Gururum kırık, boşanmayı düşünüyorum, ne olacak bilmiyorum.

Aynen öyle canım.. Erkeklere bu tavizi verme yeter ki.. Bir daha asla bırakmak istemiyorlar egoları izin vermiyor... Baştan kavga tartışma da olsa alıştırdım mı öyle gidiyor..

Ben bu konuya sırf soru sormaya gelmiş gibi oldum ama merak ediyorum Hiç haber vermeden eve gittin mi?
Bir de sana işi bırak gel,böyle evlilik mi olur demiyor mu?

Sen zaten şehir dışındasın sen yokken arayıp sormadığını nereden biliyorsun ayrıca?
O konuda güveniyorum açıkçası, çünkü eşim eskiden şimdikinden daha farklı bir hayat yaşamış. Ben onu tanıdığımda kaza namazlarını kılan her ay maaşının belli kısmını yardım yapan ibadetlerini yerine getiren bir adamdı. Bu yönünü bilmiyordum kötü bir tesadüfle öğrendim. O da her fırsatta yaşadığı o hayattan pişman olduğunu söyler ve bu konu onun yumuşak karnı, açılınca saldırganlaşıyor. Ama beni de çok yaraladı, bir taraftan da ben o hayatı unutmaya çalıştıkça sen önüme seriyorsun diyor. Onun için de üzülüyorum.

Ha bir taraftan dediğin gibi de olabilir mi, olabilir tabi. Sadece ihtimal vermiyorum ben.

Zaten sivri yanın yok demek istemiştim. Duygusal olmak suç mu yada karakterde bir olumsuzluk mu? Bence değil kaldı ki çoğu bayan duygusaldır ve evet çok güvenir. O güven yıkıldığında da kimimiz çökeriz kimimiz çökertiriz. Yapı meselesi bu. Kendini toparla ozaman ve sen ol. Sana saygı duysun yada duymasın kendini bırakma. Ama çok parlak gelmedi bana evliliğiniz, mutlu olmamışsınız olacağınızı da çok sanmıyorum açıkçası

Ben bu konuya sırf soru sormaya gelmiş gibi oldum ama merak ediyorum Hiç haber vermeden eve gittin mi?
Bir de sana işi bırak gel,böyle evlilik mi olur demiyor mu?
Bir önceki mesajımda da belirttim, eski hayatını şimdi sürdürmüyor ve bu dönüşümü benden önce yaşamış zaten. Bu yüzden ihtimal vermiyorum.
İşi bırakmamı istiyordu aslında ama pek de söylemezdi bana çünkü ne kadar sevdiğimi ve önemsediğimi biliyordu. Bu şehirde eski işimdeki şartlar yok o yüzden benim yanıma gelmesini teklif ettim, ailelerimiz burada falan diye istemedi. Neyse iyi kötü burada başka iş buldum aile birliğimizi sağladık. Ama eminim ki ilişkimizin başında gelmesini isteseydim gelirdi, çünkü benimle olmayı gerçekten istiyordu. Sadece zamanla anlayamadığım şekilde zayıf bir karakter sergiledim, bana saygı duymamaya ve ciddiye almamaya başladı.

İyi kazançlı ve emek verdiğin bir işini bu adam için bırakmadığına memnun olmalısın. KK'nın çoğu kocam da kocam diyerek işini bırakırdı. Takdir ediyorum seni işine sahip çıkmışsın. Koca her zaman bulunur, ama emek verdiğin işini her zaman yapıp kariyerinde tırmanamazsın. Bir de ailene katılıyorum şeytanlık bilmen lazım. Gözünü açıp umursamaz davranarak onun özgüveniyle oynaman lazım. Maaşını ona göndermeyi KESİNLİKLE bırakman lazım. Niye yolluyorsun, o sana maaşını yolluyor mu? Takılarınla aldığınız arabayı yolluyor mu? Hayır. Aç gözünü, azıcık Firdevs Hanım'dan örnek al. Tüm cephelerde çarpışmadan bu evlilik bitmeyecek diyorsun, bazı cephelerde çoktan savaşmışsın ve artık savaşacak fazla cephe kalmamış canım. Son kaleleri de düşürüp öyle bırakırsın bu evliliği. Ama hakkını arayarak ve ona tenezzül etmeyerek.

Bana bunca sıkıntının kaynağı mesafeler değilmiş gibi geldi ama yinede önce aynı şehirde olabilene kadar bekleseymişsiniz diye düşündüm okurken. Yani halledilmesi gereken önemli konulardan birini en başta yapacağınıza en sona bırakmışsınız.
İnsanoğlu nankördür. Hep alan taraf olunca birazda ben vereyim demez. Sizde veren taraf olmuşsanız (eşinizden dinlemediğim için net konuşamıyorum bu konuda, belki onu dinlesek kendince başka sebepler sunabilir) hep daha fazlası beklenmiş olabilir.
Sizinki evlilikten ziyade cinsellik konusunda zina yapmamak için nikah kıymak gibi bi şey olmuş ne yazıkki.
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur ne diyeyim..

belki çoğu insan için doğru şeyleri yapmışsınız fakat karşınızdaki suistimal etmiş. bence gidiş gelişlerinizi kesin görmek istiyorsa kendi gelsin. bu adam seni istemiyor boşanma kararını ailelere açıklama derdinde. bence sen ailene durumlardan bahset. güçlü olmaya çalışırsan çok beklersin. güçlü ne zaman olursun biliyormusun; boşandıktan sonra. kendine güveninde gelecek kaybettiğin herşeyi kazanacaksın.süreci çabuk atlatabilmek için yaşadıklarını anlatacak yanında sana destek olacak biri olmasını tavsiye ederim. tabi ki bu da aileden başkası olamaz. insanın dibe vurduğu dönemler olabiliyor işte o zaman elinden tutup kaldıracak biri gerekiyor.

Son zamanlarda kendimi çekmiştim zaten, eşim gelmeye başlamıştı yanıma. Neyse artık eşimin şehrinde şimdikine yakın şartlarda bir iş buldum ve geldim bir haftadır. Hatta bu iş olduğunda bana söylemişti içine sinmiyorsa başlama senin huzurlu olman daha önemli diye. Ama ben artık birlikte bir hayatı deneyimlemek istiyordum ve geldim. Ama gelir gelmez sezmeye başladım sanki istemiyor beni ama benim karar vermemi bekler gibi :/ Bir taraftan da elinden geleni yaptın mı Adigeps diye kendi kendime vicdan yapıyorum, ileride keşke der miyim diye

niye kavga ettıgınızı anlamadım
hafta sonları eve gıden sız mısınız o mu?
orayıda anlamadım neyı paylasamıyorsunuz bu kadarcık kısıtlı zamanda anlamadım ben

bu iş olduğunda bana söylemişti içine sinmiyorsa başlama senin huzurlu olman daha önemli diye.
Siz çok iyiniyetli düşünüyorsunuz ama benim bu cümleden anladığım sizin yanına dönmenizi istememiş hatta ikna ederim diye düşünmüş olmalı ki siz reddedip döndüğünüz için size kötü davranmaya başlamış

"Kaybetme korkusu kalmadigini dusunuyorum" diyosun da adam seni 2 kere net sekilde bosamak istemis aile zoruyla bosanmamamis tabii ki seni kaybetmek umrunda olmaz yani. Bu evliligin yuruyecegini dusunmuyorum cunku kocanin kafasinda bitmis her sey. Evlilik 2 tarafli bir sey bir taraf savas meydanindan gittiyse senin kendi tabirinle kaleyi terk etmemenin manasi kalmaz. Tek basina nobet tutarsin anca

Ustelik bayagi bayagi eski sevgilisiyle takiliyo belli niye sindiriyosun yani anlamadim

Eşin masum değil değişti diyorsun da değişen adam eski sevgilisi ile 1 kelime konuşmaz, numarası niye hala aynı değiştirmemiş sence? Eski sevgiliyle arkadaş kalmak da ne mecburiyet varmış neymiş bu masallara inanma.O kadar namazında niyazında adam buna da dikkat eder arkadaş falan kalmaz. Adam seni inceden aldatıyor olabilir.Boşanmak bile istemiş.
Aranızdaki sorunlar da buradan çıkıyor sana odaklanamıyor ve sevgisizlik var sanki. Normalde el üstünde tutması gerektiği bir durumdasın kendi rahatını değil o senin rahatını düşünmesi lazım yolda belde canın çıkıyor...

Ya şimdi şöyle, bu boşanma mevzularını atlattıktan sonra benim çok ağırıma gitti çok kez söyledim boşanalım zorla değil ya diye. Ama bir daha bu kelimeyi ağzımıza almayacağız o günler bir akıl tutulmasıydı geçti gitti dedi hep. Ve çoğu zaman sarılırdı öperdi ilgisini hissettirmeye başlamıştı. Bunun üzerine ben de mücadele edeyim demiştim ta ki birkaç gün öncesine kadar.

Eski sevgilisiyle şu an takıldığına inanmıyorum çünkü yukarıda da bahsettim hayatında benden bağımsız olarak bir dönüşüm yaşamış ben hayatından gitsem bile yapacağını düşünmüyorum. Ha bu benim açımdan oley diyeceğim bişey mi hayır, ilk zamanlar kızın mesajlarına cevap vermesini ve geçmişine ait önemsiz dediği şeyleri uzun süre yok etmemesini sindiremediğimi söylüyorum zaten.

Evet silmesi gerekirdi ben de böyle düşünüyorum. Ne bileyim yaa eskiden üstüme titrerdi bu adam şimdiyse tam tersi ama insan hemen karar veremiyor konduramıyor ayrılsak evet üzülürüm ama yine de hayatıma devam ederim o konuda endişelenmiyorum, ama işte sevmiştim ya konduramıyorum nasıl yapar bana bunları

Son kavganiz nedir acik net yazmiyosun edebi eser uretir gibi duygularini yazmissin uzun uzun okuyan kimse bi sey anlamamis da bu adam seni net sekilde 2 kere bosamak icin adim adip ucuncu kisilerin zoruyla evlilige devam ettiyse YA ACABA KAYBETME KORKUSU BITTI MI diye dusunme tabii ki seni her an hayatindan cikarabilir bugun yok der yarin bye bye der

Hem BOSANMAK ISTEMIYORUM KALEMI TERK ETMICEM KALEMI SAVUNUCAM diyosun hem de simdi mesajinda diyosun ki istersen bosanalim deyip duruyorum adama

Konu da net degil sen de net degilsin tutarsizligi acilen birakmalisin

ah şu guven denılen duygu,sen var ya sen,bir gıttımı dahada gelmıyosun,ve kıskançlıktan beter bır duygusun,kıskançlık geçrde,guensizlik geçmiyor,ve hasta edıyro

Hem BOSANMAK ISTEMIYORUM KALEMI TERK ETMICEM KALEMI SAVUNUCAM diyosun hem de simdi mesajinda diyosun ki istersen bosanalim deyip duruyorum adama

Konu da net degil sen de net degilsin tutarsizligi acilen birakmalisin
Ya bakın ben ne olursa olsun boşanmam demiyorum. Fazla kırılgandım çok duygusaldım dik duramıyordum benim hatalarım bunlar bir de bunları törpüleyip devam edeyim dedim kendi açımdan. Çünkü bu tavırlarım sadece evlilikte değil tüm insan ilişkilerimde benim zararıma olur. Ama eşime de söyledim zorla değil beni gerçekten istemiyorsan devam etmeyelim diye. O günler geride kaldı seninle ömür geçireceğiz diyordu hep.
Benim de çok gel gitler yaşadığım doğru evet bazen devam edeceğimize dair umudum oluyor bazen de uzatmak gereksiz gibi hissediyorum.

Son kavga konumuza gelince. Bana evet ilgi sevgi gösteriyordu ama sanki küçük kız çocuğuna gösterir gibi. Ben de birkaç kez beden dilimle ve sözlerimle yıkıcı olmadan itiraz ettim buna kadın gibi hissedemiyordum. Birkaç gün küstü bana, eskiden adım atardım artık tükendiğimden umursamadım günlük hayatıma devam ettim çünkü haksız değildim. Vay ben zanlarımla hareket ediyormuşumdan başladı hakaretlere döndü. Evlilikten soğumuş öyle dedi. Ben de düşündüm, birkaç aylık çabası zorakiymiş diye, yine de hala gel git yaşıyorum offf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…