- 13 Aralık 2015
- 9.396
- 15.715
- 198
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
-
Arkadaşlar iki tane bebeğim var.Onların az çok gürültüsü oluyordu, alt kattan şikayet gelince devamlı kullandığım salonu değiştirip küçük odaya geçtim.gündüz saatlerinde alttakilerin kullanmadığı odayı oturma odası haline getirdim ve çocukları orada tutuyorum.bundan iki hafta önce öğleden sonra 4'de süpürge açtım ve etrafı toparlıyordum ki o odada da süpürge en fazla beş dakika açık kalıyor, zil çaldı alt komşu rahatsız oluyoruz uyuyorduk gürültüyü azaltın dedi.kusura bakmayın dedim kapattım olayı.Bugün gene kapıya gelmişler, çocuklarım en geç 9-10 gibi uyumumalarına rağmen geçe ikide üçte çocukların top oynadığını iddia etti kadın.böyle bir şey olmadığını çocukların o saatte uyumuş olduğunu üstelik bahsettikleri odada bile yaşamadığımı söyledim.ısrarla hayır ses geliyor demeye devam etti, gündüz temizlik yaparken bile tedirgin olduğumu söyledim ve bana "ağzına çakarım bir daha gürültü olursa" cümlesini kurdu.o noktadan sonra bende de ipler koptu ve çok ciddi kavga ettik.şimdi siz saat kaçta temizliğinizi yapıyorsunuz, gündüz süpürge açmak bu kadar rahatsız edici bir şey mi? iki bebeğim var ve elimden geleni yapıyorum, çocukları bağlamam mümkün değil.sanırım evden çıkacağım çünkü altlı üslüyüz ve ben bu tarz durumlarda diken üstünde hissediyorum kendimi.nasıl bir öneride bulunursunuz bana.inanın sinirlerim çok bozuk.
Sonra haklıyken haksız duruma düşsün değil mi? :)
Şu an yapmadığı şey yüzünden haksızlığa uğruyor. Ama bunu denediğinde kadın şikayetçi olduğunda kendisi haksız durumda olacak ve insanlara ama önceden ben sessizdim bu kadın iftira atıyordu yöntem değiştirdim dediğinde kimse ona inanmayacak suçlu o olacak.Şuanda da haklıyken haksız durumda değil mi?
odayı değiştirdim zaten ilk şikayetlerinde.salonda oturmuyoruz artık çocukları daha küçük onların gündüzleri kullanmadığı bir odanın üstünde tutuyorum.ama nasıl hala top oynuyorlar diyebiliyor inanın çok şaşkınım.birde normal bir şekilde değil bildiğiniz kavgaya gelmiş.Odanı değiştir nasıl rahat ediyorsan o hadsiz geldiğinde de kapıyı açma.
maalesef yok, ev sahibimizde yurt dışında ama sanırım evden çıkacağım en kısa sürede.yoksa işler daha kötüye gidecek ki.sürekli diken üstündeyim zaten evde.Yönetici kişisi var mi ?
Yok salonda otur canın nasıl istiyorsa o densize kapıyı açma.odayı değiştirdim zaten ilk şikayetlerinde.salonda oturmuyoruz artık çocukları daha küçük onların gündüzleri kullanmadığı bir odanın üstünde tutuyorum.ama nasıl hala top oynuyorlar diyebiliyor inanın çok şaşkınım.birde normal bir şekilde değil bildiğiniz kavgaya gelmiş.
oturma odasında uyuyup kalmış, süpürgenin sesinden uyanmış, biraz dikkatli olun diyor.buna rağmen peki dedim gönderdim.en sonda bugün o cümleyi kurunca ipler koptu artık.ama bu insanlarla nasıl yaşanır bilemiyorum.çok rahatsız olduğunuzda polis çağırın böyle çemkireceğinize dedim, ben polisle uğraşmam işimi kendim hallederim diyor.Benim alt katimdakilerin cocuklari her gece 2 ye 3 e kadar bagirip cagirip surekli guldur guldur kostururlar. Geceleri camasir makinesi acar ve balansi bozulmus makinesi tum apartmani inletir. Surekli paldir kuldur sesler. Bir gun nazikce uyarayim dedim "begenmeyen mustakil evde otursun" dedi ya
Bir kere siz fazla dusunceli davranip oda degistirmissiniz. Uyku saatleri zaten duzenli. Yapmadiginiz bir gurultuyu yaptin diyorsa ve gunduz acilan supurgeyi sorun yapiyorsa onun derdi baskadir. Gunduz 4 de gec kalkan da erken kalkan da mutlaka uyanik olur. Evden tasinmayin bence siz hatali degilsiniz.
geçen yıl yurtdışından gelmiş, eşiyle boşanıyormuymuş neymiş sıkıntıları var, hep kafamda acılı insanların daha halden anlar oldukları vardı o da yıkıldı artık.Annesinin yanında kalıyor annesininde ondan aşağı kalır yanı yok.böyle devam ederlerse iş kötüye gidecek çünkü bende kendimi korumak zorunda kalacağım maalesef.yine olan bana olacak sanırım.boylelerine de iyi niyet olmuyor iste anlayacak kapasite yok sessiz kaldıkca tepeye cıkar agzına cakarım demis ya sacından tutup atardım onu merdivenlerden ama iste insan yerine koyarlar sonra boylesini suclu yapan olur..esinizle konusun kadının kocası falan varmı onunla muattap olsun tabi oda onun gibi degilse ..yonetici varsa ona iletin ama kadın onada sinirlenip kapıya dayanır tekrar bir daha geldiginde telefona cekin delil olarak kullanın yapılabilcek baska birsey de yok siddet icermeyen
belki başka komşudan geliyordur diyorum kesinlikle kabul etmiyor, polisi yasayı da umursamıyormuş , asar kesermiş o.polisle kanunla iş bitirmeyi zayıflık olarak değerlendiriyor.Hic alttan almana gerek yokmus. Gece uykulari torbaya mi girmis ya aksam uzeri 4te uyumak nedir? (Uyku saatlerine tabii kikarisamayiz ama o saatte de uyuyorduk gurultu yap diyemezler) Sabah belirli bir saatten sonra (bence 9 iyidir) aksam da belirli bir saate kadar ev temizlenmesinde bir sakinca yok, senin evin, ne zaman musait olursan o zaman yaparsin. Cocuk gurultusu evet zor olur, ona hak verebiliyorum ama siz zaten elinizden geleni yapmissiniz. Daha da yapabileceginiz bir sey yok. Ha gecenin bi koru ses geliyorsa bi zahmet diger komsulara da gidiversin. Benim de komsularim asiri gurultucu, basta ust kattan geliyor saniyordum, sonra ust komsumun yanindan (ust caprazim yani) geldigini soylediler, inandim. Ama bir sure sonra fark ettim ki alt!!!!! Komsudan geliyormus o kadar gurultu. Evi falan salliyorlar o kadar yani, televizyonunun sesini duymak ya da duyabilecegin min seviyede televizyon izlemek hayal benim icin resmen. Cok uzattim, demek istedigim illa bi gurultu varsa sizden degil baska komsulardan olabilir, gitsin onlara catsin.
Eger bi daha size bi calarim va derse polise sikayetle tehdit edin :) bakalim bi daha cakarim falan diyebiliyor mu uyuz kari.
Hakkınizda hayırlısı olsun . .. Bu arada sakin olup tahriklere kapilmayin.belli ki komşunuz arızamaalesef yok, ev sahibimizde yurt dışında ama sanırım evden çıkacağım en kısa sürede.yoksa işler daha kötüye gidecek ki.sürekli diken üstündeyim zaten evde.
bunları anlattığınız iyi oldu.bende yürürken bile korkuyorum ses çıkacak diye.acaba normal değilmiyim diye düşünmeye başladım.onların seside bize geliyor aslında gerçi oda değiştirdikten sonra duymamaya başladım ama bizim sesimiz olsa alt komşu şikayet ederdi diyor.küçücük odaya tıkılıp kaldık zaten.ev üç artı bir bizim için iki artı bire düştü genede tatmin olmuyorlar.daha neler ya.
ben ses konusunda takıntılı olmama rağmen gündüz temizlik sesi hiç rahatsız etmedi beni çocuk sesi de öyle.
o komşun benim üst katımdaki kiracılar gibi sabah 5te topukluyla dans eden kadın yada sabah 8e kadar ses sistemiyle apartmanı inlete inlete aylarca tv izleyen askerden dönmüş babasının kıymetli işsiz prensi gibi komşuları olsa napacaktı acaba? bu saatte bu ne gürültü dediğimde size ne diyip kapıdan kovmuştu bunlar beni.
merak ettim cidden.
bir daha kapınızı açmayın ve evde dikkat de etmeyin istediğiniz odada oturun.
Sen insan gibi karşındaki kişiye, değer vermişsin. Derdini dinlemişsin.. İnsan yerine koymuşsun.Birde şunu anlayamıyorum arkadaşlar, çevremde insanların konuşmalarından yasaya ve kanunlara saygılı olmanın zavallılık güçsüzlük olduğu algısını görüyorum.Ne zaman uygar bir insan gibi davranmaya kalkılsa bir aşağılama içinde, karşıdakini korkaklıkla itham etme peşindeler.Bu insanlara genel kültür dersi verilmesinin de imkanı yok, kaç yaşına gelmişler hala orman kanunlarını savunur haldelerse ben ne yapabilirim.bunca zaman uygar bir tavır çizdiğim için bunu yapabildiklerini düşünüyorum konuşmalarından, çünkü bu cümlelere karşılık tehditle geliyorlar.çok ilginç bir yer.
bunları anlattığınız iyi oldu.bende yürürken bile korkuyorum ses çıkacak diye.acaba normal değilmiyim diye düşünmeye başladım.onların seside bize geliyor aslında gerçi oda değiştirdikten sonra duymamaya başladım ama bizim sesimiz olsa alt komşu şikayet ederdi diyor.küçücük odaya tıkılıp kaldık zaten.ev üç artı bir bizim için iki artı bire düştü genede tatmin olmuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?