinçde yok . fakat pirincinde gl endeksi yüksek . ben diyet süresinde ikisindende biraz uzak duruyorum ne yalan diyim . benim bünye karbon hidrata baya duyarlı çok az yemem lazım diyet süresinde yoksa kilom inmiyor .

tecrübelerim şunu söylüyor .
akşam hafif ve karbonhidratsız yemek yemek . (baklagil ,ekmek )
ve gün boyuda fazla cıs yememek .
18.19 dan önce yemegi bitirmek .
ve yatana kadar bol bol su

bu 4'lüyü uygulayın ,kilo veremiyorum demeyin .

cornellacım karatayın sırırda bu aslında .gece aç yatmak ve karbonu kesmek .

Son düzenleme:

evet karatay ara yapmaktan da hoşlanmıyor..vücut aç kalsın ki yağlardan yemeye başlasın diyor .ama bazıları da aç kalırsa depolar diyor ne bilim ya anlamadım

evet karatay ara yapmaktan da hoşlanmıyor..vücut aç kalsın ki yağlardan yemeye başlasın diyor .ama bazıları da aç kalırsa depolar diyor ne bilim ya anlamadım

her ikiside dogru cornelle ama faklı durumlarda .
şöyle açıklayım . gün boyu aç kalırsan akşam yedigin tabiki depo olur .. fakat burdaki ince çizgi ögün arlarındaki hazım süresi olan 3.4. saat yerine göre 5 saat . bundan fazla gündüz aç kalırsan kan şekerin dibe vurur yedikçe doymazsın ve yediklerin ditrek depoya gider.

ama gece aç kalırsan farklı . gece meto farklı çalışıyor ve uyudugunda kan şekerin belli bir seviyede oluyor sabaha kadar .

Cornellacım çok teşekkür ederim tarif için.. Burada enteresan olan sarımsak ve mantar ikilisini bulgura ekliyor olmak.. Tadını hayal edemedim. Deneyince görürüm..
Bu hafta hep planlı gidiyorsun, Cumartesi güzel olacak güzel..
Bünyeden bünyeye farklılık işte..
Ben de meyveyi yoğurtla sevmem ama peynirle tüketirim. Her zaman da acıktırır üstüne.. Zaten meyveyle pek de aram yok. 2-3 meyveyi seviyorum..

Sana Müftüoğlunun ilginç bir tarifini verecektim.. Meyve deyince aklıma geldi.

Kahvaltı mönüsü bu:
Meyve salatası + 10 badem
Salatanın yapılışı: 1 orta boy portakal, 1 adet kivi küp doğra. Yarım adet limon suyu sık. 1 çorba kaşığı nar ve 1 çay kaşığı toz tarçın ve çörek otu ekle.

Ben bu tarifi deneyemem.. Mevcanın balıkçılardan kaçması gibi, portakal tezgahının önünden bile geçerken kafamı çeviriyorum. Yemeyi hayal bile edemem.. Nedendir bilinmez.. Küçükken soyup da başucumuza koyduğumuz portakallar kabuslarıma girdi herhalde..

balık yiyen hatunlar sizi deli gibi kıskanıyorum..

balığı yemeği geçin,balıkçı gördüğüm zaman yolumu değiştiriyorum ben..
Senin adına üzücü bir durum..

Amaaağğğnnn herkes bi'şey diyor..
Diyet işinde para olunca herkes attı kendini ortaya.. Ağzı olan konuşuyor durumu hakim oldu dünyada artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…