- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.879
- 548
- Konu Sahibi Mihail Zoscenko
-
Ay başında ikimizin de maaşlarını birleştirir ödemeleri yapar. Düğün borçlarımız vardı, sonra da ev aldık onların ödemesi var. Aslında para konusunda cömerttir (flört ederken de öyleydi), paramız onda dursa da sürekli sorar parasız kalma diye yollar kendine doğru dürüst harcamaz o konuda bir güvensizliğim yoktu önceden ama şu an güven sorunu yaşadığım için tüm kontrolün onda olması hoşuma gitmiyor.Iyi bir isim iyi gelirim var diyorsunuz. Kira faturalar disinda neler ödenmis ve bu ödemeleri kendi maasiyla niye yapmamis? Yani bütün maasi yollayip haftalik aldiginiza göre bir seye yatirim yapilmis olmasi lazim. Hafta ici hep kendi ailesindeymis. Iki ev dediniz, iki evin de masrafini siz mi karsiladiniz? Yani esinizin yasadigi evin kirasini faturalarini kim ödedi bu durumda? Ben olsam ev veya arsa gibi yatirimlar olmadigi müddetce asla bütün maasimi göndermezdim. Iki ev var, iki evde oturan da calisiyor, ama biri digerine maas yatar yatmaz bütün parayi yolluyor. Ya ben anlayamadim ya da bir is var bu kisimda. Ayrica esiniz adina utandim yeminle. Insan olan, canim maasin bankada kalsin yalniz basinasin bir durum olur basina is gelir para lazim olur, ha o hesapta birikmis ha bende farketmez der.
Bosuna gözden uzak olan gönülden irak olur dememisler. Is geregi mecburiyetten bir süre ayri yasanilir, ortada cocuk olur düzeni okulu bozulmasin, bir süre böyle gitgel yapmaya mecbur kalinir ama yeni evli cift, cocuk yok mecburiyet yok herkes ayri takilmis. Zaten uzun bir gecmisiniz yok, 9 ay icinde evlenmissiniz. Bosanmak isteyen, kafasina koymus bir erkekten hayir gelmez artik diye düsünüyorum. Insan vicdan azabi duyar. Kadin bizim icin gelecegimiz icin evinden uzakta calisiyor, yetmiyor bütün parasini bana gönderiyor ben de kalkmis eskilerle fingirdesiyorum der utanir.
Eşimi savunmak amacıyla değil ama bir konuya açıklık getireyim. Eşim mesajlaşıyor ben göz yumuyorum diye bir durum yok, bütün bunlar evliliğimizin ilk iki ayında oldu şu an değil. Ha ben hala sindiremiyorum ve güvensizim o ayrı.evli bile sayılmazsınız siz bu nasıl evlilik üstelik eşin eski kız arkadaşyla mesajlaşıyor sizde bldiğiniz halde halen maaşınızın tamamnı eşinize yolluyorsunuz
bir söz var bilirsin balık baştan kokar diye sizinkide o hesap baştan belli etmiş eşinizEşimi savunmak amacıyla değil ama bir konuya açıklık getireyim. Eşim mesajlaşıyor ben göz yumuyorum diye bir durum yok, bütün bunlar evliliğimizin ilk iki ayında oldu şu an değil. Ha ben hala sindiremiyorum ve güvensizim o ayrı.
Bir haftadır artık birlikteyiz önceden haftasonları birlikte uyuyorduk sadece. Ve tartıştığımızda sürekli salonda yatardı eşim çok yaralardı onun bu tutumu beni.evliliğin ilk yılları en zor zamanlardır, 10 sene de sevgili olsa insan; evlenince birbirini tanır, bunca zorluğun içinde de birbirini keşfetmenin hazzı yaşanır...
siz ilk zamanlarınızı ayrı geçirmişsiniz, küs iken bile ayrı yatmamak tavsiye edilirken siz ayrı uyumuşsunuz ayrı uyanmışsınız...
eski sevgilisi ile görüşmesi,mesajlaşması güveninizi kırmıştır tabi, ama hemen ayrılma fikri sonradan pişmanlığa vesile olabilir... ben sizin yerinizde olsam sonrasında bir sürü acaba ile yaşamak istemezdim...
eşiniz net şekilde boşanmak istiyorum demiyorsa, bence hemen kesip atmayın...
siz hep ödün vermişsiniz maddi manevi, en azından bundan sonra bi müddet verin kendinize ve gözlemleyin. soğuk olmadan, geçmişi kurcalamayıp geleceğe odaklanarak tartın...
hakkınızda hayırlısı.
Ne yazık ki ona ifade edemiyorum, öyle bastırıyor ki beni duygusallıktan felç oluyorum konuşamıyorum saçmalıyorum. Sonra da alay ediyor benimle mağdurları oynuyorsun diyeMerhabalar kardesim..oncelikle kendini cok iyi ifade etmissn. Hepsini okudum.
Keske ona karsi da etseydin. Bence sen cok fazla iyisin. Ailenin de dedigi gibi seytani bi yanin olsa evliligin boyle olmazdi. Nerde susup nerde bagiracagini bilmek gerekiyor bazen.. Ben soyle dsnuyorm bu evliligin bitme sebebi, esinin sana sarmasi laf sokmasi ..vs her syin nedeni o eski sevgili...
Malesefki o asagilik kadin onun olmadigi icin tatli geliyor ona.. Haram cunku cekici...
Senin gibi masumunu safini bulamaz..
Bence kendine saygisizlik etme kardesm. Kafani topla ve hayatina bak. Nankor senin esin. Simdi degerini bilmiyosa hic bilmez ilerde
Soğuk olmadan, geleceğe odaklanarak tartmak. Aslında bir süredir yaptığım bu, dik ve neşeli olarak devam ediyordum yemekler yapıyordum film açıyordum vs. Ondan da iyi davranışlar görüyordum ama birkaç gündür eskiye dönünce artık kendimi iyice gurursuz hissetmeye başladımevliliğin ilk yılları en zor zamanlardır, 10 sene de sevgili olsa insan; evlenince birbirini tanır, bunca zorluğun içinde de birbirini keşfetmenin hazzı yaşanır...
siz ilk zamanlarınızı ayrı geçirmişsiniz, küs iken bile ayrı yatmamak tavsiye edilirken siz ayrı uyumuşsunuz ayrı uyanmışsınız...
eski sevgilisi ile görüşmesi,mesajlaşması güveninizi kırmıştır tabi, ama hemen ayrılma fikri sonradan pişmanlığa vesile olabilir... ben sizin yerinizde olsam sonrasında bir sürü acaba ile yaşamak istemezdim...
eşiniz net şekilde boşanmak istiyorum demiyorsa, bence hemen kesip atmayın...
siz hep ödün vermişsiniz maddi manevi, en azından bundan sonra bi müddet verin kendinize ve gözlemleyin. soğuk olmadan, geçmişi kurcalamayıp geleceğe odaklanarak tartın...
hakkınızda hayırlısı.
Ne yazık ki ona ifade edemiyorum, öyle bastırıyor ki beni duygusallıktan felç oluyorum konuşamıyorum saçmalıyorum. Sonra da alay ediyor benimle mağdurları oynuyorsun diyeya ben kendimi mağdur falan yapmaya çalışmıyorum anlatmaya çalışıyorum ama olmuyor işte bir iyi niyetli sen varsın ben şeytanım he he diyor alaylı alaylı. Halbuki ben ona şeytan falan demiyorum iletişim kurmaya çalışıyorum alay ediliyorum isyan edesim geliyor fazla verdim ben fazla
Kesinlikle haklısınız, tek suçlu o değil bende de var. Maaşı yollayıp haftalık almak benim fikrimdi mesela bir olay üzerine böyle yapmıştım, kendisi normalde sen kendi ödemelerini yap harçlığını ayır kalanı düğün borçları için bana yolla derdi. Nasıl bu kadar ezik büzük davrandım ben de bilmiyorum, şimdi bu tavizleri geri almakta zorlanıyorum. Fazla güvenmiştim ve fazla toleranslıydım. Şu anda başka şeylere odaklandım hayatımda ve evlilik dışında mutluyum aslında. Evliliğim ne olacak bilmiyorum.adamın üstüne çok düşmeyin.paranızı kimseye vermeyin. ilginizi kesin. kendinize mutlu bir dünya kurmaya bakın. eşiniz ne oluyor diye bi şaşırsın bence.
o kadar çok gereksiz fedakarlık yapmışsınız ki yorulmuşsunuz.yıpranmışsınız.ama bunların tek suçlusu eşiniz değil.şımartılmış.
bence biraz güçlü olmalısınız.
Dediğiniz gibi boşanmakta henüz kararlı değilim, olsam konu da açmazdım zaten. Ama evliliğimin de elle tutulur yanı kaldı mı ki inan bilmiyorum.. Bir de karşılıklı olmalı bu çaba, çok acı çekiyorumSiz daha yeni evli sayılırsınız,anca biraraya gelmişsiniz.Biraz sabır,biraz kararlılıkla üstesinden gelebilirsiniz.
Evlilik kolay değil hop evlenelim hop olmadı boşanalım olmaz.Yazdığın cevaplardan boşanmak istemediğin anlaşılıyor.Çok soğudum tahammülüm kalmadı diyorsan evet boşan.Ama ben açıkçası boşanacak bir sebep ve sende kararlılık göremedim.
Eşin paraya düşkün olsa sana istemiyorsan çalışma demezdi herhalde.
Eski kızarkadaş mevzusu da sıradan bir nabız yoklama veya arkadaş kalalım saçmalığı gibi geldi.Şu zamanda eski sevgiliye ulaşmak çok kolay oldu.İnsanların egoları var,arada yazıp unutulmadığını düşünmek isteyenler çıkabilir.Eşin yazmış ama en azından bir kapı açmamış.
Ben bu evliliği devam ettirebileceğine inanıyorum.Şu alışma dönemleri geçince çok daha iyi anlaşabilirsiniz.
sela canim.bence kendini cok iyi ifade etmissin..bence para konusunu tekrar kendi sorumluluguna almalisin...bir de bence biraz kendi haline birak.cok üzerine düsme bence esinin...biraz da böyle dene..Dediğiniz gibi boşanmakta henüz kararlı değilim, olsam konu da açmazdım zaten. Ama evliliğimin de elle tutulur yanı kaldı mı ki inan bilmiyorum.. Bir de karşılıklı olmalı bu çaba, çok acı çekiyorum
E ben boşandım zaten. Sonra boynuzlarımla yasamayı ögrendim. Defalarca degil iki kez. İstediğime istediğim yorumu yaparım. Konu icerigine göre elbette. İsinize bakın lütfenKusura bakmayında devamlı gözüme carpmaya başladı insanları neden devamlı yanlış yönlendirme peşindesiniz? sizde aldatıldınız defalarca ve göz yumdunuz yanlış bilmiyorsam tekrar evlendiniz..bu kadar tecrubeli olmanıza ragmen bircok arkdasa başka konularda da boşanmaya yönelik cvplar veriyorsunuz..madem boşanmak bu kadar kolay önce kendiniz gerçekleştirin derim..
Kime boşan demişim ben yahu. Ben kimseye Boşan demem. Off valla zaten Can'ım sıkkın bir de sizinle ugrasamiycamHiç kimsenin hayatını deşifre etmiyorum burda benimde konularm var bir sürü okuyabilirsiniz..bende cok sorunlar yaşadım.AMA kimseye durup durup boşanmayı tesvik edecek yorumlar yapmıyorum yapamamda..bu üye burdaki cevaplarla sekillenecek gaza getirmek yerine mantıklı fikirler sunmalıyız..tek örnek bu degil bir çok konuda gördm artık dayanamadım..kolay kolay hiçbir konuya cvp yazmıyorum yanlış yönlendirecegim seyler olmasını ıstemem vebal altına giremem..herkeste dikkatli olsun artık..
Evet konularını hatırlıyorum pek yazmam ama sık takip ederim burayı.Evliliğinin ilk yılını ayrı geçirmiş ve boşanma kelimeleri havada, beyinde bolca uçuşmuş biri olarak yazıyorum.:)
Evliliğini aynı evde bir yaşa gör olmuyorsa öyle bitir.
Bu zaman içinde dik bir duruşun olsun ve bugüne kadar verdiğin ne varsa geri al.
Artık böyle işine gelmiyorsa boşanalım içime siniyor artık sayende diye kestirip at.
Bence artık eşin çabalamalı ve seni kazanmalı.
Allah razı olsun, umarım hayırlısıyla atlatırım bu süreci, sonuç ne olur bilmiyorum dua edin lütfen banaAy aydınlık yol belli aslında ama dediginiz gibi bütün kaleler düşmeden bitmesin. ..hiç keskeniz acabaniz kalmasın. ..ayrılmış da mal paylaşıyor beyefendi. ..neyse..Siz epeyi acmissiniz gözünüzü aslında da hazmetmek kalmış o da biraz sürer. ..bol bol güç diliyorum size...haberdar edin bizi lütfen kardeşim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?