Arkadaşlar merhaba, bu yıl Ocak ayında 5. tüp bebek denememizi Gügan Klinik'te yaptırdık. Maalesef sonuç yine negatif. Ben Gürgan Klinik'ten aslında memnun kaldım. İlgi alaka herşey güzel. Ekipmanlar diğer yerlere göre daha teknolojik. Ocak ayında negatif sonucunu alınca kendimize gelmemiz resmen birkaç ayı buldu. Bu arada 3. defa devlet yardımını almıştık. Gürgan kliniğin hemen yanındaki eczaneden (Mustafa Kemal) ilaçlarımızı almıştık. Bize devlet katkısının eczane tarafından iade edileceği söylenmişti ama aradan geçen 3 aylık sürede para iadesi yapılmadı. Şu an 4. ay ve hala para iadesini bekliyoruz. Bugün yine telefon açtım ve biraz da tartıştım. Parayı bugün yatıracaklarını söylediler ama çok emin değilim. Bakalım göreceğiz. Bu tatsızlıkları yaşayınca da sizi uyarmak istedim. İlaçlarınızı bu yerden alırken bir durup düşünün derim.
Bu arada Tunalı'da yeri bulunan Prof. Dr. İskender Başer hocamıza gitmeye başladık. Kendisi şu ana kadar hiç kimsenin sahip olmadığı bir bakış açısına sahip. Öncelikle tekrar bir deneme yapmak yerine her şeyi incelemek istedi. Bir sürü testin yanı sıra Sperm DNA hasar testi yapacağız dedi. Biz bunca doktora gittik hiçbiri bunu yaptırmamız gerektiğini söylememişti. Sonuç maalesef yüzde 52 hasarlı. Embriyonun neden tutunmadığını buldu. Şimdi tedavi aşamasındayız. Bakalım hayat neler gösterecek :)
timur doktorun psikolojisi bozulmuş iyice dengesiz, hastalarla doğru dürüst görüşmüyor.. çekirdek ekibi dağıldı, işi öğrenen gitti, adam yalnız kaldı ve dağıttı toparlayamıyor..
Merhabalar,
Gurgan klinige tup bebek tesavisi icin gittik, ve cok kotu bir tecrube edindik. Ilk andan itibaren, hastalara para odakli baktiklarini hemen anliyorsunuz. Olayi cok basitlestiriyorlar ve basari oranlarindan hicbir sekilde bahsetmiyorlar (web sitesine bakabilirsiniz). Timur Bey ilk muayenede bana endometriosis teshisi koydu ve bunun sonucu etkileyip etkileyemeyecegini sordugumda bana bunun sonucu hicbir sekilde etkilemeyecegini soyledi ancak sonuc olumsuz oldugunda sebebini endometriosise bagladilar. 10 tane yumurtadan sadece 2 tanesini 3uncu gune kadar yetistirdiler. Bize dondurulmus embryo transferi yapmayacaklarini, fresh transfer dedikleri 3uncu gun transferinin daha uygun oldugunu soylediler. Fakat, bu kararin arkasindaki sebebin, laboratuvar kosullarinin verimsiz oldugundan dolayi verdiklerini dusunuyorum. Dollenmis spermleri 5inci gune kadar muhafaza edemedikleri icin hastayi hemen fresh transfere ikna ediyorlar. Bir de embryo detoksu yaptiklarini iddia edip ekstra ucret aliyorlar.
Tup bebek sure takipleri hic profesyonel degil, hastalari bilgilendirmekte cok tembeller, hemen kendilerince anlik kararlar verip, hastayi belki de razi olmayacagi tedavilere zorluyorlar. Bize ilk randevumuzda tup bebek masraflarinin 7 binden fazla olmayacagini soylediler, fakat bize psikolojik baskiyla yaptirdiklari ek tedavilerle birlikte 15 bine mal oldu. Sonuc basarisiz olunca bizi ne aradi, ne sordu, bu kadar ilgisizlik profesyonel bir doktora ve kilinige yakismaz. Timur Bey bizi sadece ilk gorusmede gordu, bizimle 5 dakika civari konustu, ondan sonra hic gormedik. Bizimle diger doktorlar "ilgilendi". Hasta takip, ilac takip protokolleri cok ciddiyetsiz. Birinde bize verecekleri ilaci unutmuslardi, biz arayip sordugumuzda haa evet unutmusuz dediler. Sonuc olarak kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
neden canım?somut bişey söylermisin?Uzun zaman oldu yazmayali ilk tüp bebek tedavimi bu klinikte oldum tabiki sonuc negatif oldu..çok çok pişman oldum gittigime ailem ankarada diye git gel problemi olmasın diye burayı tercih ettik tabi bir de tecrubesizlik...
Sonra çok araştırdım çok okudum istanbulda bir merkeze karar verdik ordaki ilk denememde kizimizi kucagimiza aldık çok şükür...
şimdi 2.bebek için yola ciktik dondurulmuş embriyolarla transferin 6.gunundeyim sonuc bekliyorum..iyi ki şaşkaza gürkan klinige gene gitmemisiz...
Hiç. Kimseye tavsiye etmiyorum. .
Hiç unutamadigim klinige girdigimizde gurgan beyi 1 kez gördük evet o da ilk randevuda..Eşim meraktan bir kaç soru sorduğunda net cevap alamadık dalga geçiliyor gibi hissettik kendimizi..hemsireler havali onlardan da düzgün cevaplar alamadik hiç bir zaman..neden canım?somut bişey söylermisin?
al bende de o kadar.sır gibi çalışıyorlar.Hiç unutamadigim klinige girdigimizde gurgan beyi 1 kez gördük evet o da ilk randevuda..Eşim meraktan bir kaç soru sorduğunda net cevap alamadık dalga geçiliyor gibi hissettik kendimizi..hemsireler havali onlardan da düzgün cevaplar alamadik hiç bir zaman..
bilmiyorum kendimizi hiç iyi hissettirmediler bize.
Hiç unutamadigim klinige girdigimizde gurgan beyi 1 kez gördük evet o da ilk randevuda..Eşim meraktan bir kaç soru sorduğunda net cevap alamadık dalga geçiliyor gibi hissettik kendimizi..hemsireler havali onlardan da düzgün cevaplar alamadik hiç bir zaman..
bilmiyorum kendimizi hiç iyi hissettirmediler bize.
Bizde fazla problem görünmesi ama 7 yıldır evliyim hiç olmadı da doğal yoldan...Tebrik ederim, darisi hepimizin basina insallah. Sakincasi yoksa sizin sorununuzu sorabilir miyim? Ben de yeni merkez arayisi icindeyim de bir fikir edinmek isterim. Yeni tedavi surecinde de bol sanslar...
cnm çok güzel anlatmışsın haklısın kesinlikle katılıyorum sana. bizde dün gittik görüştük hemen tüp demedi araştıralım bakalım sorun nerede dedi bazı testler verdi belkide tedavi sürecinde hamile kalırsın dedikızlar merhaba gürgan clinicte gerçekleşen tedavimizi sizinle paylaşmak istiyorum. şu an 6 haftalık hamileyim. tedavinin en başından beri bizimle çok iyi şekilde ilgilendiler. timur hocayı görmek çok önemli değil, ekibini iyi yetiştirdiği için güvenle gidiyorum. zaten timur hoca bizimle görüşmese de dosyalarımızı görüp ekibini yapılması gerekenler konusunda bilgilendiriyor. biz timur hocayı bir kez gördük ama hiç görmesek de sonucun aynı olacağına eminim. timur hocanın tedavim için laboratuvarda olması daha önemli bence :)
amaçları bize en uygun yöntemle çocuk sahibi olmamızı sağlamak. hemen tüp bebek tedavisi yapmıyorlar. biz de tüp bebek tedavisine gerek kalmadan çocuk sahibi olacağız. vücudumdaki problemi tespit edip ona göre tedavi uyguladılar. daha önce sadece bir tüp bebek merkezine gitmiştim orada da hemen tüp bebek uygulamışlardı ve sonuç olumsuzdu. internetten timur hocayı duydum pişman olmadım. siz de gidip görüşüp en azından değerlendirebilirsiniz diye sizinle paylaşmak istedim. başka yere gidecekseniz de bu şekilde araştırıp gidin kızlar duygularımızla oynayan çok var.
Hayırlı olsun hamileliğiniz, inşallah sağ salim kucağınıza almak nasip olur.Sorununuz neydi acaba? Nasıl bir yol izlendi acaba?kızlar merhaba gürgan clinicte gerçekleşen tedavimizi sizinle paylaşmak istiyorum. şu an 6 haftalık hamileyim. tedavinin en başından beri bizimle çok iyi şekilde ilgilendiler. timur hocayı görmek çok önemli değil, ekibini iyi yetiştirdiği için güvenle gidiyorum. zaten timur hoca bizimle görüşmese de dosyalarımızı görüp ekibini yapılması gerekenler konusunda bilgilendiriyor. biz timur hocayı bir kez gördük ama hiç görmesek de sonucun aynı olacağına eminim. timur hocanın tedavim için laboratuvarda olması daha önemli bence :)
amaçları bize en uygun yöntemle çocuk sahibi olmamızı sağlamak. hemen tüp bebek tedavisi yapmıyorlar. biz de tüp bebek tedavisine gerek kalmadan çocuk sahibi olacağız. vücudumdaki problemi tespit edip ona göre tedavi uyguladılar. daha önce sadece bir tüp bebek merkezine gitmiştim orada da hemen tüp bebek uygulamışlardı ve sonuç olumsuzdu. internetten timur hocayı duydum pişman olmadım. siz de gidip görüşüp en azından değerlendirebilirsiniz diye sizi
Sizden hangi testler istendi acaba?cnm çok güzel anlatmışsın haklısın kesinlikle katılıyorum sana. bizde dün gittik görüştük hemen tüp demedi araştıralım bakalım sorun nerede dedi bazı testler verdi belkide tedavi sürecinde hamile kalırsın dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?