- 28 Temmuz 2015
- 5.930
- 7.190
- 198
- Konu Sahibi Mihail Zoscenko
-
Para gönderme meselesini şöyle açıklayım, evimizin tüm ödemelerini eşim yapar ben de çok yoğun bir hayatım olduğundan karışmamıştım buna. O nedenle yolluyordum hep, allah var kendisi hiç harcamaz ama yine de herşeyi yönetmek çok hoşuna gitti sanırım.
Ben bu konuya sırf soru sormaya gelmiş gibi oldum ama merak ediyorumAslında eşime ne kadar öfkeli olsam da onun özelini paylaşmak da hoşuma gitmiyoreski kız arkadaşıyla görüşmesi diyelim. Yani eşim özellikle aramıyordu kız ara ara mesaj atıyordu naber nişanlılık evlilik nasıl vs diye eşim de çok güzel falan diye cevap yazmıştı birkaç kez. O zamanlar normal karşılıyordum çünkü kızı eşimin normal arkadaşı sanıyordum. Ne zaman aralarında bir zamanlar cinsel boyutu da olan bir ilişki olduğunu çok kötü bir şekilde öğrendim, çoook kötü bir hayal kırıklığı. Geçmişe dair bütün o şeyleri yok etmesini istedim ama beni ciddiye alıp yapmadı bunu. Güvensizliğim böyle oluştu işte ve hala güvenmiyorum
O konuda güveniyorum açıkçası, çünkü eşim eskiden şimdikinden daha farklı bir hayat yaşamış. Ben onu tanıdığımda kaza namazlarını kılan her ay maaşının belli kısmını yardım yapan ibadetlerini yerine getiren bir adamdı. Bu yönünü bilmiyordum kötü bir tesadüfle öğrendim. O da her fırsatta yaşadığı o hayattan pişman olduğunu söyler ve bu konu onun yumuşak karnı, açılınca saldırganlaşıyor. Ama beni de çok yaraladı, bir taraftan da ben o hayatı unutmaya çalıştıkça sen önüme seriyorsun diyor. Onun için de üzülüyorum.Sen zaten şehir dışındasın sen yokken arayıp sormadığını nereden biliyorsun ayrıca?
Zaten sivri yanın yok demek istemiştim. Duygusal olmak suç mu yada karakterde bir olumsuzluk mu? Bence değil kaldı ki çoğu bayan duygusaldır ve evet çok güvenir. O güven yıkıldığında da kimimiz çökeriz kimimiz çökertiriz. Yapı meselesi bu. Kendini toparla ozaman ve sen ol. Sana saygı duysun yada duymasın kendini bırakma. Ama çok parlak gelmedi bana evliliğiniz, mutlu olmamışsınız olacağınızı da çok sanmıyorum açıkçasıSivriliğimi törpüledim demiyorum, duygusallığımı diyorum. Çok zayıflık gösterdim evlilikte bunu geri almak istiyorum diyorum. Ben böyle değildim eskiden ya kendime çok kızıyorum, eşim de güçlü halime hayrandı eskiden. Şimdi bem eğilip büküldükçe saygı duymamaya başladı. Hepsini de kendi ellerimle yaptım ama farkında değildim ki yavaş yavaş oldu. Bir de fazla güvenmekten.
Bir önceki mesajımda da belirttim, eski hayatını şimdi sürdürmüyor ve bu dönüşümü benden önce yaşamış zaten. Bu yüzden ihtimal vermiyorum.Ben bu konuya sırf soru sormaya gelmiş gibi oldum ama merak ediyorumHiç haber vermeden eve gittin mi?
Bir de sana işi bırak gel,böyle evlilik mi olur demiyor mu?
Son zamanlarda kendimi çekmiştim zaten, eşim gelmeye başlamıştı yanıma. Neyse artık eşimin şehrinde şimdikine yakın şartlarda bir iş buldum ve geldim bir haftadır. Hatta bu iş olduğunda bana söylemişti içine sinmiyorsa başlama senin huzurlu olman daha önemli diye. Ama ben artık birlikte bir hayatı deneyimlemek istiyordum ve geldim. Ama gelir gelmez sezmeye başladım sanki istemiyor beni ama benim karar vermemi bekler gibi :/ Bir taraftan da elinden geleni yaptın mı Adigeps diye kendi kendime vicdan yapıyorum, ileride keşke der miyim diyebelki çoğu insan için doğru şeyleri yapmışsınız fakat karşınızdaki suistimal etmiş. bence gidiş gelişlerinizi kesin görmek istiyorsa kendi gelsin. bu adam seni istemiyor boşanma kararını ailelere açıklama derdinde. bence sen ailene durumlardan bahset. güçlü olmaya çalışırsan çok beklersin. güçlü ne zaman olursun biliyormusun; boşandıktan sonra. kendine güveninde gelecek kaybettiğin herşeyi kazanacaksın.süreci çabuk atlatabilmek için yaşadıklarını anlatacak yanında sana destek olacak biri olmasını tavsiye ederim. tabi ki bu da aileden başkası olamaz. insanın dibe vurduğu dönemler olabiliyor işte o zaman elinden tutup kaldıracak biri gerekiyor.
Siz çok iyiniyetli düşünüyorsunuz ama benim bu cümleden anladığım sizin yanına dönmenizi istememiş hatta ikna ederim diye düşünmüş olmalı ki siz reddedip döndüğünüz için size kötü davranmaya başlamışbu iş olduğunda bana söylemişti içine sinmiyorsa başlama senin huzurlu olman daha önemli diye.
Ya şimdi şöyle, bu boşanma mevzularını atlattıktan sonra benim çok ağırıma gitti çok kez söyledim boşanalım zorla değil ya diye. Ama bir daha bu kelimeyi ağzımıza almayacağız o günler bir akıl tutulmasıydı geçti gitti dedi hep. Ve çoğu zaman sarılırdı öperdi ilgisini hissettirmeye başlamıştı. Bunun üzerine ben de mücadele edeyim demiştim ta ki birkaç gün öncesine kadar."Kaybetme korkusu kalmadigini dusunuyorum" diyosun da adam seni 2 kere net sekilde bosamak istemis aile zoruyla bosanmamamis tabii ki seni kaybetmek umrunda olmaz yani. Bu evliligin yuruyecegini dusunmuyorum cunku kocanin kafasinda bitmis her sey. Evlilik 2 tarafli bir sey bir taraf savas meydanindan gittiyse senin kendi tabirinle kaleyi terk etmemenin manasi kalmaz. Tek basina nobet tutarsin anca
Ustelik bayagi bayagi eski sevgilisiyle takiliyo belli niye sindiriyosun yani anlamadim
Eşin masum değil değişti diyorsun da değişen adam eski sevgilisi ile 1 kelime konuşmaz, numarası niye hala aynı değiştirmemiş sence? Eski sevgiliyle arkadaş kalmak da ne mecburiyet varmış neymiş bu masallara inanma.O kadar namazında niyazında adam buna da dikkat eder arkadaş falan kalmaz. Adam seni inceden aldatıyor olabilir.Boşanmak bile istemiş.
Aranızdaki sorunlar da buradan çıkıyor sana odaklanamıyor ve sevgisizlik var sanki. Normalde el üstünde tutması gerektiği bir durumdasın kendi rahatını değil o senin rahatını düşünmesi lazım yolda belde canın çıkıyor...
Son kavganiz nedir acik net yazmiyosun edebi eser uretir gibi duygularini yazmissin uzun uzun okuyan kimse bi sey anlamamis da bu adam seni net sekilde 2 kere bosamak icin adim adip ucuncu kisilerin zoruyla evlilige devam ettiyse YA ACABA KAYBETME KORKUSU BITTI MI diye dusunme tabii ki seni her an hayatindan cikarabilir bugun yok der yarin bye bye derYa şimdi şöyle, bu boşanma mevzularını atlattıktan sonra benim çok ağırıma gitti çok kez söyledim boşanalım zorla değil ya diye. Ama bir daha bu kelimeyi ağzımıza almayacağız o günler bir akıl tutulmasıydı geçti gitti dedi hep. Ve çoğu zaman sarılırdı öperdi ilgisini hissettirmeye başlamıştı. Bunun üzerine ben de mücadele edeyim demiştim ta ki birkaç gün öncesine kadar.
Eski sevgilisiyle şu an takıldığına inanmıyorum çünkü yukarıda da bahsettim hayatında benden bağımsız olarak bir dönüşüm yaşamış ben hayatından gitsem bile yapacağını düşünmüyorum. Ha bu benim açımdan oley diyeceğim bişey mi hayır, ilk zamanlar kızın mesajlarına cevap vermesini ve geçmişine ait önemsiz dediği şeyleri uzun süre yok etmemesini sindiremediğimi söylüyorum zaten.
Ya bakın ben ne olursa olsun boşanmam demiyorum. Fazla kırılgandım çok duygusaldım dik duramıyordum benim hatalarım bunlar bir de bunları törpüleyip devam edeyim dedim kendi açımdan. Çünkü bu tavırlarım sadece evlilikte değil tüm insan ilişkilerimde benim zararıma olur. Ama eşime de söyledim zorla değil beni gerçekten istemiyorsan devam etmeyelim diye. O günler geride kaldı seninle ömür geçireceğiz diyordu hep.Hem BOSANMAK ISTEMIYORUM KALEMI TERK ETMICEM KALEMI SAVUNUCAM diyosun hem de simdi mesajinda diyosun ki istersen bosanalim deyip duruyorum adama
Konu da net degil sen de net degilsin tutarsizligi acilen birakmalisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?